Buz Dağı

Buz Dağı

Son dakika buz dağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan buz dağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını buz dağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Buz Dağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan buz dağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 121 buz dağı haberi bulunmuştur. Tüm buz dağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ömür boyu hapse mahkum edilmişti serbest bırakıldı! Parkta gömülü halde bulunan kurbanın ailesinden yeni hamle
Ömür boyu hapse mahkum edilmişti serbest bırakıldı! Parkta gömülü halde bulunan kurbanın ailesinden yeni hamle ABD'nin Baltimore kentinde Hae Min Lee parkta gömülü halde bulunmuştu. Genç kızın erkek arkadaşı Adnan Syed cinayet iddiasıyla ömür boyu hapse mahkum edildi. Adnan Syed'in mahkumiyeti olayda muhtemel iki şüphelinin daha olduğu gerekçesi ile bozularak ev hapsine çevrilmişti. Hae Min Lee'nin ailesinden Adnan Syed için yeni hamle geldi.
26.01.2023 Dünya
Antarktika’dan Londra büyüklüğünde buz dağı koptu
Antarktika’dan Londra büyüklüğünde buz dağı koptu İngiltere’nin Antarktika’daki inceleme merkezi 150 metre kalınlığındaki Brunt Buz Rafı’ndan 1.550 kilometrekarelik bir buz dağının koptuğunu duyurdu. Pazartesi yapılan basın açıklamasında buz dağının yaklaşık Londra büyüklüğünde olduğu vurgulandı.
25.01.2023 Dünya
Muş'ta ilginç görüntü! 'Buz dağı' oluştu
Muş'ta ilginç görüntü! 'Buz dağı' oluştu Muş'un Malazgirt ilçesinde soğuk sebebiyle patlayan borudan fışkıran su 'buz dağı' oluşturdu. Apartman boyuna yaklaşan buz kütlesi ilgi çekti.
20.01.2022 Yaşam
Dünyanın en büyük buz dağı eriyor
Dünyanın en büyük buz dağı eriyor İngiltere Savunma Bakanlığına ait bir nakliye uçağının çektiği görüntülerde dünyanın en büyük buz dağının son 3 yılda 1800 kilometrekare eridiğinin görüldüğü bildirildi.
5.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Kopan buzullarla ilgili ilginç iddia!
Kopan buzullarla ilgili ilginç iddia! Doç. Dr. Özsoy, Antarktika'daki 315 milyar tonluk buz kütlesinin kopmasına ilişkin, "Buzul sahanlıklarının belirli aralıklarla kopması normal ve 60-70 yılda bir beklenen süreçtir. İklim değişikliyle ilgisi olduğunu söylemek doğru olmaz." dedi.
2.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Seda Tosun şarkıcı oldu
Seda Tosun şarkıcı oldu Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğindeki “Mucize” filminin en çok konuşulan isimlerinden biri olan ve “Kertenkele” dizisindeki rolü ile izleyicilerin beğenisini toplayan Seda Tosun, şarkıcı oldu.
7.08.2019 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik teröre teslim olmadık olmayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik teröre teslim olmadık olmayacağız! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampının kapanışında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir dönem sınırlarımıza atılan füzeler, bombalar, sıkılan kurşunlar neyse son dönemde ekonomimize yapılan saldırılar da aynısıdır. Silahlı ve diplomatik teröre nasıl teslim olmadıysak ekonomik teröre de teslim olmadık, olmayacağız" dedi.
28.04.2019 Siyaset
Son dakika uyarısı geldi! Buz dağı kopacak!
Son dakika uyarısı geldi! Buz dağı kopacak! NASA'dan bilim adamları yakın zamanda Antarktika'dan çok büyük bir buz dağının kopacağını açıkladı.
25.02.2019 Dünya
Fortnite 7.00 güncellemesi ile gelen yenilikler
Fortnite 7.00 güncellemesi ile gelen yenilikler Epic Games, Fortnite’ın 7. sezonunun başladığını duyurdu. Geliştirici ekip yeni sezon için Fortnite 7.00 güncellemesi ile PC, PS4, XB1, Switch ve mobil oyuncuların karşısına çıkıyor.
8.12.2018 Bilim ve Teknoloji
NASA devasa buz dağının koptuğunu duyurdu
NASA devasa buz dağının koptuğunu duyurdu Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Antarktika’da yüz ölçümü 60 kilometre kare olan devasa bir buz dağı keşfetti. B-45 olarak adlandırılan buz dağının Pine Island Glacier buzulundan koptuğu ortaya çıktı.
