Destek limitleri artırıldı! Bakanlık duyurdu, 900 bin TL oldu
Destek limitleri artırıldı! Bakanlık duyurdu, 900 bin TL oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı'nca (TEYDEB) yürütülen destek programları üst limitlerinin artırıldığını açıkladı.
20.08.2023 Gündem
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2002'de 386 olan TÜBİTAK sanayi destek proje sayısını 2022'de 3 bin 669'a, 712 milyon lira olan destek tutarını 1 milyar 700 milyon liraya çıkardıklarını, toplamda 24 bin 202 projeye 57 miyar liranın üzerinde destek sağladıklarını söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: 64 binden fazla lisans ve lisansüstü öğrencisine 2,8 milyar lira burs sunduk
Bakan Kacır: 64 binden fazla lisans ve lisansüstü öğrencisine 2,8 milyar lira burs sunduk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "2018'den bugüne lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik burs ve destek programlarımız kapsamında, 64 binden fazla kişiye toplam 2 milyar 800 milyon lira destek sunduk" dedi.
9.06.2023 Gündem
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödülleri, 24 Ocak Salı akşamı sahiplerini bulacak. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da farklı kategorilerde ürünler geliştiren işletmelere ödüllerini verecek.
23.01.2023 Diğer Sporlar
Geri ödemesiz olarak veriliyor! İki destek birden, tamamını devlet ödüyor, 1.726 lira...
Geri ödemesiz olarak veriliyor! İki destek birden, tamamını devlet ödüyor, 1.726 lira... Karşılıksız, geri ödemesiz destek veriliyor. Devlet hibe ediyor. İki destek birden açıklandı. Genç nüfusu çok yakından ilgilendiriyor. Tüm vergi ve primler Hazine tarafından karşılanıyor. İlk kez kendisine ait işyeri açan ve SGK'ya Bağ-Kur'lu olarak kayıt yaptıran gençlerin 1 yıl boyunca primlerini devlet ödüyor ve 3 yıllık vergi istisnası avantajı bulunuyor. Verilecek prim desteği en az aylık 1726 lira. Yani genç girişimcinin 1 yıl boyunca ödeyeceği 20 bin 716 lira cebinde kalıyor. Öte yandan girişimcilere hibe desteği de sağlanıyor. TÜBİTAK tarafından verilen destek miktarı 450 bin liraya kadar yükseltildi. KOSGEB de 65 bin liradan 375 bin liraya kadar karşılıksız ödeme yapıyor. Gençlere hibe desteğinin detayları...
21.05.2022 Ekonomi
Ödemelere zam müjdesi! Bakan resmen açıkladı: Yüzde 125 artıyor
Ödemelere zam müjdesi! Bakan resmen açıkladı: Yüzde 125 artıyor Destek ödemelerine zam müjdesi. Bakan Varank resmen açıkladı. Yüzde 125 artıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Batman’da katıldığı toplu açılış imza töreninde genç girişimcilere destek rakamını 200 binden 450 bine çıkarttıklarının müjdesini verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
30.04.2022 Ekonomi
BİGGSİNERJİ, iş fikirlerini gerçeğe dönüştürüyor
BİGGSİNERJİ, iş fikirlerini gerçeğe dönüştürüyor Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) yürütücülüğünde düzenlenen BİGGSİNERJİ programı ile TÜBİTAK BİGG Programı 2021-1 Çağrısı’na iletilen 15 projeden 10’u hibe almaya hak kazandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün girişimcilerin yanında olmaya ve fikirlerin önünü açmaya devam edeceğini belirterek, “TÜBİTAK BİGG Programı 2021-1 Çağrısı kapsamında destek alan girişimcilerimizin projeleriyle İzmir’imize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
15.01.2022 Bilim ve Teknoloji
"BİGG SPOR Ödülleri Yarışması"na başvuru süresi uzatıldı
"BİGG SPOR Ödülleri Yarışması"na başvuru süresi uzatıldı TÜBİTAK tarafından açılan "Bireysel Genç Girişimci Programı (BİGG) SPOR Ödülleri Yarışması"na 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek.
1.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Para desteği! Geri ödemesiz 200 bin lira, başvuran alıyor
Para desteği! Geri ödemesiz 200 bin lira, başvuran alıyor Hibe desteği ile ilgili son dakika gelişmesi! Karşılıksız 200 bin lira destek sağlanacak. Başvuran gençler yararlanacak. Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla iklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında yeşil dönüşüm projesi geliştiren genç girişimcilere 200 bin liralık hibe desteği sağlanacak.
14.10.2021 Ekonomi
Faizsiz kredi verilecek, borçlar ertelenecek
Faizsiz kredi verilecek, borçlar ertelenecek Bakan Varnak açıkladı. Destek ödemeleri ile ilgili detaylar netleşti. Faizsiz acil destek kredisi, vergi ve borçların ertelenmesi, kira yardımı gibi destekler sağlanacak. Zor durumdaki vatandaşa devlet eli uzanıyor. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına önemli adımlar atılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, afet bölgelerindeki vatandaşlara destek verileceğini belirterek, “Milletimiz müsterih olsun. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti olarak, devlet-millet el ele verecek bu zor günleri tez zamanda, hep birlikte atlatacağız” dedi.
1.08.2021 Ekonomi
Hibe desteği veriliyor! Harekete geçildi, başvurular...
Hibe desteği veriliyor! Harekete geçildi, başvurular... Hibe desteği veriliyor. Yeni destek için harekete geçildi. Başvurular internet sitesi üzerinden yapılıyor. Yüzde 50'ye varan hibe desteği sağlanacak. TÜBİTAK, yüksek ticarileşme potansiyeline sahip Ar-Ge projelerini destekleyecek. KOBİ’ler, müşterileri ile birlikte 28 Ekim’e kadar başvuru yapabilecek. Başvuru için bazı şartların sağlanmış olması gerekiyor. Neler desteklenecek, nasıl başvuru yapılacak? İşte hibe desteği ile ilgili tüm detaylar...
