Bölgesel Kürt Yönetimi

Bölgesel Kürt Yönetimi

Son dakika bölgesel kürt yönetimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bölgesel kürt yönetimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bölgesel kürt yönetimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bölgesel Kürt Yönetimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bölgesel kürt yönetimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.746 bölgesel kürt yönetimi haberi bulunmuştur. Tüm bölgesel kürt yönetimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
DEVA Partisi'nde gözaltı depremi! Metin Gürcan gözaltına alındı
DEVA Partisi'nde gözaltı depremi! Metin Gürcan gözaltına alındı DEVA Partisi’nin (DP) kurucuları arasında yer alan Metin Gürcan’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alındığı bildirildi.
26.11.2021 Siyaset
PKK kampı kuşatıldı! An meselesi! Cemil Bayık, Duran Kalkan...
PKK kampı kuşatıldı! An meselesi! Cemil Bayık, Duran Kalkan... Irak’ta peşmergeler, Kandil’deki Berdenazi Kampı’nı kuşattı. Bu kampta terör örgütü PKK’nın çekirdek kadroları, Türkiye’ye yönelik sürekli tehditler savuruyordu.
10.06.2021 Gündem
Corona virüs engeli kanlı bitti! Kazma küreklerle sınıra yürüdüler...
Corona virüs engeli kanlı bitti! Kazma küreklerle sınıra yürüdüler... Amerika’da hayatını kaybeden Kadiri tarikatı lideri Kesnezani’nin Süleymaniye’deki cenaze törenine katılmak isteyenler, corona virüs nedeniyle kapalı sınırı aşmak istedi. İran sınır muhafızlarının ateşi de onları durduramazken, 4 kişi öldü
11.07.2020 Dünya
TSK'nın Haftanin planı ortaya çıktı!
TSK'nın Haftanin planı ortaya çıktı! TSK’nın Haftanin’de başlattığı operasyonda komandolar, örgütün mağara ve sığınaklarını imha etmeye devam ediyor. Haftanin’de PKK noktalarının kontrol altına alınmasıyla önce geçici ardından kalıcı üslerin kurulması planlanıyor.
20.06.2020 Gündem
Trump'tan YPG/PKK'ya çekilme çağrısı
Trump'tan YPG/PKK'ya çekilme çağrısı ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü YPG/PKK’nın Türkiye sınırından çekilme eğiliminde olduğunu ve örgütün çekilmesini umduğunu ifade etti.
13.10.2019 Dünya
CNN Türk Erbil’de
CNN Türk Erbil’de Irak'ın kuzeyinde başlatılan harekat, Kandil'e kadar dayandı. Türk Silahlı Kuvvetleri yaklaşık 30 km içeri girdi. Peki bölgede neler konuşuluyor? ABD, Irak, İran ve en önemlisi, Bölgesel Kürt Yönetimi operasyona nasıl bakıyor?
11.06.2018 Haber
CNN Türk ekibi Erbil'de
CNN Türk ekibi Erbil'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kandil operasyonun başladığını duyurdu. Erbil'e giden CNN Türk ekibi bölgenin nabzını tuttu.
11.06.2018 Dünya
Afrin’de bayrak kavgası!
Afrin’de bayrak kavgası! Türkiye’nin Afrin’i teröristlerden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, Afrin merkezinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle simgesel olarak son buldu.
2.05.2018 Gündem
PKK'ya Irak'ta üçlü operasyon
PKK'ya Irak'ta üçlü operasyon Zeytin Dalı Harekâtı’nın tamamlanmasından sonra terör örgütü PKK’nın Irak’taki varlığına yönelik operasyon planı netleşiyor. Bu konuda Irak hükümetiyle görüşmeler yapılırken, sınır desteği için de İran yönetimiyle görüşülüyor.
16.03.2018 Gündem
Türkiye rest çekti! Artık o dönem bitti...
Türkiye rest çekti! Artık o dönem bitti... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ile ilişkilerle ilgili şunları söyledi: "AB 2018'de Türkiye’ye saygı duymayı öğrenir, eşit olarak görür, değerlendirmelerini AB'ye tam üyelik çerçevesinde yapar ise ilişkilerimiz daha sağlıklı yürür. Patronluk taslama dönemi bitti. AB'ye vize serbestisi konusunda 65 kriterde sorun yok ama geri kalanları için çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de 4 bakan bir araya geldik bir plan hazırladık. Cumhurbaşkanına ve Başbakan arz edip, son talimatlarıyla bunu AB ile paylaşacağız" şeklinde konuştu. 6 Ocak'ta Almanya'ya giderek mevkidaşı Sigmar Gabriel'le görüşecek olan Çavuşoğlu, İran'daki olaylarla ilgili ise Netanyahu ve Trump'ın gösterileri desteklediklerini belirtip,"İran'ı eleştiren çifte standarttan uzak olmalı. Yönetim değişecekse seçimle değişmeli" ifadesini kullandı.
29.09.2021 Gündem
Son dakika... İstifalar geliyor! Bölgede Bakanlar...
Son dakika... İstifalar geliyor! Bölgede Bakanlar... Son dakika haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed istifa ettiğini açıkladı. Goran hareketinin, hükümetten bakanlarını çekeceği bildiriliyor.
20.12.2017 Dünya
Son dakika... Barzani'den çağrı!
Son dakika... Barzani'den çağrı! Kuzey Irak Başbakanı Barzani, Bağdat ile sorunları diplomatik yollarla çözmeye bağlı kalacağını bildirdi. Barzani, Almanya'ya daha büyük bir arabulucuk rolü oynaması için çağrıda bulundu.
