Coldwell Banker

Coldwell Banker

Son dakika Coldwell Banker haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Coldwell Banker ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Coldwell Banker haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Coldwell Banker

haberleri sayfasında son dakika yaşanan coldwell banker gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 coldwell banker haberi bulunmuştur. Tüm coldwell banker haberleri aşağıda listelenmiştir.
Satılık ev fiyatları düşüyor! Gayrimenkul sektöründe 'balon' sönüyor
Satılık ev fiyatları düşüyor! Gayrimenkul sektöründe 'balon' sönüyor Satılık ev fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi olmak isteyenlerin çoğunun beklemede kalmasına neden oldu. Hükümet taradından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinde başvuru sürecinin başlaması ile satılık konut talebince düşüş oldu. Böylece ‘köpük’ diye tabir edilen gerçek dışı fiyatlamada düşüş yaşanmaya başladı.
21.09.2022 Ekonomi
Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yeni düzenleme geliyor
Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yeni düzenleme geliyor Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili yeni düzenleme geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev ve kira fiyatlarıyla ilgili harekete geçileceğini bildirerek eylül ayını işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 Bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Önümüzdeki ayın ortasına doğru konut ve kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek yeni düzenleme geliyor." dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ofislerin konuta dönüşebileceğini, bununla birlikte İstanbul'da 10 bin Türkiye genelinde ise 50 bin ofisin konuta dönüşmesine imkan veren yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini. söylemişti. Konuyu uzmanlar yorumladı ve kısa vadede ofis konut dönüşümünün meyvesini verebileceğini belirttiler.
20.08.2022 Ekonomi
Kiralık evde yeni oyun! Kiracı milyonları ilgilendiriyor
Kiralık evde yeni oyun! Kiracı milyonları ilgilendiriyor Kiralık evlerle ilgili flaş gelişme. Emlak piyasasında yüzde 25 zam sınırına takılmamak için yeni bir sözleşme modeli ortaya çıktı. Gayrimenkul hukuku uzmanı avukat Hikmet Güngör, İstanbul’da kiralama hizmeti veren bir şirketin ‘kira sözleşmesi’ yerine ‘kira ve hizmet sözleşmesi’ düzenlendiğini, bu isim değişikliği ile yasal zam sınırının aşılmak istendiğini söyledi. Güngör, “Sözleşmede kiralama yapan aracı şirket zam oranı için ‘TÜFE 12 ay ortalaması ve sitemizde yer alan güncel fiyatlara bakılır ve yüksek olan uygulanır’ diyor. Oysa bu mümkün değil. Sözleşme başlığına ‘hizmet’ kelimesini eklemek yüzde 25 zam sınırını geçersiz kılamaz. Verilen hizmet için ücret alınabilir ama bu durum kira artışını etkilemez. Bu isim oyunu açıkça hukukun arkasından dolanmak. Hukukta başlıktan önce içerik ve amaç geldiği için, kiracı bu sözleşmeyi imzalamış olsa bile bu isteğe karşı çıkma hakkına sahip” şeklinde konuştu.
14.08.2022 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘Ev sahibi zorla kiracıyı çıkaramaz’
Kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘Ev sahibi zorla kiracıyı çıkaramaz’ Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Tarih verildi, artık değişiyor. Kira zam oranı düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ''Ev sahibini sınırlıyor kiracıya bir hak getiriyor'' dedi. Tahliye davası açılırsa mahkemenin ret edeceğini ifade eden Bakan Bozdağ “Yargı yasal düzenleme karşısında bu sebebe dayalı bir tahliye kararı vereceğini tahmin etmiyorum” ifadelerini kullandı.
9.06.2022 Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Sözleşmeler geçersiz sayılacak
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Sözleşmeler geçersiz sayılacak TBMM Genel Kurulu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ve fırsatçılık yaparak kiraya fahiş zam yapılmasına "dur" diyen yasayı kabul etti. Buna göre, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira artışları yüzde 25'i geçemeyecek. Bu oranı geçen sözleşme geçersiz olacak. Böylece vatandaş kira artış oranı konusunda derin bir nefes alacak.