22.07.2021 Ekonomi
İki kadın akademisyenin projelerine 400 bin TL destek
İki kadın akademisyenin projelerine 400 bin TL destek Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesinden iki kadın akademisyen, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı (TÜBİTAK BİGG) desteği almaya hak kazandı.
24.06.2021 Bilim ve Teknoloji
ODTÜ TEKNOKENT, girişimci adaylarına hibe desteğinin yolunu açıyor
ODTÜ TEKNOKENT, girişimci adaylarına hibe desteğinin yolunu açıyor ODTÜ TEKNOKENT, alanında önde gelen kuruluşlarla yaptığı iş birlikleriyle ???????ekonomiye katma değeri yüksek işler kazandıracak teknoloji tabanlı girişimciliğin büyümesine destek verecek.
18.05.2021 Bilim ve Teknoloji
TEB resmen duyurdu! Faizler...
TEB resmen duyurdu! Faizler... TEB müşterilerine duyurdu. Kredi muslukları açıldı. Faiz düzenlemesi yapıldı. Faizler düşürüldü. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeni ile tüm dünyada faizlerde düşüş görüldü. Ülkemizde de artan faiz talebi düşük faiz oranları ile karşılandı. TEB'den açıklama geldi. 2020 yılının değerlendirildiği açıklamada, Merkez Bankası’nın attığı adımlardan, faizlerdeki düşüşe, enflasyondan, KOBİ'lere sağlanan desteklere kadar pek çok konuya değinildi. 2021 ekonomisi ile ilgili de istikrarın sağlanacağı bir yıl olacağının altı çizildi.
3.01.2021 Ekonomi
"Kuluçka merkezleri genç girişimciler için fırsat yuvası"
"Kuluçka merkezleri genç girişimciler için fırsat yuvası" Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, girişim hikayelerinin kuluçka merkezleri ve teknoparkların desteğiyle katlanarak büyüdüğünü belirterek, "Kuluçka merkezlerimiz genç girişimciler için bir fırsat yuvası." dedi.
19.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Son dakika | Bakan Varank açıkladı: 200 bin liraya kadar hibe verilecek
Son dakika | Bakan Varank açıkladı: 200 bin liraya kadar hibe verilecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı 2020'nin yeni çağrısı için başvuruların 28 Şubat'ta sona ereceğini belirterek, "Programa kabul edilenlere, 200 bin liraya kadar hibe vereceğiz. Gençler, böylelikle teknoloji ve yenilik odaklı fikirlerini, somut işlere dönüştürebiliyor." dedi.
16.02.2020 Ekonomi
Bakan Varank'tan KOBİ'lere faiz indirimi müjdesi
Bakan Varank'tan KOBİ'lere faiz indirimi müjdesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ'lerin finansmana daha kolay erişimi için KOSGEB'in bankalarla yaptığı protokolde firmalar lehine değişikliğe gittiklerini belirterek, "KOSGEB, bankalarla yaptığı yeni anlaşmayla Finansman Destek Programı'nda faiz oranlarını aşağı yönlü revize ederek 175 baz puanlık bir indirim yaptı." dedi.
19.11.2019 Ekonomi
Bakan Varank: 146 gencimize 200 bin liraya kadar hibe desteği
Bakan Varank: 146 gencimize 200 bin liraya kadar hibe desteği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı'nın ikinci çağrısı sonuçlandı. Teknoloji odaklı proje yürüten 146 genç girişimcimize 200 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği vereceğiz." dedi.
19.05.2019 Ekonomi
Bakan Varank’tan genç girişimcilere müjde
Bakan Varank’tan genç girişimcilere müjde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 100 Günlük Eylem Planı'nda yer alan Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında girişimci adaylarına 200 bin TL hibe verileceğini açıkladı.
2.09.2018 Ekonomi
TÜBİTAK'tan tarihinin en yüksek hibe desteği
TÜBİTAK'tan tarihinin en yüksek hibe desteği TÜBİTAK'ın Bireysel Genç Girişim Programı 2017 yılı 1. dönemi kapsamında girişimcilere yaklaşık 30 milyon liralık hibe desteği sağlanacak
15.08.2017 Ekonomi
Genç girişimci fikirlere 150 bin TL hibe
Genç girişimci fikirlere 150 bin TL hibe 'Bireysel Genç Girişim Programı' kapsamında teknolojik ve yenilikçi iş fikri olan girişimcilere 150 bin TL’ye kadar hibe sağlanacak.
12.01.2017 Ekonomi
Yenilikçi fikirler şirkete dönüşecek
Yenilikçi fikirler şirkete dönüşecek TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı ile yenilikçi fikirleri şirketlere dönüştürecek...
8.07.2015 Ekonomi
İstanbul'a yatırım artıyor!
İstanbul'a yatırım artıyor! 5 yılda 3 milyon metrekare ofis yapılacağı belirtilirken, İstanbul’un avantajlı yönleriyle pek çok şirketin yönetim üssü olabileceği öngörülüyor.
3.11.2014 Arşiv
Titanik efsanesinde büyük yalan!
Titanik efsanesinde büyük yalan! İngiliz bilim insanları, Titanik'in bilinen batış sebebini sorgulamaya açacak yeni bir bilgiye ulaştı. Araştırmaya göre, transatlantiğin buzdağına çarptığı 1912 yılında, Kuzey Atlantik'teki buzdağı sayısı iddia edildiği gibi anormal seviyede değildi.
11.04.2014 Dünya

Benzer Haber Etiketleri