Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi! Önemli mesajlar: Hedef 1 milyon mülteciyi barındırmak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi! Önemli mesajlar: Hedef 1 milyon mülteciyi barındırmak! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" kapsamında farklı şehirlerden gençlerle bir araya geldi. Erdoğan "Suriye'nin kuzeyinde briket evlerin yapımına başladık. Bu insanlar çadırlarda kalıyordu. Briket evler ile bir adım attık. Hedefimiz de burada 1 milyon mülteciyi barındırabilmek." ifadelerini kullandı.
19.05.2022 Siyaset
Geleceğin mucitlerini bilim ve teknolojiyle buluşuyor
Geleceğin mucitlerini bilim ve teknolojiyle buluşuyor Kütüphanedeki "Keşif", "Tasarım ve Üretim" ile "Teknoloji" atölyelerinde, 5-17 yaş arasındaki çocukların bilimsel düşünme, tasarım, modelleme, üretim ve elektronik programlama becerilerinin artırılması için etkinlikler düzenleniyor.
22.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Salgına rağmen öğrencilerin ilgi odağı oldu!
Salgına rağmen öğrencilerin ilgi odağı oldu! Ankara'da Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimariden esintiler taşıyan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Covid-19 salgın döneminde de öğrencilerin ilgi odağı oldu. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, "Şu anda ziyaretçilerin yüzde 70'i tamamıyla araştırmaya yönelik ya da tez hazırlıkları yapan öğrencilerden oluşuyor. Aslında her kesimden insanlar geliyor kütüphaneye. Gençlerden de, yaşlılardan da gelen var" dedi.
8.02.2021 Yaşam
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne e-Devlet'ten giriş imkanı
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne e-Devlet'ten giriş imkanı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: "Vatandaşlarımız Millet Kütüphanesi'ne günübirlik ziyaretlerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını sisteme doğrudan okutarak hızlıca giriş yapabiliyor. Nüfus cüzdanlarını henüz değiştirmemiş vatandaşlarımız da görevlilerin yardımıyla edindikleri 24 saat geçerli hızlı geçiş kartıyla hizmetlerden yararlanabiliyor”
21.02.2020 Bilim ve Teknoloji