Balık Tüketimi

Balık Tüketimi

Son dakika balık tüketimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan balık tüketimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını balık tüketimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Balık Tüketimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan balık tüketimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 523 balık tüketimi haberi bulunmuştur. Tüm balık tüketimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, Adana’nın Karataş açıklarından çıkartılan ve kilogramı 100 liraya satılan balıkların sofraya ulaşıncaya kadar fiyatının yüzde 200'den fazla arttığını belirterek, "Üretici para kazanamıyor, aracılar kazanıyor" dedi.
15.02.2024 Adana
Karadenizli balıkçıların bilip söylemediği sır: Hamsinin yanında bunu yerseniz kabızlığı yok ediyor!
Karadenizli balıkçıların bilip söylemediği sır: Hamsinin yanında bunu yerseniz kabızlığı yok ediyor! Balık tüketimi sağlığımız için oldukça önemlidir. İçeriği sayesinde bağışıklığı destekleyen balık tüketirken yapılmaması gereken önemli hatalar var. Ülkemizde oldukça sık tüketilin hamsinin yararları saymakla bitmiyor. Ancak bir şartla... İşte Karadenizli balıkçıkları bilip söylemediği sır: Hamsiyi yerken sakın bu hatayı yapmayın!
8.12.2023 Yaşam
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir Diyetisyen Eda Ünal, balık tüketiminin kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebileceğini söyledi.
13.01.2023 Sağlık
İstilacı türler, yerli balıkların yerini alıyor
İstilacı türler, yerli balıkların yerini alıyor Akdeniz'e Kızıldeniz üzerinden gelen istilacı türler arasında yer alan, halk arasında 'gırt gırt' veya çizgili gargur balığı olarak bilinen 'Pomadasys Stridens', Antalya Körfezi'nde kilometrekarede 600 kilo ile 3 ton arasında bulunuyor. İstilacı türlerin, yerli türlerin yerini almaya başladığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Eti lezzetli ve fiyatının düşük olması nedeniyle herkesin tüketebileceği bir balık. Tüketimi teşvik edilmeli" dedi.
23.10.2022 Yaşam
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler!
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler! Çocuk sahibi olma hayali kuran çiftlerin pek çoğunda doğurganlık sorunları olabiliyor. Anne-Baba olmaya giden yolda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Son Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Ancak, tedaviler ve yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi ile doğurganlığı arttırabilirsiniz. Yiyecek seçimleri ve yaşam tarzı değişiklikleri doğurganlığı artırmaya yardımcı olabilen birkaç adımdan biri. Peki, Hamile kalmak için ne yapılmalı? Hamile kalmak için hangi yiyecekler tüketilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler neler? Doğurganlığı artırmanın ve daha hızlı hamile kalmanın yollarını Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Ucuz balık Diyarbakır’da ciğer ve kebabın tahtını salladı
Ucuz balık Diyarbakır’da ciğer ve kebabın tahtını salladı Diyarbakır’da, başta ciğer olmak üzere kebap türleri yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Korona virüs salgınıyla birlikte vücut direncini arttırıcı besinlere yönelen Diyarbakırlılar, son dönemlerde ciğer yerine balığı tercih etmeye başladı.
2.02.2022 Yaşam
Mevsim geçişlerinde 'zengin balık’ tüketimi önerisi
Mevsim geçişlerinde 'zengin balık’ tüketimi önerisi Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin tüketiminin önemli olduğunu kaydeden Öğr. Gör. Kübra Şahin, A, C ve E vitaminlerinden zengin besin kaynaklarına günlük beslenmede yer vermek gerektiğini söyledi. Omega-3 yağ asitlerinden zengin balık tüketiminin de bağışıklık sistemini güçlendirdiğini aktaran Şahin, “Bağışıklık sisteminiz üzerinde etkili olan n-3 yağ asiti açısından zengin olan hamsi, lüfer, somon, ton balığı, mezgit gibi balıkların tüketimi; haftada 2 kez toplamda 300 gram olarak önerilmektedir” diye konuştu.
2.11.2021 Sağlık
Hangi besinler eklem kireçlenmesi riskini azaltır?
Hangi besinler eklem kireçlenmesi riskini azaltır? Eklem kireçlenmesi tıp dilindeki adıyla osteoartrit halk arasında en sık görülen eklem hastalığıdır. Osteoartrit , kemik uçlarını çevreleyen kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması sonucu ortaya çıkar. Diyetisyen Hülya Çağatay, eklem kireçlenmesi hakkında bilgi verdi.
30.10.2021 Sağlık
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi!
