Bülent Özmen'den Tokat depremine dikkat çeken açıklama:  Tetiklemesi mümkün değil
Bülent Özmen'den Tokat depremine dikkat çeken açıklama: Tetiklemesi mümkün değil Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6’lık depremin ardından açıklama yaptı. Kuzey Anadolu Fayı'nı tetiklemesi mümkün olmadığını vurgulayan Özmen," Ana büyük deprem üretme potansiyeli olan fayı tetiklemesi veya etkilemesi mümkün görünmüyor" dedi.
19.04.2024 Gündem
Uzman isimden kritik İstanbul uyarısı: Deprem tehlikesi arttı
Uzman isimden kritik İstanbul uyarısı: Deprem tehlikesi arttı Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen, "Yeni haritanın yürürlüğe girmesiyle 1996 tarihli haritayla depreme maruz bölgeler olarak tespit edilen yerlerde önemli değişiklikler oldu. Marmara Denizi'ne yakın ilçelerde deprem tehlikesi arttı" dedi.
15.09.2019 Gündem
Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor! 23 yıl sonra değişti...
Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor! 23 yıl sonra değişti... Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" ile birçok ilin deprem tehlikesi değerinin değiştiğini söyledi.
22.03.2019 Gündem