Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? 2022 yılında asgari ücret tahmini ne kadar olacak, vergi kesintisi kalkacak mı?
Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? 2022 yılında asgari ücret tahmini ne kadar olacak, vergi kesintisi kalkacak mı? Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Asgari ücret beş işçi, işveren, devlet temsilcisinin yer aldığı 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Türk-İş işçi, TİSK de işveren adına masaya otururken, hükümet masada hakemlik görevini yürütüyor. Asgari ücret tespiti yapılırken TÜİK hesaplaması, enflasyon verileri, refah payı, ülkenin ekonomik durumu da göz önümde bulunduruluyor. Bu yıl ayrıca bir bir ilk yaşanacak ve 2022 asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda Türkiye genelinde yapılacak anketle çalışanın görüşü alınacak. Peki, Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? 2022 yılında asgari ücret tahmini ne kadar olacak, vergi kesintisi kalkacak mı?
12.11.2021 Çalışan Hakları
Asgari ücret 2021 ne kadar olacak? TİSK asgari ücret önerisi ve diğer tahminler! Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?
Asgari ücret 2021 ne kadar olacak? TİSK asgari ücret önerisi ve diğer tahminler! Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantıyı geride bıraktı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında dün ikinci kez toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan TİSK, "Asgari ücret destekleri tüm işletmeleri kapsayacak şekilde devam etsin. Ücret üstündeki vergi ve prim yükleri uygun seviyeye çekilsin" denildi. Komisyon yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında 2 kez daha toplanacak. Peki, Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Asgari ücret 2021 ne kadar olacak, beklentiler ne? İşte asgari ücret teklifleri ve önerileri…
16.12.2020 Çalışan Hakları
Asgari ücret 2021 ne kadar olacak? Asgari ücret belli oldu mu? İşte 2021 asgari ücret zammı!
Asgari ücret 2021 ne kadar olacak? Asgari ücret belli oldu mu? İşte 2021 asgari ücret zammı! Milyonlar yeni yılda "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusunun merak ederken ikinci toplantı da Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun beş kişilik işçi heyetinde bu yıl asgari ücretle çalışan bir engelli kadın işçi de katılacak. Gözler 15 Aralık'ta yapılacak toplantıya çevrildi. Peki, 2021 yılı asgari ücret zammı ile ilgili tahminler neler? 2021 Asgari ücret ne kadar olacak? İşte 2021 asgari ücret ile ilgili olası senaryolar...
14.12.2020 Ekonomi