Avrupalı

Avrupalı

Son dakika Avrupalı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avrupalı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avrupalı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupalı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupalı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.433 avrupalı haberi bulunmuştur. Tüm avrupalı haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 Nisan Basketbol Festivali başlıyor
23 Nisan Basketbol Festivali başlıyor Avrupa Basketbolu’nun ve ülkemizin genç yetenekleri Limaspor organizatörlüğünde İstanbul Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda basketbol severlerle buluşuyor.
5.04.2024 Diğer Sporlar
Türk Hava Yolları Avustralya'ya uçuşlara başladı
Türk Hava Yolları Avustralya'ya uçuşlara başladı Dünyanın en çok noktasına uçan Türk Hava Yolları'nın (THY) 6'ncı kıtada olan Avustralya'ya uçuşlara başladı. İlk uçuş nedeniyle Melbourne Havalimanı'nda bir tören düzenledi.
2.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmanın, ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti'nin teşekkülü sağlanmalı. Bu maksatla garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
1.03.2024 Gündem
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Türkiye NATO’nun güney kanadı için önemli
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Türkiye NATO’nun güney kanadı için önemli NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin NATO’nun güney kanadı için önemli bir müttefik olduğunu söyledi.
15.02.2024 Dünya
ABD ve bazı Arap ülkeleri, kalıcı bir Filistin devleti planı hazırlıyor
ABD ve bazı Arap ülkeleri, kalıcı bir Filistin devleti planı hazırlıyor ABD merkezli Washington Post gazetesi, ABD yönetiminin bazı Arap ülkeleriyle birlikte Filistin devletinin kurulmasına ilişkin bir plan üzerinde çalıştığını aktardı.
15.02.2024 Dünya
Kızılcık Şerbeti Azra kimdir? Sema Öztürk kaç yaşında, nereli, oynadığı diziler hangileri?
Kızılcık Şerbeti Azra kimdir? Sema Öztürk kaç yaşında, nereli, oynadığı diziler hangileri? Show TV’nin, yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği, başrollerini Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör, Müjde Uzman ve Yiğit Kirazcı’nın paylaştığı fenomen dizisi “Kızılcık Şerbeti”nin bu akşam yayınlanacak bölümünde Sema Öztürk izleyiciyle buluşuyor. Peki, Kızılcık Şerbeti Azra kimdir? Sema Öztürk kaç yaşında, nereli, oynadığı diziler neler?
2.02.2024 Magazin
Filozof Sözleri! Filozofların Söylediği En Meşhur Sözler... Hangi Filozof Hangi Sözüyle Bilinir?
Filozof Sözleri! Filozofların Söylediği En Meşhur Sözler... Hangi Filozof Hangi Sözüyle Bilinir? Filozoflar yaşam ve söylem biçimleriyle sadece yaşadıkları değil, dünya geneline hitap eden kişilerdir. Söyledikleri özlü ve derin sözleriyle insanların yaşam tarzlarına şekil vermeye çalışırlar. Konfüçyüs, Sokrates, Eflatun (Platon), Aristo, İbn-i Sina, Jean-Jacques Rousseau, Karl Marx gibi filozoflar söyledikleri sözlerle tarihe adlarını yazdırmışlardır.
28.01.2024 Gündem
Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir? Sözlü Türk edebiyatının ilk ve en önemli eserlerinden biri olan Dede Korkut Hikayeleri, on iki hikayeden oluşmaktadır. Hikayeler, mistik bir kişiliğe sahip olan yarı efsanevi bir bilge tarafından anlatılır. Bu bilgenin adı Dede Korkut olduğu için, hikayeler kitaplaştırılırken hikayelere onun adı verilmiştir.
24.01.2024 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi'ne video mesajla seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi'ne video mesajla seslendi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi'ne gönderdiği video mesajda, “Sizlerden bulunduğunuz ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel hayatına daha fazla katılım sağlamanızı bekliyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmayınız, asimilasyona karşı en büyük silahımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretmektir. Bu konuda Uluslararası Demokratlar Birliği'nin gereken adımları yılmadan atmayı sürdüreceğinden şüphe duymuyorum" dedi.
20.01.2024 Gündem
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi Küresel ekonomiye dair 2024 yılı öngörülerini hazırladığı bir raporla paylaşan Mastercard Ekonomi Enstitüsü (MEI), 2024 yılında Avrupalı turistin Türkiye’ye olan ilgisinin devam etmesinin beklendiğini duyurdu.
9.01.2024 Ekonomi
Galatasaray da Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu açıkladı
Galatasaray da Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu açıkladı Fenerbahçe, Beşiktaş'ın ardından Galatasaray da Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu açıkladı.
21.12.2023 Futbol
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu Yerli girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech, Dijital Türkiye Platformu ve DigitalEurope ortaklığında Brüksel’de düzenlenen buluşmada, yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight’ı Avrupalı teknoloji liderlerine tanıttı.
15.12.2023 Bilim ve Teknoloji
10 Yunan adasına 7 günlük vize! Erdoğan: Türkiye-Yunanistan olarak dünyaya örnek olmak arzusundayız
10 Yunan adasına 7 günlük vize! Erdoğan: Türkiye-Yunanistan olarak dünyaya örnek olmak arzusundayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. Erdoğan, Miçotakis ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız. Açık söylüyorum. Bizim aramızda çözülemeyecek kadar hiçbir sorun yok” dedi.
