Batman Üniversitesi

Batman Üniversitesi

Son dakika Batman Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Batman Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Batman Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Batman Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan batman üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 539 batman üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm batman üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yerlikaya: Van'da eylem hazırlığındaki 6 terör örgütü üyesi yakalandı
Bakan Yerlikaya: Van'da eylem hazırlığındaki 6 terör örgütü üyesi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kahramanlar Operasyonları' kapsamında Van'da eylem hazırlığında olan 6 bölücü terör örgütü üyesinin yakalandığını duyurdu.
7.10.2023 Gündem
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
AK Partili Kurtulmuş: Hayat standartlarını olumsuz etkileyen gelişmeler yaşadık
AK Partili Kurtulmuş: Hayat standartlarını olumsuz etkileyen gelişmeler yaşadık AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Diğer ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de de başta enflasyon, hayat pahalılığı olmak üzere üretim maliyetlerindeki artışlar, vatandaşlarımızın günlük hayatını etkiledi. Maalesef hayat standartlarını olumsuz yönde etkileyen birtakım gelişmeleri hep beraber yaşadık, yaşıyoruz" dedi.
31.03.2022 Siyaset
Numan Kurtulmuş: Güçlü devlet, güçlü millet yapısıyla ortaya çıkar
Numan Kurtulmuş: Güçlü devlet, güçlü millet yapısıyla ortaya çıkar AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Güçlü devlet, güçlü millet yapısıyla ortaya çıkar. Ülkemizin zenginlikleri var. Daha da ileriye gideceğiz" dedi.
30.03.2022 Siyaset
Üreten gençlere 'Yıldırım' destek
Üreten gençlere 'Yıldırım' destek Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir ve TEKNOFEST 2022 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Yıldırım’ı temsil edecek olan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencilerini ağırladı. Gençlerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, her zaman üreten ve değer katan gençlerin yanlarında olduklarını söyledi.
29.03.2022 Bilim ve Teknoloji
YÖK Başkanı Özvar'dan üniversitelerle ilgili açıklama
YÖK Başkanı Özvar'dan üniversitelerle ilgili açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversitelerimizin mevcut durumları değerlendirildiğinde, tümünün birbirinin benzeri olma yönünde bir eğilimi olduğu görülüyor. Ancak tüm üniversitelerin birbirine benzemeye çalışmaları ve aynı misyona sahip olmaları, gelişmeyi ve ilerlemeyi engelleyen bir durumdur" dedi.
12.11.2021 Eğitim
Petrol bulundu! Bir ilin kaderi değişti
Petrol bulundu! Bir ilin kaderi değişti Huzura kavuşan 'petrol kenti' Batman devlet destekli yatırımlarla gelişti. Batman'ın kaderi 17 Ocak 1946'da 1361 metrede petrol bulunmasıyla değişirken, ülke ekonomisine önemli katkı sağlandı.
5.11.2021 Ekonomi
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim
Gıda ambalaj analizi için üretildi! Plastik referans malzemesi...
Gıda ambalaj analizi için üretildi! Plastik referans malzemesi... Bursa'da, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce desteklenen proje kapsamında üniversite-sanayi iş birliğiyle, ambalajların gıdalarla temas uygunluk analizlerinde kullanılan plastik referans malzemeleri yerli imkanlarla üretildi.
2.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Deniz salyasının tarımdaki kullanım alanları araştırılıyor
Deniz salyasının tarımdaki kullanım alanları araştırılıyor Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi, Marmara Denizi kıyılarında son dönemde yer yer geniş alanlara yayılan müsilajın (deniz salyası) ekonomiye kazandırılması için çalışma yürütüyor.
2.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Deniz salyasından yapacaklar! Gübre, tarım ilacı ve...
Deniz salyasından yapacaklar! Gübre, tarım ilacı ve... Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü laboratuvarlarında, deniz salyasından biyoteknolojik ürün geliştirmek için çalışmalar yürütülüyor. Deniz salyası üzerine uzun zamandır çalışma yürüttüklerini belirten Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Yılmaz, “Deniz salyasından yapılan gübreyi toprağa katarak verimini artırmaya çalışacağız” dedi.
10.05.2021 Bilim ve Teknoloji
10 üniversiteye yeni fakülte kurulacak! Erdoğan imzaladı
10 üniversiteye yeni fakülte kurulacak! Erdoğan imzaladı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, 10 üniversiteye yeni fakülte kurulacağı, 2 üniversitenin de yüksekokullarının kapatılacağı belirtildi.
30.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 üniversiteye rektör ataması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 üniversiteye rektör ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı. Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
5.02.2021 Gündem
5 yıl içinde 50 binin üzerinde çocuğa umut oldu
5 yıl içinde 50 binin üzerinde çocuğa umut oldu Köy okulu ziyareti sırasında aynı deftere not alarak eğitim görmeye çalışan iki kardeşi gördükten sonra 'Bir umut, bin mutluluk' projesini başlatan 'Köy okullarının abisi' Mehmet Emin Sevin (27), hayırseverlerin de yardımıyla 5 yıl içinde 50 binin üzerinde çocuğa umut oldu.
