Blackwater

Blackwater

Son dakika Blackwater haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Blackwater ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Blackwater haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Blackwater

haberleri sayfasında son dakika yaşanan blackwater gelişmeleri de dahil olmak üzere 48 blackwater haberi bulunmuştur. Tüm blackwater haberleri aşağıda listelenmiştir.
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek 400 kişilik bir suikast ekibini Kiev'e gönderdiği iddia edildi. Times'a göre Kremlin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek için Afrika'dan 400'den fazla paralı Rus askeri getirdi. 'Wagner Grubu' olarak bilinen özel suikastçıların, Moskova'nın doğu Avrupa komşusunu ele geçirmesine yardım etmek için Putin'den Zelenski ve diğer 23 hükümet yetkilisini öldürme emri aldığı iddia ediliyor. Peki, Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
28.02.2022 Dünya
Azerbaycan - Ermenistan sınırında Ermeni çocuklara Amerikan askerlerden silahlı eğitim
Azerbaycan - Ermenistan sınırında Ermeni çocuklara Amerikan askerlerden silahlı eğitim ABD merkezli Washington Examiner dergisi, ABD ordusundan emekli olarak özel güvenlik şirketlerine çalışan askerlerin Azerbaycan ile Ermenistan sınırı yakınındaki Ermeni köyünde çocuklara silahlı eğitim verdiğini öne sürdü.
4.10.2021 Dünya
ABD Başkanı Trump'tan bir skandal karar daha!
ABD Başkanı Trump'tan bir skandal karar daha! ABD'deki tarihi seçimleri kaybeden ve başkanlık koltuğundaki son bir ayını geçiren ABD lideri Irak'ta 17 sivilin öldürülmesine karışan paralı askerler ve Rusya soruşturmasının kilit isimlerini affetti.
23.12.2020 Dünya
Blackwater'ın kurucusundan Rus Wagner'e Libya'da destek teklifi  iddiası
Blackwater'ın kurucusundan Rus Wagner'e Libya'da destek teklifi iddiası ABD'li güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince'in, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter saflarında paralı askerleri savaşan Wagner güvenlik şirketine destek olmayı teklif ettiği, ancak önerinin kabul görmediği öne sürüldü.
14.04.2020 Dünya
Son dakika... 'İstenirse ABD askerlerinin yerini alabiliriz!'
Son dakika... 'İstenirse ABD askerlerinin yerini alabiliriz!' Irak savaşında görev alan ve bazı uygulamalarıyla tepki çeken ABD’nin en büyük güvenlik şirketlerinden Blackwater, yeni adıyla Academi, istenirse Suriye’den çekilecek Amerikan askerlerinin yerini alabileceklerini söyledi. ‘Taşeron ordu’ fikrine direnen eski savunma bakanı Mattis’in istifasının Blackwater’ın işine yarabileceği konuşuluyor.
18.01.2019 Dünya
PKK’nın ABD’li komandoları
PKK’nın ABD’li komandoları ABD’nin Suriye’de Blackwater gibi çalışan Castle International adlı özel bir güvenlik şirketin paralı askerlerini kullandığı ortaya çıktı. Tıbbi yardım ve tahliye operasyonları da yürüten şirketin ağır silahlı komandoları Suriye ve Irak’ta PKK/YPG’li teröristlerle birlikte savaşıyor
16.09.2018 Gündem
Dehşet! ABD uçakları Rusları böyle vurdu
Dehşet! ABD uçakları Rusları böyle vurdu ABD’nin Suriye’ye düzenlediği hava saldırısında, yanlışlıkla hedef aldığını ileri sürdüğü Rusya’ya ait özel paralı askerleri Wagner Kuvvetleri’nin, imha anına ilişkin dehşet görüntüleri ortaya çıktı.
20.04.2018 Dünya
Türkiye karşıtı toplantı yapmışlar! 5 ülke...
Türkiye karşıtı toplantı yapmışlar! 5 ülke... BAE'nin başını çektiği Türkiye karşıtı ittifakın nasıl oluştuğuna ilişkin yeni ipuçları çıktı. BAE'nin ABD’deki lobicisi George Nader, 2015'te Kızıldeniz’de bir yatta 5 Arap liderini toplayarak, "Türkiye ve İran karşıtı yeni bir bölgesel ittifak kurmalarını" teklif etmiş.
21.03.2018 Dünya
İşte Putin'in paralı askerleri...
İşte Putin'in paralı askerleri... İlk olarak 2015'te Ukrayna'da ortaya çıkan Wagner Grubu’nu, Rusya uzmanı Dr. Has ve Bechev anlattı. Bu savaşçı gruplar kamuflaj kıyafetlerini giyiyor ama asla Rus bayrağı ya da ordudan olduklarını gösteren bir sembol taşımıyorlardı. Uzmanlara göre grup 3 bin kişiden oluşuyor. Ele geçirdikleri petrol sahalarının gelirinin 4'te 1'ini alıyorlar.
26.02.2018 Dünya
Suudi Veliaht’ın Blackwater’ı
Suudi Veliaht’ın Blackwater’ı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın kendisine bağlı 5 bin kişilik el Saif el Ajrab isimli bir tugay kurduğu belirtiliyor. Amerikan paralı asker şirketi Blackwater benzeri özel ordu, prenslere yönelik operasyonlarda kullanıldı.
