Ayd

Ayd

Son dakika AYD haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AYD ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AYD haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayd

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayd gelişmeleri de dahil olmak üzere 155 ayd haberi bulunmuştur. Tüm ayd haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otopark ücretleriyle ilgili flaş karar! Para ödemeyin
Otopark ücretleriyle ilgili flaş karar! Para ödemeyin Yasal mevzuata aykırı olarak vatandaştan 0-3 saat için otopark ücreti alan AVM’ler inceleniyor. AVM’lere ciro üzerinden ceza gelebileceği belirtiliyor. Tüketici dernekleri de ödeme yapanlara ‘Şikâyet edin” çağrısı yapıyor.
29.12.2022 Ekonomi
BDDK düğmeye basmıştı! Flaş detaylar ortaya çıktı
BDDK düğmeye basmıştı! Flaş detaylar ortaya çıktı Küçük birikimleri ile ev veya otomobil sahibi olmak isteyen kişilerin yatırdıkları paralarla çok sayıda lüks otomobil alındığı ortaya çıktı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kamuoyunda ‘evim şirketi’ olarak da bilinen firmaların ‘kendi üzerine’ kayıtlı 37 otomobili satışa çıkardı. 28 milyon TL değerindeki otomobiller arasında çok sayıda Mercedes-Benz ve Audi’nin yanı sıra Porsche ve Bentley gibi lüks segmentteki otomobiller de yer aldı. Tasfiye sürecindeki şirketlerin varlıkları satılarak, tasarruf sahiplerinin birikimleri ödenmeye çalışılıyor.
4.04.2022 Gündem
İletişim Başkanı Altun: Bu raporu ve Sosyal Medya düzenlemesini önemsiyoruz
İletişim Başkanı Altun: Bu raporu ve Sosyal Medya düzenlemesini önemsiyoruz Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u ziyaret etti. Burhan, Fahrettin Altun’a İnternet Yasası ile ilgili bir rapor sundu.
23.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'artık işe yaramıyor' dedi ve duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'artık işe yaramıyor' dedi ve duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen "6. Anadolu Medya Ödülleri" programında konuştu. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş gibi önemi ve anlamı ileride çok daha iyi anlaşılacak olan tarihi bir yönetim reformunu hayata geçirdiklerini ifade ederek, 'demokrasinin, hukuk devletinin, özgürlüklerin kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda eğip bükenlerin, buram buram riyakarlık kokan sözleri ve tavırları artık işe yaramıyor' dedi.
15.09.2021 Gündem
Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor
Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların kalkması perakende sektöründe sevinçle karşılanırken, perakendede ciro artışı, AVM'lerde ise pazar günleri 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor.
22.06.2021 Ekonomi
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Cumartesi günleri...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Cumartesi günleri... Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu. 1 Haziran'da normalleşme başlıyor. Bazı yasakların kalkması ve saatlerin esnetilmesi bekleniyor. Türkiye'de yaşayan herkes merakla 1 Haziran'da hangi kısıtlamaların kalkacağını ve ne gibi gelişmelerin olacağını bekliyor. Sektörlerden de talepler peş peşe geliyor. Çoğunlukla ise saatlerle ilgili olarak talep var. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili de 'cumartesi yasakları kalksın' isteği yer alıyor. Sektörlerin beklentisi ne? İşte tüm bilgiler...
27.05.2021 Gündem
AVM'ler kaçta kapanıyor? Hafta sonu AVM'ler açık mı? İşte AVM'lerin çalışma saatleri
AVM'ler kaçta kapanıyor? Hafta sonu AVM'ler açık mı? İşte AVM'lerin çalışma saatleri Salgınla mücadele kapsamında Ramazan ayına ilişkin Türkiye genelinde Kısmi Kapanma uygulanıyor. Ramazan ayının ilk iki haftası için uygulanması kararlaştırılan kısmi kapanma kararları İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde tek tek açıklandı. Genelgeye göre, sokağa çıkma yasağı akşam 19.00 sabah 05.00 arasında uygulanacak. Hafta sonları da sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kısıtlamada açık olacak işyerleri ve saatleri de açıklandı. Hafta sonu nedeniyle pek çok kişi marketler, fırınlar ve AVM'lerin açık olup olmadığını araştırıyor. Vatandaşlar kısıtlamaların detaylarını araştırırken sıklıkla 'AVMler hafta sonu kapalı mı? AVM'ler kaçta açılıyor' sorusunu aratıyor. Peki, AVM'ler kaçta kapanıyor? Hafta sonu AVM'ler açık mı? avmler kaçta kapanıyor? Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler cumartesi pazar açık mı? İşte AVM'ler ile ilgili alınan kararlar ve valiliklerin açıklamaları...
