Arı Ölümleri

Arı Ölümleri

Son dakika arı ölümleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arı ölümleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arı ölümleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arı Ölümleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arı ölümleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 21 arı ölümleri haberi bulunmuştur. Tüm arı ölümleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Van'da bal hasadı başladı
Van'da bal hasadı başladı Türkiye'nin önemli bal üretim merkezlerinden biri olan Van'da, bal hasadı başladı. Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, bölgede Türkiye ortalamasının üzerinde bir üretimi olduğunu ve 2 bin 800 tona yakın bal üretildiğini söyledi. Bölgedeki kuraklığa da dikkat çeken Tandoğan, "Ama ileriki yıllarda bizi bir tehlike bekliyor. Bununla ilgili önemli adımlar atılması gerekiyor. Kuraklık yaşandığı zaman tüm canlıları, hayvanı, bitkiyi her şeyi etkileyen bir durum" diye konuştu.
17.09.2021 Yaşam
Yeni felaket! 'Sistem çöker'
Yeni felaket! 'Sistem çöker' Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, küresel ısınma ve buna bağlı olarak yağışın azlığı, hava kirliliği ve ilaçlama gibi nedenlerle bitki ve çiçek türlerinde azalma yaşandığını söyledi. Bu durumun arıları etkilemesinden dolayı tabiattaki düzenin çökeceğinin uyarasında bulundu.
22.04.2021 Gündem
On binlerce arı öldü! Yetkililerden yardım istediler...
On binlerce arı öldü! Yetkililerden yardım istediler... Adana'da suyu çekilen Seyhan Nehri'nin kıyısında bulunan 3 bine yakın kovanda on binlerce arı öldü. Yetiştiriciler, arı ölümlerinin nehirdeki kirlilik nedeniyle yaşandığını savunarak, yetkililerden yardım istedi.
25.12.2020 Yaşam
Küresel ısınma balcıları vurdu! Milyonlarca arı öldü
Küresel ısınma balcıları vurdu! Milyonlarca arı öldü Mersin'de Arıcılar Birliği Başkanı Adem Kurt, küresel ısınma yüzünden yaşanan kuraklığa bağlı olarak milyonlarca arının öldüğünü ve arıların besleneceği bitkilerinin azalması nedeniyle de bal üretiminde bu yıl yüzde 70 ila 80 arasında bir düşüş olduğunu söyledi.
16.10.2020 Yaşam
Klimalı kovan ürettiler! Arı ölümleri yüzde 95 azaldı
Klimalı kovan ürettiler! Arı ölümleri yüzde 95 azaldı Bursa Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM) tarafından, artan arı ölümlerini azaltmak ve bal üretimindeki verimi artırmak amacıyla klimalı kovan üretildi. 3 yıldır klimalı kovan üzerinde çalıştıklarını söyleyen AGAM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakmak, "Çalışma neticesinde hem arı ölümlerini yüzde 95 seviyesinde engelledik, hem de ölmesi muhtemel arıları tekrar ekonomiye kazandırdık" dedi.
10.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Bursa'da binlerce arının şoke eden ölümü!
Bursa'da binlerce arının şoke eden ölümü! Bursa'da her bahar olduğu gibi bu yıl da görülen arı ölümleri bal üreticilerini isyan ettirdi.
17.04.2020 Yaşam
Market raflarındaki bal fiyatlarına tepki
Market raflarındaki bal fiyatlarına tepki Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, kilogramı kalitesine göre, arıcıdan 9- 12 liraya alınan balın marketlerde 45- 50 liradan satılmasına tepki gösterdi.
27.03.2019 Ekonomi
Arıların yüzde 30’unun öleceği tahmin ediliyor
Arıların yüzde 30’unun öleceği tahmin ediliyor Ordu Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çifçi, arı ölümlerinin arttığına dikkat çekerek, yüzde 30 civarında arının öleceğinin tahmin edildiğini belirtti.
26.10.2018 Gündem
'Japon' eşek arıları, bal üreticilerinin kabusu oldu
'Japon' eşek arıları, bal üreticilerinin kabusu oldu Tokat'ta, asıl vatanları Doğu Asya olan 'Japon' eşek arıları yaklaşık 2 ayda bin 500 kovan söndürerek, 12 milyon civarında arıyı telef etti. Bölgedeki bal üreticileri, büyük zarara neden olan 'Japon' eşek arıları sorununa çare bulunmasını istedi.