9.01.2018 Dünya
6 milyar $ verirse serbest bırakılacak
6 milyar $ verirse serbest bırakılacak S. Arabistan’da geçen ay başlatılan yolsuzlukla mücadele operasyonu kapsamında gözaltına alınan Prens El Velid bin Talal’a, 6 milyar dolar ‘ceza’ ödemesi karşılığında serbest bırakılma teklifi yapıldığı öne sürüldü
23.12.2017 Dünya
‘Derin devleti’ çökertme planı
‘Derin devleti’ çökertme planı ABD’deki ‘derin devletin’ Beyaz Saray’a bilgi akışına engel olduğunu savunan Trump yönetimi, resmi kurumlardan bağımsız bir ‘özel istihbarat ağı’ oluşturmayı düşünüyor
5.12.2017 Dünya
Rus Blackwater’ı Turan Taburu!
Rus Blackwater’ı Turan Taburu! Rusya’nın Orta Asya’da yaşayan Türklerden oluşturduğu Turan Taburu, Suriye’de görüntülendi. Paralı askerlerden oluşan Turan Taburu, ABD’nin Afganistan ve Irak’ta kullandığı ‘Blackwater’a benzetiliyor
29.09.2021 Gündem
Suudi prenslere ‘ithal işkenceci’
Suudi prenslere ‘ithal işkenceci’ Suudi Arabistan’da yolsuzluktan gözaltına alınan prenslerin, Irak’ta işlediği savaş suçlarıyla tanınan ABD’li özel güvenlik şirketi ‘Blackwater’ın elemanlarınca ‘sorgulandığı’ öne sürüldü
23.11.2017 Dünya
Paralı askerler devrede!
Paralı askerler devrede! BAE, ABD merkezli özel güvenlik şirketi DynCorp’a bağlı paralı askerleri Yemen’e taşıyor. Özel donanma gücünden oluşan ilk birliği Aden’e ulaşan karanlık şirketin şiddet kusan askerleri daha önce Bosna, Irak ve Afganistan’da insan kaçakçılığı ve çocuk istismarı ile suçlandı. DynCorp’un en son Kasım 2015’te üç çalışanı Ürdün’de öldürüldü.
8.03.2016 Dünya
Eski güvenlikçilere katliam cezası
Eski güvenlikçilere katliam cezası Irak’ta onlarca sivili öldüren Amerikan özel güvenlik şirketi Blackwater’ın 4 eski çalışanından biri müebbet, üçü ise 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı...
14.04.2015 Dünya
Sivilleri öldüren özel güvenliğe hapis
Sivilleri öldüren özel güvenliğe hapis Irak'ta 2007 yılında kasten ateş açarak sivilleri öldürmekle suçlanan Amerikan özel güvenlik şirketi "Blackwater"ın 4 eski çalışanı, en az 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
14.04.2015 Dünya
ABD kararı verdi: Cinayet!
ABD kararı verdi: Cinayet! Irak'ta, 2007 yılında hiçbir gerekçe olmadan kasten ateş açarak sivilleri öldürmekle suçlanan Amerikan özel güvenlik şirketi "Blackwater"ın 4 çalışanı, haklarında açılan davada suçlu bulundu.
23.10.2014 Dünya
Peşmerge'den önce onlar Kobani'de
Peşmerge'den önce onlar Kobani'de Batılı kaynaklar, hava ve kara harekatı için istihbari bilgi sağlamak üzere eski adı Blackwater olan Academi'den bir grup personelin Kobani'deki PYD saflarına katıldığını öne sürüyor.
22.10.2014 Dünya
Türkiye’nin ilk ‘özel’ askeri eğitim ve savunma şirketi
Türkiye’nin ilk ‘özel’ askeri eğitim ve savunma şirketi Emekli askerlerden kurulan ve Genelkurmay’ın da onayını alan özel şirket, hava indirme harekatından su altı taarruz harekatına kadar hemen bütün alanlarda yabancı ordulara eğitim hizmeti verecek
29.09.2021 Gündem
Türkiye'de bir ilk! Faaliyete geçti
Türkiye'de bir ilk! Faaliyete geçti BAŞTA ABD olmak üzere çeşitli ülkelerde örneğine rastlanan ancak Türkiye için yeni bir kavram olan Türkiye’nin ilk ve tek özel savunma ve askeri eğitim şirketi faaliyete geçti.
29.09.2021 Gündem
Bomba iddia! 'O askerler...'
Bomba iddia! 'O askerler...' Amerikan güvenlik şirketi Blackwater’ın devamı olan Academi’ye bağlı paralı askerlerin Ukrayna’da Moskova yanlısı güçlere karşı savaştığı ileri sürüldü.
12.05.2014 Dünya
Ukrayna’da ‘şeffaf’ referandum!
Ukrayna’da ‘şeffaf’ referandum! Ayrılıkçılar, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde, Kiev’in uyarılarına aldırış etmeden özerklik için sandık başına gitti
11.05.2014 Dünya
Rusya'dan çok sert açıklama!
Rusya'dan çok sert açıklama! Rusya Dışişleri Bakanlığından, Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yaşanan gerilimin Rusya'yı hiddetlendirdiği bildirildi.
10.03.2014 Dünya
Rusya’dan ABD’ye start tehdidi
Rusya’dan ABD’ye start tehdidi Moskova yönetimi, Ukrayna krizinin derinleşmesine yol açtığı gerekçesiyle kendisini yaptırım uygulamakla tehdit eden Batı’ya “nükleer” rest çekti...
9.03.2014 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Blackwater ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki blackwater haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.