Ayasofya Kararı

Ayasofya Kararı

Son dakika Ayasofya kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ayasofya kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ayasofya kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayasofya Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayasofya kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 155 ayasofya kararı haberi bulunmuştur. Tüm ayasofya kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ömer Çelik: En utanç verici sözler CHP’den geldi
Ömer Çelik: En utanç verici sözler CHP’den geldi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Ayasofya’nın ibadete açılması kararı ile ilgili CHP’nin yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.
14.07.2020 Siyaset
AK Parti'li Çelik: Ayasofya Camii'nin evrensel kültürel mirası korunacak
AK Parti'li Çelik: Ayasofya Camii'nin evrensel kültürel mirası korunacak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Dünyada hem evrensel mirası temsil eden hem de ibadete açık çok sayıda mekan vardır. Ayasofya Camii'ne her dinden insanın ziyaret maksadıyla erişimi de her zaman mümkün olacaktır. Ayasofya Camii'nin evrensel kültürel mirası korunacaktır" dedi.
12.07.2020 Siyaset
Papa'dan Ayasofya kararına ilk tepki!
Papa'dan Ayasofya kararına ilk tepki! Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, Ayasofya kararı ile ilgili ilk kez açıklama yaptı
12.07.2020 Dünya
Ayasofya kararı için "hayırlı olsun" mesajları
Ayasofya kararı için "hayırlı olsun" mesajları Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması kararına ilişkin kabine üyeleri, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik hayırlı olsun mesajlarını paylaştı.
10.07.2020 Siyaset
Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Danıştay 10’uncu Dairesi, Ayasofya'yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal ederek, ibadete açılması önündeki engeli kaldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararını ilk olarak twitter'dan paylaştı. Hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Pek çok kişi Ayasofya'da ilk namazın ne zaman kılınacağını araştırıyor. Peki, Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak? Ayasofya'da hangi düzenlemeler yapılacak? İşte Ayasofya Camii'nde ilk namazı ile ilgili merak edilenler...
10.07.2020 Gündem
Ayasofya mozaikleri ne olacak? Ayasofya freskleri ve mozaikleri ile ilgili görüşler
Ayasofya mozaikleri ne olacak? Ayasofya freskleri ve mozaikleri ile ilgili görüşler Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararını imzaladı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şimdi akıllarda tek bir soru var: Ayasofya mozaikleri ne olacak? Ayasofya freskleri ibadete engel mi? İşte Ayasofya'nın değer biçilemeyen mozaikleri ile ilgili merak edilenler...
10.07.2020 Gündem
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Ayasofya' kararı okundu
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Ayasofya' kararı okundu Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Milletvekilleri kararı ayakta alkışladı.
10.07.2020 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Ayasofya'nın ibadete açılması tarihi bir olay
TBMM Başkanı Şentop: Ayasofya'nın ibadete açılması tarihi bir olay Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına ilişkin Danıştay’ın kararıyla ilgi, "Ayasofya'nın ibadete açılması tarihi bir olay" dedi.
10.07.2020 Siyaset
Ayasofya'da namaz kılınacak mı? İşte Danıştay'ın Ayasofya kararı!
Ayasofya'da namaz kılınacak mı? İşte Danıştay'ın Ayasofya kararı! Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Peki, Ayasofya ibadete açılacak mı? Ayasofya'da namaz kılınacak mı? İşte Danıştay'ın Ayasofya kararı...
10.07.2020 Gündem
Dünyanın gözü kulağı Türkiye'de, ilk fotoğraflar geldi! Ayasofya...
Dünyanın gözü kulağı Türkiye'de, ilk fotoğraflar geldi! Ayasofya... Ayasofya'nın cami olup olmayacağını ilan edecek karar dakikalar içinde duyurulacak, uluslararası medya tarafından kutsal yapının içinden ilk fotoğraflar dünyaya servis edildi.
10.07.2020 Gündem
Ayasofya kararı ne zaman açıklanacak? Ayasofya camii kararı ne oldu?
Ayasofya kararı ne zaman açıklanacak? Ayasofya camii kararı ne oldu? Ayasofya kararı ile ilgili haberler yakından takip ediliyor. Ayasofya cami oldu mu, Ayasofya kararı ne oldu? Soruları yoğun bir şekilde aranıyor. Ayasofya camiye dönüştürülürse bir dizi işlemden geçirilecek. Peki, Ayasofya kararı ne zaman açıklanacak?
10.07.2020 Gündem
Ayasofya kararı için tarihi gün! İki formül var...
Ayasofya kararı için tarihi gün! İki formül var... Danıştay’ın Ayasofya’yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptaliyle ilgili davada bugün kararını açıklaması bekleniyor. Karar olumlu olursa Vakıflar Genel Müdürlüğü devreye girecek, karar olumsuz olursa bu kez de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gündeme gelecek. Her iki formülde de Ayasofya ibadete açılabiliyor.
10.07.2020 Gündem
Reuters dünyaya duyurdu! 'Ayasofya kararı yarın açıklanacak'
Reuters dünyaya duyurdu! 'Ayasofya kararı yarın açıklanacak' Uluslararası haber ajansına konuşan iki Türk yetkili, merakla beklenen kararın açıklanacağı tarihi paylaştı.
9.07.2020 Dünya
Ayasofya ibadete açılacak mı? Ayasofya'da namaz kılınacak mı?
