Bes Değişiklik

Bes Değişiklik

Son dakika BES değişiklik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BES değişiklik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BES değişiklik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bes Değişiklik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bes değişiklik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.054 bes değişiklik haberi bulunmuştur. Tüm bes değişiklik haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES ile ilgili son dakika gelişmesi! Avantajlı kredi imkanı, detaylar belli oldu
BES ile ilgili son dakika gelişmesi! Avantajlı kredi imkanı, detaylar belli oldu Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. BES yönetmeliğinde birçok maddede önemli değişiklikler gerçekleştirildi. BES katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebi ile sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasına geçildi. Uzman isim detayları tek tek anlattı.
30.03.2023 Ekonomi
BES'te kalana avantajlı kredi imkanı!
BES'te kalana avantajlı kredi imkanı! Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. BES yönetmeliğinde birçok maddede önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebi ile sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasına geçildi.
29.03.2023 Ekonomi
BES'te son dakika! Resmen değişti, avantajlı kredi imkanı
BES'te son dakika! Resmen değişti, avantajlı kredi imkanı Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. BES yönetmeliğinde birçok maddede önemli değişiklikler gerçekleştirildi. BES katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebi ile sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasına geçildi.
28.03.2023 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, performansa göre kesinti...
BES'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, performansa göre kesinti... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni uygulamalar hayata geçirilmeye devam ediyor. 14 milyon katılımcı, tasarruflarını, özel emeklilik şirketleri aracılığı ile emeklilik fonlarında değerlendiriyor. Hem emeklilik şirketleri hem de portföy yönetim şirketleri verdikleri hizmetler karşılığında sisteme giriş aidatı, fon işletim kesintisi gibi kesintiler yapıyor. Kesinti oranları fonuna göre, kişilerin sistemde bulunduğu yıla göre farklılık gösteriyor. şirketlerin giriş aidatı, yönetim gider kesintileri ve fon toplam gider kesintileri adı altında yapacakları kesintilerin azami limitleri bulunuyor. fon işletim kesintileri yıllık yüzde 1 ila yüzde 2 arasında değişiyor.
25.05.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Geçen hafta değişti, yasak kalktı artık...
BES'te yeni dönem! Geçen hafta değişti, yasak kalktı artık... BES'te bir dönem sona erdi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yapılan değişiklik BES katılımcılarını doğrudan ilgilendiriyor. Yeni düzenleme hayata geçirildi. Geçen hafta itibarı ile yasak kalktı. Birçok katılımcı BES sisteminin getirisinin fonların altında kalması nedeni ile endişe yaşıyor. Şu an yüzde 10'luk bir kayıptan söz etmek mümkün. BES katılımcıları bu durumda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini merak ediyor. Emeklilik şirketlerinden destek alınabiliyor, geçtiğimiz hafta bu konuda önemli bir düzenleme yapıldı ve artık emeklilik şirketlerine, katılımcılarına birikimlerin değerlendirilmesi konusunda tavsiyede bulunmalarının önü açıldı.
11.04.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve...
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başladı. Değişiklik kararları tek tek açıklandı. Devlet katkısı arttı. Yeni düzenlemeler ile birlikte katılımcılar eğitim, evlilik, konut alımı gibi hallerde nakit paraya ihtiyaç duyarsa, BES'teki birikimlerinden avans kullanabilecek. Birikimlere devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi. Böylece BES için 100 lira yatıran bir katılımcı için devlet de 30 lira ilave edecek. Ayrıca yıllık devlet katkısı limitini aşan katkı payları için müteakip yıllarda devlet katkısının alınabilmesinin yolu açıldı, böylece sisteme toplu ödeme yapmanın cazibesi artırıldı. İşte BES'te yeni dönem ile ilgili bilinmeyen detaylar...
6.02.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve...
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve... BES'te büyük değişiklik! Tek tek açıklandı. Devlet katkısı artıyor, avans sistemi geliyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Konut alımı, evlilik, eğitim ve benzeri özellik arz eden durumlarda BES hesabından kısmi olarak para çekilebilecek. OKS'de yaş sınırı kalkacak. Birikimlerin temlik edilmesine imkan tanınacak. BES'teki değişiklikler ile birlikte katılımın daha da artması bekleniyor. BES'te hayata geçirilecek en büyük yenilik para çekme imkanın devreye alınması olacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil olmayanların en önemli gerekçesi uzun süre biriken paranın kullanılamayacak olmasıydı. Ancak artık BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve devlet katkısının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin BES hesabında ödediği anapara ve devlet katkısı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
12.01.2022 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem!