9.01.2021 Yaşam
Mühendis adayları, geliştirdikleri sistemle Fransa'da yarışacak
Mühendis adayları, geliştirdikleri sistemle Fransa'da yarışacak Renault firmasının Twizy model aracı için açtığı uluslararası yarışmaya katılan BTÜ öğrencilerinden oluşan Emizy takımı,Türkiye birincisi olarak Fransa'daki uluslararası finalde yarışacak.
13.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Gençlerin hayali "uçan arabalarını" hayata  geçirmek
Gençlerin hayali "uçan arabalarını" hayata geçirmek Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Uçan Araba Tasarım Yarışması'nda birinci seçilen 3'ü üniversite öğrencisi 2'si mezun 5 genç, "Turna" adını verdikleri tasarımlarını hayata geçirmeyi hedefliyor.
25.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Şirket kurup 'kişiye özel' drone üreten üniversiteliler seri üretime geçecek
Şirket kurup 'kişiye özel' drone üreten üniversiteliler seri üretime geçecek Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde girişimcilik eğitimlerine katılan 4 arkadaş, şirketlerinin ilk projesi kapsamında yazılımı, donanımı ve tasarımı kendilerine ait "Camgöz MF1" adlı cihaz için patent başvurusunda bulundu.
6.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Şapkadan epilepsi tanısı yapan cihaz geliştirdiler
Şapkadan epilepsi tanısı yapan cihaz geliştirdiler Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Teknoloji Transfer Ofisinde üniversiteli üç arkadaş, yapay zekayla, epilepsi hastalığının teşhisi ve hastaların takibini yapan giyilebilir cihazın prototipini üretti.
25.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin en yüksek köprüsü bölge ekonomisini canlandıracak
Türkiye'nin en yüksek köprüsü bölge ekonomisini canlandıracak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile açılışını gerçekleştireceği 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek köprüsü olma özelliğini taşıyacak Botan Çayı Beğendik Köprüsü, bölgedeki iş insanlarını ve esnafı sevindirdi. İş insanları, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan ve 1,5 milyar TL yatırım ile tamamlanan köprünün bölge ekonomisini canlandıracağını söyledi.
11.07.2020 Ekonomi
Yıkanabilir maske kumaşı üretildi: Yüzde 99...
Yıkanabilir maske kumaşı üretildi: Yüzde 99... Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) bakteri geçişini büyük oranda engelleyen, yıkanabilir tıbbi maske kumaşı üretildi. Kumaşın yüzde 99 bakteri geçişini engellediği belirlendi.
9.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Batman’da şoke eden olay! Fidan dikimi sırasında mezar bulundu
Batman’da şoke eden olay! Fidan dikimi sırasında mezar bulundu Batman’da Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikme sırasında Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsündeki alanda, oda şeklinde mezar ve 4 iskelet bulundu.
12.11.2019 Yaşam
İnsansız hava aracı "Fırat" ile TEKNOFEST'te iddialı yarışacaklar!
İnsansız hava aracı "Fırat" ile TEKNOFEST'te iddialı yarışacaklar! Bursa Teknik Üniversitesinde okuyan 8 öğrencinin tasarladığı silahlı insansız hava aracı "Fırat" ile TEKNOFEST'te derece bekleniyor. Rektör Arif Karademir; "TEKNOFEST ilk başladığı zaman biz 5 takımla katıldık. Çok güzel dereceler elde edildi. Bu sene de 10 takımla katılıyoruz. Başarılı sonuçlarla geleceğimize inanıyoruz" dedi.
7.09.2019 Gündem
Bursa'da en eskisi bin 100 yaşında dört çınar bulundu
Bursa'da en eskisi bin 100 yaşında dört çınar bulundu Longozuyla ünlü Karacabey ilçesinde bir vatandaşın fark etmesinin ardından uzmanların yaptığı araştırma sonucu dört tarihi çınarın yaşları tespit edildi.
5.09.2019 Gündem
Bakan Pakdemirli: Yeni Hasankeyf’te sona gelindi
Bakan Pakdemirli: Yeni Hasankeyf’te sona gelindi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce inşa edilen Ilısu Barajı’nın rezervuar alanında kalacak Hasankeyf ilçesinin yeniden inşası kapsamındaki çalışmalarda sona gelindiğini, yeniden yerleşim için bugüne kadar 500 milyon lira ödenek aktarıldığını açıkladı.
14.08.2019 Ekonomi
Binlerce öğretim üyesini ilgilendiriyor!
Binlerce öğretim üyesini ilgilendiriyor! Sakarya Üniversitesi 78,Batman Üniversitesi 27, Bingöl Üniversitesi 5 ve Bitlis Eren Üniversitesi 8 öğretim üyesi alıyor.
17.04.2019 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Batman Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki batman üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.