10.11.2018 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en büyük buzdağı erime yolunda
Dünyanın en büyük buzdağı erime yolunda Antarktika'dan 2000 yılında kopan 11 bin kilometrekarelik buz kütlesinin sıcak denizlere doğru yol aldığı tespit edildi.
12.06.2018 Bilim ve Teknoloji
Gezegen mi plastik mi?
Gezegen mi plastik mi? 2050’de denizlerde balıktan çok plastik olacak. National Geographic bir plastik poşeti buz dağı olarak gösteren kapakla sordu: Gezegen mi plastik mi?
21.05.2018 Yaşam
Cengiz: "Yangından mal kaçırır gibi bir seçime gireceğiz"
Cengiz: "Yangından mal kaçırır gibi bir seçime gireceğiz" 20 Ocak'ta yapılacak Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da başkan adayı olan Mustafa Cengiz, İstanbul Levent'te düzenlediği toplantıda kulüp üyeleriyle buluştu.
17.01.2018 Galatasaray
Dev buz parçası koptu!
Dev buz parçası koptu! Şili'de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Gri Buzul'dan kopan parça, son otuz yılın en büyüğü...
30.11.2017 Dünya
Haberler kötü! Sürükleniyor!
Haberler kötü! Sürükleniyor! Antarktika kıtasından kopan dev buz dağının okyanusa doğru sürüklenmeye devam ettiği bildirildi.
18.07.2017 Dünya
Türkiye'yi de vuracak! Dünyaya çok kötü haber!
Türkiye'yi de vuracak! Dünyaya çok kötü haber! Antarktika'da önceki gün kopan devasa buzdağının etkisini Alman basını yazdı. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, uzmanlarla konuştu bir harita hazırladı. Risk haritasında Türkiye'nin sahil kasabaları da var.
14.07.2017 Dünya
Kuzey Atlantik hattındaki buz dağı sayısında büyük artış
Kuzey Atlantik hattındaki buz dağı sayısında büyük artış Titanik'in battığı sulardaki buz dağı sayısı, son bir haftada 37'den 450'ye çıktı
6.04.2017 Dünya
Titanik yangın yüzünden batmış
Titanik yangın yüzünden batmış Kanada açıklarında 1912 yılında buzdağına çarpan ve bin 514 kişiyle birlikte iki saat içinde batan Titanik gemisine ait yeni bir iddia ortaya atıldı...
17.06.2021 Dünya
150 bin penguen telef oldu
150 bin penguen telef oldu Antarktika’da kolonilerinin yanında, Lüksemburg’dan daha büyük bir buz dağının koparak karaya oturması sonucu 150 bin kadar Adelie pengueninin öldüğü bildirildi...
13.02.2016 Dünya
Titanik efsanesinde büyük yalan!
Titanik efsanesinde büyük yalan! İngiliz bilim insanları, Titanik'in bilinen batış sebebini sorgulamaya açacak yeni bir bilgiye ulaştı. Araştırmaya göre, transatlantiğin buzdağına çarptığı 1912 yılında, Kuzey Atlantik'teki buzdağı sayısı iddia edildiği gibi anormal seviyede değildi.
11.04.2014 Dünya
Titanik'in batış teorisi doğru değil mi?
Titanik'in batış teorisi doğru değil mi? İngiliz bilim insanları, Titanik'in bilinen batış sebebini sorgulamaya açacak yeni bir bilgiye ulaştı
10.04.2014 Dünya
Şimdi de onlar mahsur kaldı!
Şimdi de onlar mahsur kaldı! Antarktika'da sıkışan Rus gemisini kurtarmaya giden Çin gemisi de mahsur kaldı
4.01.2014 Dünya
Türkler’den rekor ilgi
Türkler’den rekor ilgi Titanic 104 yıl sonra yeniden aynı yolculuğa çıkacak
17.11.2013 Ekonomi
Katil balina ilk burada görüldü
Katil balina ilk burada görüldü Bilim adamları, bugüne kadarki tek yetişkin albino katil balinanın nerede görüldüğünü açıkladı...
24.04.2012 Dünya
Yıllar sonra ortaya çıktı!
Yıllar sonra ortaya çıktı! Titanik faciasında kurtulan Bingöllü iki yolcunun bilinmeyen hikayesi ortaya çıktı...
15.04.2012 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Buz Dağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki buz dağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.