Emeklilikte yeni dönem! Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Meclis'e sunuldu. Emeklilikle ilgili flaş düzenleme. TBMM gündemindeki Torba Yasa ile Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) değişiklik yapılıyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları dövizle BES primlerini ödeyip birikimini döviz üzerinden alabilecek.
24.02.2020 Emekli
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten MTV zammıyla ilgili açıklama
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten MTV zammıyla ilgili açıklama NTV yayınında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yüzde 40'lık zamma ilişkin 'İnanıyorum ki kısa süre içerisinde nasıl bir düzenleme olacak bu açıklanacak. Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz' dedi. Şimşek, taşeron düzenlemesine ilişkin çalışmaların ise bu sene tamamlanacağını ifade etti.
5.10.2017 Ekonomi
Euroleague'de şampiyon...
Euroleague'de şampiyon... Galatasaray Liv Hospital’in Baş Antrenörü Ergin Ataman, Euroleague Top 16 öncesi NTV Spor’a konuk oldu.
29.12.2013 Basketbol
'Selçuk'u Okan oynatmıyor!'
'Selçuk'u Okan oynatmıyor!' Hıncal Uluç, gündeme oturacak şok bir iddiada bulundu
11.09.2012 Futbol
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor. Bunun yanında 1 Temmuz itibarıyla BES katılımcıları birikimlerinin yüzde 50'sini belli şart dahilinde kullanabilecekler.
23.04.2024 Çalışma Hayatı
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
1.04.2024 İddaa
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi BES katılımcılarını yakından ilgilendiren karar! Resmen değişti. 1 Temmuz tarihine ertelendi. Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES), kısmi çekiş hakkı 1 Temmuz tarihine ertelendi. 2023 yılının Eylül ayında BES’te kısmen ödeme hakkında yönetmelik yayımlandı ve BES’ten kısmi çekişin şartları belirlendi.
25.03.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar Resmi Gazete'de
BES'te yeni dönem! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar Resmi Gazete'de Bireysel emeklilik sisteminde (BES) katılımcıların kısmı ödeme alabilmesine yönelik uygulama tarihinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak.
21.03.2024 Çalışma Hayatı
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
15.03.2024 İddaa
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
6.03.2024 İddaa
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
22.02.2024 İddaa
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
3.02.2024 İddaa
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte ziyaretine Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda yaptığı görüşmeyle başladı. Daha sonra Karmelita Manastırı’na geçen Erdoğan, burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19.12.2023 Gündem
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı Otomobil dolandırıcılarının uyguladıkları ‘change’ yöntemi “Bu kadarına da pes” dedirtti. Depremde hasar gören araçların şase numaralarını sökerek, çalıntı veya yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlara monte eden dolandırıcılar, birçok vatandaşı tuzağa düşürdü. Peki dolandırıcıların oyununa gelmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?
8.12.2023 Gündem
BES katılımcılarına avantajlı kredi imkanı tanınıyor
BES katılımcılarına avantajlı kredi imkanı tanınıyor Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları için kolay kredi kullanımının yolu açıldı. 6 ay sonra yürürlüğe girecek düzenlemeyle katılımcılar; kısa süreli finansman Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. BES'te Mart 2023 döneminde yapılan değişiklik kapsamında bireysel emeklilik sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sektör temsilcisi Gökhan Uçar vatandaşa bilinmeyen ayrıntıları aktardı. ihtiyaçlarını BES’te kalmaya devam ederek karşılayabilecekler.
23.11.2023 Ekonomi
Emekliye çift aylık fırsatı! Detaylar belli oldu
Emekliye çift aylık fırsatı! Detaylar belli oldu Emekliye ikinci aylık fırsatında ayırtınlar ortaya çıktı. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi çalışmasında sona gelindi. BES’te olduğu gibi, çalışanın maaşından yüzde 3 kesinti yapılacak, işveren de aynı oranda katkı sağlayacak. Kıdem tazminatı kazanımında değişiklik olmayacak.
10.10.2023 Emekli
Eğitimde özel lise furyası başladı! Beş taksitle lise diploması
Eğitimde özel lise furyası başladı! Beş taksitle lise diploması Açık liselere geçişin zorlaştırılması üzerine, okul yerine kursa gitmek isteyen 12. sınıf öğrencilerinin tercihi, devamsızlık yapmalarına göz yumarak yüksek not vadeden özel okullar oluyor. Bu okullara hiç gitmeden 25 bin TL’ye diploma satın almak mümkün.
9.10.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Bes Değişiklik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bes değişiklik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.