9.06.2022 Ekonomi
Kira zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Onları kapsamıyor! Kira fiyatlarına büyük zam
Kira zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Onları kapsamıyor! Kira fiyatlarına büyük zam Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Kira zamlarına tavan fiyat uygulaması getirildi. Buna göre ev sahipleri kiracılarına yüzde 25 oranından fazla kira zammı yapamayacak. Dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, kira artışlarına bir yıllığına sınırlama getirildi. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar, sözleşme yenileme ayında ev sahipleri en çok yüzde 25 zam yapabilecek. Yeni yapılan düzenlemede iki önemli nokta var. Biri ‘tavan zam’ oranı belirlenmesi, ikincisi de bu düzenlemenin ‘geçici’ olması. 1 Temmuz 2023’e kadar sözleşmesi yenilenecek vatandaştan en çok yüzde 25 zam istenecek. Yani vatandaş artık TÜFE ortalamasını takip etmeyecek, 12 ay boyunca zam oranı sabit olacak. Böylece 2 bin lira olan kira 2 bin 500 liraya, 3 bin lira olan kira 3 bin 750 liraya yükselecek. Bu durum, halihazırda kiracılı bir ev için geçerli. Öte yandan piyasa uzmanları düzenlemenin yeri kiraya verilecek evlerin kira fiyatlarını yükselteceğine dikkat çekiyor. İşte konuyla ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
9.06.2022 Ekonomi
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde... Konut fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 110 arttı. Konut fiyatlarına ilişkin veriler geldi. Ev fiyatlarında her geçen ay astronomik artışlar yaşanıyor. İnşaat maliyetlerinin artması satılık ev fiyatlarını doğrudan etkilerken, beraberinde önemli sorunlar getiriyor. Arz açığı artarken yatırımcı ve yabancı talebinin artması da fiyatların artmasına neden oluyor. Konut krizi giderek derinleşiyor. Vatandaşın ev sahibi olması neredeyse imkansız hale geldi, kiralık ev tutmak da artık cep yakıyor. Ev sahibi olmak isteyenler için kredi paketleri açıklandı ancak 1 gün bile geçmeden on binlerce fırsatçı devreye girerek fiyatları yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanlığı konu ile ilgili düğmeye bastı. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) konut fiyat endeksi verilerini duyurdu. İşte konut sektöründe ve fiyatlarla ilgili yaşanan son gelişmeler...
23.05.2022 Ekonomi
Kredi çekmek isteyenlere müjde! Ucuz kredi geliyor, resmen belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi ve tavan fiyat uygulaması...
Kredi çekmek isteyenlere müjde! Ucuz kredi geliyor, resmen belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi ve tavan fiyat uygulaması... Ucuz konut kredisi müjdesi. Kredi çekmek isteyenleri sevindiren gelişme. Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu. Ev sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yüzde 0,99 ve 0,89 faiz oranları ile konut kredisi sağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 0.89 0.99 faizli konut kredisi paketi ile ilgili, Hazine ve Maliye Bakanlığı önemli bir bilgilendirmede bulundu. Bakanlık, konut finansmanı projesi detaylarını açıkladı ve kredi kullanım şartlarını duyurarak "Konut Finansman Paketleriyle vatandaşlarımızın konut piyasasındaki dalgalanmaların olumsuz etkilerinden korumak ve ilk konutunu alacak vatandaşlarımızın çok uygun maliyetle konut erişimlerini artırmak hedeflenmiştir" dedi. Öte yandan Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilecek. Yol haritası belli oldu. Tavan fiyat getirilmesi de dahil farklı alternatifler gündemde. Özellikle son bir yılda kira fiyatlarındaki artış vatandaşları ekonomik olarak zorluyordu. Ortalama kira fiyatları asgari ücret ile yarışır hale geldi. Asgari ücretli ya da asgari ücrete yakın ücret alan ve kiralık evde yaşayan vatandaşlar kiralardaki bu astronomik artışın önüne geçilmesini bekliyordu. Hükümet kira fiyatlarındaki artışı önlemek için çalışmalara başladı. Peki Düşük Faizli Konut Kredisi Nasıl Alınır, Şartları Neler? Kimler Düşük Faizli Konut Kredisi Alabilir? 0.89, 0.99 Faizli Konut Kredisi Ne Zaman Verilecek? 0.89, 0.99 Faizli Konut Kredisi Şartları Nedir, Hangi Bankalar Verecek? İşte son dakika haberinin detayları.
22.05.2022 Ekonomi
Kiracılara müjde! Harekete geçildi, tavan fiyat uygulaması geliyor
Kiracılara müjde! Harekete geçildi, tavan fiyat uygulaması geliyor Kiracılara güzel, fırsatçı ev sahiplerine kötü haber! Harekete geçildi. 3 bakanlık devrede. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilecek. Yol haritası belli oldu. Tavan fiyat getirilmesi de dahil farklı alternatifler gündemde. Özellikle son bir yılda kira fiyatlarındaki artış vatandaşları ekonomik olarak zorluyordu. Ortalama kira fiyatları asgari ücret ile yarışır hale geldi. Asgari ücretli ya da asgari ücrete yakın ücret alan ve kiralık evde yaşayan vatandaşlar kiralardaki bu astronomik artışın önüne geçilmesini bekliyordu. Hükümet kira fiyatlarındaki artışı önlemek için çalışmalara başladı. Peki kiraların bu seviyelere çıkmasının nedeni ne? Pandemi ile birlikte konut sektörünün durma noktasına gelmesi, döviz kurundaki artış nedeni ile inşaat malzemelerinin fiyatlarının artışı kiralık ve satılık ev fiyatlarının artışı için önemli nedenler olarak gösteriliyor. Ayrıca arz-talep dengesinin bozulması, bu durumu fırsata çevirmek isteyen mülk sahiplerinin evlerini değerinin çok üzerinde kiralaması kiraların arışını diğer nedenlerinden. Ancak kira fiyatları sadece Türkiye'de değil tüm dünyada artıyor. Ülkeler kendi önlemlerini almaya başladı. İşte Türkiye'deki kira fiyatlarını düşürmek için hükümet tarafından üzerinde çalışılan konuların detayları...