27.09.2018 Yaşam
Bursa'da korkutan tablo: Yüzde 70'i yok oldu
Bursa'da korkutan tablo: Yüzde 70'i yok oldu Bursa’da geçtiğimiz haftalarda çamur yağmasından dolayı başlayan arı ölümleri artarak devam ediyor. Arıcıların kovanlarındaki peteklerin yüzde 70’i yok oldu. Kovanlarında arı kalmayan bal üreticileri yardım bekliyor.
3.04.2018 Gündem
Çukurova'da arı ölümlerinin nedeni belli oldu
Çukurova'da arı ölümlerinin nedeni belli oldu Türkiye Arıcılar Birliği (TAB) Yönetim Kurulu üyesi ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Mehmet Ekici, arı ölümlerinin nedeninin kesinlikle tarım ilacı olduğunu söyledi.
22.03.2017 Yaşam
Arılar neden ölüyor? İşte cevabı...
Arılar neden ölüyor? İşte cevabı... Türkiye'de toplu arı ölümleri oluyor. Son olarak Adana ve Hatay'da arılar toplu halde öldü. Peki arılar neden ölüyor? İşte cevabı...
15.03.2017 Sağlık
Adana'da bal arısı ölümleri endişe yarattı
Adana'da bal arısı ölümleri endişe yarattı Adana'da kovanlardaki binlerce arı telef oldu. Bal arılarının tarımsal ilaç kullanımı nedeniyle telef olduğunu söyleyen arıcılar, kesin ölüm nedeninin belirlenmesini ve önlem alınmasını istedi. Tarım Müdürlüğü uzmanları üniversitelerin de yardımı ile inceleme başlatırken, Tunceli, Hatay ve Adıyaman'da da benzer arı ölümleri olduğu bildirildi.
2.03.2017 Yaşam
Bursa'da şok eden arı ölümleri
Bursa'da şok eden arı ölümleri Orhangazi ilçesinde sonbaharın kurak geçmesi sebebiyle polen getiremeyen ve yavruya yatamayan arılarda ciddi ölümler yaşanıyor
27.02.2017 Yaşam
Arı ölümlerinin nedeni mide enfeksiyonu
Arı ölümlerinin nedeni mide enfeksiyonu Geçtiğimiz yıl yüzde 70’i bulan arı ölümleriyle ilgili geniş çaplı araştırmalar hastalığın nedeninin mide enfeksiyonu olduğunu ortaya çıkardı...
13.01.2016 Yaşam
Başbakan da onu kullanıyor
Başbakan da onu kullanıyor Soğuk yenirse neye ılık yenirse neye iyi geliyor. İşte balın mucizeleri...
21.02.2011 Sağlık
Arı ölümleri durmazsa sebze meyve kalmayacak
Arı ölümleri durmazsa sebze meyve kalmayacak Arı ölümlerinin önüne geçilemezse bir kaç yıl içinde karpuz, domates, salatalık gibi 90 meyve ve sebze tarihe karışacak
3.05.2007 Yaşam
Bir haftada 20 bin kovan arı kayboldu
Bir haftada 20 bin kovan arı kayboldu Yüreğir İlçesi’ne bağlı, Esenler, Kütüklü ve Kesme Burnu köylerinde arılar, 12 Nisan’dan itibaren aniden ölmeye başladı
19.04.2007 Yaşam
Türkiye’de arıların yüzde 30’u öldü!
Türkiye’de arıların yüzde 30’u öldü! Dünya’da bilim adamlarının endişeyle izlediği gizemli arı ölümleri Türkiye’yi de vurdu. Sadece Hatay’da tam 600 milyon arı öldü. Uzmanlara göre nedeni küresel ısınma...
4.04.2007 Yaşam
Kitlesel arı ölümlerinin nedeni bulundu mu?
Kitlesel arı ölümlerinin nedeni bulundu mu? Bilim dünyası, yıllardır ani arı ölümlerinin arkasındaki gizemi çözmeye çalışıyor. Amerikalı araştırmacılara göre, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde de görülen arı ölümlerinin nedeni yıllardır bilinen bir parazit olabilir.
28.05.2015 Bilim ve Teknoloji
Bu rakamlar korkunç!
Bu rakamlar korkunç! Genç ölümlerinde üçüncü neden...
23.10.2012 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Arı Ölümleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arı ölümleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.