Ayasofya ibadete açılacak mı? Ayasofya'da namaz kılınacak mı? Ayasofya'nın müze statüsünden cami statüsüne geçerek yeniden cami olarak ibadete açılması ile ilgili Danıştay'ın vereceği karar bekleniyor. Ayasofya ile ilgili 1934 yılında imzalanan Bakanlar Kurulu kararının iptal edilip edilmeyeceği ise merak ediliyor. Peki, Ayasofya ibadete açılacak mı? Ayasofya'da namaz kılınacak mı? Ayasofya kararı ne zaman açıklanacak? Ayasofya kararı ile ilgili son gelişmeler...
8.07.2020 Gündem
Danıştay Ayasofya kararı ne oldu? Danıştay Ayasofya kararını ne zaman açıklayacak?
Danıştay Ayasofya kararı ne oldu? Danıştay Ayasofya kararını ne zaman açıklayacak? Ayasofya kararı ne oldu? Sorusuna cevap aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Ayasofya'nın cami statüsüne sahip olması için AK Parti çalışmalar başlatmış ve 2 Temmuz’da Danıştay tarafından dava görüşmüş ve Ayasofya başvurusuna ilişkin Danıştay 10. Dairesi kararının 15 gün içinde bildireceğini açıklanmıştı. Öte yandan, Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu, Danıştay'daki Ayasofya davasıyla ilgili edindiği kulisi paylaştı. Ayasofya kararı ne oldu?
8.07.2020 Gündem
Ayasofya kararı ne zaman açıklanacak? Ayasofya ne zaman ibadete açılacak? Ayasofya Danıştay kararı!
Ayasofya kararı ne zaman açıklanacak? Ayasofya ne zaman ibadete açılacak? Ayasofya Danıştay kararı! Danıştay Ayasofya kararı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Ayasofya'nın cami statüsüne sahip olması için AK Parti çalışmalar başlatmıştı. Danıştay'da görülen dava, bugün sabah saatlerinde başlamıştı. Ayasofya başvurusuna ilişkin Danıştay 10. dairesi, kararını daha sonra açıklamak üzere duruşmayı bitirdi. Peki, Ayasofya kararı ne zaman açıklanacak? İşte Ayasofya Danıştay kararı!
2.07.2020 Gündem
AYM'nin "Ayasofya" kararı Resmi Gazete'de
AYM'nin "Ayasofya" kararı Resmi Gazete'de Anayasa Mahkemesi (AYM) bir derneğin Ayasofya Müzesi'nin namaz kılınması için ibadete açılması yönündeki talebin reddedilmesi nedeniyle din ve vicdan hürriyetinin ihlal edildiğini ileri sürerek yaptığı başvuruyu "incelenmeksizin kişi bakımından yetkisizlik" nedeniyle kabul edilemez buldu.
11.10.2018 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden Ayasofya kararı
Anayasa Mahkemesi'nden Ayasofya kararı Anayasa Mahkemesi, bir dernek tarafından Ayasofya Müzesi'nin namaz kılınması için ibadete açılması yönündeki talebin reddedilmesi nedeniyle din ve vicdan hürriyetinin ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu, "incelenmeksizin kişi bakımından yetkisizlik" nedeniyle kabul edilemez buldu.
13.09.2018 Gündem
Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde yarı final yolunda!
Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde yarı final yolunda! UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Yunan ekibi Olympiacos ile Kadıköy’de kozlarını paylaşacak. Misli, merakla beklenen karşılaşmanın heyecanına “Şampiyon Oranlar” ile ortak oluyor. Dev maçta “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile yine Misli üyelerini bekliyor.
18.04.2024 İddaa
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden Ayasofya Demirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
9.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıkta
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıkta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, 'İstanbul'da yerel yönetim hamlesi son 5 yıldır durdu, ibre tersine döndü. Şu anda İstanbul'u yöneten belediye başkanının Sultanbeyli'ye en ufak yatırımı oldu mu? 'Tam ileri' diyor, sen tam gaz geri gidiyorsun. İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir. Lazım olduğunda, hava bozuk olduğunda ya tatilde ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde ya büyükelçilerle Sarıyer'de balıkta. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez." dedi. Erdoğan, Sultanbeyli'nin ardından Sancaktepe mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Verdiği vaatleri unutan değil verdiği sözü tutacak başkanları seçeceğiz. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetme lüksü yok." dedi. CHP'deki para sayma görüntülerini hatırlatan Erdoğan, "Bir tarafta temiz siyasetin temsilcileri diğer tarafta kaynağı karanlık, deste deste dolarlarla avrolarla para kulesi üretenler var. " ifadelerini kullandı.
29.03.2024 Gündem
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değindikten sonra Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan depremzedelerle ilgili röportajı izleyen Murat Kurum'un gözleri doldu.
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
Bakan Soylu: Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi oldu
Bakan Soylu: Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi oldu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili "Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi oldu. Çok partili siyasi hayatımızın en huzurlu seçimi oldu. Çok partili siyasi hayatımızın en güzel seçimlerinden birisi oldu" dedi.
22.05.2023 Gündem
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını duyurdu. 14 Mayıs seçimlerine yönelik dünyaya mesajlar veren Erdoğan, "Avrupa'nın dergileri şimdi burayı izliyor, 'acaba Atatürk havalimanında ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz" ifadelerini kullandı. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi.
7.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ayasofya Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayasofya kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.