Ailesinde erken ölüm ve kalp krizi olanlar dikkat! Aort anevrizması ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce belirti vermeyebiliyor
Ailesinde erken ölüm ve kalp krizi olanlar dikkat! Aort anevrizması ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce belirti vermeyebiliyor Ailesinde, akrabalarında, sebebi belirlenmemiş dahi olsa, ‘erken ve ani ölüm’ olan kişilerin potansiyel hasta olabileceği belirtildi. Gecikmenin hayati risk oluşturduğu aort anevrizmaları için, düzenli kalp muayenesinin önemine işaret eden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Noyan Temuçin Oğuş, “Anevrizmalara yönelik cerrahi ne kadar büyük olursa olsun anevrizma komplikasyonları gelişmeden, zamanında yapılan müdahale başarıyı artırır” dedi. Prof. Dr. Oğuş, aort anevrizmasının ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce hiçbir belirti vermeyeceğine de dikkat çekti.
27.09.2023 Sağlık
"Bebeği sırtüstü yatırmak riski azaltıyor"
"Bebeği sırtüstü yatırmak riski azaltıyor" Bebeklerin sırtüstü yatmasının ani ölüm riskini azalttığına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, “Bebekler gece olsun, gündüz olsun, yatağına her zaman sırtüstü yatırılmalı. Saygın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları derneklerinin ortak görüşüne göre sırtüstü yatmak ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) riskini azaltan en güvenli pozisyondur” dedi.
31.03.2021 Sağlık
6 saatten az uyuyanlarda büyük risk!
6 saatten az uyuyanlarda büyük risk! Doç. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ani ölümler, kalp krizleri ve felç gibi hayatı tehdit eden durumların uyku ile ilişkisine vurgu yaparak “Sağlıklı uyku en az 7 saat olmalıdır. Araştırmalar, 6 saatten az uyuyanlarda her bir saatlik düşüş için kalp ritim bozukluğu riskinin 1.7 kat artırdığını gösteriyor” dedi.
27.12.2019 Sağlık