D harfi ile hayvan isimleri - D ile başlayan hayvanlar...
D harfi ile hayvan isimleri - D ile başlayan hayvanlar... Hayvan adları özellikle oyunlarda ve bulmacalarda insanların karşılarına sık sık çıkmaktadır.
18.02.2022 Gündem
D harfi ile eşya isimleri - D ile başlayan eşyalar...
D harfi ile eşya isimleri - D ile başlayan eşyalar... 'D' harfi alfabemizin beşinci harfidir. Tek başına kullanıldığında daha bazı anlamlar ifade etmektedir. ''d'' harfi fizikte kullanıldığı zaman öz kütlenin kısaltması anlamına gelir. Bunun dışında geometrik cisimlerinin yüzeylerine de sıklıkla 'd' ismi verilmektedir. Ancak genel kültür bakımından başında D olan kelimeler de aratılmaktadır. 
18.02.2022 Gündem
D harfi ile bitki isimleri - D ile başlayan bitkiler...
D harfi ile bitki isimleri - D ile başlayan bitkiler... Dünya çapında görevleri ve özelliklerine bağlı olarak birçok değişik bitki türü bulunur. Bu bitki türleri aynı zamanda çiçekli veya çiçeksiz olarak da öne çıkar. Tabii meyve veren ve lezzetiyle tüketilen harika bitkiler de olduğunu ifade etmek gerekir. Üstelik bu bitkilerin önemli bir kısmı Şifa konusunda da önemli bir yere sahiptir. Her bir bitki ise türlerine bağlı olarak değişik isimler üzerinden ele alınır ve ifade edilir. Özellikle bunlar içerisinde D harfi üzerinden başlayan bitkiler merak ediliyor.
16.02.2022 Gündem
Demet Akalın: Senin elini kırarlar lan!
Demet Akalın: Senin elini kırarlar lan! Adana'da D harfini yazamayan öğrencisini döven öğretmene ağır sözlerle yüklenen Demet Akalın, "Senin elini kırarlar lan" diyerek tepki gösterdi.
17.10.2017 Magazin

Benzer Haber Etiketleri