Antikor Testi

Antikor Testi

Son dakika Antikor testi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Antikor testi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Antikor testi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antikor Testi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antikor testi gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 antikor testi haberi bulunmuştur. Tüm antikor testi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı Kadınlarda düşük yapma oranlarını etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyen Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, sebebi bilinmeyen düşüklerin altındaki etkenin araştırılmayan enfeksiyonlar olduğuna dikkat çekti. İpek Ada Alver, “Düşük oluşumuna sebep olan pek çok mikroorganizma var. Bunların kimisi hijyen eksikliğinden, kimisi iyi pişmemiş etlerden ve pastörize edilmeyen sütlerden, kimisi de hayvan dışkısından geçebilmektedir” diyerek anne adaylarına uyarı ve önerilerde bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Ruslar QR kodu olmadan sosyal alanlara giremeyecek
Ruslar QR kodu olmadan sosyal alanlara giremeyecek Rusya Devlet Duması, korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla QR kodlarının uygulanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti. Bu yasayla birlikte QR kodu olmayan vatandaşlar seyahat edip sosyal alanlara giremeyecek.
16.12.2021 Dünya
En iyi ve en kötü performanslı antikor test kitleri belirlendi
En iyi ve en kötü performanslı antikor test kitleri belirlendi ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından acil kullanım izni verilen 48 farklı antikor testinin performansları Yakın Doğu Üniversitesi araştırmacıları tarafından değerlendirildi. En iyi ve en kötü performanslı antikor test kitlerinin belirlendiği çalışma, Avrupa Biyoteknoloji Kongresi’nden en iyi sözlü bildiri ödülü aldı.
9.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Boşanan çiftlerle ilgili emsal karar!
Boşanan çiftlerle ilgili emsal karar! Yönetmen Pekin Azer'in ayrıldığı eşine "Çocuğumuzu görmek için PCR testi yaptır" talebi mahkemelik oldu. Test yaptırmayı reddeden ve koronavirüse yakalanan anne için mahkeme, bir ay boyunca 'çocuğuna yaklaşmama" tedbiri koydu. Hukukçulara göre bu dava, benzer tartışmalar için emsal niteliğinde. Artık eşler birbirlerinden PCR testi ve aşı kartı isteyebilir.
25.11.2021 Yaşam
PCR testi ücretli mi? PCR testi nasıl yapılır, PCR testi için randevu gerekli mi?
PCR testi ücretli mi? PCR testi nasıl yapılır, PCR testi için randevu gerekli mi? Türkiye salgınla mücadelede yeni bir döneme başladı. Aşı olmayan kişiler için PCR testi zorunlu tutulacak. Okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemişlerden, negatif PCR test sonucu istenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelge kapsamında koronavirüs aşısı olmayan işçilerden iş yeri ya da işveren tarafından 6 Eylül itibariyle zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları istenebilecek. Peki, PCR testi ücretli mi? PCR testi nasıl yapılır, PCR testi için randevu gerekli mi?
6.09.2021 Gündem
Covid-19 aşısı olanlarda antikor düzeyi araştırılıyor
Covid-19 aşısı olanlarda antikor düzeyi araştırılıyor Trabzon'da, ‘Covid-19 aşılı bireyler üzerinde antikor düzey ölçüm araştırması’ başlatıldı. Koronavirüs aşısı yaptıran 18-65 yaş aralığındaki katılımcılardan alınan kan ve trombosit örnekleri analiz edilerek bağışıklığın oluşmasında aşıdan sonra beslenme durumu ve fiziksel aktivitenin etkileri araştırılıyor.
26.08.2021 Sağlık
Hastalığı evinde geçirenler buna dikkat etmeli
Hastalığı evinde geçirenler buna dikkat etmeli Koronavirüsün insanlardan evcil hayvanlara bulaşması, virisün İngiltere varyantının evcil hayvanlarda ciddi kalp sorunlarına yol açabildiğinin bildirilmesi, bilim dünyasında, “Evcil hayvanların da aşılanması gerekiyor mu?” tartışmasını bir kez daha gündeme getirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Prof. Dr. Kenan Midilli, “Hayvanlarda ağır hastalık yapmıyor ama hayvanlara bulaş olması, epidemiyolojik açıdan bazı riskler içerebiliyor. Virüsün hayvanlarda da farklı bir evrimleşme gösterme riskinden dolayı bunun üzerinde çok duruluyor. Evcil hayvanı olanların, hastalık süresince hayvanlarını da korumak adına mesafeli olması gerekiyor” dedi.
