Hızlı yemenin vücutta yarattığı 5 tahribat
Hızlı yemenin vücutta yarattığı 5 tahribat Yeteri kadar çiğnenmeden yutulan besinlerin vücutta yarattığı tahribatı bilmeniz gerekiyor. Çiğneme işleminde, tükürük de işin içine girere ve ihtiyacımız olan tüm besin maddeleri yeteril kadar kolay emilir. Ancak yemeği hızlı yemenin ve çiğnemeden yutmanın bazı sakııncaları vardır.
25.04.2024 Yaşam
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir Deprem gibi olaylar, birçok insan için ciddi bir stres kaynağı olabiliyor. Tüm Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinin ardından çok sayıda kişi kendilerini güvensiz ve kaygılı hissetmeye başladı. Bunların sonucunda farkında olmadan bazı diş sıkması, çiğneme hareketi gibi fiziksel tepkiler ortaya çıktı. Peki neler yapabiliriz, bu durumu nasıl aşabiliriz? Tedavi yöntemleri neler? İşte uzman isimlerin tavsiyeleri...
29.04.2023 Sağlık
Isırma problemi diş görünümünü bozuyor!
Isırma problemi diş görünümünü bozuyor! Diş sağlığı, yaşam kalitesini etkileyen en önemli konulardan biridir. Ağız ve diş sağlığını korumak için çeşitli önlemler alıyor ve oluşan sorunları gidermek adına tedavilere başvuruyoruz. Peki, Ortognatik tedavi nedir? Kimlere uygulanır? Ortognatik Cerrahi konusunun detaylarını, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın anlattı.
21.06.2021 Sağlık