Aidat Ödemesi

Aidat Ödemesi

Son dakika Aidat ödemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aidat ödemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aidat ödemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aidat Ödemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aidat ödemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 114 aidat ödemesi haberi bulunmuştur. Tüm aidat ödemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emsal aidat kararı! 'Yaptırım uygulanamaz'
Emsal aidat kararı! 'Yaptırım uygulanamaz' Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Yargıtay konu ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı.
27.09.2023 Ekonomi
Aidat kararı! Site yönetimi yaptırım uygulayamaz
Aidat kararı! Site yönetimi yaptırım uygulayamaz Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Yargıtay konu ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı.
27.10.2022 Ekonomi
Aidatlara yüzde 50 zam geldi! Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor
Aidatlara yüzde 50 zam geldi! Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor Kiraca ve ev sahibi herkesi kapsıyor. Aidatlara yüzde 50 geldi. Parkı, bahçesi, havuzu, spor salonları olan güvenlikli bir sitede yaşamak cazip görünse de bedeli son zamanlarda giderek ağırlaşıyor. Asgari ücret zamlarından sonra bu durumu fırsat bilen ve artan personel giderlerini bahane eden birçok yönetici olduğunu ifade eden Avukat İlknur Kovaç Bayraktar, aidat bedellerindeki artışa ilişkin uyarılarda bulundu. Yeni bir eve taşınmadan önce hem ev sahiplerinin hem kiracıların aidat bütçelerini mutlaka öğrenmesi gerektiğini söyleyen Kovaç Bayraktar, Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, kat maliklerinin arsa payı kadar aidat ödemesi gerektiğini belirtti.
6.09.2022 Ekonomi
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın Site ve apartmanlarda oturan milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Pek çok vatandaş haberdar değil. Kiracıların ve ev sahiplerinin talepte bulunması gerekiyor. Son bir yıl içerisinde kiralık ve satılık ev fiyatlarında görülen fahiş artış aidatlara da yansıdı. Özellikle sitelerde oturanlar kiralarla yarışır aidat miktarları ödemeye başladı. Her ay düzenli olarak ödenen aidatlar site yada apartman giderlerinin karşılanması için kullanılıyor. Ancak yıl içerisinde net gider rakamı belli olmadığı için ortalama bir miktar üzerinden hesaplama yapılıyor. Bu nedenle mahsuplaşma yapılmasının talep edilmesi gerekiyor. Yıl sonunda gelir ve giderlerin sıfırlanması hem kiracılar hem de mülk sahipleri için önemli. Çünkü, apartman ve site yönetimine her ay düzenli olarak ödenen aidat olarak nitelendirdiğimiz aylık sabit miktar, aslında ortak gider avansı. Avans olarak alındığına göre, dönem bitince gerçekleşen gider hesabının yapılması ve ödenen miktarla karşılaştırılarak herkesle ayrı ayrı mahsuplaşmanın yapılması gerekiyor. Ancak sitelerin çoğu bunu yapmıyor. Uzmanlar mahsuplaşma konusunda özellikle sitelerde oturanların ısrarcı olmasını ve ödenen fazla parayı talep etmelerini öneriyor.
23.05.2022 Ekonomi
FAST, EFT, havale ücreti, kart aidatı, masraf ve komisyon yok! Tek tek açıklandı
FAST, EFT, havale ücreti, kart aidatı, masraf ve komisyon yok! Tek tek açıklandı Bankacılık ile ilgili önemli bir adım atılıyor. Türkiye'de ilk kez uygulanıyor. Kredi kartı aidat ödemesi yok. Ayrıca FAST, EFT ve havale ücretsiz olarak yapılıyor. Albaraka Türk gençler için harekete geçti. Albaraka Türk, katılım bankacılığında bir ilki hayata geçirerek başlattığı "Trend Bankacılık" ile 18 ila 25 yaş arasındaki gençleri masrafsız bankacılık ile buluşturuyor.
18.08.2021 Ekonomi
Yüzde 20 zam geldi, 500 liradan başlıyor 4 bin 500 liraya kadar çıkıyor
Yüzde 20 zam geldi, 500 liradan başlıyor 4 bin 500 liraya kadar çıkıyor Ev sahibi kiracı herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Son 7 ayda yüzde 20 zam geldi, 4 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Yapılan araştırmaya göre son 7 ayda İstanbul genelinde aidatlar yüzde 20 arttı. Markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aidat bedeli 500-600 liraya çıktı. Aynı büyüklükte bir ev için merkezi bölgelerdeki en yüksek aidatlar ise bin lira ile 4 bin 500 lira arasında değişiyor. Kiracılar site yönetimlerinin belirlediği aidatı ödemek durumunda, ama her harcama kiracının sorumluluğunda değil
8.08.2021 Ekonomi
Çalışanlara güzel haber! Geriye dönük farklar alınabiliyor
Çalışanlara güzel haber! Geriye dönük farklar alınabiliyor Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 1 Ocak'tan itibaren geçerli kabul ediliyor ve geriye dönük farklar alınabiliyor. Emsal niteliğindeki kararla aidat ödemesi yapan tüm çalışanların yararlanmasının önü açıldı. Anayasa Mahkemesi (AYM),Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile ilgili bir iptal kararı verdi. AYM’nin kararı, sendika üyesi olmayan işçilerin dayanışma aidatı ödeyerek her türlü haklardan sendikalı işçilerle aynı şekilde yararlanmasının önünü açıyor. İki üyenin karşı oy yazısında, iptal kararının sendikaları güçsüzleştireceği belirtildi.