7.12.2023 Gündem
Cengiz Ünder sonrası Fenerbahçe'ye bir Avrupalı Türk daha! Şimdi Becao, Djiku düşünsün
Cengiz Ünder sonrası Fenerbahçe'ye bir Avrupalı Türk daha! Şimdi Becao, Djiku düşünsün Fenerbahçe'de son dakika transfer gelişmeleri yaşanıyor. Ara transfer dönemi için kolları sıvayan Fenerbahçe'den peş peşe haberler geliyor. Lige verilen milli arayı fırsat bilerek transfer çalışmalarını hızlandıran sarı-lacivertliler Cengiz Ünder'den sonra bir Avrupalı Türk yıldızı daha getiriyor. İşte detaylar...
21.11.2023 Fenerbahçe
Christoph Daum'dan olay sözler: Ali Koç için Allah'a dua ediyorum
Christoph Daum'dan olay sözler: Ali Koç için Allah'a dua ediyorum Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran efsane teknik direktör Christoph Daum çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Alman çalıştırıcı, Ali Koç ve Sergen Yalçın hakkında da konuştu. İşte detaylar...
20.11.2023 Fenerbahçe
Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat projelerini açıkladı!
Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat projelerini açıkladı! Beşiktaş’ta 3 Aralık Pazar günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde başkan adaylarından Hasan Arat, projelerini tanıttı. Wolkswagen Arena'da yapılan ‘Beşiktaşlıların Yolu’ lansmanına siyah-beyazlı taraftarlar da katıldı.
18.11.2023 Beşiktaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. "Gazzeli kardeşlerimiz vahşete maruz bırakılıyor" diyen Erdoğan, " ABD ve Avrupa'nın koşulsuz desteğini alan İsrail insanlık suçu işliyor" şeklinde konuştu. Cumhuriyet'in 100. yılını omuz omuza kutladıklarını belirten Erdoğan, "Cumhuriyeti salonlara, balolara hapsedenlere, cumhuriyeti tapulu mülkü gibi görenlere bu tarihi günü nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik" dedi. Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Erdoğan ayrıca, "Deprem bölgesindeki kobilerimize yönelik yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacağız." dedi.
31.10.2023 Gündem
Instagram ve Facebook artık reklamsız! Ücretler açıklandı
Instagram ve Facebook artık reklamsız! Ücretler açıklandı Meta Platforms META.O, Avrupalı ​​kullanıcılar için Instagram veya Facebook'a reklamsız aboneliklerden ayda 10 euro talep edecek. Mobilden yapılan ödemelerde 13 euro alınacak. Her bir ek hesap için ise 6 euro alınması planlanıyor.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor!
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor! Türk dönerine Avrupa'da rakip olarak Anadolu'nun eşsiz lezzeti çıktı. 4 bin yıllık Anadolu lezzeti çiğ köftenin Avrupa’da revaçta olduğunu söyleyen Mevlüt Ceyhun Tekdemir, “Son yıllarda Avrupa’da hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olması dolaysıyla çiğ köfte oldukça popüler, dönere rakip oluyor. Çiğ köftenin lezzetli, yeşillikli, sağlıklı ve vegan bir ürün olması tüketici tercihinde büyük rol oynuyor. Başta Türkler olmak üzere Avrupalı birçok girişimci çiğ köfte işletmesi açmak için bize talepte bulunuyor” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Musa Orhan'dan Farah Zeynep Abdullah'a bir dava daha! İfadesi ortaya çıktı
Musa Orhan'dan Farah Zeynep Abdullah'a bir dava daha! İfadesi ortaya çıktı Batman'da yaşamına son veren 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Ezgi Mola para cezasına çarptırıldı. Ezgi Mola'ya destek için paylaşım yapan Farah Zeynep Abdullah'a bir dava daha açıldı. Ünlü oyuncunun ifadesi ortaya çıktı.
21.09.2023 Yaşam
Annesini rehin alan şüpheli hayatını kaybetti!
Annesini rehin alan şüpheli hayatını kaybetti! Antalya’da annesini bıçakla rehin alıp bıraktıktan sonra çağırılan polislere çamaşır suyu atarak eve girmelerini engelleyen, 4 saat direndikten sonra bacağından vurularak yakalanan Fırat Altun (28), tedaviye alındığı hastanede yaşamını yitirdi.
21.09.2023 Yaşam
Avrupalı turist Antalya'da sezonu uzattı! Doluluk oranı yükseldi
Avrupalı turist Antalya'da sezonu uzattı! Doluluk oranı yükseldi Antalya'da turizm sezonu, özellikle Batı Avrupa ülkelerinden gelen rezervasyonlarla birlikte kasım ayı ortalarına kadar uzadı. Eylülün ilk haftası verilerine göre 11 milyon 350 bin turist sayısını aşan, ay sonunda 12 milyon barajını geçmeyi hedefleyen sektörün temsilcileri, ekim rezervasyonlarının da çok iyi olduğunu açıkladı.
21.09.2023 Ekonomi
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
Vestfalya Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vestfalya Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Vestfalya Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vestfalya Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Avrupa tarihinde imzalanmış olan bir önemli antlaşmalardan biri de Vestfalya antlaşmasıdır. Avrupa tarihi kaynaklarında oldukça çok tartışılan Vestfalya antlaşması dini hükümler içeren bir anlaşma olması ile dikkat çekmektedir.
15.09.2023 Eğitim
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Sevr antlaşması Osmanlı devletine dayatılan sözde barış antlaşması olarak tanımlanabilir. Sevr antlaşması aynı zamanda İstanbul hükümeti tarafından imzalanan ancak askıda kalan bir antlaşma olarak da bilinmektedir. Bu antlaşmaya bakıldığında Anadolu'daki birçok bölge diğer Avrupalı devletler tarafınca paylaşılacaktır. Milli mücadelenin doğmasına neden olarak geçen Sevr antlaşması büyük ölçüde önemli maddeler içeren bir anlaşmadır.
14.09.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Avrupalı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupalı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.