Çocuk Psikolojisi

Çocuk Psikolojisi

Son dakika çocuk psikolojisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çocuk psikolojisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çocuk psikolojisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çocuk Psikolojisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çocuk psikolojisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 405 çocuk psikolojisi haberi bulunmuştur. Tüm çocuk psikolojisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taş Kağıt Makas'ta gündem oldu: Bu dünyada babasını kaybetmiş bir çocuktan daha güçlü hiç kimse olamaz
Taş Kağıt Makas'ta gündem oldu: Bu dünyada babasını kaybetmiş bir çocuktan daha güçlü hiç kimse olamaz “Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” Alzheimer hastası babasını cezaevinden kurtarmaya çalışan Umut’un (Ekin Koç) hikayesini izleyici ile buluştururken; babaların çocuklarıyla kurdukları ilişkiler ile de konuşuluyor. “Bu dünyada hiç kimse babası ölmüş bir çocuk kadar kuvvetli olamaz” cümlesi ile gündem olan dizi babanın çocuğunun hayatındaki rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.
26.03.2024 Magazin
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü?
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim ne günü olarak kutlanır? 3 Ekim'de yaşanmış doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar, günün önemi gibi konu başlıkları merak ediliyor. Peki, 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü?
3.10.2022 Gündem
Çocuklara savaş haberlerini izletmeyin!
Çocuklara savaş haberlerini izletmeyin! Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin haberlerinin çocukları olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların bazı davranışlarıyla bunları ortaya koyabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, çocuklarda gece uyanmaları, açık bir nedeni olmadan ağlama ve öfke krizine girme, savaşla ilgili sorular sorma gibi davranışlar görülebileceğini belirtiyor. Çocuklara savaş haberlerinin izletilmemesini tavsiye eden uzmanlar, sorularının da anlaşılır şekilde yanıtlanmasını, çocuğu kaygılandıracak ifadelerden kaçınılmasını öneriyor.
1.03.2022 Sağlık
Türkiye için korkutan tahmin! 8 kişi hayatını kaybetmişti: İşte orman yangınları için en riskli bölgeler...
Türkiye için korkutan tahmin! 8 kişi hayatını kaybetmişti: İşte orman yangınları için en riskli bölgeler... Dünya ve Türkiye bir çok bölgede çıkan orman yangınları ile nücadelede etti. 49 ilde çıkan 299 orman yangını hepimizin yüreğini yakmış 8 kişi de hayatını kaybetmişti. Yangınlar Türkiye haricinde Yunanistan ve İtalya'da da yaşandı. Peki 2022 yazında bizi neler bekliyor? Büyük orman yangınları Akdeniz kıyılarının 'yeni normal'i olabilir mi? Uzmanların tahminleri korkutuyor...
17.11.2021 Gündem
Online karne öncesi ailelere uyarı!
Online karne öncesi ailelere uyarı! Uzman Klinik Psikolog Dilara Yamanlar, zillerin online çalıp karnelerin online alınacağı bu eğitim döneminin sonunda anne babaların çocuklarına yapıcı ve şefkatli yaklaşmalarının son derece önemli olduğunu vurguluyor.
20.01.2021 Sağlık
Çocuklar için 4 saatlik izin sürecine yönelik öneriler! Sokağa çıkma izninde çocuklara nasıl davranılmalı?
Çocuklar için 4 saatlik izin sürecine yönelik öneriler! Sokağa çıkma izninde çocuklara nasıl davranılmalı? Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir sokağa çıkma yasağı uygulanan 20 yaş altındaki gençler ve çocuklar için 13 ve 14 Mayıs 2020 tarihlerinde belirlenen 4 saatlik sokak iznini dört gözle bekliyor. Kısıtlamanın öfke, hayal kırıklığı ve sıkıntı hissettirdiğini belirten uzmanlar, bazı çocukların kaygı nedeniyle dışarıya çıkmaktan kaçınabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlara göre yaşı küçük olan çocuklara normalleşmenin yavaş yavaş başladığı, kaygılanacak bir durum olmadığı ancak her ihtimale karşılık mutlaka önlem alması gerektiği uygun bir şekilde anlatılmalı. Klinik Psikolog Duygu Barlas, evde kalma zorunluluğunun 20 yaş altı gençler ve çocuklar üzerinde oluşturduğu etkilerden bahsederek, 4 saatlik izin sürecine yönelik önerilerini paylaştı.