Kiracıları ilgilendiren flaş açıklama! Ödemeyin
Kiracıları ilgilendiren flaş açıklama! Ödemeyin Kiracı ve ev sahipleriyle ilgili flaş açıklama! Kiracılar ödemek zorunda değil. Ev sahiplerinin karşılaması gerekiyor. Aidatta, asansörün yenilenmesi, havuzun yapısal arızasının çözümü, bahçeye ağaç dikimi gibi ev sahibinin ödemesi gereken ortak site giderleri yer alıyor olabilir. Oysa bu giderleri kiracının değil ev sahibinin ödemesi gerekir.
1.03.2021 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Zam geldi
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Zam geldi Ev sahibi, kiracı herkes şikayetçi. Fiyatlar her yıl yükseliyor. En fazla artış İstanbul'da görülüyor. İstanbul'u Ankara ve İzmir takip ediyor. Rakamlar 3 bin liraya kadar çıkıyor. Birçok kişi ödemekte zorlanıyor. Özellikle sitede oturanlar için ciddi bir gider kalemi oluşturuyor. Site ve apartman aidatları kiralarla yarışan fiyatlarıyla ev sahipleri ve kiracıları zorluyor. Lüks semtlerde 3 bin liraya kadar çıkan aidat rakamları var. Özellikle pandemi sürecinde sosyal donatı alanlarının kullanılmaması nedeni ile bazı site sakinleri aidat ödemelerinin düşürülmesini talep ediyor. 5 büyükşehirde her ay toplanan aidat bedeli ise 1 milyar 264 milyon lira! Pandemiye rağmen aidatlarda geçen yıla göre yüzde 12 artış var.
1.02.2021 Ekonomi
Zam geldi, milyonları ilgilendiriyor! 2 bin 282 lira...
Zam geldi, milyonları ilgilendiriyor! 2 bin 282 lira... Türkiye'de herkesi çok yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. cezalara zam geldi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da öngörülen idari para cezaları, 2021'de uygulanmak üzere yüzde 9,11’lik yeniden değerleme oranında yükseltildi. Aldatıcı ticari reklamlar için idari para cezaları, yerel düzeyde yayın yapan televizyon kanalı aracılığı ile yapılmışsa 22 bin 861, ülke düzeyinde yayın yapan televizyon kanalı aracılığıyla gerçekleşmişse 457 bin 308 liraya çıkartıldı. Tüketici kredisi ve konut finansmanı sözleşmelerinde kanunun cayma hakkı, faiz oranı, erken ödeme, temerrüt, sigorta yaptırılması hükümlerini ihlal eden ve belirli süreli kredi sözleşmelerine ilişkin açılan hesaplardan ücret ve masraf talep eden kredi veren kuruluşlara her bir işlem başına 2 bin 282 lira idari para cezası uygulanacak.
26.12.2020 Ekonomi
Bakan Ersoy'dan 'turizm sezonu' açıklaması
Bakan Ersoy'dan 'turizm sezonu' açıklaması Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ramazan Bayramında tekrar turizm hareketlerinin başlayacağını görürüz. Tabii ilk hareketler iç turizmde başlayacak." dedi.
2.04.2020 Ekonomi
Yüksek aidat verenler dikkat! 'Kira bedelini geçemez'
Yüksek aidat verenler dikkat! 'Kira bedelini geçemez' Özellikle büyük kentlerde yaşayan vatandaşlar daha güvenli olması, sosyal olanakların bulunması gibi nedenlerle sitelerde oturmayı tercih ediyor. Son yıllarda yapılan binaların site şeklinde inşa edilesi, spor alanları, yüzme havuzları, çocuk parkları gibi alanların bulunması sebebiyle tercih edilen sitelerdeki aidat miktarının her geçen gün artması ise burada yaşayan vatandaşları zora sokuyor. Neredeyse kira fiyatlarıyla yarışan aidat miktarları bin liraya kadar çıkıyor. Ancak uzmanlar aidatların kira bedelini geçmemesi gerektiğini söylüyor.
9.03.2020 Ekonomi
Kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Aidat ödemesi...
Kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Aidat ödemesi... Sosyal medyada bankalar adına sahte hesap açarak vatandaşları tuzaklarına çekmeye çalışan dolandırıcılar, şimdi de gözlerini ‘e-devlet’ uygulamasına dikti.
6.03.2020 Gündem
1 Ocak'ta başlıyor! Cezalar arttırıldı
1 Ocak'ta başlıyor! Cezalar arttırıldı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine aykırı hareket edilmesi halinde uygulanan idari para cezaları, 2020 yılından itibaren geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırıldı.
