Andropoz

Andropoz

Son dakika andropoz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan andropoz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını andropoz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Andropoz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan andropoz gelişmeleri de dahil olmak üzere 38 andropoz haberi bulunmuştur. Tüm andropoz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erkelerde 30'lu veya 40'lı yaşlarda başlıyor, ömür boyu devam ediyor! Libidoda azalma ve enerji düşüklüğü varsa dikkat!
Erkelerde 30'lu veya 40'lı yaşlarda başlıyor, ömür boyu devam ediyor! Libidoda azalma ve enerji düşüklüğü varsa dikkat! Erkeklerde testosteron seviyelerindeki düşüşü tanımlayan andropoz, ‘’erkek menopozu“ olarak açıklanmaya çalışılsa da hala yeterince anlaşılmayan ve tanınmayan bir süreçtir. Andropozun etkileri bireyden bireye değişiklik gösterip, yaşam tarzı, genetik faktörler ve çevresel etmenlere de bağlıdır. Hormonal temelli olsa da kişiyi fiziksel ve psikolojik olarak da etkiler. Psikiyatri uzmanı Dr. Tuba Erdoğan andropozun erkeklerde hangi psikolojik değişikliklere yol açtığını sıralarken, andropozun yaşlanma sürecinin doğal bir parçası olduğunu kadınlardaki menopoz gibi evrensel ve patalojik bir durum olmadığının da altınız çizdi.
4.02.2024 Yaşam
Çiftler arasında değer ve takdir aldatmayı önlüyor!
Çiftler arasında değer ve takdir aldatmayı önlüyor! Evlilik ve ilişkilerin bazılarında yaşanan aldatmanın, pek çok nedeni olabileceğini belirten uzmanlar, ilişkilerin gelişmesi ve sürdürülebilir olması için sürekli ilgiye ve beslenmeye ihtiyacı olduğunun altını çiziyor. Uzmanlar, aldatılmanın önlenmesi için çiftlerin birbirlerine değer vermesini ve hak ettikleri takdirin gösterilmesini tavsiye ediyor. Uzmanlar, eşlerin birlikte kaliteli vakit geçirmelerinin, ilişkilerine de kendilerine de zaman ayırmalarının oldukça önemli olduğunu vurguluyor.
18.11.2021 Sağlık
Andropoz depresyonu tetikliyor
Andropoz depresyonu tetikliyor Antidepresan kullanımının son yıllarda artığını söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Ancak andropoz orta yaşlarda depresyonla karışabiliyor. Erkeklerde yaşla birlikte düşen testosteronun yarattığı andropoz sadece cinsel fonksiyonları etkilemiyor. Moral bozukluğu, duygu durum değişimleri, agresyon, öfke, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, genel motivasyon kaybı gibi etkileri de var” dedi.
6.10.2021 Sağlık
Tamer Karadağlı Savaşçı'dan ayrıldı mı? İşte Tamer Karadağlı'nın yeni dizisi!
Tamer Karadağlı Savaşçı'dan ayrıldı mı? İşte Tamer Karadağlı'nın yeni dizisi! Ekranların sevilen dizisi Savaşçı ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Savaşçı’da Göktürk Albay karakterine hayat veren Tamer Karadağlı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Diziyle anlaşması bittiği belirtilen Tamer Karadağlı'nın diziden ayrılacağı iddia edildi. Peki, Tamer Karadağlı Savaşçı'dan ayrıldı mı? Tamer Karadağlı'nın yeni dizisi!
14.05.2021 Gündem
Uzmanından andropoza karşı tavsiyeler
Uzmanından andropoza karşı tavsiyeler Andropoz için tavsiyelerini ve belirtilerini sıralayan Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Cinsel isteksizlik, motivasyon kaybı, moral bozukluğu gibi testosteron eksikliğine işaret eden sağlık sorunlarında dikkatli olun. Bazı karaciğer hastalıkları, tiroit sorunları, depresyon, ilaçlar da benzer bir tablo yaratabilir. Bu nedenle bir hekime başvurun” dedi.
13.10.2020 Sağlık
Bu hastalık cinsel hayatı bitiriyor!
Bu hastalık cinsel hayatı bitiriyor! Erkeklerde testosteron hormonunun azalması, andropoza neden oluyor. Cinsel hayatı bitiren bu hastalık artık 50 yaşında görülüyor.
27.11.2018 Sağlık
Testosteron düşerse ne olur?
