Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı
Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı Ramazan Bayramı sonrası milyonlarca çalışan hesaplarına ne kadar mesai ücreti yatacağını merak ediyor. Bu yıl 21 Nisan'da başlayan bayram 23 Nisan'ın ardından son buldu. Mesai ücretleri de Arefe Günü yarım gün dahil olmak üzere 3,5 gün üzerinden hesaplanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK uzmanı Emin Yılmaz, bilinmesi gereken detayları aktardı.
24.04.2023 Çalışma Hayatı
Ek ödeme müjdesi! Maaş ile birlikte hesaplara yatırılacak, iki kat fazla ödenecek
Ek ödeme müjdesi! Maaş ile birlikte hesaplara yatırılacak, iki kat fazla ödenecek Maaşlara ek ödeme geliyor. Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Ücretler iki kat fazla ödenecek. Maaşlara yansıyacak. Paralar milyonlarca çalışanın hesabına yatacak. İşveren tarafından ödenmesi zorunlu. Zamlı olarak ödemeyen işverenlere her bir çalışan için 755 TL'lik ceza verilecek. 'Bayram tatilinde çalışanlar ne kadar ücret alacak?' Çalışan pek çok kişi bu sorunun yanıtını merak ediyor. Bayram tatilinde çalışanlara işverenler, günlük aldığı ücretin iki katı ücret ödemek zorunda. Yani, bayram tatilinde çalışan işçiye, çalıştığı her bir gün için brüt ücreti üzerinden iki günlük ücret ödemesi yapılacak. Örneğin günlük ücreti 200 lira olan bir çalışan bayram tatilinde çalışırsa, çalıştığı her gün için 400 lira almaya hak kazanıyor. Peki asgari ücretli olarak çalışan bir işçinin ücretinde ne kadar fark olacak? Asgari ücretli çalışanın günlük ücreti 166.80 lira, aylık ücreti de brüt 5.004 lira olarak ödeniyor. Bu çalışan bayram tatilinde bir gün çalışırsa işveren günlük ücreti olan 166.80 liranın üzerine bir 166.80 lira daha ödemek durumunda. Bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günü çalışan bir işçiye işveren, günlük ücretinin dışında 500 lira fazla ödeme yapıyor. Böylece çalışanın aylık brüt ücreti 5.504 lira olarak değişiyor. Arefe günü ise her sene yarım günlük fazladan mesai ücreti ödeniyordu. Ancak bu yıl arefenin 1 Mayıs resmi tatiline denk gelmesi sebebi ile 1 Mayıs gününü çalışarak geçiren işçiler de tam mesai ücreti alacak.
Bayram tatilinde çalışan herkesi kapsıyor! Hesap belli oldu, iki kat zamlı ödeme...
Bayram tatilinde çalışan herkesi kapsıyor! Hesap belli oldu, iki kat zamlı ödeme... Bayram tatilinde çalışan herkesi kapsıyor. Bayramda çalışanların ne kadar fazla mesai ücreti alacağı merak ediliyor. Yasalarımızda dini ve milli bayramlar resmi tatil olarak kabul ediliyor. Ancak birçok sektör resmi tatillerde iş başında olmak zorunda. Böylece işçiler tatil yerine çalışıyorlar. Bu da yasalarımıza göre ücretlendiriliyor. Peki bayramda çalışanlar günlük kaç lira fazla mesai ücreti alacak? Bayram tatilini çalışarak geçirenler iki kat zamlı ücret alıyor. Aylık maaş alarak çalışan bir kişinin toplam brüt ücreti 30 güne bölünerek bir günlük ücret tutarı hesap ediliyor. Çıkan rakam ikiyle çarpılarak bayram çalışmasının ücreti bulunuyor.
24.04.2022 Çalışan Hakları