Bilimadamları

Bilimadamları

Son dakika bilimadamları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilimadamları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilimadamları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilimadamları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilimadamları gelişmeleri de dahil olmak üzere 658 bilimadamları haberi bulunmuştur. Tüm bilimadamları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim insanları maymun beyinlerini insandaki gibi büyültmeyi başardı
Bilim insanları maymun beyinlerini insandaki gibi büyültmeyi başardı Almanya'daki Max Planck Moleküler Hücre Biyolojisi ve Genetik Enstitüsü ve Japonya'daki Deneysel Hayvanlar Merkezi Enstitüsü'nden araştırmacılar, ARHGAP11B isimli geni kullanarak marmoset maymunlarının beyinlerini büyütmeyi başardı.
20.11.2020 Sağlık
'Kötü beslenme sonucu çocuklar 20 cm kısalıyor'
'Kötü beslenme sonucu çocuklar 20 cm kısalıyor' Dünyaca ünlü haftalık tıp dergisi Lancet tarafından yayınlanan tıbbi analiz sonuçlarında, kötü beslenmenin çocuklarda 20 cm’e kadar boy kısalığına neden olduğunu ortaya koydu.
6.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Covid-19 vakalarını öksürük sesiyle tespit eden yapay zeka geliştirildi
Covid-19 vakalarını öksürük sesiyle tespit eden yapay zeka geliştirildi ABD’de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) uzmanları, geliştirdikleri yapay zeka modeli ile öksürük sesinden belirti göstermeyen koronavirüs (Covid-19) vakalarını tespit ettiklerini açıkladı.
2.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Hiroşima patlaması nedir? Hiroşima ve Nagazaki patlaması tarihi
Hiroşima patlaması nedir? Hiroşima ve Nagazaki patlaması tarihi ABD'nin, Eylül 1939-1945 arasında süren savaşın son yılında Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atması sonucu Japonya'nın teslim olmasının üzerinden 3 çeyrek asır geçti. Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine farklı tarihlerde bomba atıldı. İki şehre atılan bombanın yaydığı radyasyon sonrali dönemlerde de birçok kişinin yayılan radyasyondan etkilenip hayatını kaybetmesine neden oldu. 200 binden fazla kişinin ölürken, yüz binlerce kişi de sakat kaldı. Nagazaki ve Hiroşima patlaması ne zaman oldu? Hiroşima patlaması nedir? Nagazaki ve Hiroşima patlaması tarihi…
6.08.2020 Gündem
UABD'den corona uyarısı: Doğum kontrol hapı...
UABD'den corona uyarısı: Doğum kontrol hapı... ABD ve İngiltere'de bilimadamları tarafından yapılan bir araştırmada; hamile ya da doğum kontrol hapı kullan kadınların koronavirüse yakalanması durumunda kan pıhtılaşmasının ölümcül düzeyde yükselebilme ihtimali olduğunu açıkladı.
30.07.2020 Sağlık
Ay'ın 85 milyon daha genç olduğu ortaya çıktı
Ay'ın 85 milyon daha genç olduğu ortaya çıktı Almanya Havacılık ve Uzay Merkezi, hazırladıkları bilgisayar simülasyon programıyla Dünya’nın uydusu Ay’ın 85 milyon daha genç olabileceğini ortaya koydu.
14.07.2020 Bilim ve Teknoloji
NASA doğum günü fotoğrafı çekiyor! Uzay teleskobu Hubble ile nasıl fotoğraf çekilir? Doğum gününde galaksi ve gökyüzü nasıldı?