18.12.2017 Dünya
Neçirvan Barzani:  Türkiye kötü yıllarda bize kapılarını açtı
Neçirvan Barzani: Türkiye kötü yıllarda bize kapılarını açtı IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, tartışmalı bağımsızlık referandumu nedeniyle ilişkilerin gerildiği Türkiye'ye zeytin dalı uzattı. Barzani, "Türkiye kötü yıllarda bize kapılarını açtı. Türkiye dahil bütün ülkelerle soruların çözümü için görüşmek istiyoruz" dedi.
6.11.2017 Dünya
O isimden son dakika açıklamalar! 'Gizli gizli İsrail'e sattı!' Diyarbakır'a...
O isimden son dakika açıklamalar! 'Gizli gizli İsrail'e sattı!' Diyarbakır'a... Türkmen heyetindeki ITC Başkan Yardımcısı Turan, Barzani’nin 4 yıl işgal altında tuttuğu Kerkük’ten çıkan petrolu illegal yollarla İsrail’e sattığını söyledi.
1.11.2017 Dünya
Banka hesabı 55 milyar dolar
Banka hesabı 55 milyar dolar 2012-2017 yılları arasında Irak’ın kuzeyinde 45’ten fazla petrol kuyusunu işgal eden Mesud Barzani, Habur Sınır Kapısı, Korek Telekom, doğalgaz-petrol gelirleri ve merkezi hükümetten aldığı payları şahsi servete dönüştürdü. Barzani’nin malvarlığının 55 milyar doları bulduğu belirtiliyor.
28.10.2017 Dünya
Irak ordusu peşmergeleri yakaladı! Diz çöktürülen fotoğraflar geldi
Irak ordusu peşmergeleri yakaladı! Diz çöktürülen fotoğraflar geldi Türkiye sınırına doğru ilerleyen ordu birlikleri, Fırat Nehri üstündeki Zumar'da Peşmerge ile çatışmaya girdi. Askerlerin gözaltına aldığı sekiz peşmergeyi diz çöktürdüğü görülüyor. Yerel kaynaklar, bölgeye ordunun tanklar, zırhlı araçlar ve topçu birlikleri sevk ettiğini bildiriyor. Sınıra hayli yakın Feys Habur'a kadar gelen Irak askerleri ilk kez fotoğraflandı.
26.10.2017 Dünya
Irak ordusu Ovaköy yolunda...
Irak ordusu Ovaköy yolunda... Tartışmalı bölgelerdeki operasyonları devam eden Irak Ordusu, Türkiye ile Irak arasında açılması düşünülen yeni sınır kapısı için Duhok’un batısına doğru ilerliyor
29.09.2021 Gündem
Son dakika haberler: ' Ve çekildiler!'
Son dakika haberler: ' Ve çekildiler!' Reuters haber ajansının geçtiği son dakika haberine göre, Irak ordu komutanı, Kürtlerin Haziran 2014 sınırlarına geri çekildiğini duyurdu.
18.10.2017 Dünya
Son dakika haberleri peş peşe geliyor! Ve geri çekildiler
Son dakika haberleri peş peşe geliyor! Ve geri çekildiler Kuzey Irak bölgesinden son dakika haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Peşmerge Komutanı Mustafa, Haşdi Şabi ve Irak ordusuyla çatışmaya girmemek için bazı noktalardan çekildiklerini belirtti.
13.10.2017 Dünya
Son dakika: On binlerce peşmerge sevk edildi!
Son dakika: On binlerce peşmerge sevk edildi! Kuzey Irak'tan gelen bir son dakika bilgisine göre, on binlerce Peşmerge gücünün, Irak kuvvetlerinin 'tehdidine' karşı Kerkük'e sevkedildiği açıklandı.
13.10.2017 Dünya
Irak’ta eller tetikte! Gerginlik had safhada
Irak’ta eller tetikte! Gerginlik had safhada Bağımsızlık referandumunun iptal edilmesine yönelik Bağdat merkezi yönetiminin talebinin Bölgesel Kürt yönetimi tarafından reddedilmesi sonrası Kürt yönetimi üzerinde uygulanan yaptırımlar çatışma riskini ortaya çıkardı.
13.10.2017 Dünya
Son dakika... 'Kuzey Irak kabul ederse...'
Son dakika... 'Kuzey Irak kabul ederse...' Irak hükümet sözcüsü, Kuzey Irak yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirmeleri için şartlarını sıraladı. Bağdat'ın en önemli şartı: Irak'ın toprak bütünlüğünün taahhüt edilmesi.
12.10.2017 Dünya
Bağdat, Kürtlerin telefonunu istiyor
Bağdat, Kürtlerin telefonunu istiyor Referandum sonrası yaptırımlarını artıran Irak hükümeti, Kuzey Irak’a ait GSM operatörünü kontrol altına almak için harekete geçti. Öte yandan kapalı kapılar ardında Bağdat’ın Erbil’e ‘konfederal devlet modeli’ önerdiği iddia edildi
9.10.2017 Dünya
Talabani'nin naaşı Süleymaniye'ye getirildi!
Talabani'nin naaşı Süleymaniye'ye getirildi! Eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'nin naaşı, salı günü hayatını kaybettiği Almanya'dan uçakla Süleymaniye'ye getirildi. Barzani'nin yanında Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum ve onun yanında İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif'in oturduğu görüldü. Talabani'nin tabutuna IKBY bayrağının örtülmesi, Irak merkezi hükümetinin tepkisini çekti.
6.10.2017 Dünya
Son dakika... Bağdat yönetiminden flaş karar
Son dakika... Bağdat yönetiminden flaş karar Irak parlamentosu, tüm IKBY milletvekillerinin vekilliklerini askıya alma kararı aldı.
3.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bölgesel Kürt Yönetimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bölgesel kürt yönetimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.