13.05.2020 Sağlık
Bu Bir İyilik Projesidir: Leyla'dan Sonra
Bu Bir İyilik Projesidir: Leyla'dan Sonra İstanbul Tıp Fakültesi'nde 2014 yılında ortaya çıkan proje, şimdi 50 tıp fakültesinde çalışmalarını sürdürerek, tedavi gören çocukların dileklerini gerçekleştiriyor.
9.01.2019 Yaşam
Çocuk, zayıf karneyle sinyal veriyor
Çocuk, zayıf karneyle sinyal veriyor Sömestr tatili yaklaşıyor, ara karnelerin alınmasına sayılı günler kaldı. Karnenin çocuğun gelişim sürecine ilişkin bir değerlendirme olduğunu belirten uzmanlar, “Kırık notların sorumluluğu sadece çocuğun değildir. Sorunların oluşması zaman alır, zayıf karneye kadar bu sinyalleri çocuk ve notları vermiştir” uyarısında bulundu. Uzmanlar, “Tatilde çocuğunuzu zorlamayın” hatırlatmasında da bulunuyor.
10.01.2018 Eğitim
Çocuğunuz “Öğretmen bana taktı” mı diyor?
Çocuğunuz “Öğretmen bana taktı” mı diyor? Eğitim, Öğrenci ve DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) Koçu Elgiz Henden, koçluk dönemi boyunca sıklıkla karşılaştığı sorunlardan birinin de çocukların “Öğretmen bana taktı” yakınması olduğunu belirtiyor.
28.11.2017 Eğitim
FETÖ "Roberto Carlos" ismiyle bile gazete aboneliği yapmış
FETÖ "Roberto Carlos" ismiyle bile gazete aboneliği yapmış Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan ve etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde tahliye edilen eski astsubay Ö.B, örgütte kod isimlerin çok yaygın kullanıldığını, hatta "Roberto Carlos" isminde bile gazete aboneliği olduğunu anlattı.
29.09.2021 Gündem
Boşanma çocuk psikolojisini nasıl etkiler?
Boşanma çocuk psikolojisini nasıl etkiler? Boşanmalarda en büyük zararı çocukların gördüğünü söyleyen Psikolog Evrim Ünal, ''Çocuklardan değil, eşlerden boşanılır. Çocuğa istediği zaman, istediği ebeveynini de görebileceği güvencesi verilmelidir'' dedi.
27.08.2017 Sağlık
Çocukların WhatsApp gruplarında korkunç tuzak!
Çocukların WhatsApp gruplarında korkunç tuzak! Günümüzde çocuklar tarafından yoğun bir şekilde kullanılan WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamaları, tehlikeli paylaşımların da zemini oluyor. Oluşturulan sohbet gruplarında şiddet ve porno içerikli görüntüler paylaşılırken, uzmanlar söz konusu istismarın çocuklarda yarattığı travmaya dikkat çekiyor
29.09.2021 Gündem
Ailelerin de eğitime ihtiyacı var
Ailelerin de eğitime ihtiyacı var Çocuk Hakları Koruma Platformu'nın hazırladığı rapor, ailelerin çocuk yetiştirme ve eğitme konusunda eksik olduğunu belirtirken %66 oranının eğitime ihtiyacı olduğunu vurguluyor.
5.01.2017 Eğitim
Terörü çocuklara nasıl anlatmalıyız?
Terörü çocuklara nasıl anlatmalıyız? İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan Anne Bebek Çocuk fuarının son gününde "Çocuk Psikolojisi" konulu söyleşiyi gerçekleştiren Okyanus Kolejleri Okul Öncesi Psikolojik ve Rehberlik Bölüm Başkanı Duygu Karacar, 0-6 yaş arası çocuklar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Karacar; anne bebek çocuk fuarında yaptığı söyleşide ebeveynlere okul öncesi eğitimin önemini ve yapılması gerekenleri anlatırken, 'terörü çocuklara nasıl anlatmalıyız?' sorusunun da cevabını verdi
29.09.2021 Gündem
Uyuyan güzel iki buçuk aydır derin uykuda
Uyuyan güzel iki buçuk aydır derin uykuda 5 yıl önce 17’nci doğum gününden önce koltukta uyuya kalan İngiltere’de yaşayan Beth Goodier adlı genç kız, 6 ay boyunca neredeyse hiç uyanmadı...
