Arakanlı Müslümanlar

Arakanlı Müslümanlar

Son dakika arakanlı müslümanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arakanlı müslümanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arakanlı müslümanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arakanlı Müslümanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arakanlı müslümanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 107 arakanlı müslümanlar haberi bulunmuştur. Tüm arakanlı müslümanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bayram ziyaretlerini çocuklarımızla birlikte yapalım”
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bayram ziyaretlerini çocuklarımızla birlikte yapalım” Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir TV kanalında katıldığı sahur programında, “Bayramı mümkün oldukça akraba, eş dost, komşu ziyaretleri ile geçirmek gerekiyor. Çocuklar için çok neşeli günlerdir bayram günleri. Ziyaretlerde çocukların aramızda olması gerekiyor. Onlar büyüklerini takip edecekler” dedi.
1.05.2022 Yaşam
ABD'den Arakanlılara 180 milyon dolar yardım sözü
ABD'den Arakanlılara 180 milyon dolar yardım sözü ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Arakanlılara 180 milyon dolar daha yardım yapacaklarını açıkladı.
22.09.2021 Dünya
Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı…
Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı… ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan ayının başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı. Çin'deki Uygurlar, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar ve tüm dünyadaki Müslüman toplumlar da dahil insan haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Biden, "Müslümanlar hala zorbalığın, bağnazlığın ve nefret suçlarının hedefi oluyor. Bunlar kabul edilemez. Bunlar durmalı" dedi ve Kur'an-ı Kerim'den "Allah göklerin ve yerin nurudur" ayetini aktardı. Peki, Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı…
13.04.2021 Ramazan
'Akıllı telefon bir mülteci için yaşam kiti, pusula görevi görüyor'
'Akıllı telefon bir mülteci için yaşam kiti, pusula görevi görüyor' Doç. Dr. Özdemir, akıllı telefonların mülteciler için yaşam kiti görevi gördüğünü, dijitalleşmenin göçü kolaylaştırdığını belirterek, "Mültecilerin kurdukları sosyal ağlarda sadece mülteciler yok, kaçakçılar ve insan tacirleri de var." dedi.
24.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden 'Arakanlı Müslümanlar' kararı
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden 'Arakanlı Müslümanlar' kararı Uluslararası Ceza Mahkemesi, Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen suçlarla ilgili soruşturma başlatılmasına izin verdi.
14.11.2019 Dünya
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar AK Parti Sözcüsü Çelik, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin, "Hukuka, belgeye, anlaşmaya dayanan bir ilişkiyle ancak KKTC'nin hakları korunursa bu kriz sona ermiş olur." dedi.
11.07.2019 Gündem
Türkiye'nin sunduğu karara BM'de büyük destek
Türkiye'nin sunduğu karara BM'de büyük destek Türkiye'nin öncülüğünde Myanmar'da özellikle de Arakanlılara yönelik insan hakları ihlallerini kınayan ve hesap verebilirlik çağrısı yapan Birleşmiş Milletler kararı büyük destek aldı.
17.11.2018 Dünya
Bangladeş anlaşmadan vazgeçti
Bangladeş anlaşmadan vazgeçti Bangladeş, Arakanlı mültecilerin yurtlarına geri dönüşü için Myanmar ile vardığı anlaşmayı uygulamaktan vazgeçti.
15.11.2018 Dünya
Arakanlı Müslümanlar ikna edilmeye çalışılacak
Arakanlı Müslümanlar ikna edilmeye çalışılacak Bangladeşli yetkililer, Arakanlı Müslümanların geri dönüşlerinin, gönüllülük esaslı olmak üzere planlandığı gibi bugün başlayacağını bildirdi.
15.11.2018 Dünya
'ABD ile ticaret savaşında kazanan taraf yok'
'ABD ile ticaret savaşında kazanan taraf yok' Çin Başbakanı Li Kıçiang, ABD ile yaşanan ticaret savaşının kazananı olmadığını söyledi.
13.11.2018 Dünya
Kanada, Myanmar Dışişleri Bakanı'nın vatandaşlığını iptal etti
Kanada, Myanmar Dışişleri Bakanı'nın vatandaşlığını iptal etti Kanada, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara uygulanan soykırıma sessiz kalan Myanmar Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii'ye 2007'de verilen fahri vatandaşlığı iptal etti.
28.09.2018 Dünya
BM'den Arakan için "yeni mekanizma" kararı
BM'den Arakan için "yeni mekanizma" kararı Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nde kabul edilen önergeyle, Myanmar'da Arakanlı Müslümanların 2011'den bu yana maruz kaldığı soykırım ve diğer insan hakları ihlallerine yönelik delillerin toplanması ve gelecekte yapılacak bir yargılamaya dosya hazırlanması için "bağımsız bir mekanizma" kurulması kararlaştırıldı.
27.09.2018 Dünya
UCM'den Myanmar'ın işlediği suçlara ön inceleme
UCM'den Myanmar'ın işlediği suçlara ön inceleme Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Myanmar'ın Arakanlı Müslümanlara karşı işlediği suçlarla ilgili ön inceleme başlattığını duyurdu.
