Bulaş Riski

Bulaş Riski

Son dakika bulaş riski haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bulaş riski ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bulaş riski haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bulaş Riski

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulaş riski gelişmeleri de dahil olmak üzere 184 bulaş riski haberi bulunmuştur. Tüm bulaş riski haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi  Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu. 
21.01.2024 Gündem
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
Okullar açılınca maske takılacak mı? Okullarda maske takmak zorunlu mu?
Okullar açılınca maske takılacak mı? Okullarda maske takmak zorunlu mu? Okulların açılmasına kısa bir süre kala milyonlarca öğrenci yeni eğitim öğretim yılı için hazrılıklara başladı. Koronavirüsün etkileri hala devam ederken okullardaki bulaş riski aileleri de endişelendiriyor. Pek çok kişi okullarda maske yasağının olup olmadığını araştırıyor. Eğitimin başlamasına kısa bir süre kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maske ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Okullar açılınca maske takılacak mı? Okullarda maske takmak zorunlu mu? Okullarda maske yasağı var mı? Maske geri gelecek mi? İşte maske ile ilgili merak edilenler…
6.09.2022 Eğitim
Maskesiz döneme geçiş için aceleci olmayın
Maskesiz döneme geçiş için aceleci olmayın Dünyayı 2 yılı aşkın süredir etkisi altına alan ve bulaş riski nedeniyle hayatımızda önemli değişikliklere neden olan Covid-19’da yeni bir döneme girildi. Açık havada maske zorunluluğu kalkarken, HES kodu da kaldırıldı. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülay Kılıç, "Kalabalık ve kapalı ortamlarda mesafeyi ayarlamanın zorluğu ve havalandırma konusunda emin olamayacağımız durumlarda maske alışkanlığımızı sürdürmeye devam edelim. Pandemi tamamen bitmeden maskeleri hayatımızdan çıkarmayalım” dedi.
4.03.2022 Sağlık
Ders saatleriyle ilgili flaş açıklama! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor! 30 dakika...
Ders saatleriyle ilgili flaş açıklama! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor! 30 dakika... Ders saatleriyle ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Omicron varyantının hızlı bulaşması nedeniyle başta okullar olmak üzere birçok kapalı alanda doğru havalandırma yapılması gerektiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, “Uzun süre kapalı alanlarda kalmak, bulaş riskini artırıyor. Okulların da açılmasından ve Omicron varyantının hızlı bulaşmasından dolayı, dersler 30 dakikaya düşürülmeli ve sınıflar en az 10 dakika kapı/pencereler karşılıklı açılarak havalandırılmalı” önerisinde bulundu.
23.12.2021 Eğitim
Koronavirüs gözyaşından da bulaşıyor
Koronavirüs gözyaşından da bulaşıyor Kayseri Şehir Hastanesi Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Ataş, gözyaşında da korona virüsün tespit edildiğini söyleyerek, "Korona virüs solunum yolu ile bulaşıyor fakat gözün dış zarlarında da bu enzimler bulunmuş" dedi.
4.12.2021 Sağlık
Omicron varyantı nedir? Omicron varyantı belirtileri neler?
Omicron varyantı nedir? Omicron varyantı belirtileri neler? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) duyurdu. Yeni vartyant tüm dünyada paniğe neden oldu. DSÖ, Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını verdi. Omicron varyantı, Güney Afrika ve Botsvana'dan yayıldı ve yüksek bulaşma riski bulunuyor. Koronavirüste yeni varyant omicron endişelere neden olurken Türkiye’den de 5 ülkeye seyahat kısıtlaması geldi. Peki, Omicron varyantı nedir? Omicron varyantı belirtileri neler? İşte omciron varyantı hakkında bilmeniz gerekenler…
27.11.2021 Sağlık
Statlar tam kapasite seyirci alımına ne zaman başlayacak, taraftarlar tam kapasite ne zaman alınacak? TFF seyirci açıklaması
Statlar tam kapasite seyirci alımına ne zaman başlayacak, taraftarlar tam kapasite ne zaman alınacak? TFF seyirci açıklaması Stadlara tam kapasiteyle seyirci alımı detayları sorgulanıyor. Süper Lig'de 10 haftası geride kalırken halen sınırlı sayıda taraftar kabulü yapılıyor. Futbolseverler ise bu kısıtlamanın ne zaman biteceğini araştırıyor. Stadlara tam kapasiteyle seyirci alımı ne zaman başlayacak? İşte TFF seyirci açıklaması…
29.10.2021 Gündem
TFF resmen duyurdu! Statlar tam kapasite seyirci alabilecek
TFF resmen duyurdu! Statlar tam kapasite seyirci alabilecek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 9 Kasım'dan itibaren profesyonel liglerde statlara tam kapasitede seyirci alınmasına karar verildiğini duyurdu.