29.11.2016 Dünya
Matematik Çiftliğinde ektiler pazarda sattılar
Matematik Çiftliğinde ektiler pazarda sattılar Urla’nın Bademler Köyü’nde 30 yıllık matematik öğretmeni Tufan Döleneken ve öğretmen eşi Handan Döleneken tarafından kurulan Matematik Çiftliği’nde eğitim gören çocuklar, çiftlikte kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri Bademler Pazar Yeri’nde satarak ilk paralarını kazandı...
29.09.2021 Gündem
'Bir günlüğüne geldi, hamile kaldım'
'Bir günlüğüne geldi, hamile kaldım' Özge Uzun’un sunduğu 'Hayat Başlasın' programına konuk olan Yeşim Salkım, özel hayatı ile ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.
17.06.2016 Magazin
Çocuğunuzu karneyle ölçmeyin!
Çocuğunuzu karneyle ölçmeyin! Uzm. Klnk. Psk. Nazende Ceren Öksüz, karne sürecinde çocukların yaşadıkları psikolojileri değerlendirerek velilere öneri ve tavsiyelerde bulundu.
14.06.2016 Eğitim
"Çocukların ekranlarda olması uygun değil"
"Çocukların ekranlarda olması uygun değil" Çocukların dizilerde, reklamlarda, yarışmalarda yer almalarının psikolojik ve gelişimsel boyutunu ele alan Doç. Dr. Aylin İlden Koçkar, ‘’Saatlerce süren çekimler çocuklar için uygun eylemler değildir.’’ dedi.
12.05.2016 Eğitim
Aileyle sofraya oturmak çocuğu obeziteden koruyor
Aileyle sofraya oturmak çocuğu obeziteden koruyor Obezite çocuklarda hızla artıyor. Çocuk psikolojisi denince akla gelen ilk isimlerden Klinik Psikolog Dr. Olcay Güner ile konuştum.
11.12.2015 Arşiv
Akıllı telefon kullanım yaşı sekizin altına düştü
Akıllı telefon kullanım yaşı sekizin altına düştü İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre 8 yaşın altına düşen akıllı telefon ve tablet kullanımı yüzünden anne-babalar çocuklarıyla tartışıyor...
12.10.2015 Yaşam
RTÜK'ten çizgi filme 'cinsellik' cezası
RTÜK'ten çizgi filme 'cinsellik' cezası RTÜK, Planet Çocuk kanalına ‘Titeuf’ adlı çizgi filmdeki cinsel içerikli mesajlar nedeniyle uyarı cezası verdi. RTÜK, cinsel öğelere ve seks ifadelerine yer verilen çizgi filmle ilgili raporunda, “vaktinden önce verilen cinsel bilgilerin çocukta davranış bozukluğu yaratacağını” belirtti
28.02.2015 Yaşam
Helen Doron’dan ailelere mini festival!
Helen Doron’dan ailelere mini festival! Uzman Psikolog Buket Tibet ve Marmara Üniversitesi Doçent Yardımcısı Özgül Polat’ın katılımıyla aileleri aydınlatacak Çocuk Psikolojisi ve Pedagoji söyleşileri, “Bebeğimin Beslenme Kitabı” ile ün yapmış Sibel Güngör’den minikler için özel sağlıklı yemek atölyesi ve aileleri bilgilendirici soru-cevap seansları, Helen Doron’un özel İngilizce dersleri, Fitness aktiviteleri, eğlenceli oyunlar ve sürpriz ikramların olduğu dolu dolu özel bir gün için aileler 31 Ocak Cumartesi günü saat 13:00-16:00 arası Zorlu Center’da buluşuyor...
29.01.2015 Magazin
Helen Doron'dan ailelere mini festival
Helen Doron'dan ailelere mini festival Aileler Özel Helen Doron Etkinlikleri için Zorlu Center’da buluşuyor
20.01.2015 Eğitim
Çocuklarınıza asla bu sözcükleri söylemeyin!
Çocuklarınıza asla bu sözcükleri söylemeyin! Ankara'nın Kazan İlçesi’nde hayat standardını yükseltmek ve sağlıklı bireylerin yetişmesinde en önemli faktör olduğu belirtilen aileleri bilinçlendirip, yaşam kalitesini yükseltmek adına Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından aile içi eğitim semineri verildi.
14.11.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk Psikolojisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çocuk psikolojisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.