7.04.2021 Sağlık
Sinovac mı Biontech mi, hangi aşı daha etkili? Hangi korona aşısı daha iyi?
Sinovac mı Biontech mi, hangi aşı daha etkili? Hangi korona aşısı daha iyi? Sinovac aşısı mı Biontech mi? sorusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Biontech aşısının Türkiye'ye getirildiğini ve ilk dozlarının uygulanmaya başladığını duyurmasının ardından, herkes tarafından cevabı aranan soru oldu. Aşı sırası gelip, aşı hakkı kazanan vatandaşlar Sinovac aşısının mı, Biontech aşısının mı daha etkili olduğunu merak ediliyor. Sinovac ve Biontech aşısı hakkındaki merak edilenler…
6.04.2021 Gündem
Sinovac aşısı ile ilgili çok çarpıcı gerçek! Yüzde 99 çıktı...
Sinovac aşısı ile ilgili çok çarpıcı gerçek! Yüzde 99 çıktı... Türkiye'nin kullandığı Sinovac aşısı ile ilgili çok çarpıcı gerçek ortaya çıktı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanlarının yürüttüğü 'SARS CoV-2 İnaktif (Sinovac-Coronavac) aşısının bağışıklık yanıtı' araştırması sonuçlandı. Araştırmaya göre aşının ikinci dozundan sonra kadınlarda yüzde 99.2, erkeklerde ise yüzde 95.7 oranında etkili antikor yanıtı tespit edildi. Manisa CBÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğrt. Üyesi Şebnem Şenol Akar, "Burada vurgulamamız gereken şey bir doz aşının asla yeterli olmayacağı, muhakkak ikinci dozun olunması gerektiğidir. Koruyuculuğun bu şekilde oluşabileceğini söylememiz çok önemli" dedi.
5.04.2021 Sağlık
Yurtdışı seyahat kuralları değişti! SHGM yeni Covid 19 yurtdışı seyahat kuralları nelerdir?
Yurtdışı seyahat kuralları değişti! SHGM yeni Covid 19 yurtdışı seyahat kuralları nelerdir? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçakla seyahat eden yolcular için uygulanacak olan korona kurallarına getirilen ek tedbirlerle ilgili 'Ülkelere Giriş Tablosu' yayınladı. Türkiye'den ABD'ye gidecek olan yolcuların seyahatten önceki 3 gün içinde test yaptırması, korona geçirenlerin ise 90 gün için iyileştiklerine dair belgeyi sunmaları gerekli. Almanya, yalnızca önemli rollerdeki kişileri ülkeye kabul ederken, Çin ise nükleik asit testi istediğini belirtti.
29.03.2021 Gündem
Koronavirüs kuralları güncellendi! Yurt dışı seyahatlerinde...
Koronavirüs kuralları güncellendi! Yurt dışı seyahatlerinde... Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yurt dışından Türkiye'ye gelecek olan yolcuların son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucuyla ibraz etmesinin gerektiğini, bazı ülkelerin ise Türkiye'den seyahat eden yolcular için ek koronavirüs önlemleri getirdiğini açıkladı.
28.03.2021 Gündem
'Şuurumu kaybettim eşimin adını hatırlamadım'
'Şuurumu kaybettim eşimin adını hatırlamadım' Menemenspor'un genç teknik direktörü Ümit Karan, koronavirüs ile geçen sıkıntılı günlerini açıkladı.
2.03.2021 TFF 1.Lig
Aşı olmak için antikor testi yaptırmak gerekiyor mu?
Aşı olmak için antikor testi yaptırmak gerekiyor mu? Koronavirüs aşısı öncesi antikor testi yapılmasının gerekmediğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Cengiz Uzun, “Koronavirüs geçiren hastalarda antikorun 6 aydan sonra azaldığı yapılan çalışmalar ile gösterilmiştir. Bu nedenle aşı olmak için antikor testi yaptırmaya gerek yok” dedi.
