Alberta

Alberta

Son dakika Alberta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alberta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alberta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alberta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alberta gelişmeleri de dahil olmak üzere 120 alberta haberi bulunmuştur. Tüm alberta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Acil durum ilan edildi! Kanada’da orman yangınları 110 farklı noktada devam ediyor
Acil durum ilan edildi! Kanada’da orman yangınları 110 farklı noktada devam ediyor Kanada’nın Alberta eyaletinde cuma günü başlayan orman yangınları 110 farklı noktada devam ederken 36 noktadaki yangın kontrolden çıktı. Sivillerin tahliye edildiği Alberta eyaletinde acil durum ilan edildi.
7.05.2023 Dünya
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur? Cumhurbaşkanı Erdoğan Ohal ilan edildiğini duyurdu. Yaptığı açıklamada “Çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” İfadelerini kullandı. Peki, OHAL nedir, OHAL ilan edildi ne demek? Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
8.02.2023 Gündem
Shivon Zilis kimdir, kaç yaşında, nereli? Elon Musk'ın ikiz bebek sahip olduğu ortaya çıktı!
Shivon Zilis kimdir, kaç yaşında, nereli? Elon Musk'ın ikiz bebek sahip olduğu ortaya çıktı! Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın, yapay zeka şirketi Neurolink'te yönetici olan Shivon Zilis ile birlikte gizlice ikiz çocuk sahibi olduğu ortaya çıktı. 50 yaşındaki Tesla ve SpaceX CEO'sunun babası olduğu bilinen çocuk sayısı 9'a yükseldi. Peki, Shivon Zilis kimdir, kaç yaşında, nereli?
7.07.2022 Dünya
Yatılı okul bölgesinde sayısız insan kalıntısı bulundu! 'Çocuk boyutundalar ve hiçbiri tabutta değil'
Yatılı okul bölgesinde sayısız insan kalıntısı bulundu! 'Çocuk boyutundalar ve hiçbiri tabutta değil' Kanada'da yatılı okul bölgesinde insan kalıntıları bulundu. Alberta eyaletindeki okulda bulunan insan kalıntılarının kayıp 200'den fazla çocuğa ait olabileceği düşünülüyor.
19.05.2022 Dünya
Bayer davayı kaybetti! Kanser olan çifte tazminat ödenecek, binlerce yeni dava açıldı
Bayer davayı kaybetti! Kanser olan çifte tazminat ödenecek, binlerce yeni dava açıldı İlaç devine büyük şok! Kansere yakalan çift tazminat davası açtı. Bayer davayı kaybetti. Alman ilaç ve kimyasal devi Bayer, bir tarım ürününün kansere yol açtığı gerekçesiyle açılan davayı temyizde de kaybetti. San Francisco Temyiz Mahkemesi, 2019'da Roundup isimli zirai ilacın kansere neden olduğuna ve davacı Pilliod çiftine tazminat ödenmesine hükmeden mahkemenin kararını onayladı.
12.08.2021 Ekonomi
150 km hızla giden arabada uyurken yakalandı
150 km hızla giden arabada uyurken yakalandı Kanada'nın Alberta eyaletinde 20 yaşındaki bir sürücü, oto-pilot konumunda saatte 150 kilometreyle giden Tesla marka sürücüsüz arabasında uyurken yakalandı.
18.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Naya Rivera ile Glee dizinde 3. ölüm! Mark Salling ve Cory Monteith neden öldü?
Naya Rivera ile Glee dizinde 3. ölüm! Mark Salling ve Cory Monteith neden öldü? ABD'de 4 yaşındaki oğluyla birlikte göle açıldıktan sonra ortadan kaybolan Glee dizisinin yıldızı oyuncu Naya Rivera'nın cansız bedeni bulundu. 33 yaşındaki oyuncunun oğlunun hayatını kurtardığı ancak kendisi için enerjisinin kalmadığı tahmin ediliyor. Cesedin Rivera'ya ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından Glee müzikalinden 30'lu yaşlarında ölen üçüncü kişi olurken, genç ölümler Glee laneti yorumlarına neden oldu. Naya Rivera’nın ölümün ardından gözler Glee dizinde oynayan ve ölen diğer oyuncular Mark Salling ve Cory Monteith’in ölüm nedenlerine çevrildi. Okuyucular Glee dizisinde oynayan ve ölen diğer oyuncular Mark Salling ve Cory Monteith’in neden öldüğünü sorgulamaya başladı.
14.07.2020 Gündem
Ülkenin tarihinde bir ilk! Vali yardımcılığı görevine getirildi
Ülkenin tarihinde bir ilk! Vali yardımcılığı görevine getirildi Kanada’nın Alberta eyaletinde vali yardımcılığı görevine, Müslüman olan Salma Lakhani getirildi. Kanada tarihinde bir ilk olan atama hakkında Kanada Başbakanı Justin Trudeau, “Alberta Vali Yardımcısı olarak eyaletine, ülkemize iyi hizmet edeceğini ve tüm Kanadalılar için ilham kaynağı olmaya devam edeceğini biliyorum” açıklamasını yaptı.
2.07.2020 Dünya
O ülkede bir ilk! Müslüman vali yardımcısı olarak atandı
O ülkede bir ilk! Müslüman vali yardımcısı olarak atandı Kanada Başbakanı Justin Trudeau, işletme sahibi ve hayırsever olan Salma Lakhani'nin Alberta eyaletinin vali yardımcısı olarak ilan edildiğini duyurdu. Lakhani, Kanada'da ilk Müslüman vali yardımcısı oldu.
1.07.2020 Dünya
Kanada'da corona virüs vaka sayısı 100 bini aştı
Kanada'da corona virüs vaka sayısı 100 bini aştı Kanada'da yeni tip corona virüs (Covid-19) vaka sayısı 100 bini geçti.
