Asteroid

Asteroid

Son dakika ASTEROİD haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ASTEROİD ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ASTEROİD haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Asteroid

haberleri sayfasında son dakika yaşanan asteroid gelişmeleri de dahil olmak üzere 83 asteroid haberi bulunmuştur. Tüm asteroid haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi.
20.01.2024 Gündem
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları...
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları... Hem Güneş sisteminde hem de birçok farklı sistemde asteroidler bulunmaktadır. Bunların sayısının rakamla ele almak dahi mümkün olmaz. Ancak asteroidler meteorlar ile beraber ayrıca gezegenlerden farklı bir yapıya sahiptir. Küçük Güneş sistemi cisimleri olarak da ifade edilen bu sistemler, aynı zamanda bir gezegeni alt üst edecek güce ve boyutlara sahiplerdir.
14.12.2023 Eğitim
NASA tarih vererek duyurdu! Devasa göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı
NASA tarih vererek duyurdu! Devasa göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı ikiye katlayan devasa bir asteroidin Dünya'ya doğru yola çıktığını duyurarak, gezenimize yaklaşacağı tarihi açıkladı. 1,8 km'lik bir çapa sahip olan 7335 (1989 JA) adlı uzay kayası, NASA tarafından "potansiyel tehlikeli' olarak sınıflandırdı.
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek?
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek? NASA 2019 yılının Kasım ayında 6 Mayıs 2022’de Dünya'ya Mısır Piramidi büyüklüğünde bir gök taşı çarpacağını söylemiş, bu göktaşı yağmurunda milyonlarca insanın hayatını kaybedebileceğini ifade etmişti. Söz konusu açıklamayı hatırlayanlar arama motorlarına yönelerek Meteor yağmuru ne zaman 2022, 6 Mayıs meteor yağmuru gerçek mi? sorularına yanıt arıyor. İşte 6 Mayıs meteor yağmuru ile ilgili merak edilenler…
6.05.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA açıkladı: Devasa asteroit Dünya'nın yanından geçecek
NASA açıkladı: Devasa asteroit Dünya'nın yanından geçecek NASA, Empire State Binası'nın iki katı büyüklüğünde 'potansiyel olarak tehlikeli' devasa bir asteroidin, 28 Nisan Perşembe günü Dünya'nın yakınından geçecek şekilde yaklaştığını duyurdu.
27.04.2022 Dünya
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi!
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi! SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaştı. Uzun süredir Twitter ile gündemde olan Elon Musk’ın Twittter hamlesi sonrası hayat hikayesi merak ediliyor. Peki, Elon Musk kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Elon Musk’ın hayat hikayesi…
26.04.2022 Dünya
Devasa asteroid dünyaya yaklaşıyor! NASA araştırmacıları uyardı yetkililer alarma geçti...
Devasa asteroid dünyaya yaklaşıyor! NASA araştırmacıları uyardı yetkililer alarma geçti... NASA tarafından finanse edilen araştırmacıların yaptığı uyarı yetkilileri alarma geçirdi. Bundan çok kısa zaman önce Dünya'ya "hareket etmiyor gibi görünerek" yaklaşan devasa asteroid örneği ise felaketin boyutunu gözler önüne seriyor.
18.01.2022 Dünya
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek...
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek... James Webb uzay teleskobunun fırlatılması bilim dünyasında büyük bir heyecan yaşanmasına neden oldu. Teleskop uzayın keşfi konusunda bir dönüm noktası olarak görülüyor. "Dünyanın en pahalı deneyi" olarak adlandırılan bu yolculukta en ufak bir hatanın ise telafisi yok!
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA asteroidle çarpışması planlanan uzay aracını fırlattı
NASA asteroidle çarpışması planlanan uzay aracını fırlattı Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Dünya’ya tehlike arz eden asteroidlerin yörüngesini değiştirmek için kullanılabilecek teknolojiyi test eden DART misyonu kapsamında uzay aracını ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Vandenberg Uzay Gücü Üssü'nden Falcon 9 roketiyle fırlattı.
24.11.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA, ilk defa bir asteroidle planlı çarpışma için uzaya araç  gönderecek
NASA, ilk defa bir asteroidle planlı çarpışma için uzaya araç gönderecek Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gök cisimlerinden dünyayı korumak amacıyla uzay aracını dünya yörüngesine yakın bir asteroidle çarpışması için fırlatacak.
6.10.2021 Dünya
Güneş Sistemi'nde yörüngede en hızlı dönen asteroid keşfedildi
Güneş Sistemi'nde yörüngede en hızlı dönen asteroid keşfedildi Güneş sisteminde, yörüngede diğerlerinden daha hızlı döndüğü tespit edilen bir asteroit keşfedildi.
24.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Asteroidler, uzayın gizemlerine kapı aralıyor
Asteroidler, uzayın gizemlerine kapı aralıyor Gezegenlerin ve uyduların oluşumundan artakalan malzemelerin öbekler halinde birleşmesiyle oluşan gök cisimleri olan asteroidler, Dünya'ya çarpma olasılığıyla tehdit oluşturuyor.
30.06.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'nın uzay aracı 2 yıllık dönüş yolculuğuna başladı