17.04.2021 Gündem
Mağaza ve dükkan mesai saatleri değişti! Milyonları kapsıyor
Mağaza ve dükkan mesai saatleri değişti! Milyonları kapsıyor İstanbul'da yaşayan milyonları ilgilendiriyor. Mağaza ve dükkanların kapanma saati değişti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlerin saat 17.30'da kapanacağını açıkladı.
16.04.2021 Gündem
Kafe ve restoranlarla ilgili flaş açıklama! Saat 22.00'ye...
Kafe ve restoranlarla ilgili flaş açıklama! Saat 22.00'ye... Kafe ve restoranlarla ilgili flaş açıklama geldi. Restoran ve kafeler ilk hafta müşterilerin yoğun talebiyle karşılaştı. Saat 19.00 kısıtlamasının biraz esnetilerek yoğunluğun önlenebileceğini kaydeden sektör temsilcileri, hizmet saatinin 22.00’ye uzatılmasını önerdi.
9.03.2021 Gündem
AVM’lerden tarihi 'virüs' hamlesi! 6 bin kişiye ek istihdam...
AVM’lerden tarihi 'virüs' hamlesi! 6 bin kişiye ek istihdam... Alışveriş merkezleri piyasayı canlandırmak için yeni bir hamleye hazırlanıyor. Her AVM kendi e-ticaret sitesini açıp bölgesindeki tüketiciye satış yapacak. İlk etapta 6 bin kişiye ek istihdam sağlanacak...
27.12.2020 Ekonomi
AVM'lerde yeni dönem! Artık daha güvenli....
AVM'lerde yeni dönem! Artık daha güvenli.... Pandemi sonrası AVM'lere gitmekte çekinenler için corona virüs sertifikalı yeni bir dönem başladı. Belirlenen şartlara uyan AVM'ler bu sertifikayı alabilecek ve bu AVM'ler daha güvenli olcak.
29.09.2020 Ekonomi
AVM’lerde yeni dönem! Meclis'e başvuruldu
AVM’lerde yeni dönem! Meclis'e başvuruldu AVM’lerde ticari kira uygulamasına geçilmesi için çalışma yapılıyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, ticari gayrimenkul kirasının Borçlar Kanunu’nda düzenlenmesi için Meclis’e başvurduklarını bildirdi.
19.09.2020 Ekonomi
AVM'lerde yeni dönem başlıyor! Yaşlılar ve 15 yaş altındakiler...
AVM'lerde yeni dönem başlıyor! Yaşlılar ve 15 yaş altındakiler... Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) talepte bulunan alışveriş merkezlerine (AVM) vereceği "TSE Güvenli Hizmet Belgesi", yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına karşı yeni bir dönemi başlatacak. AVM'lerde yeme içme merkezlerindeki masa mesafelerinden asansörlerin kullanımına, dezenfeksiyondan lavaboların temizliğine kadar belirlenen yeni standartlar geçerli olacak, kurallara uyulup uyulmadığı çifte denetimle kontrol edilecek. AYD Başkanı Altaş, "uygulanan tedbirlere ek olaraky eme içme merkezlerindeki masa mesafelerinin biraz daha açılması, asansörlerimizin tek kullanımdan sonra dezenfekte edilmesi, sadece yaşlıların ve 15 yaş altının buraları kullanması, yürüyen merdivenlerin daha sık dezenfekte edilmesi ve lavabolara el değmeden girip çıkabilmek gibi önlemlerimiz var." dedi.
9.09.2020 Gündem
AVM'lere 'Güvenli Hizmet' belgesi geliyor!
AVM'lere 'Güvenli Hizmet' belgesi geliyor! AVM'ler Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından 'Güvenli Hizmet' belgesi ile belgelendirilecek. AVM'lerin yaşam ve ticaret alanlarında kalite, hizmet, hijyen standartları geliştirilecek, müşteri memnuniyeti sağlanacak.
8.09.2020 Gündem
AVM'lerde kiraya yüzde 50 indirim geliyor
AVM'lerde kiraya yüzde 50 indirim geliyor Alışveriş merkezleri çarşıyı yaşatmak için elini taşın altına koydu. AVM’ler, markalara kira indirimi yapıyor. Ekime kadar kiranın yarısı istenecek.
21.06.2020 Ekonomi
‘Fenomenlerden vergi alınsın’
‘Fenomenlerden vergi alınsın’ Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), sosyal medya fenomenlerinin vergi ödemediklerine işaret ederek, denetime tabi olmaları gerektiğini bildirdi.
7.06.2020 Ekonomi
AVM'lere giren kişi sayısı belli oldu! Şoke eden rakam...
