BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor
BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e dahil olabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. Ancak işin önemli bir boyutu gözden kaçırılıyor. Bireysel emeklilik sistemini cazip kılan iki husus var. Birincisi, birikimlerin, günün şartlarına uygun yatırım araçlarında değerlenerek artması; ikincisi ve daha da önemlisi yüzde 25’lik devlet katkısı. Fakat devlet katkısı ile ilgili önemli bir detay bulunuyor. 3 yıl dolmadan sistemden çıkanlar devlet katkısı imkanından yararlanamıyor. Bugün için BES'te en yüksek devlet katkısı 10.732 TL. Bu rakam asgari ücrete göre belirleniyor. BES’teki bir kişinin en yüksek yararlanabileceği devlet katkısı tutarı, yıllık asgari ücret toplamının yüzde 25’ini geçemiyor . Asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte BES'te devlet katkısı miktarı da artacak.
13.12.2021 Emekli
Melike Öcalan geri dönüyor!
Melike Öcalan geri dönüyor! Henüz 12 yaşında çocuk defileleri sunarak, "Türkiye'nin en genç sunucusu" olan Melike Öcalan, beş yıl önce ekranlara ara verme kararı almıştı. Bodrum'a yerleşen Öcalan, ürettiği yeni projelerle "Ekranlara dönmeye hazırım" mesajı verdi.
27.09.2021 Magazin
Sokak ortasında kavga!
Sokak ortasında kavga! Dilan Çıtak ve beş yıldır birlikte olduğu Levent Dörter, sokak ortasında kavga ederken görüntülendi.
10.11.2019 Magazin