Calais

Calais

Son dakika calais haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan calais ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını calais haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Calais

haberleri sayfasında son dakika yaşanan calais gelişmeleri de dahil olmak üzere 85 calais haberi bulunmuştur. Tüm calais haberleri aşağıda listelenmiştir.
İngiltere’ye AİHM şoku! Ruanda planı ilk denemesinde başarısız oldu...
İngiltere’ye AİHM şoku! Ruanda planı ilk denemesinde başarısız oldu... İngiliz hükümetinin 14 Nisan’da duyurduğu sığınmacıları 6500 km ötedeki Ruanda’ya taşıma planı, ilk denemesinde başarısız oldu. Plana göre salı günü, 130 sığınmacının Ruanda’nın başkenti Kigali’ye taşınması gerekiyordu. Ancak mağdur avukatlarının girişimleri sonucu uçaktakilerin sayısı İran, Irak ve Arnavutluk’tan toplam 7’ye kadar düşerken, 54 yaşındaki Iraklı bir sığınmacının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuru tüm operasyonu iptal ettirdi. AİHM mesai saatleri dışında aldığı hükmü açıklamadan dakikalar öncesine kadar, yetkililer “geriye bir kişi bile kalsa” uçağın kalkacağını söylüyordu.
16.06.2022 Dünya
Manş denizi nerede, haritadaki konumu? Fransa’nın Rus gemisine el koyduğu Manş denizi kaç km?
Manş denizi nerede, haritadaki konumu? Fransa’nın Rus gemisine el koyduğu Manş denizi kaç km? Fransız yetkililer, Rusya’ya uygulanan ticari yaptırımları ihlal eden bir Rus gemisine el konduğunu açıkladı. Peki, Manş denizi nerede, haritadaki konumu?
26.02.2022 Gündem
Banksy'nin Brexit duvar resmi bir gecede ortadan kayboldu
Banksy'nin Brexit duvar resmi bir gecede ortadan kayboldu İngiliz sanatçı Banksy'nin, Dover'daki bir binanın duvarına çizdiği "Brexit" resmi ortadan kayboldu. Duvar resminin üzerinin boyanmış ya da satılmak için sökülmüş olabileceği belirtiliyor.
26.08.2019 Dünya
Fransa'da akaryakıt zammı protestoları sürüyor
Fransa'da akaryakıt zammı protestoları sürüyor Göstericiler, ülkedeki çok sayıdaki petrol deposunun giriş ve çıkışlarını engelledi ve birçok kentteki otoyollarda blokaj eylemi düzenlendi.
19.11.2018 Dünya
Paris'te askerlere saldıran kişinin sağlık durumu kritik
Paris'te askerlere saldıran kişinin sağlık durumu kritik Fransa'nın başkenti Paris'in Levallois-Perret banliyösünde dün sabah saatlerinde devriye gezen askerlere saldırı düzenleyen kişinin sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.
10.08.2017 Dünya
Son dakika... Paris'te askerlere saldırı! Yakalandı!
Son dakika... Paris'te askerlere saldırı! Yakalandı! Paris'te bu sabah askerleri ezen saldırgan, ülkenin kuzeyindeki bir otoyolda yaralı olarak yakalandı. Yakalandığı sırada saldırganın silahsız olduğu bildirildi. Açılan ateş konucunda bir polisin kazara yaralandığı bildirildi.
9.08.2017 Dünya
Avrupa'da böcek ilaçlı yumurta skandalı
Avrupa'da böcek ilaçlı yumurta skandalı Fransa Tarım Bakanlığından, ülkenin 5 ayrı bölgesindeki şirketlere "Fipronil" ilacı bulaşmış yumurtaların dağıtıldığı bildirildi.
8.08.2017 Dünya
Başkandan şoke eden karar! Onay verildi ancak...
Başkandan şoke eden karar! Onay verildi ancak... Fransa'da sığınmacılara su verilmesi yönündeki mahkeme kararının Danıştay tarafından onaylanmasına rağmen, kentin Belediye Başkanı Bouchart, bu kararı uygulamayacağını açıkladı.
1.08.2017 Dünya
Sığınmacılara su vermeyecek!
Sığınmacılara su vermeyecek! Fransa'da sığınmacılara su verilmesi yönündeki mahkeme kararının Danıştay tarafından onaylanmasına rağmen, kentin Belediye Başkanı Bouchart, bu kararı uygulamayacağını açıkladı.
1.08.2017 Dünya
Mahkeme sığınmacı istemeyen belediyenin referandum kararını iptal etti
