Avrupa Ülkeleri

Avrupa Ülkeleri

Son dakika avrupa ülkeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan avrupa ülkeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını avrupa ülkeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa Ülkeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa ülkeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.512 avrupa ülkeleri haberi bulunmuştur. Tüm avrupa ülkeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi.
29.03.2024 Ekonomi
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor Fiber altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürerek fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibariyle 437 bin km’ye ulaştıran Türk Telekom’un yoğun faaliyetleriyle Türkiye, FTTH Council Europe’a göre eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa’da ikinci sıraya yükseldi.
21.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan Rusya-Ukrayna savaşına dair "Savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum" ifadelerini kullandı.
28.02.2024 Gündem
Doğal gaza Şubat'ta zam yok! BOTAŞ'tan açıklama geldi
Doğal gaza Şubat'ta zam yok! BOTAŞ'tan açıklama geldi BOTAŞ, 2024 yılı Şubat ayı doğal gaz toptan satış tarifesine zam yapılmadığını açıkladı.
30.01.2024 Ekonomi
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisi 2023 yılında bir önceki seneye kıyasla yüzde 13 artışla 35 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların rekoruna ulaştı.
4.01.2024 Gündem
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! BOTAŞ açıkladı
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! BOTAŞ açıkladı BOTAŞ, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı.
29.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor!  2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak?
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor! 2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak? Çalışma saatleri ile ilgili düzenlemede sona gelindi. 2024 asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte özel sektör çalışanları ve memurların gündeminde mesai saatlerinin kısalması konusu yer aldı. Saat 09:00'da başlayıp 15:30'da biteceği iddia edilen mesai saatleri hakkında ilk sinyali eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vermişti. Dünyanın pek çok ülkesinde mesait saatleri kısalmış ve haftada 4 gün çalışma prensibi benimsenmeye başlanmıştı. İzlanda, İrlanda ve İspanya gibi Batı Avrupa ülkeleri ile Japonya ve Yeni Zelanda gibi diğer ülkeler haftada 4 gün çalışmayı denemeye başladı. Peki çalışma saatleri ne zaman kısalacak?
28.12.2023 Gündem
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Milli mücadele ülkemizin tarihi açısından önemli bir dönemdir. Eğitim sisteminde bu konu ilk kez 4. sınıfta Sosyal bilimler dersinde işlenir.
25.12.2023 Eğitim
Türkiye ve Macaristan arasında 5 protokol imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orban ile görüştü
Türkiye ve Macaristan arasında 5 protokol imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orban ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan’a Macaristan ziyaretinde eşlik eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iki ülke arasında 5 adet karşılıklı iş birliğine yönelik protokol imzalandığını belirtti.
18.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve maaş zamları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, enflasyonla ilgili önemli mesajlar vererek, "İnsanımızı günlük hayatta sıkıntıya sokan meseleleri bire birer çözüme kavuşturuyoruz. En zoru geride kaldı. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz." ifadelerine kullandı.
6.12.2023 Gündem
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.
30.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
Yurt  dışında çalışmak isteyenler dikkat! Avrupa'nın gözü, Türkiye'de
Yurt dışında çalışmak isteyenler dikkat! Avrupa'nın gözü, Türkiye'de Pandemi döneminde turizm sektöründeki iş gücü kopuşları sonrası Avrupa ülkeleri, gözünü Türkiye'ye çevirdi. Türkiye'deki turizm öğrencileri ile mezunlarına cazip teklifler sunan işletmeler, istihdam için kolaylıklar sağlıyor. Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru İçigen, "1,7 milyon kişi turizm sektöründen ayrıldı ve bunun yalnızca 571 bini sektöre döndü" dedi.
19.11.2023 Gündem
Interpol'ün mavi bültenle aradığı uyuşturucu karteli yakalandı
Interpol'ün mavi bültenle aradığı uyuşturucu karteli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol'ün mavi bültenle aradığı uyuşturucu kartelinin Beşiktaş'ta yakalandığını duyurdu.