17.01.2021 Sağlık
'Aşı olmak için antikor testi yaptırmaya gerek yok'
'Aşı olmak için antikor testi yaptırmaya gerek yok' Koronavirüs aşısı öncesi antikor testi yapılmasının gerekmediğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Cengiz Uzun, “Koronavirüs geçiren hastalarda antikorun 6 aydan sonra azaldığı yapılan çalışmalar ile gösterilmiştir. Bu nedenle aşı olmak için antikor testi yaptırmaya gerek yok” dedi.
17.01.2021 Sağlık
Çin aşısına gönüllü olmuştu! Tek dozda şaşırtan sonuç
Çin aşısına gönüllü olmuştu! Tek dozda şaşırtan sonuç Diyarbakır'da Sinovac firmasının CoronaVac aşısının tek dozu uygulanan Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlyas Yolbaş'ın yapılan testinde yeterli düzeyde antikor oluştuğu tespit edildi.
2.01.2021 Gündem
Yurt dışı seyahatleri için aşı zorunlu mu olacak? Dijital sağlık pasaportu geliyor!
Yurt dışı seyahatleri için aşı zorunlu mu olacak? Dijital sağlık pasaportu geliyor! Ülkemizde koronavirüs aşılarıyla ilgili tartışmalar sürerken, uluslararası seyahatler için aşı ve sağlık pasaportu gibi zorunluluklar getirilmesi yönünde çalışmalar hızlandı. Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Covid-19 test ve aşı bilgilerinin yer aldığı dijital sağlık pasaportu hazırlıklarını hızlandırdığını söyledi.
26.12.2020 Ekonomi
ABD, İngiltere'den gelen tüm yolculara negatif Kovid-19 testi şartı
ABD, İngiltere'den gelen tüm yolculara negatif Kovid-19 testi şartı ABD, İngiltere'den ülkeye gelecek tüm yolcuların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin negatif olması şartını getirdi.
25.12.2020 Dünya
'Aşı pasaportu' tartışma yarattı!
'Aşı pasaportu' tartışma yarattı! Aşı pasaportu konusu tartışmalara yol alçı. Aşı pasaportu uygulamasına göre aşı yoluyla ya da hastalığı geçirerek koronavirüs bağışıklığı kazanan ve bunu belgeleyen kişiler ek haklara sahip olabilir ya da bazı kısıtlamalardan muaf tutulabilir.
20.12.2020 Dünya
Yerli antikorla Kovid-19 antijen testi üretiliyor
Yerli antikorla Kovid-19 antijen testi üretiliyor İzmir'de kurulu tıbbi malzeme firması Türklab, yerli antikor kullanarak ürettiği Kovid-19 antijen testinin satışına başladı.
14.12.2020 Bilim ve Teknoloji
PCR'ye alternatif test! Yerli antikorla koronavirüs antijen testi üretildi!
PCR'ye alternatif test! Yerli antikorla koronavirüs antijen testi üretildi! Yerli antikorla Kovid-19 antijen testi üreten Türklab, ürünün satışına başladı. Firmanın geliştirdiği, 5 dakikada sonuç veren Kovid-19 antijen tanı kiti için herhangi bir laboratuvara ihtiyaç duyulmuyor. Türklab Genel Müdürü Kartal Yağlıdere, "Antikorlar ithal edilirken çok ciddi paralar ödeniyor. Bu ürünle antikorlarda yurt dışına bağımlılığımızı engelledik" dedi.