31.12.2019 Ekonomi
Termal vurgunu! Bu yöntemi kullanmışlar
Termal vurgunu! Bu yöntemi kullanmışlar Yalova’da, 2 bin 500 kişiye satılması gereken hisseli tapunun 40 bine yakın kişiye satıldığı ortaya çıktı. Tesiste bir oda için toplanan para 6 milyon lirayı bulmuş. Benzer durumun yaşandığı Ankara ve Tekirdağ’daki diğer iki büyük projeden devre mülk satın alan çok sayıda kişi de icralık oldu. Kimi ödemesini yaptığı halde alamadığı senetler nedeniyle, kimisi satışın iptaline rağmen aidatlar nedeniyle hacizlerle boğuşuyor.
4.11.2019 Ekonomi
Yüksek aidat verenler dikkat! İşte yasal sınır
Yüksek aidat verenler dikkat! İşte yasal sınır Lüks sitelerde aidatların hızla yükselmeye başlaması kiracıları sıkıntıya sokmaya başladı. Belirlenen aidatı ödemek zorunda kalan kiracılara ise uzmanlar uyarıda bulundu. Uzmanlar "Aidatların kira bedelini aşmaması gerekiyor" dedi.
15.08.2019 Ekonomi
Ödenmeyen aidatlara dikkat!
Ödenmeyen aidatlara dikkat! Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi
3.12.2016 Ekonomi
CHP'de tarihi sıfırlama!
CHP'de tarihi sıfırlama! CHP'de hafta sonu yapılacak kurultayın ardından örgüt yapısını kökten değiştirecek çalışma başlayacak. Aktif üyelik sistemine geçilerek 'üye sıfırlaması' yapılacağı belirtiliyor. CHP'nin son dönem tarihinde tek üye sıfırlaması 1999 yılında eski Genel Başkan Altan Öymen döneminde yapıldı. O dönemde 1 milyon 800 bin üyesi olan CHP'nin üye sayısı yapılan 'sıfırlama' ile 148 bine düştü.
29.09.2021 Gündem
Flaş!.. Flaş!..   Kredi kartında yeni dönem
Flaş!.. Flaş!.. Kredi kartında yeni dönem TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı'nı görüştü...
20.06.2013 Ekonomi
Taksitleri 1 yıl erteleyecek!
Taksitleri 1 yıl erteleyecek! Önay Grup kira öderken ev almak isteyenler için taksitleri 1 yıl erteleyecek...
24.11.2010 Arşiv
Talep patlaması yaşandı
Talep patlaması yaşandı Sosyal alanları saatlik kiralanan projeye satışa çıkmadan 7 kat talep geldi
13.08.2010 Arşiv
Türk Bayrağı Cern’de dalgalansın
Türk Bayrağı Cern’de dalgalansın Başbakan Erdoğan’dan 50 milyon YTL istediler
29.09.2021 Gündem
Kabe manzaralı lüks devremülk!
Kabe manzaralı lüks devremülk! Evet, yanlış okumadınız. Kutsal topraklarda inşa edilen Zemzem Tower'da 57 bin konut satışa çıktı. Türkler'e de 10 bin kontenjan ayrıldı. 5 bin 972 doları veren her Müslüman 24 yıl, hac mevsiminde 44 gün ikamet edecek
27.01.2004 Yaşam
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni yıl ile birlikte zam geliyor
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni yıl ile birlikte zam geliyor Ev sahipleri ve kiracı milyonları kapsıyor. Kiralarla yarışan aidatlar için zam dönemine giriliyor. Bu ay ve önümüzdeki ay apartmanlarda toplantılar yapılacak, yeni ücretler belirlenecek. Özellikle işçi çalıştırılan sitelerde asgari ücret artışı oranında artış kesin. Üstüne bir de maliyet artışları, faturalara gelen zamlar eklenecek. 2023 yılı için şu anda yüzde 40 ile 60 aralığında bir artış bekleniyor, oran daha da artabilir. Aidatlarda bir üst sınır var mı, neye göre belirlenir, itiraz edilebilir mi? İşte detaylar...
9.12.2022 Ekonomi
Promosyonlarla ile ilgili son dakika! Memur-emekli milyonları kapsıyor, yeni tarihler ortaya çıktı
Promosyonlarla ile ilgili son dakika! Memur-emekli milyonları kapsıyor, yeni tarihler ortaya çıktı Emekli ve memura ödenecek promosyon rakamlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaş promosyonlarıyla ilgili emekli ve memurları ilgilendiren detaylar belli oldu. Emekliye ödenecek promosyon miktarı 10 bin liraya kadara çıktı. Öte yandan bankalar promosyon tarihlerinde güncellemeye gitti. 31 Ağustos tarihinde bitmesi beklenen emekli maaşını taşıma işlemleri 30 Eylül'e kadar uzatıldı.
5.09.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Aidat Ödemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aidat ödemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.