"Joker işçi" için kadro kararı
"Joker işçi" için kadro kararı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde taşeron firma üzerinden "joker işçi" olarak çalışan ve sürekli kadroya geçmek için açtığı davayı kazanmasına rağmen kadroya alınmayan başvurucuyu haklı buldu.
24.07.2021 Çalışan Hakları
Evlat edinen çift hayatının şokunu yaşadı! Gerçek ortaya çıktı
Evlat edinen çift hayatının şokunu yaşadı! Gerçek ortaya çıktı Adana'da doğal yollarla çocuk sahibi olamayan Ayça (41) ve Atakan Çatal (42) çifti, 2 yıl önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurarak, ailesi tarafından terk edilen 45 günlük erkek bebeği evlat edindi. Çatal çifti, Mustafa Kemal adını verdikleri minik bebek için velayet davası açmaya hazırlanırken, yasal sürenin dolmasına birkaç gün kala biyolojik baba A.Ö.nün çocuğunu geri almak için yaptığı başvuruyla hayal kırıklığına uğradı. Koruyucu aile statüsüne geçirilen çiftten Ayça Çatal, 2.5 yıldır birlikte oldukları Mustafa Kemal'e sevgiyle bağlandıklarını belirterek "Onu kaybetmek istemiyorum. Eğer bu kapıdan çıkıp giderse, bir daha bu eve gelebilir miyim, bilmiyorum dedi.
24.03.2021 Yaşam
Koruyucu aile nedir? Koruyucu aile nasıl olunur? Kimler koruyucu aile olabilir?
Koruyucu aile nedir? Koruyucu aile nasıl olunur? Kimler koruyucu aile olabilir? Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirilmeleri önem taşıyor. Ancak, bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebiliyor. Bu durumda çocukların yetiştirilmesinde kritik bir rol oynayan koruyucu aile devreye giriyor. Peki, Koruyucu aile ne demek? Kimler koruyucu aile olabilir? Koruyucu aile nasıl olunur? Koruyucu anne nasıl olunur? İşte koruyucu aile olmak ile ilgili bilmeniz gerekenler...
3.10.2020 Gündem