Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi

Son dakika Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa nükleer araştırma merkezi gelişmeleri de dahil olmak üzere 172 avrupa nükleer araştırma merkezi haberi bulunmuştur. Tüm avrupa nükleer araştırma merkezi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Zaman yolcusu 'bu 5 tarihi not edin' diyerek duyurdu! İnsanların süper güçleri olacak
Zaman yolcusu 'bu 5 tarihi not edin' diyerek duyurdu! İnsanların süper güçleri olacak Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda 2858 yılından geldiğini iddia eden bir kişi, 2023 yılında yaşanacak şaşırtıcı olaylardan bahsetti; kehanetleriyle şaşkına çevirdi. En dikkat çekenlerden birisi de süper güç sahibi olacak insanlardı. Kullanıcıların bazıları “Umarım süper güç kazananlardan biri ben olurum” şeklinde yorum yaptı. İşte detaylar...
28.01.2023 Dünya
'MasterChef Türkiye'de tartışma! Beddualar havada uçuştu
'MasterChef Türkiye'de tartışma! Beddualar havada uçuştu TV8'in sevilen yarışması 'MasterChef Türkiye'ye bu hafta gerginlikler damga vurdu. Son dönemde Büşra Zambak ile yıldızı barışmayan Burak Kaya, bu kez Fatma Nur Uçar ile karşı karşıya geldi. İkili arasındaki tartışma bir anda bedduaya dönünce şefler müdahale etmek zorunda kaldı.
1.11.2022 Magazin
BM, Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından uydu görüntüleri paylaştı
BM, Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından uydu görüntüleri paylaştı Birleşmiş Milletler’e bağlı Eğitim ve Araştırma Enstitüsü UNITAR'ın, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile iş birliği içinde yürüttüğü Operasyonel Uydu Uygulamaları Programı olan UNOSAT, Tonga'nın Hunga Ha'apai Adası'ndaki yanardağdaki patlamanın ardından oluşan hasarın uydu görüntülerini paylaştı.
18.01.2022 Dünya
Dünyanın konuştuğu Türk! Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız: CERN araştırmaları dünyada ses getirdi
Dünyanın konuştuğu Türk! Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız: CERN araştırmaları dünyada ses getirdi Dünya Türk profesörün çalışmalarını konuşuyor. Maddenin temelinin araştırıldığı CERN’deki deneylere katıldı, doktora tezinde Higgs Parçacığı’nın keşfedileceğini yıllar önce yazdı. AD Scientific Index’e 106. sıradan girerek en etkili bilim insanı olan Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız, Fizik alanındaki araştırmalarıyla öne çıkıyor.
29.12.2021 Bilim ve Teknoloji
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor Koleksiyonunda yaklaşık 12 milyon obje ve canlı örneği bulunan İskoçya Ulusal Müzesi, doğa, tarih, sanat, bilim ve teknoloji dünyasını bir arada sunuyor.
14.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk fizikçi ve öğrencileri, dünyaca ünlü deneylerde aktif rol oynuyor
Türk fizikçi ve öğrencileri, dünyaca ünlü deneylerde aktif rol oynuyor Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ve Fermi Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı'nda (Fermilab) çalışan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tıraş, laboratuvardaki uluslararası deneylerde Erciyes Üniversitesinin aktif katılımcı olduğunu söyledi.
11.08.2021 Bilim ve Teknoloji
İlk web sitesi 30 yaşına girdi
İlk web sitesi 30 yaşına girdi İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, "World Wide Web" projesini tanıtan bir metnin yer aldığı ilk web sitesini 30 yıl önce 6 Ağustos 1991'de dışarıdan erişime açtı.
6.08.2021 Bilim ve Teknoloji
CERN'deki çalışmalarıyla Türk kadınına örnek oluyor
CERN'deki çalışmalarıyla Türk kadınına örnek oluyor CERN'de 16 yıldır Türkiye'yi temsil eden KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal, başarılarıyla örnek olduğu kadınlara ekibinde daha çok yer veriyor.
