Bağımsızlık İlanı

Bağımsızlık İlanı

Son dakika bağımsızlık ilanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bağımsızlık ilanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bağımsızlık ilanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bağımsızlık İlanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bağımsızlık ilanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 81 bağımsızlık ilanı haberi bulunmuştur. Tüm bağımsızlık ilanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Barselona'daki terör saldırılarının kurbanları anıldı
Barselona'daki terör saldırılarının kurbanları anıldı Barselona'nın merkezindeki La Rambla Caddesi'nde minibüsle düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 15 kişi ile ertesi gün sahil kasabası Cambrils'teki benzer saldırıda yaşamını yitiren bir kişi için anma töreni gerçekleştirildi.
17.08.2018 Dünya
Eski Katalan lider Puigdemont tahliye edildi
Eski Katalan lider Puigdemont tahliye edildi İspanya'nın iade istemiyle Avrupa çapında tutuklama kararı çıkarttığı ve 25 Mart'tan beri Almanya'da tutuklu bulunan eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont'un şartlı tahliyesine karar verildi.
5.04.2018 Dünya
Katalan lider gözaltına alındı
Katalan lider gözaltına alındı Referandumun ardından İspanya'yı terk eden Katalonya'nın eski başkanı Carles Puigdemont, Almanya'da gözaltına alındı.
25.03.2018 Dünya
ABD'de şok! Bağımsızlık ilan ettiler!
ABD'de şok! Bağımsızlık ilan ettiler! ABD'de gündemi sarsan gelişmeler yaşanıyor. Ülkenin en büyük eyaletlerinden olan Kaliforniya'da bir grup 'ayrılıkçı', "Yeni Kaliforniya" adıyla yeni bir eyalet olarak bağımsızlığını ilan etti.
17.01.2018 Dünya
Eski Katalan liderden hükümete çağrısı
Eski Katalan liderden hükümete çağrısı Eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, İspanya merkezi hükümetine "meşru seçim sonuçlarını tanıma ve siyasi müzakerelere başlama" çağrısında bulundu.
31.12.2017 Dünya
Katalonya'daki parlamento seçimlerini ayrılıkçılar kazandı
Katalonya'daki parlamento seçimlerini ayrılıkçılar kazandı İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'ndeki parlamento seçimlerinde ayrılıkçı partiler hükümet kurma çoğunluğuna ulaştı.
22.12.2017 Dünya
Katalonya’da ‘ayrılıkçılar’ önde!
Katalonya’da ‘ayrılıkçılar’ önde! Katalonya Özerk Bölgesi’nde halk, tek taraflı bağımsızlık ilanı sonrası İspanya’nın feshettiği yerel parlamentonun yeni üyelerini belirlemek için sandığa gitti. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre ayrılıkçı partiler koalisyon kurabilecek
21.12.2017 Dünya
İspanya'dan 6 Katalan siyasetçiye tahliye
İspanya'dan 6 Katalan siyasetçiye tahliye İspanya'da Yüksek Mahkeme, eski Katalonya özerk yönetimi üyelerinden 6'sı hakkında şartlı tahliye kararı verdi.
4.12.2017 Dünya
Barselona'da halk yine sokaklara döküldü!
Barselona'da halk yine sokaklara döküldü! Barselona'da binlerce kişi tutuklu Katalan siyasetçilerin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi
11.11.2017 Dünya
Eski Katalonya Meclis Başkanı serbest bırakıldı!
Eski Katalonya Meclis Başkanı serbest bırakıldı! Eski Katalonya Meclis Başkanı Carme Forcadell, ödediği 150 bin avroluk kefalet bedelinden sonra tutuklu bulunduğu Madrid'in Alcala Meno cezaevinden çıktı.
10.11.2017 Dünya
İspanya Dışişleri Bakanı'ndan olay açıklama! "Bağımsızlık için..."
İspanya Dışişleri Bakanı'ndan olay açıklama! "Bağımsızlık için..." İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis, İspanya'nın gelecekte ülkenin içindeki bölgelere bağımsızlık referandumu yapma izni veren anayasa değişiklikleri yapabileceğini söyledi.
8.11.2017 Dünya
‘Masaya gelin askıya alalım’
‘Masaya gelin askıya alalım’ İspanya’nın görevden aldığı Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, Brüksel’den Madrid’e diyalog çağrısı yaptı
31.10.2017 Dünya
Katalan lider, İspanya'nın kararını tanımadı!
Katalan lider, İspanya'nın kararını tanımadı! Bağımsızlık ilanı sonrası görevine son verilen Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, İspanya merkezi hükümetinin aldığı kararları tanımadıklarını, özgür bir ülke için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
28.10.2017 Dünya
Türkiye'den flaş Katalonya açıklaması!
