Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapan yandı...
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapan yandı... Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Ağır hasarlı aracı satan şimdi yandı. İkinci el araç fiyatlarının hararetinin arttığı şu günlerde Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar geldi. Yüksek Mahkeme; piyasa değerinden ucuz alınan aracın 'pert olduğunun' bilindiği kanaatinin yanlış olduğuna, ağır hasarlı aracı herhangi bir bilgilendirme yapmadan vatandaşa satmanın yasal olmadığına hükmetti. Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz da, “6502 Sayılı Tüketici Kanunu tüm satışlarda tüketicinin doğru bir şekilde bilgilendirilmesini esas kılmıştır” dedi.
11.07.2020 Ekonomi
Ağır hasarlı araç konusunda kritik uyarı!
Ağır hasarlı araç konusunda kritik uyarı! Sıfır araçlarda görülen stok sorunu ve fiyat artışları ikinci el otomotiv piyasasına da etki etti. İkinci el otomotive ilgi artarken fiyatlarda da yükselişler görüldü. Türkiye Sigorta Birliği vatandaşları ağır hasarlı araçlar konusunda uyardı.
14.02.2020 Ekonomi
1.7 milyon ağır hasarlı araç trafikte!
1.7 milyon ağır hasarlı araç trafikte! Türkiye'de 2 milyona yakın ağır hasarlı araç olduğu biliniyor. Bu kadar ağır hasarlı aracın trafikte olması güvenlik endişesi yaratsa da konun uzmanları yurtdışında, bir aracın çekme ağır hasarlı araç olması için araç rayiç bedelinin yüzde 70-80’i oranında ağır hasara uğramış olması gerektiğini, bizde ise bu oran yüzde 25-30 seviyelerinde olduğunu söylüyor.
11.11.2019 Otomobil