10.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli yazılım, şirketlerin internetteki açıklarının peşine düşecek
Yerli yazılım, şirketlerin internetteki açıklarının peşine düşecek Google, Facebook, Twitter, CERN gibi şirketlerin dijital uygulamalarındaki açıkları tespit edip, bunların iyileştirilmesine katkı sağlayan siber güvenlik uzmanı Kılıç ve ekibi, sitelerin siber güvenlik risklerini ortaya koyan yazılım geliştirdi.
20.12.2020 Bilim ve Teknoloji
İnsanlar her 2 kilometrede bir 'dijital iz' bırakıyor
İnsanlar her 2 kilometrede bir 'dijital iz' bırakıyor Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Araştırmacısı Zafer Acar, dünya genelinde akıllı telefon, bilgisayar ve internet kullanımının yüksek seviyelere ulaştığını belirterek insanların her 2 kilometrede bir dijital iz bıraktığını söyledi.
17.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzaydaki görevini başarıyla tamamladı! Dünya'ya döndü
Uzaydaki görevini başarıyla tamamladı! Dünya'ya döndü ODTÜ İVMER'de görevli Türk araştırmacılar tarafından Türkiye'de ilk kez geliştirilen Radyasyon Ölçer, ROKETSAN'ın Sinop Test Merkezi'nden fırlattığı Sonda Roketi 0.1 ile çıktığı iki uzay yolculuğunda görevini başarıyla tamamladı.
9.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk araştırmacılar başardı! Dünya'ya başarıyla döndü...
Türk araştırmacılar başardı! Dünya'ya başarıyla döndü... ODTÜ İVMER'de görevli Türk araştırmacılar tarafından Türkiye'de ilk kez geliştirilen Radyasyon Ölçer, ROKETSAN'ın Sinop Test Merkezi'nden fırlattığı Sonda Roketi 0.1 ile çıktığı iki uzay yolculuğunda görevini başarıyla tamamladı.
8.12.2020 Bilim ve Teknoloji
'Isparta'daki 20 bin tonluk 'toryum' rezervi, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılar'
'Isparta'daki 20 bin tonluk 'toryum' rezervi, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılar' Türkiye'de ilk olarak, Isparta'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık'ın gündeme getirdiği toryum rezervleri ve yeşil nükleer enerji projesiyle ilgili, eşi Prof. Dr. Metin Arık'ın da aralarında bulunduğu fizik profesörleri 'Yeşil Nükleer Enerji' başlıklı çalışma hazırladı. Bilim insanları, sadece Isparta Aksu'daki 20 bin tonluk toryum rezervinin, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.
21.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal CERN'de Türkiye'nin gururu oldu
Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal CERN'de Türkiye'nin gururu oldu Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) bünyesinde çalışmalar yürüten ALICE Deneyi Türkiye Takımı Liderliği yapan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal, hayatında büyük öneme sahip ALICE Deneyi Grubu'nda başarılı çalışmalar yürütüyor.
15.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Uysal, ECFA üyeliğine  seçildi
Prof. Dr. Uysal, ECFA üyeliğine seçildi Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal'ın, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Ortak Üyeliği kapsamında, European Committee for Future Accelerators (ECFA) Komitesi Genel Kurul üyeliğine seçildiği bildirildi.
10.08.2020 Bilim ve Teknoloji
CERN'e gönderdiği projesi ilk 20'ye kalan Mardinli Markus'a yabancı üniversite kapısı
CERN'e gönderdiği projesi ilk 20'ye kalan Mardinli Markus'a yabancı üniversite kapısı İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan dünyaca ünlü Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nin (CERN) liseli öğrenciler arasında düzenlediği yarışmada 500 proje arasından finale kalarak büyük bir başarıya imza atan Mardinli Markus Acar'a (18), yabancı üniversite kapısı açıldı. British Columbia, Toronto, Waterloo ve McMaster üniversitelerinin fizik ve matematiksel bilimler, fizik mühendisliği ve bilgisayar bilimleri bölümlerine çağrılan Acar, tercihini maddi şartlarını da göz önünde bulundurarak Kanada'daki McMaster Üniversitesi'nden yana kullandı.