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi! Hastalıklara karşı direnci arttırmanın ilk adımı yaşam tarzınızda yapabileceğiniz değişikliklerden geçiyor. Özellikle kalp hastalıkları da günlük yaşam tarzından doğrudan etkileniyor. Peki, Sağlıklı yaşam nasıl olur? Sağlıklı yaşam için nasıl yol izlemeli? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, hazırladığı ‘sağlıklı yaşam testi’ ile sağlıklı yaşamın 5 adımını anlattı.
24.10.2021 Sağlık
Bu balıklardan uzak durun! Müsilaj sonrası kritik uyarı
Bu balıklardan uzak durun! Müsilaj sonrası kritik uyarı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan ve ekibi, yürüttükleri TÜBİTAK projesi kapsamında müsilajın Marmara Denizi'ndeki su ürünlerinin insan sağlığına etkilerini araştırıyor. Yaklaşık 9 ay sürecek araştırmanın ilk verilerine göre, patojen bakteri çeşitliliğin arttığı, başta et verimi ve besin kompozisyonun zayıfladığı belirlendi. Hamsi, istavrit gibi dolaşan balıkların müsilajdan biraz daha az etkilendiğini belirten uzmanlar, haftada 2-3 defa hamsi ve istavrit yemekte hiçbir sakınca yokken, dil balığı, mezgit, karides, barbun gibi dip canlılarının daha tüketilmesini tavsiye ediyor.
8.10.2021 Gündem
Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendirmenin yolları Sonbaharı karşılarken fiziksel aktiviteler azalıyor, havaların da serinlemesiyle enfeksiyon riski artıyor. Bağışıklık sistemi kabaca vücuda giren hastalık yapıcı mikropları ortadan kaldırmak için savaşan bir işleyiş düzeni olarak tanımlanabilir. Bağışıklığın zaman zaman çeşitli faktörlerden etkilenerek zayıf duruma düşebildiğini ve buna bağlı olarak da bazı hastalıkların ağır veya tekrar tekrar yaşanabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, özellikle mevsim geçişleri ve sonbaharda bağışıklığı güçlendirmenin yollarını paylaştı.
19.09.2021 Sağlık
İnsanlık 2050 yılında daha fazla 'mavi gıda' tüketebilir
İnsanlık 2050 yılında daha fazla 'mavi gıda' tüketebilir ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Stanford Üniversitesi’nden bilim insanları, yaptıkları araştırma sonuçlarına göre bu yüzyılın ikinci yarısına kadar küresel balık tüketiminin yüzde 80 oranında artacağı öngörüldü. Bilimsel araştırmada ayrıca küresel nüfus artışı, ticaret ve kültürlerdeki alım gücü ile tercihlerin değişmesi sebebiyle denizlerden elde edilen ve ‘mavi gıda’ adı verilen balık ve deniz ürünleri hasadının iki katına çıkabileceği belirtildi.
17.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Emzirme döneminde uzak durulması gereken besinler!
Emzirme döneminde uzak durulması gereken besinler! Emzirme, annelerin bebeklerine yaşamın ilk aylarında ihtiyaç duydukları tüm besin ve gıdaları sağlamalarının doğal bir yoludur. Uzmanlar bir bebeğin hayatının ilk altı ayında sadece anne sütü ile beslenmesini öneriyor. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak emzirme döneminde annelerin dikkat etmesi gerekenleri ve uzak durulması gereken besinleri anlattı.
21.08.2021 Sağlık
Sağlıklı kilo vermek isteyenlere 12 öneri
Sağlıklı kilo vermek isteyenlere 12 öneri Pandemi koşulları obezite oranını artırdı. Araştırmalar bu dönemde her 10 kişiden 6’sının kilosunun arttığını ve bir kişinin ortalama 6 kilo aldığını gösteriyor. Evde geçirilen zamanın artması, spor aktivitelerinin sınırlanması ve dengesiz beslenmenin kilo artışını tetiklediğini hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Yaz mevsiminin gelmesiyle başlayan hızla kilo verme telaşı ile sağlıksız diyetlere yönelim artıyor. Ancak bilinçsiz yapılan diyetler metabolizmanın dengesini bozarak tekrar kilo alınmasını kolaylaştırır” dedi.
17.06.2021 Sağlık
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın!
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın! Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) sorununa ilişkin, sorunun devam ettiği bölgelerde denizlere girilmemesi uyarısı yapılıyor. Sorun Marmara Denizi’nde devam ederken pek çok kişinin aklında tek bir soru var: ‘Balık ve midye yenir mi?’ Uzmanlar, bu bölgelerden çıkarılan deniz ürünlerinin tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.
11.06.2021 Sağlık
'Çocuklar hazır ve paketli gıdalardan uzak tutulmalı'
'Çocuklar hazır ve paketli gıdalardan uzak tutulmalı' Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Kabakoğlu Ünsür, pandemi döneminde çocukların bağışıklığının kuvvetlendirilmesinin önemli olduğunu belirterek, bu dönemde evde kalan çocukların paketli gıdaları çok fazla tükettiğini, çocukların bunlardan uzak tutulması gerektiğini söyledi.