19.11.2023 Gündem
Dünyanın aradığı ‘kokain kralı’ İstanbul'da yakalandı! Arnavut Chapo’ya ters kelepçe
Dünyanın aradığı ‘kokain kralı’ İstanbul'da yakalandı! Arnavut Chapo’ya ters kelepçe Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkıyatı yapan ‘Kompanio Bello’ kartelinin lideri ‘Arnavutluk Chapo’su Dritan Rexhepi, İstanbul’da düzenlenen ‘Kartel’ operasyonuyla yakalandı.
11.11.2023 Gündem
Otomotiv ihracatı ekimde yüzde 17 artışla 3,1 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı ekimde yüzde 17 artışla 3,1 milyar dolar oldu Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Türkiye otomotiv sektörü ihracatı ekimde yüzde 16,6 artış ile 3 milyar 87 milyon dolar oldu. Ülke ihracatında birinci sırada yer alan endüstrinin payı ise yüzde 13,5 oldu. OİB yetkilisi, “Bugüne kadar ki en yüksek ekim ayı ihracatını gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm ihracatçıları kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet tarihimizin rekoruna ve çifte mutluluğa doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
8.11.2023 Finans
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 8. Aile Şurası'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AB 'Henüz ateşkes çağrısı yapamayız' diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hiçbir zaman sizin gibi bu tür vahşetlere seyirci kalmadım. Ağız birliği etmişçesine saldırılara koşulsuz destek veriyor. Gazzeli mazlumların hayat hakkını yok sayıyor. Ne oldu insan hakları? Orada neler yazıyor, bakmıyor musunuz? İşlerine geldikleri için bakmazlar çünkü akan kan Müslüman kanı... Buradan soruyorum AB'nin ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmeli, daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekir." ifadelerini kullandı
26.10.2023 Gündem
Siyasilerden İsrail'in hastane saldırısına sert tepki
Siyasilerden İsrail'in hastane saldırısına sert tepki İsrail'in Gazze'de vurduğu ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane katliamına siyasilerden tepki yağdı.
18.10.2023 Gündem
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğunun gerileme dönemine rastlayan Uşi Antlaşması Osmanlı'nın kritik bölgelerinin kaybedilmesine tanıklık eden antlaşmalardan birisi olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda Osmanlı İmparatorluğunun 600 yıllık hayatında elinde bulunduran Trablusgarp bölgesini bu antlaşmayla kaybetmiştir.
15.09.2023 Eğitim
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir Türkiye'de Eris varyantının görüldüğünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurmuştu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ceyhan, varyantın ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyledi. Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi.
15.09.2023 Gündem
Karlofça Antlaşması Özeti Ve Önemi... Karlofça Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Karlofça Antlaşması Özeti Ve Önemi... Karlofça Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu yükseliş döneminin ardından oldukça sıkıntılı bir döneme girmişti bu döneme duraklama dönemi adı verilmiştir. Duraklama döneminde yapılan savaşlarda batı da toprak kaybetmeye başlamıştır. 
10.09.2023 Eğitim
Türkiye'de ilk vaka: Auto-Brewery Sendromu! İçmeden sarhoş oldu, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor
Türkiye'de ilk vaka: Auto-Brewery Sendromu! İçmeden sarhoş oldu, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
7.09.2023 Yaşam
Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir? Avusturya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir? Avusturya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Bayraklar, ülkeler için her zaman birlik ve beraberliği temsil eder. Aynı zamanda ülkenin bayrağı, o ülkenin bağımsızlık sembolüdür. Çeşitli kurum ve kuruluşlar da kendine özgü bayraklara sahip olabilir. Ama bayraklar, genellikle ülkelere özgü ve ait olması ile bilinir. Avusturya, da bağımsız ve özgür bir ülkedir. Bu nedenle de pek çok ülke gibi kendi bayrağına sahiptir. 
3.09.2023 Eğitim
Doğal gaz fiyatları ile ilgili yeni açıklama! BOTAŞ duyurdu
Doğal gaz fiyatları ile ilgili yeni açıklama! BOTAŞ duyurdu Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. doğal gaz toptan satış fiyatlarında değişikliğe gitmediğini açıkladı.
1.09.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Ülkeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa ülkeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.