Türkiye'den flaş Katalonya açıklaması! Dışişleri Bakanlığı, Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanına ilişkin, "Anayasal meşruiyeti bulunmayan, gerginliğe ve tırmanmaya yol açabilecek bu tek taraflı kararda ısrar edilmemesini, demokrasi çerçevesinde ve hukukun üstünlüğü temelinde çözüm bulunmasını temenni etmekteyiz. İspanya'nın toprak bütünlüğü ile anayasaya ve İspanya halkının iradesine saygıyı esas olarak görmekteyiz." açıklamasında bulundu
27.10.2017 Siyaset
Avrupa Parlamentosu: AB üye ülkeleri bağımsızlık ilanını tanımayacak
Avrupa Parlamentosu: AB üye ülkeleri bağımsızlık ilanını tanımayacak Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, AB üyesi ülkelerin Katalonya'nın bağımsızlık ilanını tanımayacağını bildirdi.
27.10.2017 Dünya
Dolar tekrar 3.80 TL altına indi
Dolar tekrar 3.80 TL altına indi Dolar, ABD'den vergi reformu ve beklentilerin üzerinde çıkan büyüme rakamları ardından 3.85 sınırına dayanırken Katalonya'nın bağımsızlık kararı sonrası euro ile birlikte sert düşüş yaşayarak 3.80 altına indi.
27.10.2017 Ekonomi
AB'den Katalonya açıklaması
AB'den Katalonya açıklaması Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Katalonya'nın bağımsızlık ilan etmesiyle ilgili olarak, "AB için hiçbir şey değişmedi. İspanya, bizim tek muhatabımız olmayı sürdürüyor." dedi.
27.10.2017 Dünya
Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti
Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti İspanyada Özerk Katalonya Bölgesinde parlamento bağımsızlığın ilanı için meclise gelen önergeyi 70 oyla onayladı. Kararın hemen ardından İspanya senatosu Katalonya'yı doğrudan yönetme kararı aldı.
27.10.2017 Dünya
Feshedilen Katalonya özerk hükümetinden çok sert tepki!
Feshedilen Katalonya özerk hükümetinden çok sert tepki! İspanya hükümetinin, Katalonya özerk yönetim hükümetini feshetme ve erken yerel seçime gitme kararı, Katalonya özerk yönetiminde tepkiyle karşılandı.
21.10.2017 Dünya
Erbil yönetiminden geri adım: "Bağdat'la görüşmek istiyoruz"
Erbil yönetiminden geri adım: "Bağdat'la görüşmek istiyoruz" 50 bin Irak askerinin Sınır kapıları ve havaalanlarını kontrol için harekete geçmesinin ardından Erbil yönetiminden flaş bir açıklama geldi. Barzani'nin başkanlığındaki IKBY, havaalanları ve sınırları Bağdat yönetimi ile görüşmek istediğini açıkladı.
12.10.2017 Dünya
‘Ettiniz mi, etmediniz mi?’
‘Ettiniz mi, etmediniz mi?’ İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya lideri Puigdemont’un yaptığı ‘ertelenmiş’ bağımsızlık ilanına özerk yönetimin açıklık getirmesini isteyeceklerini açıkladı
11.10.2017 Dünya
İspanya hükümeti 1 ay süre verdi
İspanya hükümeti 1 ay süre verdi İspanya hükümeti Bakanlar Kurulu, Katalonya'ya karşı yeni önlemler almak için olağanüstü toplanacak. Katalonya'daki iktidar partisi kaynakları, Puigdemont'un bağımsızlık ilanından geri adım atmasını "AB'den gelen telefonlar susmadı" şeklinde açıkladı. İspanya hükümeti Puigdemont'a diyaloğa başlaması için 1 ay süre verdi
10.10.2017 Dünya
Bağımsızlık askıda
Bağımsızlık askıda AB, Almanya ve Fransa, Katalanlar’ı uyardı. Katalan lider ‘Bağımsız olacağız’ dedi ancak İspanya ile diyalog yoluyla anlaşmayı denemek için bağımsızlığı askıya aldı
10.10.2017 Dünya
Katalonya'ya, destekçisinden de muhalefetinden de çok sert tepki!
Katalonya'ya, destekçisinden de muhalefetinden de çok sert tepki! İspanya hükümeti, Katalonya Başkanı Puigdemont'un konuşmasının "üstü kapalı bağımsızlık ilanı" olduğunu belirterek tepki gösterdi. Katalonya'da azınlık hükümetine dışarıdan destek veren CUP partisinin Milletvekili Gabriel, "Bugün bağımsız bir Katalonya Cumhuriyeti ilan edileceğini sanıyorduk. Belki de bir fırsatı kaybettik" dedi.
10.10.2017 Dünya
Merkel’den flaş Katalonya açıklaması
Merkel’den flaş Katalonya açıklaması Almanya Başbakanı Merkel, Katalonya'daki gerginliğe ilişkin, "Diyaloğun başlamasını ve İspanya Anayasası’na uygun çözümler bulunmasını ümit ediyorum" dedi.
10.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bağımsızlık İlanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bağımsızlık ilanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.