Testosteron düşerse ne olur? Prof Dr. Halim Hattat 24-30 Eylül tarihleri arasında Londra’da düzenlenen Cinsel Sağlık Bilgilendirme haftası kapsamında yapılan basın toplantısında düşük testosteron rahatsızlığına karşı uyardı.
3.11.2018 Sağlık
Cinsellikte yarı yol bakımı 35’inde olmalı
Cinsellikte yarı yol bakımı 35’inde olmalı Yazarımız ürolog Prof. Dr. Halim Hattat’a bu defa biz, cinsellik konusunda merak edilenleri sorduk. Hattat, büyük bir keyif ve içtenlikle sorularımızı yanıtladı. Okuyun...
3.02.2018 Arşiv
Sağlıklı andropoz için günde en az 2 bardak süt
15.06.2016 Sağlık
Kadınların yeni derdi: Azgın Teke Sendromu
Kadınların yeni derdi: Azgın Teke Sendromu Azgın teke sendromu yaşı ilerleyen ve orta yaş krizinin çözümünü evinin dışında arayan erkekler için kullanılan yeni bir tanım...
8.06.2015 Sağlık
Şişman erkeklere kötü haber!
Şişman erkeklere kötü haber! Obezite pek çok hastalığa zemin hazırladığı gibi, erkek sağlığını da tehdit ediyor...
21.02.2015 Sağlık
TDK'tan prezervatife Türkçe karşılık!
TDK'tan prezervatife Türkçe karşılık! Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan çalışma grubu, eczacılık terimlerine bulduğu karşılıklarla ilk Türkçe eczacılık sözlüğünü hazırladı...
29.09.2021 Gündem
Aşırı terleyenler dikkat!
Aşırı terleyenler dikkat! Bu besinleri tüketirseniz...
24.05.2014 Sağlık
Aldatmanın suçlusu hormonlar mı?
Aldatmanın suçlusu hormonlar mı? İlişki, bağlılık ve cinsellik söz konusu olduğunda en çok araştırılan konulardan biri aldatma...
18.01.2014 Arşiv
Andropoz reçeteniz!
Andropoz reçeteniz! İlerleyen yaşla birlikte erkeklik hormonu testosteron seviyelerinde doğal bir düşüş meydana geliyor...
14.09.2013 Arşiv
Issız adamın eksikliği:  Bağlılık hormonu oksitosin
Issız adamın eksikliği: Bağlılık hormonu oksitosin onumuz ilişkiler ve son dönemlerde popüler olan bağlılık meselesi...
23.02.2013 Arşiv
Azgın teke sendromu gerçek mi?
Azgın teke sendromu gerçek mi? - Orta yaşlardan itibaren erkeklerin yaşamını olumsuz etkileyen hormonal değişimler, özel yaşamlarına da yansıyor...
25.11.2012 Arşiv
Erkeklik fonksiyonunu bozuyor
Erkeklik fonksiyonunu bozuyor Kadınlık hormonuna benzer maddeler açığa çıkarıyor...
15.09.2012 Sağlık
Tüzmen: ODTÜ'de devrimcileri dövüp dövüp atıyorduk
Tüzmen: ODTÜ'de devrimcileri dövüp dövüp atıyorduk Kürşat Tüzmen'den olay yaratacak yeni açıklamalar...
29.09.2021 Gündem
Üç kadından biri..
Üç kadından biri.. Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Selçuk Yücel'den kadınlara önemli bir uyarıda bulundu
1.06.2012 Sağlık
“60’ından sonra da düzenli seks yapın”
“60’ından sonra da düzenli seks yapın” ´60´ından sonra seks gençlik yıllarına göre daha iyi yaşanır´
20.01.2012 Arşiv
Eşime 'azdım' dedim
Eşime 'azdım' dedim Tarık Pabuççuoğlu eşine hayatında başka bir kadın istediğini söyleyince...
27.04.2011 Magazin
Duyunca çok şaşıracaksınız!..
Duyunca çok şaşıracaksınız!.. En önemli cinsel organ hangisi çıktı?..
22.04.2011 Sağlık
Erkek cinselliğinde ilk 3 sorun
Erkek cinselliğinde ilk 3 sorun Erkek cinselliğinde ilk 3 sorun
13.04.2011 Sağlık
Yastık yapmak kadın kıyafeti yapmak kadar vaktimi alıyor
Yastık yapmak kadın kıyafeti yapmak kadar vaktimi alıyor Yastık By Rıfat Özbek Londra´da kapışılıyor
12.03.2011 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Andropoz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki andropoz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.