28.10.2021 Futbol
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Beyni küçültüyor
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Beyni küçültüyor Ankara'da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, İngiltere'de yapılan araştırmayla Covid-19 geçirenlerin beyinlerinde 'gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildiğini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu açıkçası ilerleyen dönemde hem MS hem Alzheimer artışlarına neden olabilecek bir gelişme" dedi.
7.10.2021 Sağlık
Doç. Dr. Savaşçı: Kırmızı alarm vermeye başladık
Doç. Dr. Savaşçı: Kırmızı alarm vermeye başladık Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, son 15 günde koronavirüs vaka sayılarında 3-5 kat artış yaşandığını belirterek, "Son 15 gündür hastaneye yatırmak zorunda kaldığımız ve yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımız mevcut. Dolayısıyla kırmızı alarm vermeye başladık" dedi. 40 yaş altı vakalarının çok yoğun olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Savaşçı, 65 yaş üstüne de dikkati çekerek, "Özellikle 65 yaş üzerinde de 2 doz inaktif aşı yapanlar da hastalanmaya, yoğun bakıma yatmaya başladı" diye konuştu.
30.08.2021 Sağlık
Delta varyantı ile ilgili flaş açıklama! Kırmızı alarm
Delta varyantı ile ilgili flaş açıklama! Kırmızı alarm Delta varyantı ile ilgili son dakika açıklaması. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, son 15 günde koronavirüs vaka sayılarında 3-5 kat artış yaşandığını belirterek, "Son 15 gündür hastaneye yatırmak zorunda kaldığımız ve yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımız mevcut. Dolayısıyla kırmızı alarm vermeye başladık" dedi. 40 yaş altı vakalarının çok yoğun olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Savaşçı, 65 yaş üstüne de dikkati çekerek, "Özellikle 65 yaş üzerinde de 2 doz inaktif aşı yapanlar da hastalanmaya, yoğun bakıma yatmaya başladı" diye konuştu.
30.08.2021 Yaşam
Çocukları tehdit ediyor; oyun parkı ve havuzlara dikkat
Çocukları tehdit ediyor; oyun parkı ve havuzlara dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnara Heydarova, genellikle 5 yaşından küçük çocukları etkileyen ve oldukça bulaşıcı olan El-Ayak-Ağız hastalığına (EAAH) dikkat çekerek oyun parkı ve havuzlar konusunda uyarılarda bulundu.
27.08.2021 Sağlık
6 Eylül alarmı... Okullar açılıyor! Milyonlarca kişi merak ediyordu, zorunlu
6 Eylül alarmı... Okullar açılıyor! Milyonlarca kişi merak ediyordu, zorunlu Okulların açılmasına 2 hafta gibi kısa bir süre kaldı. Bununla birlikte harekete geçildi ve hazırlıklar başladı. Öğrencilerle temas halinde olan herkes için aşı zorunlu oldu. Milyonlarca velinin kafasında ise okul servislerine ilişkin soru işaretleri bulunuyor. Bu yıl okul servisleri nasıl olacak? Servis şoförlerinin ve çalışanlarının aşı durumu nasıl? Uzmanlar servisler için hangi uyarılarda bulunuyor? Okul servislerinde hangi önlemler alındı? İşte okulların açılmasına 2 hafta kala son durum...
25.08.2021 Gündem
Delta varyantı ile ilgili hayatı uyarı! '30 yaş altı...'
Delta varyantı ile ilgili hayatı uyarı! '30 yaş altı...' Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, Delta varyantında diğer varyantlara göre bulaş riskinin daha fazla olduğunu ifade ederek, son dönemde daha çok aşı olmayan 30 yaş altındaki hastaların hastaneye yattığına dikkat çekti. Doç. Dr. Doğan, “40 yaş üzerindeki hastaların daha yüksek aşılanma oranlarına sahip olması nedeniyle biz artık daha genç yaştaki hastalarımızı hastanemize kabul ediyoruz. Yalancı bir güven hissi bizi hataya götürür” dedi.
12.08.2021 Yaşam
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Aşı olmayan çalışanı işten çıkarabilir mi?
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Aşı olmayan çalışanı işten çıkarabilir mi? Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! Koronavirüsle mücadelede yeni aşamaya geçildi. İşçi ve işverenler bunu araştırıyor. Aşı kampanyaları devam ederken, kritik kararlar art arda geldi. Son günlerde bazı kurumlar hemen uygulamaya başladı. Aşı olmak istemeyenlere yaptırımın söz konusu olup olmadığı da tartışma konusu oldu. Peki aşı olmayanların işlerine son verilebilir mi? Hukukçular konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
10.08.2021 Sağlık
Orman yangınları solunum sağlığı için de büyük tehdit!
