Danıştay Saldırısı

Danıştay Saldırısı

Son dakika danıştay saldırısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan danıştay saldırısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını danıştay saldırısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Danıştay Saldırısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan danıştay saldırısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 318 danıştay saldırısı haberi bulunmuştur. Tüm danıştay saldırısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ergenekon sanığının sır ölümü! Ailesinin evde olduğu sırada...
Ergenekon sanığının sır ölümü! Ailesinin evde olduğu sırada... Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesine saldırılara yardım ve yataklıktan hüküm giyip saldırıların faili Alparslan Arslan tarafından el bombalarını kendisine veren şahıs olarak ifade edilen Süleyman Esen Üsküdar'daki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Anne ve babasının evde olduğu sırada çıktığı balkondan atlayarak mı yoksa dengesini kaybederek mi düştüğü bilinmeyen, Esen'in ölüm nedeni araştırılıyor.
17.12.2020 Gündem
Yargıtay'dan Alparslan Aslan kararı! Cezası onandı
Yargıtay'dan Alparslan Aslan kararı! Cezası onandı Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Danıştay'a 2006'da saldırı düzenleyen Alparslan Aslan'a verilen "ağırlaştırılmış müebbet" ve 72 yıl hapis cezasını onadı.
25.11.2020 Gündem
Ergenekon davasıyla ilgili bomba gelişme
Ergenekon davasıyla ilgili bomba gelişme Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün varlığının kanıtlamadığını belirtti. 26 sanık hakkında ceza istendi. Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, Sanık Alparslan Arslan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.
30.11.2018 Gündem
Son dakika: Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım tutuklandı!
Son dakika: Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım tutuklandı! Danıştay saldırısı davası sanıkları arasında yer alan ve yargılandığı davada bugün 39 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım, Yunanistan'a kaçmak isterken, Edirne'de jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Savcılık soruşturmasının ardından SEGBİS ile Ankara'daki 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne bağlanıp, ifade verdikten sonra aynı mahkeme tarafından tutuklanan Yıldırım, tutuklanmasının ardından yeni geniş güvenlik önlemleri altında Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.
31.08.2018 Gündem
Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın cezası belli oldu
Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın cezası belli oldu Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'a, ağırlaştırılmış müebbet ile 72 yıl hapis cezası verildi. Sanıklardan Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu, 39 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.
31.08.2018 Gündem
Alparslan Arslan için istenen ceza belli oldu
Alparslan Arslan için istenen ceza belli oldu Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan'ın, "kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 4 kişiyi "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan ise 80 yıla kadar hapsi istendi.
6.07.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2019'da devran farklı dönecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2019'da devran farklı dönecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü Ankara Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda düzenlenen etkinliklerde konuştu. Erdoğan, “Muhtar bile olamaz’ dediler. Mart 2003 tarihinde bu yanlış düzeltildi. Bu 16 yıl hiç kolay geçmedi. Şimdi 2023 ve 2071 hedeflerine yoğunlaşacağız” vurgusu yaptı
14.08.2017 Siyaset
Ergenekon sil baştan
Ergenekon sil baştan Türkiye siyasi tarihinin en tartışmalı davalarından olan Ergenekon Davası, Yargıtay’ın bozma kararının ardından sıfırdan başladı. Davanın ilk gününde mahkeme, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 19 sanığın dosyası için ‘ayırma’ kararı aldı
29.09.2021 Gündem
Ergenekon davası yeniden başladı
Ergenekon davası yeniden başladı Yargıtay’ın bozma kararı verdiği Ergenekon davası bugün yeniden görülmeye başlandı. Duruşmada savcı İlker Başbuğ'un yargılamasının durdurulmasını ve yargılama için izin alınmasını talep etti. Öte yandan, Danıştay saldırısı dosyası, Ergenekon davasından ayrılırken, İlker Başbuğ ve 18 sanığın dosyası da davadan ayrılarak Ankara'ya gönderildi. Duruşma 7 Eylül'e ertelendi.
29.09.2021 Gündem
5 bin liraya lüks araç satmaya çalışırken yakalandı
5 bin liraya lüks araç satmaya çalışırken yakalandı Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi saldırılarının sanığı olan ve Kadıköy’de bir oto galeriyi tarama olayına karışan Erhan Timuroğlu’nun 4 adamı, galeri saldırısında kullanılan lüks aracı alıcı rolündeki polislere 5 bin TL’ye satmaya çalışırken gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem
‘İçki masasında dolduruşa geldi’
‘İçki masasında dolduruşa geldi’ Kız kardeşini uykusundan uyandırıp öldüren, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan saldırının da sanığı olan Erhan Timuroğlu’nun yakınları, cinayetin içki masasındaki söylentiden kaynaklandığını söyledi.
