Askeri Gemi

Askeri Gemi

Son dakika askeri gemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri gemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri gemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Gemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri gemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 891 askeri gemi haberi bulunmuştur. Tüm askeri gemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.
3.01.2024 Ekonomi
Dünyanın ilk SİHA gemisi İzmir'de: TCG Anadolu İzmir limanında havadan görüntülendi
Dünyanın ilk SİHA gemisi İzmir'de: TCG Anadolu İzmir limanında havadan görüntülendi Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, İzmir limanına demir attı. TCG Anadolu'nun İzmir Körfez’inden geçtiği anlar drone ile görüntülendi.
3.05.2023 Gündem
ABD, Rus donanmasını hedef aldı: 10 kuruluşa yaptırım uygulandı
ABD, Rus donanmasını hedef aldı: 10 kuruluşa yaptırım uygulandı ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Rus donanmasının hedef alınarak Rus denizcilik sektöründe faaliyet gösteren 10 kuruluşa yaptırım uygulandığını bildirdi.
22.12.2022 Dünya
Montrö Sözleşmesi neleri kapsıyor? Şartlar karşılanırsa askeri gemiler Boğazlardan geçebiliyor!
Montrö Sözleşmesi neleri kapsıyor? Şartlar karşılanırsa askeri gemiler Boğazlardan geçebiliyor! Montrö Sözleşmesi, şartların karşılanması durumunda askeri gemilerin Boğazlardan geçişine izin veriyor. Montrö'ye göre, Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin askeri gemileri 15, kıyıdaş ülkelerin askeri gemileri ise 8 gün önceden Türkiye'ye haber vererek boğazlardan geçebiliyor. Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin askeri gemileri 21 günden fazla Karadeniz'de kalamıyor. Boğazları geçecek askeri gemiler için tonaj sınırlaması bulunuyor.
10.04.2021 Gündem
Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni provokasyon! Meis Adası'na konuşlandırdılar
Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni provokasyon! Meis Adası'na konuşlandırdılar Milli Savunma Bakanlığı'ndan gündeme ilişkin açıklama yapıldı. Binbaşı Pınar Kara tarafından aktarılan bilgilerden Yunanistan'ın yeni bir provokasyon daha yaptığını belirterek, 'Meis Adası’na hücumbot konuşlandırılmıştır. Türkiye’nin tüm olumlu ve yapıcı çabalarına rağmen Yunanistan provokatif ve hukuk tanımaz eylemlerini sürdürmektedir' dedi. .
8.03.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: 3 farklı yerde parçaladık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: 3 farklı yerde parçaladık! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mavi Vatan 2021 Taktik tatbikatına canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, ''Suriye'de sınır ötesi harekatlarla terör zincirini 3 farklı yerde parçaladık'' dedi. ''Türkiye'yi her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da dünyanın süper ligine taşıyacağız'' diyen Erdoğan, ''Bugün İHA'larda dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden biriyiz. Kendi savaş gemisini yapabilen 10 ülke içinde yer alıyoruz'' ifadelerini kullandı.
6.03.2021 Siyaset
Tarihi törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Tarihi törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesinin 5'inci gemisi olan İstanbul (F-515) Fırkateyni'nin Denize İniş Töreni ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3'üncü Gemi İlk Kaynak Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.
23.01.2021 Siyaset
MSB'den son dakika Rusya açıklaması!
MSB'den son dakika Rusya açıklaması! Milli Savunma Bakanlığı önemli açıklamalarda bulunarak, "İcra edilen operasyonlarda 98’i son bir ayda olmak üzere 2020 yılı içerisinde 1031 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Rusya Federasyonu heyeti ile Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi’ne ilişkin toplantılara bugün de devam edilecektir." ifadelerini kullandı.
14.11.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye savunma sanayisinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye savunma sanayisinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde düzenlenen Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisinde kararlı bir şekilde yoluna devam ettiğini söyleyerek, "Hedefimiz İHA, SİHA, TİHA yanında insansız ve otonom deniz araçlarının da dahil olduğu kara, hava ve deniz unsurlarımızın müşterek görev icra edeceği seviyeye ulaşmaktır." dedi.
23.08.2020 Siyaset
Fatih, Zonguldak açıklarında sondaja başladı! Böyle görüntülendi
Fatih, Zonguldak açıklarında sondaja başladı! Böyle görüntülendi Türkiye'nin ilk milli sondaj gemisi 'Fatih', Karadeniz'deki ilk sondajına Zonguldak açıklarında bulunan Tuna-1 lokasyonunda başladı. Gemilerin hareketlerini gösteren internet sitesinden sondaj yeri görülen Fatih'in, Zonguldak'ın 85 mil açığında olduğu tahmin ediliyor.
20.07.2020 Ekonomi
Kovid-19'a rağmen çalışmalarına devam ediyor
Kovid-19'a rağmen çalışmalarına devam ediyor Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu'yu inşa eden Sedef Tersanesi, Kovid-19'a rağmen çalışmalarına devam ediyor.
21.06.2020 Bilim ve Teknoloji
İran'ın askeri gücü kaçıncı sırada? | İran'ın ne kadar askeri var?
