Bm Güvenlik Konseyi

Bm Güvenlik Konseyi

Son dakika BM Güvenlik Konseyi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BM Güvenlik Konseyi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BM Güvenlik Konseyi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bm Güvenlik Konseyi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bm güvenlik konseyi gelişmeleri de dahil olmak üzere 923 bm güvenlik konseyi haberi bulunmuştur. Tüm bm güvenlik konseyi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri Bakanlığı: Barış Gücü’nün görev süresi uzatılırken, Kıbrıs Türk tarafının onayı bu defa da alınmamıştır
Dışişleri Bakanlığı: Barış Gücü’nün görev süresi uzatılırken, Kıbrıs Türk tarafının onayı bu defa da alınmamıştır Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Adası’nda konuşlu olan Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) görev süresinin uzatılmasına ilişkin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı destekledi.
30.01.2024 Gündem
BM Güvenlik Konseyi, İsrail-Filistin gerginliğini görüşmek için toplanacak!
BM Güvenlik Konseyi, İsrail-Filistin gerginliğini görüşmek için toplanacak! Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin yarın sabah İsrail ve Filistin arasında artan gerginliği ve şiddet olaylarını görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.
18.04.2022 Dünya
BM Güvenlik Konseyi’nde ABD-Rusya Büyükelçileri arasında 'Ukrayna' tartışması
BM Güvenlik Konseyi’nde ABD-Rusya Büyükelçileri arasında 'Ukrayna' tartışması Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi 8960’ıncı toplantısı, ABD’nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield ve Rusya’nın BM Büyükelçisi Vasily Nebenzya arasında Ukrayna tartışmasına sahne oldu. Nebenzya, batıyı ve ABD’yi ‘tansiyonu artıran, histerik’ açıklamalar yapmakla suçlarken; Thomas-Greenfield, Rusya’nın askeri faaliyetlerinin, ‘barış ve güvenlik’ sorunu olduğunu belirtti.
1.02.2022 Dünya
5 ülke Afganistan'ı görüşmek üzere bir araya gelecek
5 ülke Afganistan'ı görüşmek üzere bir araya gelecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Afganistan'daki durumu görüşmek üzere 30 Ağustos Pazartesi BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya'nın temsilcileri ile bir araya gelecek.
26.08.2021 Dünya
Srebrenitsa Soykırımı nedir? Bosna Soykırımı nedenleri nelerdir? Bosna Soykırımında kaç kişi öldü?
Srebrenitsa Soykırımı nedir? Bosna Soykırımı nedenleri nelerdir? Bosna Soykırımında kaç kişi öldü? 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa'daki en büyük katliam olarak nitelendirilen Srebrenitsa Katliamı aradan neredeyse çeyrek asır geçmesine rağmen başta kurban yakınları olmak üzere tüm Boşnak milletinin en derin yarası olmaya devam ediyor. Srebrenitsa Soykırımı tarihinin yaklaşmasıyla yapılan paylaşımlar, konu ile ilgili bilgisi olmayanların arama motorlarından Srebrenitsa Soykırımı hakkında araştırma yapmasına neden oluyor. Peki, Bosna Soykırımı nedenleri nelerdir? Bosna Soykırımında kaç kişi öldü? İşte Srebrenitsa Soykırımı hakkında merak edilenler…
9.07.2020 Gündem
Rusya’dan BM Güvenlik Konseyi'ne sert tepki
Rusya’dan BM Güvenlik Konseyi'ne sert tepki Rusya'nın Birleşmiş Millet (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, BM Güvenlik Konseyi’nin eski Rus ajan Skripal olayıyla ilgili yalan söylediğini ileri sürdü
6.09.2018 Dünya
ABD'den şok karar! Tasarı veto edildi
ABD'den şok karar! Tasarı veto edildi ABD, Filistin halkı için koruma talep eden BM Güvenlik Konseyi tasarısını veto etti.
1.06.2018 Dünya
ABD, İran'ı hedef aldı: Her tehdit onlarla bağlantılı
ABD, İran'ı hedef aldı: Her tehdit onlarla bağlantılı ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İran'ı hedef aldı ve Ortadoğu'da barış ve güvenliğe yönelik her tehdidin arkasında İran olduğunu iddia etti.
18.10.2017 Dünya
Kuzey Kore'den uluslararası topluma çağrı!
Kuzey Kore'den uluslararası topluma çağrı! Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 192 ülkenin temsilciliklerine mektup göndererek, "yaptırımların yasal dayanağının olup olmadığı netleştirilinceye kadar BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanmasının tekrar gözden geçirilmesini" istedi
13.05.2017 Dünya
ABD ve Fransa, Suriye'ye karşı yaptırım kararı istiyor!
ABD ve Fransa, Suriye'ye karşı yaptırım kararı istiyor! ABD ve Fransa, BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye karşı yaptırım kararı alınmasını istiyor.