Mahkeme sığınmacı istemeyen belediyenin referandum kararını iptal etti Fransa'da idari mahkeme, sığınmacı istemeyen belediyenin referandum kararını iptal etti
17.06.2021 Dünya
Kuş gribi, Türkiye'ye yaklaşıyor
Kuş gribi, Türkiye'ye yaklaşıyor Dünya çapında yayılan kuş gribi virüsü, İran'da 500 binden fazla tavuğun itlaf edilmesine yol açtı. Halihazırda H5N8 virüsü Japonya'dan Avrupa'ya tüm dünyada görülüyor.
17.06.2021 Dünya
Virüs gün geçtikçe yayılıyor!
Virüs gün geçtikçe yayılıyor! Fransa Tarım Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Avrupa'da pek çok ülkede saptanan H5N8 virüsüne Fransa'nın kuzeyinde de rastlandığı kaydedildi.
17.06.2021 Dünya
"AB ile ilişkimizin bu şekilde sürdürülemez olduğu açıktır"
"AB ile ilişkimizin bu şekilde sürdürülemez olduğu açıktır" Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye kararıyla ilgili "Bundan sonra AB ile ilişkimizin bu şekilde sürdürülemez olduğu açıktır." dedi.
29.09.2021 Gündem
Paris'te bir sığınmacı kampına daha tahliye
Paris'te bir sığınmacı kampına daha tahliye Fransa'nın başkenti Paris'teki sığınmacı kampı polis tarafından boşaltıldı.
17.06.2021 Dünya
Hollande'dan halkına "gelemeyecekler" sözü
Hollande'dan halkına "gelemeyecekler" sözü Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, geçen hafta tahliye edilen Calais'deki sığınmacı kampı, nam-ı diğer 'Vahşi Orman'a göçmenlerin tekrar yerleşmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.
17.06.2021 Dünya
Paris'te polis, sığınmacı çadırlarını kaldırdı
Paris'te polis, sığınmacı çadırlarını kaldırdı Fransa'nın başkenti Paris'in ortasında sığınmacıların kaldığı kamp, polis tarafından dağıtıldı.
17.06.2021 Dünya
Mültecileri Paris’ten süpürdüler’!
Mültecileri Paris’ten süpürdüler’! Geçtiğimiz günlerde Calais kentindeki mülteci kampını tahliye eden Fransız polisi, dün de başkent Paris’in ortasında yaklaşık 500 sığınmacının kaldığı kampı dağıttı...
17.06.2021 Dünya
Sığınmacı: Sakın Fransa'ya gelmeyin
Sığınmacı: Sakın Fransa'ya gelmeyin Fransa'nın başkenti Paris'in ortasında yaklaşık 500 sığınmacının kaldığı kamp, polis tarafından dağıtıldı. çevik kuvvetle sığınmacılar arasında gerginlik çıktı.
17.06.2021 Dünya
Paris'in merkezinde göçmen kampı
Paris'in merkezinde göçmen kampı Paris'in on dokuzuncu bölgesindeki kaldırımlarda 2 binin üzerinde göçmen yaşıyor.
17.06.2021 Dünya
Vahşi ormandan tahliye tamamlandı
Vahşi ormandan tahliye tamamlandı Fransa'nın Calais kentinde bulunan ve 'Vahşi Orman' (Jungle) olarak bilinen sığınmacı kampında tahliye tamamlandı.
17.06.2021 Dünya
'Vahşi Orman'dan 5 bin kişi tahliye edildi
'Vahşi Orman'dan 5 bin kişi tahliye edildi Fransa'nın Calais kentinde bulunan ve 'Vahşi Orman' (Jungle) olarak bilinen sığınmacı kampında tahliye tamamlandı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, tahliye edilen kişi sayısını 5 bin 596 olarak açıkladı.
27.10.2016 Dünya
Büyük skandal! Burası Fransa!
Büyük skandal! Burası Fransa! Fransa'nın Manş denizi kıyısında bulunan Calais kentindeki Jungle sığınmacı kampının tahliyesinde, sığınmacıları taşıyan otobüs koltuklarının tamamen plastik poşetlerle kaplandığı gözlendi.
17.06.2021 Dünya
Schengen sınır kontrolleri 3 ay daha uzatılıyor
Schengen sınır kontrolleri 3 ay daha uzatılıyor AB Komiseri Avramopoulos, mevcut durumu değerlendirdiklerini ve Schengen bölgesinde bulunan 5 AB üyesi ülkede sınır kontrollerine devam edilmesini kararlaştırdıklarını söyledi
17.06.2021 Dünya
Sığınmacı kampında yangın!
Sığınmacı kampında yangın! Fransa'nın Calais kampındaki Jungle sığınmacı kampında yangın çıktığı bildiriliyor.
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Calais ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki calais haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.