29.09.2021 Gündem
Sinemaya gitti diye kız kardeşini katletti
Sinemaya gitti diye kız kardeşini katletti Ataşehir’de sabıkalı ağabey, hafta sonu erkek arkadaşıyla sinemaya giden bankacı kız kardeşini gece uykudan uyandırıp ailesinin gözü önünde öldürdü. Polis kaçan katil ağabeyi arıyor...
28.02.2017 Yaşam
Bakan Özhaseki: Kandil'den vurun talimatı geldi
Bakan Özhaseki: Kandil'den vurun talimatı geldi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kayyumlar için Kandil'den "vurun talimatı" geldiğini açıkladı
20.02.2017 Siyaset
Yarar: El Nusra haberlerinden sonra El Nusra çığlıklarıyla konsolosu vurdular
Yarar: El Nusra haberlerinden sonra El Nusra çığlıklarıyla konsolosu vurdular GÜVENLİK Uzmanı Mete Yarar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) aylardan beri Amerikan medyasını Türkiye'nin El Nusra'yı desteklediği üzerine yalan haber bombardımanına tuttuğunu belirterek, "Arkadaşlara 'Buradan muhtemelen bir şey planlıyorlar' dediğimizin ertesi günü, Türkiye'de El Nusra çığlıkları atan bir polisin Rus Konsolosu'nu arkadan vurduğunun sahnesini gördük" dedi.
29.09.2021 Gündem
Savcı Ergenekon davası dosyasının Ankara'ya gönderilmesini istedi
Savcı Ergenekon davası dosyasının Ankara'ya gönderilmesini istedi Yargıtayın bozma kararının ardından İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verilen 274 sanıklı Ergenekon davasına ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, dosyanın Ankara'ya gönderilmesini istedi
29.09.2021 Gündem
FETÖ iddianamesi: Önceliği TSK
FETÖ iddianamesi: Önceliği TSK ‘FETÖ Çatı’ iddianamesinde ‘paralel yapı’ için “En geniş katılımlı silahlı terör örgütü” tanımı yapılıyor: 1995’ten itibaren devletin hafızasını kopyalayan örgütün öncelikli hedefi TSK’ydı
29.09.2021 Gündem
Ergenekon yoktur!
Ergenekon yoktur! Türkiye tarihinin en kritik davası Ergenekon’da verilen kararlar Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay: “Örgüt kabulünde isabet yok. Soruşturma, yargılama ve delil toplama aşamaları yargılama ilkelerine aykırı. Bir kuzudan üç post çıkarılmış”
29.09.2021 Gündem
Ergenekon'da karara doğru
Ergenekon'da karara doğru Ümraniye'deki bir gecekonduda 12 Haziran 2007'de ele geçirilen 27 el bombasıyla başlayan Ergenekon davası, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin 21 Nisan'da kararı açıklamasıyla 9 yıl sonra karara bağlanmış olacak.
29.09.2021 Gündem
Faili meçhul cinayetlerde paralel bağlantısı araştırılacak
Faili meçhul cinayetlerde paralel bağlantısı araştırılacak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2000-2013 yılları arasındaki faili meçhul cinayetlerle ilgili dosyalarda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması bağlantısı olup olmadığını araştırmak üzere çalışma başlattı.
29.09.2021 Gündem
Tahliye talebine ‘ivedi’ inceleme
Tahliye talebine ‘ivedi’ inceleme Yargıtay, savcılıktan Danıştay saldırısının faili, Ergenekon davası sanıklarından Alparslan Arslan’ın ayrıntılı infaz bilgilerini istedi...
29.09.2021 Gündem
Ne dava bitti ne katilin cezası belli!
Ne dava bitti ne katilin cezası belli! 17 Mayıs 2006’da Danıştay binasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden 2’nci Daire Üyesi Özbilgin mezarı başında anıldı. Eşi Sema Özbilgin, “9 yıldır aynı yerdeyiz” diye isyan etti. Katil zanlısı Alparslan Arslan’ın avukatı ise müvekkilinin tahliyesini istedi
29.09.2021 Gündem
109 gizli tanığın kimliği 12’sinin de yüzü değişti!
109 gizli tanığın kimliği 12’sinin de yüzü değişti! Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım, gizli tanıklık için ‘Vahşice kullanıldı’ değerlendirmesinde bulundu. 2008’de uygulamaya giren yasayla yüzlerce gizli tanık Ergenekon, KCK, Zirve Yayınevi ve Hrant Dink davalarına temel olan binlerce ifade verdi. 109 gizli tanık kimliğini, 12’siyse yüzünü değiştirdi
29.09.2021 Gündem
Başbakan: Vakit bulsam Kürtçe öğrenmek istiyorum
Başbakan: Vakit bulsam Kürtçe öğrenmek istiyorum Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da AK Parti il kongresinde konuştu.
29.09.2021 Gündem
17 Aralık savcıları için karar: Görevden alma
17 Aralık savcıları için karar: Görevden alma Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ile 17-25 Aralık soruşturmalarının diğer savcıları Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında HSYK 2...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Danıştay Saldırısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki danıştay saldırısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.