22.01.2021 Sağlık
Güneşten sonra en fazla D vitamini bu besinde
Güneşten sonra en fazla D vitamini bu besinde Bağışıklığı destekleyici D vitaminin yeterli miktarda alınmamasıyla koronavirüse karşı vücudun savunmasız kalacağını dile getiren Gökhan Taşpınar, “D vitamini güneşten sonra en çok balıkta bulunuyor. Balığı mevsiminde, bol bol tüketin” dedi.
8.12.2020 Sağlık
Hangi balık ne zaman yenmeli, nasıl tüketilmeli?
Hangi balık ne zaman yenmeli, nasıl tüketilmeli? Eylül ayıyla birlikte mevsiminin taze balıkları tezgahlardaki yerini aldı. Besleyici özelliği ile bilinen balık hakkında bilgi veren Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Gökhan Taşpınar, “Şu anda tüketilmesi en güzel balıklar; Deniz Levreği, Lüfer, Kofana, Palamut, Torik, Uskumru, Barbun, Tekir, Minekop, İskorpit, Lipsöz, Akya, Karagöz ve Trança’dır” dedi.
31.10.2020 Sağlık
Hem grip hem de Covid-19’dan koruyan besinler
Hem grip hem de Covid-19’dan koruyan besinler Hem corona salgını hem de grip salgının birleşerek sağlığımızı tehdit etmesinden endişe edilen bu günlerde vücut direncimizi güçlendirmenin, iki virüsten de korunmada büyük rolünün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Simay Duvan, güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenme önerilerinde bulundu.
22.10.2020 Sağlık
Corona virüse karşı Akdeniz diyeti tavsiyesi
Corona virüse karşı Akdeniz diyeti tavsiyesi Corona virüsün kanın akışkanlığını bozduğunu ve damar sistemine zarar verdiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, kış aylarının yaklaştığı bu günlerde bağışıklığın korunması için Akdeniz tipi diyeti önerdi. Uzm. Dr. Yıldırım, "Akdeniz tipi diyet kanın akışkanlığı ve damar hastalıkları üzerine bir beslenme tipi. Bu beslenme, corona virüs enfeksiyonunda kanın akışkanlığının düzenlenmesine yarar sağlıyor" dedi.
20.10.2020 Sağlık
Çocukların ders konsantrasyonunu artıran uygulamalar
Çocukların ders konsantrasyonunu artıran uygulamalar Uzaktan eğitimle beraber çocukların konsantrasyon problemlerinin arttığını söyleyen Eğitim Uzmanı Abdülkadir Özbek, çocukların ders konsantrasyonunu arttırmaya yönelik neler yapılabileceğini açıkladı.
13.10.2020 Eğitim
Ekim ayında hangi balık tüketilmeli? Hangi ayda hangi balık yenir?  İşte ay ay tüketilmesi önerilen balıklar!
Ekim ayında hangi balık tüketilmeli? Hangi ayda hangi balık yenir? İşte ay ay tüketilmesi önerilen balıklar! Eylül ayında başlayan balık sezonuyla beraber balık tüketimi de arttı. Havaların yavaş yavaş soğumaya başlamasıyla beraber, pek çok kişi balık tezgahlarına akın ediyor. Pek çok kişi de tezgahlardaki çeşit çeşit balık arasından hangisinin, ne zaman tüketilmesi gerektiğini bilmiyor. Bir balığın tazeliğini kontrol etmek için, balığın sahip olması gereken bazı özelliklerinin dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun ardından önemli bir diğer kriter de hangi balığın hangi ayda tüketileceğini bilmek. Peki, Ekimde hangi balıklar yenir? Ekim ayında hangi balık tüketilmeli? Hangi ayda hangi balık yenir? İşte ay ay tüketilmesi önerilen balıklar!
12.10.2020 Sağlık
İşte bağışıklığı güçlendirmenin anahtarı!
İşte bağışıklığı güçlendirmenin anahtarı! Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Demirci, corona virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan içeriği yüksek besinlerin tüketilmesini tavsiye etti.
7.09.2020 Sağlık
Balıkçılara av yasakları uyarısı
Balıkçılara av yasakları uyarısı Denizlerde av yasağının kalkmasına günler kala balıkçılar son hazırlıklarını yapıyor. Sürdürülebilir balıkçılık için bu işle uğraşanların 1 Eylül'den itibaren başlayacak avlanma döneminde boy, zaman, yer ve tür yasaklarına uyması gerekiyor.
29.08.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Balık Tüketimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki balık tüketimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.