İran'ın askeri gücü kaçıncı sırada? | İran'ın ne kadar askeri var? İranlı komutan Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinden sonra İran’ın intikam alacağı bekleniyordu ve bugün İran Amerika üslerine saldırı düzenledi. Saldırının ardından vatandaşlar tarafından İran'ın askeri gücü kaçıncı sırada? İran'ın ne kadar askeri var? Sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar…
8.01.2020 Gündem
EGM'den, deniz polisinin 2019 yılı faaliyetlerine ilişkin açıklama
EGM'den, deniz polisinin 2019 yılı faaliyetlerine ilişkin açıklama EMNİYET Genel Müdürlüğü (EGM), deniz polisinin 2019 yılında göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 8 operasyon düzenlediğini ve bu kapsamda 339 göçmen ile 3 insan tacirini yakaladığını açıkladı.
7.01.2020 Gündem
Avustralya neden yanıyor, yangının sebebi ne? 24 kişi hayatını kaybetti, 480 milyon hayvan öldü!
Avustralya neden yanıyor, yangının sebebi ne? 24 kişi hayatını kaybetti, 480 milyon hayvan öldü! Avustralya haftalardır yanıyor. Tarihinin en büyük orman yangınlarından birini yaşayan Avustural’ya yaklaşık 6 milyon hektarı yandı. İstanbul yüz ölçümünün yaklaşık 12 katına denk gelen Avusturalya yangınında 24 kişi hayatını kaybetti, 480 milyon hayvan ise yangındaki çeşitli nedenlerden öldü. Peki, Avusturalya’da birçok bölgeyi etkileyen yangınların sebebi ne? Avusturalya yangını neden çıktı?
6.01.2020 Gündem
Yangın dur durak bilmiyor! Ölü sayısı 15'e çıktı
Yangın dur durak bilmiyor! Ölü sayısı 15'e çıktı Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde çıkan yangında ölü sayısı 15'e çıktı.
1.01.2020 Dünya
Mültecilere yardım eden kaptan tutuklandı
Mültecilere yardım eden kaptan tutuklandı Akdeniz’de kurtardığı göçmenlerle yaklaşık 16 gün boyunca liman izni bekleyen Sea-Watch 3 yardım gemisinin kaptanı önceki gece izinsiz olarak İtalya’nın Lampedusa Adası’na yanaştığı gerekçesiyle tutuklandı. Kaptan Carola Rackete (31) ‘Bir savaş gemisine direniş göstermek’le suçlanıyor.
30.06.2019 Gündem
ABD askeri gemisi Boğaz'dan geçti!
ABD askeri gemisi Boğaz'dan geçti! 103 metre uzunluğundaki askeri geminin geçişi sırasında Amerikan askerlerinin silahlı nöbet tuttuğu görüldü.
28.06.2019 Gündem
Rus askeri gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti
Rus askeri gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti Rus Donanmasına ait askeri gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı.
7.06.2019 Gündem
Japonya'dan Çin'e savaş gemisi
Japonya'dan Çin'e savaş gemisi Japonya, Çin Donanması'nın kuruluşunun 70. yıldönümünü kutlamak için gerçekleştirilecek askeri etkinlikte yer almak üzere Çin’e 8 yıl aradan sonra ilk kez savaş gemisi gönderecek.
8.03.2019 Dünya
Son dakika... Savaş üçgeni! Türkiye'ye haber verdi! ABD savaş gemisini...
Son dakika... Savaş üçgeni! Türkiye'ye haber verdi! ABD savaş gemisini... Rusya- Ukrayna gerginliğinden sonra ABD, savaş gemisini Karadeniz'e sevk etmeye hazırlanıyor...
6.12.2018 Dünya
Türkiye'nin gurur günü! Tek kalemdeki en büyük ihracat
Türkiye'nin gurur günü! Tek kalemdeki en büyük ihracat Türk savunma sanayisinin tek kalemdeki en büyük ihracat projelerinden biri olan Pakistan Denizde İkmal Gemisi (PNFT), Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim edildi.
16.10.2018 Ekonomi
Deniz altının kurtarıcı erleri
Deniz altının kurtarıcı erleri Kurtarma Grup Komutanlığı timleri, Türkiye sınırları dışında uluslararası kara sularda da olası durumlara yardım ve destek içerikli müdahale için hazır bekliyor.
7.10.2018 Yaşam
Ukrayna gemileri Rus deniz sularında ilerliyor
Ukrayna gemileri Rus deniz sularında ilerliyor Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı 2 askeri gemi Rus deniz sularında ilerlemeyi sürdürüyor. Gemiler Kerç boğazına yapılan Kırım köprüsünün altından geçti.
23.09.2018 Dünya
Çanakkale Boğazı'ndan geçti! Dikkat çeken detay
Çanakkale Boğazı'ndan geçti! Dikkat çeken detay Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait 148 borda numaralı 'Orsk' adlı savaş gemisinin, güvertesindeki askeri malzemeler dikkat çekti. Türk Sahil Güvenlik botu, geçiş sırasında savaş gemisine eşlik etti.
13.09.2018 Gündem
Boğaz’dan geçişe güvenlik ayarı
Boğaz’dan geçişe güvenlik ayarı İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçen gemilerin uymaları gereken deniz trafik kurallarına yenileri eklendi. Karaya oturan gemilere artık Kıyı Emniyeti müdahale edecek. Gemiler köprü ayaklarına 100 metreden fazla yanaşamayacak
2.09.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Gemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri gemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.