NASA doğum günü fotoğrafı çekiyor! Uzay teleskobu Hubble ile nasıl fotoğraf çekilir? Doğum gününde galaksi ve gökyüzü nasıldı? NASA doğum günü fotoğrafı çekiyor. NASA, kara delikle ilgili kanıtın, iki X ışını gözlem evi ve Hubble Uzay Teleskobu'nun verilerini inceleyen New Hampshire Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından keşfedildiğini duyurdu ve NASA, uzayı görüntülediği Hubble teleskobunu erişime açtı. Doğum gününde gökyüzünün nasıl bir halde olduğunu merak eden sosyal medya kullanıcıları, Hubble internet sitesine deyim yerindeyse akın etti. Doğum gün ve ay bilgilerini girerek HUBBLE teleskopu ile gökyüzünün doğduğunuz gündeki görüntüyü görebilirsiniz. Doğum gününde galaksi ve gökyüzü nasıldı? Uzay teleskobu Hubble ile nasıl fotoğrafı nasıl çekilir? NASA Hubble nedir?
3.04.2020 Gündem
ESA nedir? Avrupa Uzay Ajansı kaç yılında kuruldu?
ESA nedir? Avrupa Uzay Ajansı kaç yılında kuruldu? Avrupa Uzay Ajansı, 2 ay yatarak 100 bin TL kazanacak gönüllüler aradığını açıklamasından sonra ESA nedir, sorularında artış oldu. Uzay yolculuklarının insan üzerine etkilerini araştıran Avrupa Uzay Ajansı (ESA) bir dizi deneye imza atmaya hazırlanıyor. Avrupa Uzay Ajansı 2 ay boyunca yatacak gönüllüler arıyor. Uzay ajansı bu projeye dahil olanlara yaklaşık 100 bin TL ödeme yapacak. Peki ESA nedir, kaç yılında kuruldu?
20.02.2020 Gündem
Akciğer kanserini önlemek için sigarayı bırakın
Akciğer kanserini önlemek için sigarayı bırakın Akciğer kanserini artıran faktörler arasında yer alan sigara uzmanlara göre en kısa sürede bırakılması gereken bir alışkanlık. Öyle ki akciğer kanseri riski sigara bırakılması ile orantılı olarak azalıyor. Katran ve nikotin olmak üzere 70'den fazla kansere sebep olan kimyasal madde içeren sigara, dumanı dahi solunduğunda akciğere hasar vermektedir. Baykal Yakışan, sigarayı bırakmak için tüm yöntemlerin denemesi ve bırakmak için savaştan asla vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi.
16.11.2018 Sağlık
Sigarayı bırakmak için bir tarih belirleyin
Sigarayı bırakmak için bir tarih belirleyin Sigara akciğer kanseri riskini artıran faktörlerin başında gelmektedir. Terapist Neslihan Baykal Yakışan, "Sigarayı bırakmak için tüm yöntemleri deneyin ve asla vazgeçmeyin" diyerek konu hakkında bilgiler verdi.
15.11.2018 Sağlık
Akdeniz'de 6 milyon yıl öncesine ait ayak izleri!
Akdeniz'de 6 milyon yıl öncesine ait ayak izleri! Bilimadamları, Girit yarımadasının Akdeniz kıyısında, insanoğlunun 5.7 milyon yıl öncesine ait ayak izlerini buldu.
6.09.2017 Dünya
Dünyanın en zeki insanı 12 yaşındaki Rajgauri Pawar
Dünyanın en zeki insanı 12 yaşındaki Rajgauri Pawar Hint asıllı 12 yaşındaki çocuk, IQ testlerinde ünlü bilimadamları Hawking ve Einstein'ı geride bırakmayı başarı
8.05.2017 Dünya
Türkiye, Antarktika'ya üs kuruyor
Türkiye, Antarktika'ya üs kuruyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın el koyduğu projede TÜBİTAK ve İTÜ'den bilimadamları hiç kimseye ait olmayan kıtaya gidiyor. İlk etapta 2 milyon 800 bin dolar bütçe ayrılan proje için buz kırma gemisi aranıyor.
29.09.2021 Gündem
Şok iddia! Rusya'dan Türkiye'ye gelen tehlike!