AVM'lere giren kişi sayısı belli oldu! Şoke eden rakam... Pazartesi günü AVM'lere giden kişi sayısı belli oldu. AYD Derneği Başkanı Altaş, "Pazartesi günü 1 milyon 226 bin giriş oldu. Basında yansıyan bize ait olmayan kuyruklar bize yansıtılarak ifade edildi. Beylikdüzü'ndeki AVM'nin yanında bulunan ATM'lerle ilgili kuyruk, AVM girişi gibi gösterildi" dedi.
12.05.2020 Ekonomi
Ve beklenen gün geldi! AVM’ler açılıyor
Ve beklenen gün geldi! AVM’ler açılıyor Corona virüs salgınıyla kapanan AVM’lerin yüzde 80’i bugün kapılarını açıyor. AVM’lerde ilk günlerde yüzde 30 civarı bir trafik bekleniyor
11.05.2020 Ekonomi
Flaş karar! AVM'lerin çalışma saatleri...
Flaş karar! AVM'lerin çalışma saatleri... Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD), AVM'de mağazalarını açan perakendecilerin 11 Mayıs 2020-1 Haziran 2020 tarihlerinde 11.00-19.00 saatleri arasında, 1 Haziran 2020 itibariyle yeniden 10.00-22.00 olarak belirlenmesi, faaliyet göstermesine izin verilmesi yönünde tavsiye kararı aldı.
6.05.2020 Ekonomi
Geri sayım başladı! 11 Mayıs'ta...
Geri sayım başladı! 11 Mayıs'ta... AVM’lerin 11 Mayıs’ta açılabileceği açıklamasının ardından perakende sektörü hazırlıklarını hızlandırdı. AVM’lerin tüm önlemleri almasıyla kapılar açılacak
6.05.2020 Ekonomi
AVM'ler ne zaman açılacak? AVM'lerin açılacağı tarih belli oldu mu? İşte son durum!
AVM'ler ne zaman açılacak? AVM'lerin açılacağı tarih belli oldu mu? İşte son durum! Türkiye'de hayat ne zaman normale dönecek sorusu son günlerde gündemden düşmeyen konular arasında yer alıyor. Türkiye'de hayatın ve ekonominin normalleşmesi planlamaları yapılıyor. Bu hafta normalleşme süreci ile ilgili olarak iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileriyle bir dizi toplantı gerçekleştirecek. Bu süreçte en çok merak edilen soruların başında da AVM'ler ne zaman açılacak? sorusu geliyor. İşte AVM'ler ile ilgili son gelişmeler...
27.04.2020 Ekonomi
Türkiye kademeli olarak normalleşmek için hazırlıklara başladı
Türkiye kademeli olarak normalleşmek için hazırlıklara başladı Ekonominin normalleşmesi için planlamalar yapılmaya başlandı. Bilim Kurulu izin verirse berber ve kuaförler dükkanlarını açmak istiyor. AVM’ler mayıs ortasında açılmak için hazırlık yapıyor. Restoranlar da sosyal mesafe düzenlerini ayarlıyor.
27.04.2020 Gündem
AVM'lerin açılacağı tarihi duyurdular!
AVM'lerin açılacağı tarihi duyurdular! Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş "Bilim Kurulumuz onay verirse, perakendeciler de talepte bulunursa 11 Mayıs'tan itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini söylüyoruz. Sinema, berber, çocuk oyun alanları İçişleri Bakanlığı'nca kapatıldı. Kademeli derken, bu kısmın dışındaki alanların açılabileceğini ifade ediyoruz" dedi.
25.04.2020 Ekonomi
AVM'ler mayısta açılacak
AVM'ler mayısta açılacak Corona virüs salgını nedeni ile kapatılan AVM'lerin 8 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılacağı öğrenildi.
23.04.2020 Ekonomi
AVM saatleri değişti! AVM çalışma saatleri (AVM açılış kapanış) kaç oldu? Sabah kaçta açılacak, akşam kaçta açılacak?
AVM saatleri değişti! AVM çalışma saatleri (AVM açılış kapanış) kaç oldu? Sabah kaçta açılacak, akşam kaçta açılacak? AVM saatleri değişti. AVM çalışma saati değişti mi? sorusu oldukça yoğun bir şekilde merak ediliyordu. Corona virüsü salgının Türkiye'ye de sıçraması, en kalabalık ortamlardan biri olan AVM'leri de gündeme getirmişti. Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği; "AVM'lersaat 12.00 - 20.00 arasında açık olacak. AVM'lerdeki çocuk oyun alanları kapatılacak ve dezenfekte edilecek" açıklaması yaptı.
14.03.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ayd ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayd haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.