Altın İthalatı

Altın İthalatı

Son dakika altın ithalatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan altın ithalatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını altın ithalatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Altın İthalatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan altın ithalatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 252 altın ithalatı haberi bulunmuştur. Tüm altın ithalatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.
27.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?  Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı)
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı) Dolar, altın, borsa ve banka mevduat faizi yatırımcıları tarafından merakla beklenen mart ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler, politika faiziyle ilgili beklentilerini açıklamıştı. Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar tarafından beklenen kritik faiz kararıyla birlikte güncel piyasa verileri takip ediliyor
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararındaydı. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ikinci kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, sürpriz bir kararla politika faizinde 500 baz puan artırıma giderek, faizi yüzde 50 seviyesine çekti.
21.03.2024 Ekonomi
Savaş hali piyasaları nasıl etkileyecek? Bakan Şimşek merak edilen soruları yanıtladı
Savaş hali piyasaları nasıl etkileyecek? Bakan Şimşek merak edilen soruları yanıtladı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İsrail- Filistin savaşının Türkiye’ye etkisi ne olur? sorusuna cevap verdi. Bakan Şimşek Türkiye ekonomisine yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.
10.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı ihracat rakamlarını açıkladı
Ticaret Bakanlığı ihracat rakamlarını açıkladı Ticaret Bakanlığı Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre haziran ayında ihracat 20,9 milyar dolar oldu.
3.07.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı: İhracat yüzde 17,2 ithalat yüzde 4,5 azaldı
Ticaret Bakanlığı: İhracat yüzde 17,2 ithalat yüzde 4,5 azaldı Ticaret Bakanlığı, nisan ayında ihracatın yüzde 17,2, ithalatın yüzde 4,5 oranında azaldığını açıkladı.
2.05.2023 Ekonomi
İhracatta tarihi rekor! Bakan Muş güzel haberi duyurdu
İhracatta tarihi rekor! Bakan Muş güzel haberi duyurdu Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Bakan Muş: Mart ayında ihracat yıllık yüzde 4.4 artışla 23.6 milyar dolar oldu. Bu, tüm zamanların en yüksek aylık ihracatıdır." açıklamasında bulundu.
4.04.2023 Ekonomi
Şubat ayı ihracat rakamları belli oldu
Şubat ayı ihracat rakamları belli oldu Ticaret Bakanlığı 2023 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre 2023 yılı Şubat ayında ihracat, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %6,4 azalışla 18,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.
2.03.2023 Ekonomi
Tüm zamanların ocak ayı ihracat rekoru kırıldı
Tüm zamanların ocak ayı ihracat rekoru kırıldı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçtiğimiz yıl yakaladığı ivmeyi bu yılın ilk ayında da devam ettirerek en yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaştığını ifade ederek, "Ocak ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolara ulaşmıştır" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini! TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu Enflasyon Raporu 2023-I Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak,"Enflasyondaki düşüş ile birlikte fiyatlama davranışlarının ekonomik temellerle uyumlu hale geldiğini göreceğiz. 2023 yılında enflasyonun tahminlerimizle uyumlu seviyelerle gerçekleşmesi için tüm politikalarımızı kararlılıkla uygulayacağız." dedi.
26.01.2023 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kocaeli İş Dünyası Buluşması toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
20.01.2023 Ekonomi
İhracatta tarihi rekor! Bakan Muş açıkladı
İhracatta tarihi rekor! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kasım ayında ihracat rakamının geçen yıla göre yüzde 1,9 artarak 21,9 milyar dolar olduğunu duyurdu. Bakan Muş, ocak-kasım döneminde ihracatın yüzde 14 artışla 231 milyar doları aştığını kaydetti.
2.12.2022 Ekonomi
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu Ticaret Bakanı Mehmet Muş "İhracatımız 2022 yılı Ocak-Ekim döneminde, geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,4 oranında artarak 209,5 milyar dolar olmuştur" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
ABD'den altın piyasasını derinden etkileyecek hamle! Rusya’dan altın ithalatına yasak
ABD'den altın piyasasını derinden etkileyecek hamle! Rusya’dan altın ithalatına yasak ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’dan ABD’ye altın ithalatına yasak getirildiğini ve Rus savunma sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 100 kişi ve kuruma yaptırım uygulandığını duyurdu. Bu hamlenin altın piyasasını nasıl etkileyeceği ise şimdiden merak konusu oldu. Nitekim ABD, daha önce Rusya'ya petrol ve doğal gaz ambargosu uygulamış ve bu hamlenin ardından petrol fiyatlarından ciddi dalgalanmalar olmuştu.
28.06.2022 Ekonomi
ABD'den Rusya'ya yönelik yaptırım kararı! Biden duyurdu! Yasaklanıyor...
ABD'den Rusya'ya yönelik yaptırım kararı! Biden duyurdu! Yasaklanıyor... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile 24 Nisan sabahı başlayan Ukrayna savaşı can almaya devam ederken ABD Başkanı Biden Rusya'ya yönelik yeni yaptırımı açıkladı.
26.06.2022 Dünya
Altın fiyatları uçuşa geçti! Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altında böylesi görülmedi! Gram altın...
Altın fiyatları uçuşa geçti! Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altında böylesi görülmedi! Gram altın... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Altın fiyatları uçuşa geçti. Altında uzun zamandır böyle yükseliş görülmedi. Rusya’nın sabah saatlerinde Ukrayna'ya hava saldırısı başlatmasıyla küresel piyasalarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Ons altın 1940 dolara yükselirken iç piyasada gram altın 887 liraya ulaştı. Altın ile ilgili tahminler ise peş peşe geldi. İşte gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
24.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarında son dakika tahmini! Tarih verildi tersine dönecek, gram altın 1000 lira...
