Afrika Sıcakları

Afrika Sıcakları

Son dakika afrika sıcakları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan afrika sıcakları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını afrika sıcakları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afrika Sıcakları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afrika sıcakları gelişmeleri de dahil olmak üzere 60 afrika sıcakları haberi bulunmuştur. Tüm afrika sıcakları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Soğuk kar kış derken Afrika sıcakları geliyor! Meteoroloji: Yılbaşında güneş açıyor! 25-31 Aralık hava durumu nasıl olacak?
Soğuk kar kış derken Afrika sıcakları geliyor! Meteoroloji: Yılbaşında güneş açıyor! 25-31 Aralık hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji 25-31 Aralık haftasına ait hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Doğu illerinde kar yağışının artarak devam edeceği yurdumuzun batı illerinde ise güneşli bir hava hakim olacak. Yılbaşına kadar sürecek güneşli havalar Ocak ayı itibariyle bozacak. İstanbul'a kar yağışının Ocak ayına kaldığı hava sıcaklarında mevsim normallerinin üzerinde bir seyir bekleniyor.
25.12.2023 Gündem
Eyyam-ı Bahur’dan sonra yeni şiddetli sıcak hava dalgası kapıda! Meteoroloji illeri tek tek açıkladı, Hafta sonu plan yapanlar dikkat! İşte havaların serinleyeceği tarih
Eyyam-ı Bahur’dan sonra yeni şiddetli sıcak hava dalgası kapıda! Meteoroloji illeri tek tek açıkladı, Hafta sonu plan yapanlar dikkat! İşte havaların serinleyeceği tarih Şiddetli sıcaklar artarak devam edecek, El Nino ve Eyyam-ı Bahur’dan sonra yeni bir kavurucu sıcak hava dalgası ülkeye giriş yapacak. Hafta sonu plan yapacaklar dikkat, Meteoroloji illeri tek tek açıkladı. Hava sıcaklıkları aniden artacak, İstanbul, Ankara ve İzmir için son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde, “Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Ordu, Artvin, Ardahan, Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor” denildi. Peki bugün havalar nasıl olacak? Hafta sonu hava durumu ne olacak? Havalar serinleyecek mi? İşte son hava durumu raporunun detayları...
4.08.2023 Gündem
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor?
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Türkiye’de hafta başından itibaren hava sıcaklıkları artacak. Çarşamba gününden itibaren ise yurdun genelinde çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Meteorolojinin yaptığı açıklama sonrası Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.07.2023 Gündem
Afrika sıcakları ne zaman gelecek 2023? El Nino yolda; sıcaklık rekorları kırılabilir!
Afrika sıcakları ne zaman gelecek 2023? El Nino yolda; sıcaklık rekorları kırılabilir! Hava olaylarından 3 yıldır etkisini gösteren La Nina sonrası sıcaklığın yükselmesine yol açan El Nino'nun eli kulağında. Uzmanlar 2023 veya 2024'te sıcaklık rekorları kırılabileceğini söylüyor. Peki, Afrika sıcakları ne zaman gelecek 2023?
28.04.2023 Gündem
Eyyam-ı Bahur ne demek? Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman bitecek?
Eyyam-ı Bahur ne demek? Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman bitecek? Türkiye’ Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisi altına girdi. Boğucu sıcaklar yurt genelinde görülüyor. Yılın en sıcak günlerinin olduğu Eyyam-ı Bahur yer yer 40 dereceye kadar varacak yüksek sıcaklara neden olacak. Peki, Eyyam-ı Bahur ne demek? Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman bitecek? İşte Eyyam-ı Bahur hakkında merak edilenler…
31.07.2022 Gündem
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi Türkiye, yazın en sıcak günlerini yaşıyor. Güneyde sıcaklar 40 derecenin üzerine çıktı. Diğer bölgelerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar 10.00-16.00 saatleri arasında güneşe maruz kalmamaları konusunda vatandaşları uyarıyor.
31.07.2022 Yaşam
Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları ne zaman gelecek, ne demek, Eyyamı Bahur nedir, cehennem sıcakları kaç gün sürecek?
Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları ne zaman gelecek, ne demek, Eyyamı Bahur nedir, cehennem sıcakları kaç gün sürecek? Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları ne demek, kelime anlamı nedir? Türkiye, "Eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Yılın en sıcak günlerinin yaşanacağı bu dönemde sıcaklıklar 40 dereceyi geçecek. İstanbul, Ankara, İzmir de 'eyyam-ı bahur'dan etkilenecek. Cehennem sıcakları olarak da bilinen "Eyyam-ı bahur" ne zaman gelecek, kaç gün sürecek?
30.07.2022 Yaşam
Eyyam-ı bahur’ geliyor! Günlerce sürecek, tüm Türkiye...
Eyyam-ı bahur’ geliyor! Günlerce sürecek, tüm Türkiye... Eyyam-ı bahur’ tüm Türkiye'de görülecek. Bugün başlıyor. Günlerce devam edecek. Vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Sıcak hava dalgası etkisini daha da artıracak. Bugünden itibaren yazın en sıcak günleri yaşanacak. "Eyyam-ı bahur" tüm ülkeyi etkisi altına alıyor. Ağustos ayının ilk 2 haftasında aşırı sıcaklıklar görüleceğini duyuran Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir, "Afrika kıtasının kuzey batısında oluşacak kuvvetli tropikal hava kütleleri Akdeniz üzerinden atmosferin üst seviyelerine taşınarak jet hava akımları ile ülkemizi etkisi altına alacak” dedi.
29.07.2021 Gündem
Eyyamı bahur ne zaman? Eyyam-ı bahur sıcaklıkları ne zaman bitecek?