18.09.2018 Dünya
BM: Arakanlı Müslümanlar soykırıma maruz kaldı
BM: Arakanlı Müslümanlar soykırıma maruz kaldı BM, Arakanlı Müslümanların Myanmar ordusu tarafından, soykırım olarak tanımlanan 5 maddeden 4'üne maruz kaldığını kaldığını bildirdi. BM, Myanmar Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing ve üst düzey komutanların "uluslararası güvenilir bir mahkemede" soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçlarından hesap vermesi çağrısında bulundu.
18.09.2018 Dünya
BM'den 'acil harekete geçin çağrısı!'
BM'den 'acil harekete geçin çağrısı!' Birleşmiş Milletler'in (BM) kurduğu Uluslararası Myanmar Bağımsız Araştırma Misyonu, Myanmar'ın Uluslararası Ceza Mahkamesi'nde (UCM) soykırım suçundan yargılanması için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi çağrısında bulundu.
27.08.2018 Dünya
BM, Myanmar’da generallerin soykırım suçundan yargılanmalarını istedi
BM, Myanmar’da generallerin soykırım suçundan yargılanmalarını istedi BM, Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara soykırım uygulandığını açıkladı. Myanmar Genelkurmay Başkanı ve diğer generallerin sokyırım suçundan UCM'de yargı önüne çıkarılmasını isteyen BM, uluslararası topluma da yaptırım ve ambargo çağrısı yaptı. BM'nin açıklaması sonrası sosyal medya devi Facebook ve Instagram, Myanmar ordusunun tepesindeki isimlerin ve resmi hesabın yasaklandığını açıkladı.
27.08.2018 Dünya
Arakanlı mülteciler insan kaçakçılığı riskiyle karşı karşıya
Arakanlı mülteciler insan kaçakçılığı riskiyle karşı karşıya Uluslararası Göç Örgütü, binlerce Arakanlı mültecinin insan kaçakçılarının tuzağına düşme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
3.08.2018 Dünya
Hastanede iç organları çalındı!
Hastanede iç organları çalındı! Bangladeş'in Cox’s Bazar şehrinde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırılan Arakanlı bir Müslüman gencin iç organları çalındı. Hastaneden cenazeyi alan aile bireyleri karşıladıkları manzara karşısında büyük şok yaşadı.
3.08.2018 Dünya
Arakanlı Müslümanlar için 100 milyon dolarlık hibe onaylandı
Arakanlı Müslümanlar için 100 milyon dolarlık hibe onaylandı Asya Kalkınma Bankasının (ADB), Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman mülteciler için öngörülen 200 milyon dolarlık hibenin ilk yarısını onayladığı bildirildi.
6.07.2018 Dünya
AB, Myanmarlı askerlere yaptırım kararı aldı
AB, Myanmarlı askerlere yaptırım kararı aldı Yüzbinlerce Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e sürülmesinden sorumlu tutulan askerlere ait mal varlıkları donduruldu. Aralarında iki generalin de bulunduğu Myanmarlı üst düzey askerler AB ülkelerine seyahat edemeyecek.
26.06.2018 Dünya
‘Facebook Myanmar  krizini körükledi’
‘Facebook Myanmar krizini körükledi’ Bağımsız uzmanların yaptığı araştırmalar, Myanmar’da sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yayılan nefret mesajlarının, yüzbinlerce Arakanlı Müslümanın göç etmesiyle sonuçlanan krizi körüklediğini gösteriyor
4.04.2018 Dünya
Kız çocuklarını cinsel ilişki işçiliğine zorluyorlar!
Kız çocuklarını cinsel ilişki işçiliğine zorluyorlar! BBC'nin yaptığı araştırma, Myanmar'dan Bangladeş'teki mülteci kamplarına kaçan Arakanlı Müslüman kız çocukların seks ticaretine zorlanarak yabancılara satıldığını ortaya çıkardı.
21.03.2018 Dünya
Son dakika... Bakan'dan vize açıklaması!
Son dakika... Bakan'dan vize açıklaması! AB Bakanı Ömer Çelik'ten son dakika vize açıklaması. Bakan Çelik, Avrupa Birliği ile yürütülen 'vize serbestisi' görüşmelerine ilişkin "Vize ile ilgili çalışmayı tamamladık. Bugün yarın komisyona bu çalışma teslim edilecek. Türkiye üzerine düşen bütün mükellefiyetleri yerine getirmiştir. Bize göre 72 kriterin hepsi yerine getirilmiştir." dedi.
7.02.2018 Dünya
Arakan'da polis ateş açtı: Onlarca ölü!
Arakan'da polis ateş açtı: Onlarca ölü! Güvenlik güçlerinin, Arakan eyaletinde göstericilerin üzerine ateş açması sonucu 7 kişi yaşamını yitirdi.
17.01.2018 Dünya
Myanmar'da polis protestocuların üzerine ateş açtı: 7 ölü
Myanmar'da polis protestocuların üzerine ateş açtı: 7 ölü Myanmar'ın Arakan eyaletinde güvenlik güçlerinin protestocuların üzerine ateş açması nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti.
17.01.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Arakanlı Müslümanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arakanlı müslümanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.