15.06.2020 Corona Virüsü
Kanada'da koronavirüsten ilk ölüm
Kanada'da koronavirüsten ilk ölüm Kanada'nın British Columbia eyaletinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile enfekte olan bir kişinin öldüğü, bunun virüs nedeniyle ülkedeki ilk ölüm olduğu bildirildi.
9.03.2020 Dünya
'Ölüm meleği' bulundu!
'Ölüm meleği' bulundu! Kanada'da bilim dünyasını heyecanlandıran bir keşif gerçekleşti. Calgary Üniversitesinden Dr. Jared Voris'in başkanlığındaki bilim heyeti, tyrannosaur türü dinozorlardan olan ancak bugüne kadar bilinmeyen yeni bir türün keşfedildiğini duyurdu.
11.02.2020 Gündem
ABD'de tarım ilacından kanser olan çifte 2 milyar doları aşkın tazminat
ABD'de tarım ilacından kanser olan çifte 2 milyar doları aşkın tazminat ABD'de endüstriyel tarım şirketi, yaban otlarının temizlenmesinde kullandığı ürününün kansere yol açması nedeniyle bir çifte toplamda 2 milyar 55 milyon dolar tazminat ödeyecek.
14.05.2019 Dünya
Bilim insanları korkutan gerçeği ortaya çıkardı!
Bilim insanları korkutan gerçeği ortaya çıkardı! Kanada'da yapılan bir araştırma, üç ayrı eyalette yoğun olarak bulunan buzulların önemli kısmının 50 yıl içinde yok olacağını ortaya koydu.
28.12.2018 Bilim ve Teknoloji
'Burada kimsenin çalışmaması lazım' diyerek istifa etti!
'Burada kimsenin çalışmaması lazım' diyerek istifa etti! Kanada'nın Alberta eyaletinde bir süpermarket çalışanı, "Burada kimsenin çalışmaması lazım diyerek" istifasını müşteri anonsuyla duyurdu. Jackson Racicot adlı 17 yaşındaki çalışanın anonsunu kaydettiği videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü.
14.12.2018 Dünya
‘İdrarınızı içmeyin  sağlığa zararlı’
‘İdrarınızı içmeyin sağlığa zararlı’ ‘Bağışıklık sistemini güçlendiriyor’, ‘Zayıflatıyor’, ‘Cildi güzelleştiriyor’ söylentileriyle yayılan moda, tıp dünyasını endişelendirdi.
9.10.2018 Dünya
Doktorlar uyardı: İdrarınızı içmeyin!
Doktorlar uyardı: İdrarınızı içmeyin! Doktorlar, sosyal medyada yayılmaya başlayan "idrar terapisinin" olası sakıncaları konusunda halkı uyardı.
9.10.2018 Dünya
Sütyen takmadığı için işten kovuldu!
Sütyen takmadığı için işten kovuldu! Sütyen takmadığı için işten kovulan kadın işyerine insan hakları davası açtı.
3.09.2018 Dünya
Kanada tarihinin en büyük orman yangını söndürülemiyor
Kanada tarihinin en büyük orman yangını söndürülemiyor British Columbia Eyaleti Orman Bakanlığının açıkladığı son verilere göre, 534 ayrı noktadaki yangınlar devam ediyor. Yanan 13 bin kilometrekarelik alan, ülke tarihinin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçti. Geçen yılki orman yangınlarında, toplam 12 bin 161 kilometrekarelik alan kül olmuştu.
30.08.2018 Dünya
Kanada'da 23 milyon yıllık fosil bulundu
Kanada'da 23 milyon yıllık fosil bulundu Kanada'nın, Saskatchewan eyaletindeki bir kazı alanında 23 milyon yıllık memeli bir canlıya olduğu belirlenen fosiller ortaya çıkarıldı.
23.08.2018 Dünya
Kanada'da ABD ürünlerine boykot girişimi
Kanada'da ABD ürünlerine boykot girişimi ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı gümrük tarifelerine tepki duyan Kanadalı tüketiciler, marketlerde ABD ürünlerine karşı boykot girişimi başlattı.
6.08.2018 Dünya
Efsane oyuncunun kayıp kardeşi ölü bulundu!
Efsane oyuncunun kayıp kardeşi ölü bulundu! Sex and the City dizisinin unutulmaz oyuncusu Kim Cattrall dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kardeşinin öldüğünü açıkladı.
5.02.2018 Magazin
Nesli tükenmiş virüsü yeniden canlandırdılar!
Nesli tükenmiş virüsü yeniden canlandırdılar! Kanada'daki Alberta Üniversitesi uzmanları, sadece 20'nci yüzyılda 300 ile 500 milyon insanın ölümüne neden olan çiçek hastalığı virüsü ile bağlantılı bir virüsü laboratuvar ortamında üretti.
24.01.2018 Sağlık
ABD'de Keystone XL petrol boru hattına onay
ABD'de Keystone XL petrol boru hattına onay ABD'de uzun yıllardır yapımı tamamlanamayan Keystone XL ham petrol boru hattına, ülkenin Nebraska eyaletinden de onay çıktı.
20.11.2017 Dünya
Kanada Başbakanı'ndan peçe yasağına sert tepki
Kanada Başbakanı'ndan peçe yasağına sert tepki Kanada’nın Quebec eyaletinin yasalaştırdığı peçe yasağına tepkiler büyüyor. Büyük tepki gösteren isimlerden Başbakan Trudeau "Hükümetler, kadınlara neyi giyip neyi giyemeyeceğini söylememelidir" dedi.
21.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Alberta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alberta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.