Altın fiyatlarında son dakika tahmini! Tarih verildi tersine dönecek, gram altın 1000 lira... Altın fiyatları yükselişe geçti, uyarılar art arda geldi. Tarih belli oldu, her şey tersine dönebilir. Aylar sonra zirveye çıkan altın fiyatlarında kararsız seyir söz konusu. Altın yatırımcıları Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi yakından takip ediyor, savaş ihtimali fiyatlardaki etkisini devam ettiriyor. ABD ve Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sonrası altın fiyatları yataya döndü. Geçtiğimiz gün 1918 dolara çıkarak 8 ayın zirvesini yenileyen ons altın, bugün 1900 dolar sınırında işlem görüyor. Bugüne 841 liradan başlayan gram altın ise geçen haftaya göre; hafif geri çekilerek 840 liradan işlem görüyor. Yatırımcılar ise ‘Gram altının ne zaman 1000 lira olacak?’ sorusuna cevap arıyor. Gram altın fiyatları ile ilgili uzmanlardan flaş açıklamalar gelirken; çeyrek altın, tam altın, yarım altın ve Cumhuriyet altını fiyatlarında son durum da belli oldu... İşte altın fiyatları ile ilgili tüm detaylar....
23.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatları uçuşa geçti! 13 aydır ilk kez oldu! Tarih belli oldu! Gram altında son dakika tahmini
Altın fiyatları uçuşa geçti! 13 aydır ilk kez oldu! Tarih belli oldu! Gram altında son dakika tahmini Altın fiyatları uçuşa geçti! Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik altın fiyatlarına tavan yaptırdı. Altın fiyatları 13 ay sonra ilk yeni gelişme yaşandı. Ons Altın güne 1904 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1904 dolar, en yüksek de 1914 dolar seviyesi görüldü. Saat 09:09 itibarıyla ons altın 1910 dolardan alıcı buluyor. Gram Altın fiyatları da ons altına paralel olarak yükseliş gösteriyor. Gram altın güne 837.4 liradan başladı. Gün içinde en düşük 835.7 lira, en yüksek de 842.9 lirayı gördü. Saat 09:09 itibarıyla 839.8 liradan alıcı buluyor. Öte yandan gram altının ne zaman 1000 lira olacağı ile ilgili uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
22.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika faiz açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika faiz açıklaması! Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu banka faaliyetlerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda, küresel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kavcıoğlu, "Enflasyondaki yükseliş geçici faktörlerden kaynaklanıyor. Cari işlemler dengesi iyileşmektedir. Bu hafta açıklanacak rezerv rakamımız 123,5 milyar dolar seviyesine yükselmiştir. 2021 yılında TL mevduat güçlü artışını sürdürmüş, yabancı para mevduat artışı görece sınırlı kalmıştır. TL'deki değer kaybı sadece faizle ilişkilendirilemez " dedi.
11.10.2021 Ekonomi
Emekli maaşı ve ikramiyeleri masadaydı! Yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Emekli maaşı ve ikramiyeleri masadaydı! Yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Milyonları beklediği kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaş ve ikramiyeleri ile ilgili müjdeyi duyurdu. Erdoğan, "Buradan emeklilerimize de müjde vermek istiyorum. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz." dedi.
5.07.2021 Gündem
Bakan Elvan'dan flaş dolar ve enflasyon açıklaması
Bakan Elvan'dan flaş dolar ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" mesajı verdi.
18.06.2021 Ekonomi
Altına resmen fark attı! Yatıran kazandı, rekora gidiyor
Altına resmen fark attı! Yatıran kazandı, rekora gidiyor Ne altın, ne dolar... Ona yatıran kazandı. Altına fark attı. 2021'in ilk 4 ayında gerçekleşen gümüş ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87 artış gösterdi. Aynı dönemde altın ithalatı ise yüzde 54 azaldı. Altının ons fiyatında yaşanan düşüş döneminde gümüş fiyatlarında yaşanan gerilemenin sınırlı kalması, yatırımcıların tercihinde etkili oldu.
18.05.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın ikinci enflasyon raporu sunumu için kameralar karşısına geçti. Kavcıoğlu, "Küresel ve yurtiçi gelişmeler ve enflasyona dair değerlendirmelerimizi sizlerle paylaşacağım. Salgına bağlı olarak 2020'de sert daralan küresel ekonomi destekleyici politikalar ve aşılama sürecindeki olumlu gelişmelerle toparlanmaya devam etmektedir. Bu iyileşme sürecinde özellikle imalat sanayi faaliyetleri belirleyici olmaktadır. Kısıtlanmalar nedeniyle Avrupa'da yavaşlamalar beklenirken, ABD'deki görünüm belirgin şekilde iyileşmektedir." ifadelerini kullandı.
29.04.2021 Ekonomi
Merkez Bankası açıkladı! Enflasyon beklentileri martta...
Merkez Bankası açıkladı! Enflasyon beklentileri martta... PPK Toplantı Özeti'nde enflasyon beklentilerinin mart ayında yükseldiği aktarılarak, "Kurul, enflasyon beklentilerindeki bu seyrin, fiyatlama davranışlarına ve orta vadeli enflasyon görünümüne yönelik riskleri artırdığının altını çizmiştir." denildi.
25.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Altın İthalatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki altın ithalatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.