Gazete Vatan Logo

‘Adalet pislik çukuruna batırıldı’

‘Adalet  pislik çukuruna batırıldı’

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde yapılan “Ergenekon” davasının temyiz incelemesinin üçüncü duruşması, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti.

Sanık Ergün Poyraz’ın avukatı Levent Türkoğlu, yurt çapında tanınan ve yazdığı kitaplar en çok satanlar listesinde bulunan Poyraz’ın ikinci dalgayla dosyaya dahil edildiğini hatırlatarak, “Zekeriya Öz’ün talimatıyla uydurma delillerle terör örgütü üyeliğiyle suçlandı ve 7 yıl tutuklu kaldı” dedi. Mahkeme sürecinde, Poyraz’a maddi gerçeği ortaya çıkarmaya çalışacak tek bir soru sorulmadığını ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi: “Yazdığı kitap AKP kapatma davasında delil olarak kullanılan yazar. Husumet buradan gelmektedir, bu yönlendirmeyle davaya dahil edilmiştir. Poyraz, Orhan Pamuk’tan sonra en çok kazanan yazar. İki pis dosyayı (Cumhuriyet gazetesinin bombalanması ve Danıştay saldırısı) zorlama bir bağla dosyaya eklemeye çalışmışlardır. Neden, çünkü ‘Osmanım’ öyle takdir etti. Burada aslında sanıkların aklanması vesaire önemli değil, adalet, hukuk bir pislik çukurunun içine batırıldı. Bu, maalesef hukukçu olduğunu söyleyen kişiler tarafından yapıldı. Heyetinizin yapması gerekenin, adalet ve hukuku aklamak olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

17 bin sayfa 350 bin klasör!
Sanık Emin Gürses’in avukatı Ceyhan Mumcu savunma yaptı. Ergenekon gerekçeli kararının, 17 bin sayfaya yakın, 350 bin klasör olduğunu belirten Mumcu, dünya tarihinde bu kadar hacimli bir dosyaya rastlanmadığını ifade etti. Mumcu, “Bu kadar hacimli dosyada çilek fiyatlarından, Ömer Hayyam’ın dizelerine kadar birçok ayrıntı var ancak mahkemenin neden görevli veya yetkili olduğuna dair bir cümle yok” dedi.