NASA'nın uzay aracı 2 yıllık dönüş yolculuğuna başladı Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) uzay aracı Osiris-Rex'in Bennu isimli asteroidden moloz örnekleri alarak 2 yıl sürecek dönüş yolculuğu için motorlarını başarılı şekilde ateşlediği bildirildi.
11.05.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA ilk adımı attı! Dünya ekonomisinin sonu olabilir: 10 kentrilyon dolarlık proje...
NASA ilk adımı attı! Dünya ekonomisinin sonu olabilir: 10 kentrilyon dolarlık proje... Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi uzay madenciliği için ilk adımı attı. Güneş Sistemi'nde yer alan asteroidler dünya ekonomisini yerle bir edebilir. Zira NASA'nın uzay aracı göndererek üzerindeki değerli madenleri çıkarmak istediği asteroidin ekonomik değeri 10 bin katrilyon dolar.
30.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Ryugu asteroidinden getirilen örneklerin fotoğrafları paylaşıldı
Ryugu asteroidinden getirilen örneklerin fotoğrafları paylaşıldı Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), uzay aracı Hayabusa 2 tarafından dünyaya getirilen asteroit numunelerin fotoğraflarını paylaştı.
25.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyaya duyurdular! 'Olmaz' denileni başardı, Tarihte ilk kez...
Dünyaya duyurdular! 'Olmaz' denileni başardı, Tarihte ilk kez... Dünya'dan yaklaşık 300 milyon kilometre uzaklıkta olan asteroid Ryugu'dan yüzey altı örnekleri almak için 1 yıl önce kapsül gönderen Japon uzay aracı Hayabusa 2, içinde asteroitten örnekler bulunan uzay kapsülünü Dünyaya gönderdi. Japon bilim insanları, uzay kapsülü ve içindeki asteroit örneklerinin dün Avustralyaya başarılı bir şekilde indiğini açıkladı.
6.12.2020 Dünya
NASA, 10 bin katrilyon dolar değerindeki asteroidin üzerinde çalışma yaptı
NASA, 10 bin katrilyon dolar değerindeki asteroidin üzerinde çalışma yaptı NASA, Mars ve Jüpiter arasında bulunan Asteroid 16 Psyche olarak bilinen, demir ve nikelden oluştuğu düşünülen asteroidin üzerinde çalışma gerçekleştirdi. NASAnın 2022 yılında, asteroidi daha yakından incelemek için insansız uzay aracı göndereceği ifade edildi.
31.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de bir ilk! Uzay taşı incelenecek
Türkiye'de bir ilk! Uzay taşı incelenecek Japon Uzay Ajansı'nın 2003'teki Hayabusa misyonuyla dünyaya getirdiği Itokawa asteroidinin parçaları, bilim insanı Mehmet Yeşiltaş'ın başvurusunun kabul edilmesi üzerine Türkiye'de ilk kez incelenecek.
10.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Otobüs büyüklüğünde! Dünya'nın yakınından geçtiler
Otobüs büyüklüğünde! Dünya'nın yakınından geçtiler Gök bilimciler biri otobüs, diğeri otomobil büyüklüğünde iki gök taşının Dünya'nın yakınından geçtiğini bildirdi.
16.09.2020 Bilim ve Teknoloji
NASA açıkladı! Asteroid Dünya'ya yaklaşıyor! Dünya'ya çarpma ihtimali...
NASA açıkladı! Asteroid Dünya'ya yaklaşıyor! Dünya'ya çarpma ihtimali... NASA, Dünya'ya çarpma ihtimali çok düşük olan bir asteroidin kasım ayında gezegenin yakınından geçmesinin beklendiğini açıkladı.
23.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk kimdir? Elon Musk kaç yaşında? Elon Musk'un kariyeri
Elon Musk kimdir? Elon Musk kaç yaşında? Elon Musk'un kariyeri Tesla CEO'su ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın sosyal medya hesabı hacklendi. Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos ve ünlü ABD'li rapçi Kanye West ile teknoloji devi Apple gibi Elon Musk'ın da hesabından sanal para birimi Bitcoin istenilerek "Adresime gönderilen tüm Bitcoin ödelemerini iki katına çıkarıyorum" paylaşımı yapıldı. Bu olayın ardından pek çok kişi Elon Musk kimdir? sorusu araştırıyor. İşte Elon Musk kariyeri ve hayatı hakkında merak eidlenler...
16.07.2020 Gündem
NASA'dan 10 kentrilyon dolarlık proje için ilk adım
NASA'dan 10 kentrilyon dolarlık proje için ilk adım Güneş Sistemi'nde yer alan asteroidler dünya ekonomisini yerle bir edebilir.
13.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Yeryüzünü tehdit eden asteroidler uzayın gizemlerine kapı  aralıyor
Yeryüzünü tehdit eden asteroidler uzayın gizemlerine kapı aralıyor Çarpma tehlikesi nedeniyle yeryüzüne tehdit oluşturan asteroidler, bilim insanlarına Dünya'nın ve Güneş Sistemi'nin oluşumu ve yapısına ilişkin sağladıkları bilgilerle, insanlığa uzayın gizemlerine dair yeni ufuklar açma potansiyeli taşıyor.
29.06.2020 Bilim ve Teknoloji
SpaceX ilk insanlı uçuşu ne zaman, saat kaçta? SpaceX canlı izle!
SpaceX ilk insanlı uçuşu ne zaman, saat kaçta? SpaceX canlı izle! Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in, NASA ortaklığıyla dünya yörüngesine göndereceği ilk insanlı uzay mekiği denemesi bugün gerçekleştirilecek. SpaceX'in fırtlatıldığı anı canlı olarak izlemek isteyenler de Spacex ne zaman fırlatılacak? SpaceX ilk insanlı uçuşu ne zaman saat kaçta? Elon Musk kimdir? sorularını aratıyor. İşte SpaceX canlı izleme linki!
30.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Asteroid ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki asteroid haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.