Emekliye çifte zam! Yeni maaşlar ödenmeye başladı, SSK ve Bağ-Kur'lu...
Emekliye çifte zam! Yeni maaşlar ödenmeye başladı, SSK ve Bağ-Kur'lu... SSK ve Bağ-Kur emeklisi milyonlarca kişi bekliyordu. Zamlı maaşlar ödenmeye başladı. Emekli aylıklarına enflasyon zammı dışında seyyanen zam da eklendi. En düşük emekli maaşı 2.500 TL'ye yükseldi. Peki çifte zamdan kimler yararlanabilecek? Emekli aylıklarına yüzde 25,47 oranında zam yapıldı. Ancak bu zam oranı ile maaşı 2.500 liranın altında kalan emekliler için bir zam daha yapılarak tüm maaşlar 2.500 TL seviyesine çekildi. Dul ve yetim maaşı alanlar ise kendi maaşlarının ne kadar artacağını merak ediyor. Eşinden dolayı maaş alan SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 25.47, Emekli Sandığı'ndakiler yüzde 30.95 zam alacak. Alt sınır aylığındaki 2 bin 500 lira sınırı ise dosya bazında uygulanacak. Ölen sigortalıdan dolayı dul veya yetim aylığı alanlar, bu uygulamadan hisseleri oranında yararlanacak.
18.01.2022 Emekli
Zamlı maaşlar ile ilgili flaş detay! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve tarım emeklileri...
Zamlı maaşlar ile ilgili flaş detay! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve tarım emeklileri... Zam oranları belli oldu. Yeni maaşlar netleşti. Milyonlarca kişinin maaşına enflasyon zammı dışında ek zam geldi. En düşük emekli aylığı 2.500 liraya çıkarıldı. Herkes kendi maaşının ne kadar artacağını merak ediyor. Kimler ek zam alacak? Memur emeklileri de ek zamdan yararlanacak mı? SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin maaşları ne kadar artacak? En düşük emekli aylığının artırılmasından dul ve yetim aylığı alanlar da yararlanacak mı? İşte zamlar ile ilgili merak edilenler...
5.01.2022 Çalışma Hayatı
Emekliye müjde! Çifte zam geliyor, hem SSK hem de Bağ-Kur emeklisi alacak, 2.000 TL...
Emekliye müjde! Çifte zam geliyor, hem SSK hem de Bağ-Kur emeklisi alacak, 2.000 TL... Milyonlarca emekliye güzel haber! Çifte zam geliyor. SGK ve Bağ-Kur emeklileri büyük zamdan yararlanacak. Zam oranlarında rakamlar netleşiyor. Yeni maaşlar belirlenirken ek zam gündeme geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden yüzde 10.46’lık zammı garantiledi. Yılın son ayına ilişkin enflasyonun yüzde 4-5 civarında çıkması en az yüzde 15’lik zammın kapısını açacak. Kamu çalışanları için devreye alınan ek zamdan emekli vatandaşların yararlanması da gündemde. Böylece milyonlarca emekli çifte zam almış olacak. Öte yandan emeklilerin gelirlerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. En düşük emekli maaşının da 1.500'den 2.000 TL'ye çıkarılması üzerinde çalışılıyor.
16.12.2021 Çalışma Hayatı
Milyonlarca kişi bekliyordu! Bugün hesaplara yatıyor
Milyonlarca kişi bekliyordu! Bugün hesaplara yatıyor Memur ve emeklilerin zammı ve alacağı fark 3 ocakta belli olmuştu. SSK emeklileri zamlı maaşlarını 26 Ocak’a kadar çekecek. Bağkur’luların yeni maaşı da 25-28 ocakta yatırılacak.
25.01.2020 Ekonomi