13.12.2020 Sağlık
Yılbaşında kaç gün yasak var? Yılbaşı 4 gün tatil mi? Yılbaşı yasağı - kısıtlaması |
Yılbaşında kaç gün yasak var? Yılbaşı 4 gün tatil mi? Yılbaşı yasağı - kısıtlaması | Yılbaşı yasağı vatandaşın merak ettiği soruların başında yer alıyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın liderliğinde toplandı. Aşı gündemiyle toplanan, bilim kurulunun ardından Bakan Koca açıklamalarda bulundu. Aşının ücretsiz olacağını belirten Koca, "Aşı 14-21 gün arayla 2 doz halinde uygulanacaktır. Aşı kampanyası kapsamında vatandaşlarımıza bedelsiz olarak verilecek ve başta aile sağlığı olmak üzere sağlık kuruluşlarımızda yapılacaktır." ifadelerini kullanırken yılbaşında kısıtlama olup olmayacağına yönelik de açıklama yaptı. Peki, Yılbaşında kaç gün yasak, 4 gün mü?
10.12.2020 Gündem
Evde hızlı koronavirüs testi yapanlara uyarı!
Evde hızlı koronavirüs testi yapanlara uyarı! Hızlı antikor testlerinin, eczanelerde satışı olmamasına rağmen çeşitli yollarla temin edildiğini ve hastaneye PCR testine gitmek istemeyen vatandaşların “Kovid miyim değil miyim" şüphesiyle iş yerlerinde, hatta evlerde kullandıklarını belirten Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı ve Aile Hekimi Dr. Gürsel Özer uyarılarda bulundu. Dr. Özer, “Hızlı antikor testlerindeki negatif sonucun tek başına güvenirliği yok. Mutlaka PCR testiyle sağlaması yapılmalı. Bu testler aslında teşhis amaçlı değil, kişinin daha önceden Kovid geçirip geçirmediğinin anlaşılması için, tarama amaçlı kullanılır. Bireysel kullanımı, yalancı güven duygusu ile kişinin hastalığı yaymasına sebep olabilir" dedi.
29.11.2020 Sağlık
Koronavirüs aşısıyla ilgili umutlandıran sözler!
Koronavirüs aşısıyla ilgili umutlandıran sözler! Çin'de geliştirilen Covid-19 aşısı, sağlık çalışanlarının ardından gönüllü vatandaşlar üzerinde de uygulanıyor. Kendisi de gönüllü olarak aşı olan Göğüs Hastalıkları ve Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedat Altın “Gerçekten aşı dışında şu anda bizim başka bir seçeneğimiz yok” dedi. Gönüllü olarak hastaneye aşı olmaya gelen Murat Çelik ise, “Herhangi bir tedirginliğim yok. Bizim bu virüsle tanışacağımızı düşünüyorum. Bence bu şekilde kontrollü olarak tanışmak daha doğru olacak” diye konuştu.
24.11.2020 Sağlık
Uzmanlar uyardı: Tanı koymada güvenilir değil
Uzmanlar uyardı: Tanı koymada güvenilir değil Koronavirüs salgınında vaka sayıları artmaya devam ederken, kişiler farklı test tipleriyle virüsün kendilerine bulaşıp bulaşmadığını öğreniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gülfem Terek Ece, "Evde yapılabilen hazır test kitleri duyarlı olmadıkları için güvenilirlikleri son derece düşük. Negatif veya pozitif yanıt gerçeği yansıtmayabilir. Mutlaka hastaneye giderek PCR testi yaptırmalı. PCR testi pozitif çıkan kişiler tanıyı desteklemek ve bağışıklık yanıtı ortaya koyabilmek için antikor testi de yaptırmalı" dedi.
23.11.2020 Sağlık
Evde yapılan hızlı korona testlerine ilişkin uyarı! 'Tanı koymada güvenilir değil'
Evde yapılan hızlı korona testlerine ilişkin uyarı! 'Tanı koymada güvenilir değil' Korona salgınında vaka sayıları artmaya devam ederken, kişiler farklı test tipleriyle virüsün kendilerine bulaşıp bulaşmadığını öğreniyor. Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gülfem Terek Ece, "Evde yapılabilen hazır test kitleri duyarlı olmadıkları için güvenilirlikleri son derece düşük. Negatif veya pozitif yanıt gerçeği yansıtmayabilir. Mutlaka hastaneye giderek PCR testi yaptırmalı. PCR testi pozitif çıkan kişiler tanıyı desteklemek ve bağışıklık yanıtı ortaya koyabilmek için antikor testi de yaptırmalı" dedi.
23.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Antikor Testi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antikor testi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.