Orman yangınları solunum sağlığı için de büyük tehdit! Günlerdir yanan ormanlar tüm Türkiye’yi yasa boğarken, Solunum Derneği TÜSAD dumana maruz kalanların sağlığına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Özellikle küçük çocuklar, yaşlılar, astım, KOAH ve kalp hastalarının yangın dumanından korunması gerektiğini vurgulayan TÜSAD, herhangi bir maruziyet durumunda hemen doktora başvurulması gerektiğini belirtti.
5.08.2021 Sağlık
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! 6 Eylül'de...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! 6 Eylül'de... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Koronavirüs salgınında normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte okulların eylül ayında açılması gündeme geldi. Ancak yeni varyantların ortaya çıkması ve salgında yeni dalganın beklenmesi 'Okullar eylülde açılmayacak mı?' sorusunu akıllara getirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların eylülde açılmasının beklendiğini açıklamasının ardından yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ile ilgili yeni açıklamalar geldi. İşte detaylar...
26.07.2021 Eğitim
Korkutan vaka uyarısı! Bu iş tamamen çığırından çıktı
Korkutan vaka uyarısı! Bu iş tamamen çığırından çıktı Türkiye uzun zaman sonra tam normalleşme ile tatile çıkmanın heyecanını yaşıyor. Uzmanlar ise Kurban Bayramı öncesi bu heyecanın kısa sürmemesi için kritik uyarılarda bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, vaka sayılarının bayram tatilinde daha da artabileceğine dikkati çekerek “Maskeyi takmıyor, mesafeyi korumuyorlar. Herkes her şeyi normalmiş gibi kabul ediyor. Tatil yerlerinde bu iş tamamen çığırından çıkmış durumda. Tatil bölgeleri en az vaka görülen bölgeler iken birkaç ay sonra en yüksek hasta sayılarının görüldüğü yerler olacak" dedi.
17.07.2021 Sağlık
İş Güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil mi edildi? Bakan açıkladı!
İş Güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil mi edildi? Bakan açıkladı! İş güvenliği uzmanları aşı mı olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakanlıkça yetkilendirilen iş güvenlik uzmanlarının kademeli olarak aşılanacağını açıkladı.
22.05.2021 Çalışma Hayatı
İş güvenlik uzmanları kademeli olarak aşılanacak
İş güvenlik uzmanları kademeli olarak aşılanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, iş güvenliği uzmanlarının kademeli olarak aşı takvimine dahil edildiğini duyurdu.
21.05.2021 Gündem
Uyuz hastalığı vakaları pandemide arttı
Uyuz hastalığı vakaları pandemide arttı Türkiye'deki uyuz vakalarında özellikle son bir yılda, pandemiyle birlikte artış yaşanıyor. Uzmanlar, uyuzun piyasadaki ilaçlara direnç gösterdiğini söylüyor. Hastalar ise çareyi internette arıyor.
20.05.2021 Sağlık
Sürücü kursları açık mı? Sürücü kursları açıldı mı? Hafta sonu ehliyet sınavları olacak mı?
Sürücü kursları açık mı? Sürücü kursları açıldı mı? Hafta sonu ehliyet sınavları olacak mı? Türkiye kademeli normalleşme dönemine geçiş yaptı. İçişleri Bakanlığı da kademeli normalleşme döneminde geçerli olacak yeni kuralları 81 İl valiliğine gönderdi. Genelgede, sokağa çıkma yasağı, kısıtlamalar, iş yerlerinin çalışma saatleri ile açık ve kapalı olan işyerleri de belirlendi. Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte pek çok kişi de kademeli normalleşme sürecine dair araştırmalara başladı. Bu süreçte özellikle sürücü kurslarının açık olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Sürücü kursları açık mı? Sürücü kursları açıldı mı? Hafta sonu ehliyet sınavları olacak mı? Sürücü kursları yasaktan muaf mı? Sürücü kursları ne zaman açılıyor? 17 Mayıs - 1 Haziran arası Sürücü kursları açılacak mı? İşte sürücü kursları ile ilgili merak edilenler...
17.05.2021 Gündem
Akbank resmen duyurdu! Ve değişti...
Akbank resmen duyurdu! Ve değişti... Akbank hesabı olan herkesi çok yakından ilgilendiren kararı resmen duyurdu. Dev banka SMS ile yaptı ve değişikliği açıkladı. Akbank'tan temassız ödeme özelliğini kullanan müşterileri için yapılan açıklamada QR ve temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin 350 TL’ye yükseltildiği bildirildi.
11.05.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bulaş Riski ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulaş riski haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.