17.06.2021 Dünya
Rusya, BM'nin Halep tasarısını veto etti
Rusya, BM'nin Halep tasarısını veto etti Rusya, Halep'te çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçmasına son verilmesini içeren BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını veto etti
17.06.2021 Dünya
BM Güvenlik Konseyi'nde "Kuzey Kore" toplantısı
BM Güvenlik Konseyi'nde "Kuzey Kore" toplantısı BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin 3 balistik füze denemesi yapması üzerine yarın gündem dışı toplanma kararı aldı
17.06.2021 Dünya
Srebrenitsa Katliamı kurbanları 21. yıl dönümünde unutulmadı!
Srebrenitsa Katliamı kurbanları 21. yıl dönümünde unutulmadı! Srebrenitsa Katliamı ya da büyük bir çoğunluğun kabulü üzerine soykırım 21. yıl dönümünde kurbanları anılıyor. Peki Srebrenitsa Katliamı ne zaman ne şekilde yaşandı? İşte merak edilen soruların yanıtları ve Srebrenitsa Katliamı ile ilgili tüm detaylar...
29.09.2021 Gündem
BM Güvenlik  Konseyi, Kuzey Kore'nin denemesini kınadı
BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin denemesini kınadı BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesinin Konsey kararlarının ihlali olduğunu belirterek, bu eylemi kınadı.
16.04.2016 Dünya
Demokratik Kongo'daki cinsel istismar iddiaları
Demokratik Kongo'daki cinsel istismar iddiaları BM İstikrar Misyonu (MONUSCO) Sözcüsü Charles Antoine Bambara, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde mavi bereli askerlerce cinsel istismara uğradıkları ileri sürülen 11 mağdurun ifadesinin alındığını bildirdi.
8.04.2016 Dünya
Kuzey Kore 'kısa menzilli füzeler veya toplar ateşledi'
Kuzey Kore 'kısa menzilli füzeler veya toplar ateşledi' Kuzey Kore'nin BM Güvenlik Konseyi'nin yeni yaptırımlarını onaylamasından saatler sonra, denize 'kısa menzilli füzeler veya toplar' ateşlediği bildirildi...
3.03.2016 Dünya
Ve kritik anlaşma resmen kabul edildi!
Ve kritik anlaşma resmen kabul edildi! BM güvenlik Konseyi, Rusya ve ABD'nin girişimleri sonucu varılan ve bu gece yarısından itibaren Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oybirliği ile kabul etti. Bu karar sonrası Suriye'de ateşkes anlaşması uygulanmaya başlandı.
26.02.2016 Dünya
Birleşmiş Milletler'in İran takvimi açıklandı
Birleşmiş Milletler'in İran takvimi açıklandı BM Güvenlik Konseyi'nce İran'a uygulanan ambargolar tarafların uyması durumunda 10 yıl sonra tamamen kalkacak.
19.01.2016 Dünya
ABD'yi tek seferde haritadan silerim
ABD'yi tek seferde haritadan silerim Nükleer programı nedeniyle ABD'nin sert eleştirilerine maruz kalan Kuzey Kore, "ABD'yi tek seferde haritadan silecek" hidrojen bombası geliştirdiğini iddia etti...
14.01.2016 Dünya
BM'de Suriye hakkında kritik anlaşma
BM'de Suriye hakkında kritik anlaşma BMGK kararında, Suriye'de ocak ayı başında, siyasi müzakereler ve ülke genelinde uygulanacak ateşkesin başlatılmasının hedeflendiği bildirildi. Kararda Beşşar Esed'in geleceğine ilişkin herhangi bir madde yer almadı
29.09.2021 Gündem
Erdoğan'dan flaş Irak açıklaması!
Erdoğan'dan flaş Irak açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera Arapça kanalına verdiği röportajda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Irak hükümetinin Musul'daki Türk askeri birliğinin değişimine verdiği tepkiye değinen Erdoğan, Irak'ın IŞİD'in Musul'a girmesi ve Kuzey Irak'ta yayılma politikası izlemesi üzerine Türkiye'den yardım istediğini hatırlattı.
29.09.2021 Gündem
İran tasarısı pazartesi oylanacak
İran tasarısı pazartesi oylanacak BM Güvenlik Konseyi, İran ile 5+1 ülkeleri arasında Viyana'da varılan anlaşmayı onaylayan ve İran'a yönelik BM yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasını düzenleyen karar tasarısını pazartesi günü görüşecek.
17.07.2015 Dünya
Nükleer müzakerelerde son viraja gelindi
Nükleer müzakerelerde son viraja gelindi İsviçre’de, İran ile BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya arasında devam eden nükleer müzakereler son aşamaya geldi.
31.03.2015 Dünya
Yemen bir askeri müdahale daha talep etti
Yemen bir askeri müdahale daha talep etti Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, BM Güvenlik Konseyi'nden Yemen'de Husilerin ilerleyişini durdurmaya "gönüllü ülkelerin" askeri müdahalesine yetki veren bir karar almasını istedi.
25.03.2015 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bm Güvenlik Konseyi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bm güvenlik konseyi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.