Şok iddia! Rusya'dan Türkiye'ye gelen tehlike! “Bilimadamları alarm zilleri çalıyor: Rus tahıl ürünlerine toksitli mantarlar bulaştı.” Rusya’nın önde gelen gazetelerinden Moskovski Komsomolets, bu başlıkla yayınladığı haberde, bu sezonun hasatına bulaşan “Fusarium" mantarının insan sağlığı için büyük tehdit yaratan toksitler içerdiğini duyurdu.
17.06.2021 Dünya
Sosyal medya yıkılıyor! Bu terlik hangi renk?
Sosyal medya yıkılıyor! Bu terlik hangi renk? Terliğin görseli, Portekizce yazan Falsiane adlı bir Twitter hesabından Perşembe gecesi paylaşıldı.
17.06.2021 Dünya
Başbakan Binali Yıldırım'dan Irak'a sert tepki
Başbakan Binali Yıldırım'dan Irak'a sert tepki Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Yıldırım, Irak'a cevap verdi
29.09.2021 Gündem
Çavuşoğlu: Rusya sıcak bakarsa düşünebiliriz
Çavuşoğlu: Rusya sıcak bakarsa düşünebiliriz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus-Türk ilişkileri ile gelişmeleri Sputnik haber ajansına değerlendirdi.
29.09.2021 Gündem
‘Zeka Küpü’ ile özel çocuklara ulaşacak
‘Zeka Küpü’ ile özel çocuklara ulaşacak Turkcell, “Zeka Küpü” projesi kapsamında, Türkiye’nin 7 bölgesinde yeni nesil teknoloji laboratuvarları açıp eğitim vererek, IQ seviyesi 130’un üzerindeki yetenekli çocuklara ulaşacak. Turkcell, 65 ilde 77 BİLSEM’e laboratuvar kurarak 3 yılda 10 bin aile, öğretmen ve öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
30.05.2016 Ekonomi
Türkiye oraya kendi üssünü kuruyor
Türkiye oraya kendi üssünü kuruyor Antarktika'daki bilimsel çalışmalarını bugüne kadar Bulgaristan bayrağı altında gerçekleştiren Türkiye, kendi üssünü kuruyor
29.09.2021 Gündem
Davutoğlu YÖK üyelerine hitap etti
Davutoğlu YÖK üyelerine hitap etti Başbakan Ahmet Davutoğlu YÖK üyeleriyle buluştu.
29.09.2021 Gündem
Mars'ın da Satürn gibi halkası olabilir
Mars'ın da Satürn gibi halkası olabilir Bilimadamları, Mars'ın uydusunun parçalara ayrılıp etrafında Satürn’ünkine benzer bir halka şekline bürünebileceğini öngörüyor...
25.11.2015 Bilim ve Teknoloji
Dünyaya benzer gezegen bulundu
Dünyaya benzer gezegen bulundu Bilimadamları dünyaya benzer, kütlesi ve büyüklüğü dünyaya yakın yeni bir gezegen keşfetti...
12.11.2015 Bilim ve Teknoloji
1 dakikada sarj olan batarya geliştirildi
1 dakikada sarj olan batarya geliştirildi Bilimadamları, cep telefonları için 1 dakika şarj olabilen alüminyum batarya geliştirdi.
8.04.2015 Bilim ve Teknoloji
İşte Diyanet'in B planı!
İşte Diyanet'in B planı! Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avusturya Millet Meclisi'nde kabul edilen "İslam Yasası" nedeniyle üç yıl sonra Türkiye'ye dönmeleri söz konusu olan imamların yerlerini Türkiye'de ilahiyat eğitimi almış gurbetçilerle doldurmayı planladıklarını bildirdi...
29.09.2021 Gündem
Felçlilerin tedavisinde yeni yöntem!
Felçlilerin tedavisinde yeni yöntem! Kanada’nın Calgary Üniversitesi’nde bir grup bilimadamı, felçlilerin tedavisinde yeni bir yöntem geliştirdi.
12.02.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bilimadamları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilimadamları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.