3.06.2020 Gündem
Kayseri Bilim Merkezi, CERN’den davet aldı
Kayseri Bilim Merkezi, CERN’den davet aldı Anadolu’nun bilim merkezi olan Kayseri Bilim Merkezi, dünyanın bilim merkezi olan CERN’den davet aldı. CERN’de gerçekleştirilecek olan 1 haftalık eğitim programına Kayseri Bilim Merkezi de katılacak.
27.12.2018 Bilim ve Teknoloji
Afrin operasyonunu Korgeneral Temel yönetiyor
Afrin operasyonunu Korgeneral Temel yönetiyor Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetiyor.
22.01.2018 Gündem
Türkiye'ye bin yıl yeter! Müthiş element Eskişehir'de
Türkiye'ye bin yıl yeter! Müthiş element Eskişehir'de Nükleer enerjnin gelecekteki yakıtının uranyuma alternatif olan radyoaktif element olan toryum olabileceği görüşü sonrası gözler Türkiye'ye çevrildi. Çünkü Türkiye toryum rezervinde dünyada ikinci sırada bulunuyor.
5.01.2018 Ekonomi
İbrahim Tatlıses'in ilk eşi hacca gitti! Oğlu paylaşımıyla duygulandırdı
İbrahim Tatlıses'in ilk eşi hacca gitti! Oğlu paylaşımıyla duygulandırdı İbrahim Tatlıses'in ilk eşi Adalet Tatlı dini görevini yerine getirmek için hacca gitti. Tatlıses'in oğlu "Siyahsın anam, dilerim ahirette beyaz giyersin." mesajıyla duygulandırdı.
4.08.2017 Magazin
CERN'in 4 ihalesini Türk firmaları aldı
CERN'in 4 ihalesini Türk firmaları aldı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) tarafından bu yılın ilk altı ayında açılan 89 ihaleden 4'ünü Türk firmalarının kazandığı, alınan ihalelerin toplam tutarının 300 bin avroyu aştığı bildirildi.
2.08.2017 Ekonomi
Erdoğan: Çıkıp özür dilemek yerine...
Erdoğan: Çıkıp özür dilemek yerine... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum'da , "Ana muhalefetin başı utanmadan, yüzü kızarmadan 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyor. Ben bunu ilk defa söylemiyorum diyor. Çıkıp özür dilemek yerine maalesef suç bastırmaya çalışıyor." dedi.
10.04.2017 Siyaset
'Anam, babam, çocuğum dahi olsa cezalarını çekecekler'
'Anam, babam, çocuğum dahi olsa cezalarını çekecekler' Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişiminin bir işgal girişimi olduğunu belirterek, "Suçlu olanlar cezalarını çekecekler, anam dahi olsa, babam dahi olsa, çocuğum dahi olsa cezası çekecekler" dedi.
29.09.2021 Gündem
Cern eski direktöründen önemli açıklama!
Cern eski direktöründen önemli açıklama! Boğaziçi Üniversitesi’nin 2013 yılından bu yana sürdürmekte olduğu ve dünyanın önde gelen akademisyen ve bilim insanlarını konuk ettiği Boğaziçi Lectures programının yeni konuğu Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN eski Genel Direktörü Prof. Rolf–Dieter Heuer oldu. 3 Şubat tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde bir konuşma yapan Prof. Rolf–Dieter Heuer, bilimin evrensel bir barış dili olduğunu vurguladı.
4.02.2016 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa nükleer araştırma merkezi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.