22.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar uçtu! İstanbul, Ankara, İzmir...
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar uçtu! İstanbul, Ankara, İzmir... Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Son dönemlerde yükselen ev fiyatları herkesi yakından ilgilendiriyor. İnşaat sektörü temsilcileri, artan maliyetler nedeniyle fiyatların yükseldiğini ifade ederken, tüketiciler konuta ulaşmakta zorlanıyor. Biz de İstanbul, İzmir ve Ankara’da sıfır konut fiyatlarını araştırdık. İstanbul’da yeni binadaki bir evde metrekare fiyatı 8 bin liradan başlıyor, 200 bin lirayı aşabiliyor. Ankara’da 3 bin ile 40 bin TL, İzmir’de ise 5 bin TL ile 65 bin TL arasında değişiyor.
10.04.2022 Ekonomi
Ev alacaklara güzel haber! İlk kez oldu! Zamlar geri çekiliyor
Ev alacaklara güzel haber! İlk kez oldu! Zamlar geri çekiliyor Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Ev almak isteyene büyük fırsat. Kurdaki hızlı yükseliş konut fiyatlarına da yansıdı. Mülkünün değerini korumak isteyenlerin dolarla fiyatlama yapması ikinci el piyasada zamlara neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar sonrası dolarda sert düşüş süreci başlayınca bu durum Konut fiyatlarını da etkiledi. 2. el konut ilan sitelerinde fiyatlar gerilemeye başladı.
28.12.2021 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Böylesi ilk kez oluyor, fiyatlar katlanıyor, ilanlar yayından kaldırılıyor, döviz kuru belirliyor, yasaklar hiçe sayılıyor
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Böylesi ilk kez oluyor, fiyatlar katlanıyor, ilanlar yayından kaldırılıyor, döviz kuru belirliyor, yasaklar hiçe sayılıyor Gayrimenkul sektörü uzun süredir hareketli. Farklı yatırım araçlarından gelir sağlayanlar gayrimenkule yöneldi. Ancak arzın sınırlı, talebin fazla olması fiyatları etkilerken, kura bağlı maliyet artışı da yeni konutları ulaşılabilir olmaktan uzaklaştırdı. Konut fiyatlarındaki artış talebe bağlı olarak artmaya devam ediyor. Metrekare fiyatları 30 bin liraları buluyor. Satışların dolar üzerinden yapılması yasak. Ancak fiyatlar belirlenirken döviz kuru dikkate alınıyor. Metrekare fiyatları kur üzerinden belirleniyor. Ev fiyatları her hafta değişirken döviz kurundaki harekete göre mülk sahiplerinden ek ücret talebi geliyor. Sözleşmeden caymak yasak ve cezası bulunuyor. Fakat her dört satıştan birinde iptal yaşanıyor. Ev sahibi olmak isteyenler ise yaşanan süreçte mağdur oluyor.
19.12.2021 Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini kapsıyor! Tazminat ödemek zorunda
Kiracı ve ev sahiplerini kapsıyor! Tazminat ödemek zorunda Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalabilir. Kiralık ev fiyatlarının yükselmesiyle birlikte fırsatçı ev sahipleri eski kiracıları çıkarıp evini daha yüksek fiyatla başkasına kiraya verme peşine düştü. Ev sahiplerinin istediklerinde kiracılarını tahliye edemeyeceğini belirten avukatlar, ihtiyaç nedeniyle yapılan tahliyelerde evin 3 yıl başkasına verilemeyeceğini, aksi takdirde kiracıya tazminat ödeneceğini söyledi.
8.07.2021 Ekonomi
Tatil sezonu öncesi dikkat! Fatura, aidat, depozito...
Tatil sezonu öncesi dikkat! Fatura, aidat, depozito... Yaz aylarını kalabalıktan uzak, izole şekilde geçirmek isteyenler serveti gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Çeşme, Bodrum, Marmaris gibi tatil bölgelerinde sezonluk kiralar 400 bin liraya ulaştı. Kiralar peşin ve döviz olarak elden olarak teslim edilmesi de talep ediliyor. Böylece hem haksız kazanç hem de devlete vergi vermeme durumu ortaya çıkıyor.
22.04.2021 Ekonomi
Haberi duyan altınları bozdurup konut almaya koştu
Haberi duyan altınları bozdurup konut almaya koştu Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan düşük oranlı kredi kampanyası sayesinde son iki ayda 420 bin adet konut satılırken, sektör temsilcileri bu satışlar sayesinde yaklaşık 90 milyar liralık yastıkaltı tasarrufun reel sektöre aktarıldığını tahmin ediyor.
27.08.2020 Ekonomi
Faiz düştü, konut satışları patladı
Faiz düştü, konut satışları patladı Ay başında devreye alınan düşük oranlı kredi kampanyası sayesinde 19 günde 2019'un tamamından daha fazla konut kredisi kullanıldı. Geçen yıl 10,6 milyar lira artan konut kredi bakiyesi, 1-19 Haziran'da 11,5 milyar lira yükseliş kaydetti.
29.06.2020 Ekonomi
Corona virüs sonrası fiyatlar uçtu! Yüzde 25 arttı
Corona virüs sonrası fiyatlar uçtu! Yüzde 25 arttı Salgın nedeniyle evden çalışan tüketici müstakil ev arayışına girince fiyatlar uçtu. Satılık müstakil evde fiyat ortalama yüzde 25, kiralıkta ise 18 arttı. Arama motorlarında bahçeli ev arayışı yüzde 252 artış gösterdi.
29.04.2020 Ekonomi
Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün
Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta doluyor. Bu haklardan yararlanmak isteyen vatandaşların 15 gün süresi bulunuyor.
14.12.2019 Ekonomi
Bankadan satılık 18 bin konut
Bankadan satılık 18 bin konut Ödenemeyen krediler nedeniyle bankaların elindeki gayrimenkul sayısı hızla artıyor. 18 bini aşkın gayrimenkul bankalardan satılık... Bankaların elinde en çok konut var ancak 25 milyon liraya yalı da bulmak mümkün, Boğaz manzaralı köşk de... Hem de piyasaya göre yüzde 25 daha uygun fiyatlarla satılıyor.
7.08.2019 Ekonomi
İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı
İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı İmar barışı başladığından beri aradan geçen bir yıllık sürede konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda artarken, onu bu alanda yüzde 7,75 ile Zeytinburnu takip etti.
28.06.2019 Ekonomi
Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! Zamlar artık...
Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! Zamlar artık... Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamındaki tedbirler arasında yer alan en dikkat çekici kararlardan biri kira artış oranları olmuştu ve kira artış oranlarının artık TÜFE üzerinden yapılması öngörülmüştü. Yani ev sahipleri artık zamları üretici fiyatı artışından değil, tüketici fiyatı artışından yapabilecek.
1.12.2018 Ekonomi
Konuta ‘İmar Barışı’ dopingi
Konuta ‘İmar Barışı’ dopingi 13 milyon konutu ilgilendiren ve 2 ay uzatılan İmar Barışı süresinde gayrimenkul fiyatları uçuşa geçti. Coldwell Banker ve Reidin’in araştırmasına göre emlak fiyatları 5 ayda yüzde 10 arttı. Değer artışı şampiyonu ise İzmir’in Çiğli ilçesi oldu
14.11.2018 Ekonomi
Gurbetçi ev bakıyor
Gurbetçi ev bakıyor Dövizdeki yükseliş gurbetçilerin yönünü Türkiye’ye çevirdi. Yılın 9 ayında yabancılara konut satışı yüzde 58.5 artışla 24 bine ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı.
27.10.2018 Ekonomi
Alan-satan memnun emlakçılar tepkili
Alan-satan memnun emlakçılar tepkili Gayrimenkul alım-satım ve kiralamada komisyon oranları düştü. Alım-satımda yüzde 6 olan bedel yüzde 4’e inerken, kiralamada alınan komisyon 1 aylık kirayı geçemeyecek. Düzenleme ev alan-satan ve kiralayanları memnun etse de gelirleri azalan emlakçılar düzenlemeye tepkili
5.06.2018 Ekonomi
İşte konut faizini 0.99’a çeken tablo
İşte konut faizini 0.99’a çeken tablo Konut sektöründe faiz yükseldikçe, satış geriliyor. Kredi faizi % 1.30’a çıkınca, kredili satış 3 ayda 89 bine düştü, bankaların verdiği kredi miktarı da 1.3 milyar liraya indi. Faizi % 0.99’a çekecek kampanyanın 2.1 milyon konut stokunu eritmesi bekleniyor
8.05.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Coldwell Banker ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki coldwell banker haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.