Eyyamı bahur ne zaman? Eyyam-ı bahur sıcaklıkları ne zaman bitecek? Halk takvimi kültürü Anadolu’da hala önemini koruyor. Eski zamanlarda halk meteorolojisi iklim ve hava ile ilgili tahminlerini çevre oluşumlarına bakarak yapılıyordu. Halk takviminde yer alan meteorolojik olaylar içinde yer alan Ehem buhur sıcakları adı verilen Eyyam-ı bahur pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Eyyamı bahur ne zaman? Eyyam-ı bahur sıcaklıkları ne zaman bitecek? İşte Eyyam-u Bahur hakkında merak edilenler...
8.08.2020 Gündem
Kurban Bayramı için flaş uyarı: ‘Eyyam-ı bahur’ sıcakları...
Kurban Bayramı için flaş uyarı: ‘Eyyam-ı bahur’ sıcakları... Kurban Bayramında ‘hava durumu nasıl olacak?’ sorusu merak edilirken İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros’tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Toros açıklamasında ‘Yurt genelinde bayramdan itibaren yazın en sıcak günleri yaşanmaya başlıyor. Eyyam-ı bahur sıcakları bayram boyunca etkisini gösterecek. Eyyam-ı bahur sıcaklıklarında vatandaşlar güneş çarpmalarına karşı dikkatli olsunlar. Işınların dik geldiği saatlerde güneşe daha az maruz kalsınlar’ dedi.
30.07.2020 Gündem
Afrika sıcakları geliyor... Kavrulacağız
Afrika sıcakları geliyor... Kavrulacağız Afrika sıcakları Türkiye'yi etkisi altına almaya başladı. Şanlıurfa'da hava sıcaklığı 44 dereceyi buldu.
20.07.2020 Yaşam
Afrika sıcakları geliyor, beyin kanaması riskine dikkat!
Afrika sıcakları geliyor, beyin kanaması riskine dikkat! Hafta sonundan itibaren artan hava sıcaklıkları bu hafta boyu Türkiye'yi etkisi altına alacak. Aşırı sıcağın güneş çarpması ve beyin kanamasına neden olabileceği uyarısında bulunan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kenan Kıbıcı, "Korunması gereken grup, 5 yaş altındaki çocuklar ve 65 yaşın üzerindeki erişkinler. Bunun dışında tansiyon, şeker, böbrek ve kanser hastalarının 10.00 ve 16.00 saatleri arasında sıcağa maruz kalmaması gerekiyor" dedi.
29.06.2020 Gündem
Afrika sıcağından etkilenen yaşlı adam yolda bayıldı
Afrika sıcağından etkilenen yaşlı adam yolda bayıldı Akdeniz bölgesinde etkili olan Afrika sıcakları, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşlı bir adamı bayılttı.
15.05.2020 Yaşam
Korkutan uyarı! "Eyyam-ı Bahur" dönemleri artık daha sıcak...
Korkutan uyarı! "Eyyam-ı Bahur" dönemleri artık daha sıcak... İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "en sıcak günler" anlamına gelen "Eyyamı-ı Bahur"un başladığına dikkati çekerek, "En sıcak 4 yıl, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında ölçüldü. Geçen haziran ve temmuz aylarında Avrupa’da yaşanan sıcaklıklar tüm bilim insanlarını korkutmaya başladı, bu yıl rekor sıcaklıklar bekleniyor." dedi.
6.08.2019 Gündem
"Afrika sıcakları"nda güneş yanıklarına dikkat
"Afrika sıcakları"nda güneş yanıklarına dikkat Türkiye genelinde hafta boyunca etkisini sürdürmesi beklenen "Afrika sıcakları" nedeniyle oluşabilecek güneş yanıklarına karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.
28.05.2019 Sağlık
Afrika sıcakları geliyor
Afrika sıcakları geliyor Hafta başından itibaren Afrika üzerinden gelen sıcak havayla ülkede sıcaklıkların hissedilir derecede artacağı tahmin ediliyor.
26.05.2019 Gündem
‘Eyyam-ı bahur’* geliyor
‘Eyyam-ı bahur’* geliyor *Afrika ve çöl sıcakları Bir süredir yağışlı havanın yaşandığı İstanbul ile yurt geneli, eskilerin deyimiyle ‘eyyam-ı bahur’un etkisine giriyor
2.08.2018 Gündem
"Eyyam-ı bahur" sıcakları geliyor
"Eyyam-ı bahur" sıcakları geliyor Yurt geneli bu haftadan itibaren yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı günümüzdeki adıyla "Afrika", "cehennem" ve "çöl" sıcakları, eskilerin deyimiyle de "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek.
2.08.2018 Gündem
Rekor yine aynı yerde kırıldı!
Rekor yine aynı yerde kırıldı! Kavurucu Afrika sıcakları yurt genelinde etkisini göstermeye devam ederken, Şanlıurfa'da sıcaklık rekoru kırıldı.
4.07.2017 Yaşam
Adana'da termometreler 49 dereceyi gösterdi
Adana'da termometreler 49 dereceyi gösterdi Adana'da parklardaki termometreler güneşte 49 derece sıcaklığı gösterdi. Hafta sonu olması nedeniyle kentte yaşayanlar yayla ve denizlere akın ederken, kalanlar ise su kenarlarında serinlemeye çalıştı.
29.09.2021 Gündem
İstanbul’da son 100 yılın rekoru kırıldı!
İstanbul’da son 100 yılın rekoru kırıldı! Tüm yurtta etkisini sürdüren Afrika sıcakları vatandaşları bunalttı. İstanbul’da son 100 yılın en yüksek sıcaklık değeri görüldü. Aşırı sıcak nedeniyle tatil merkezlerindeki sahiller boş kaldı.
29.09.2021 Gündem
Komşu yanıyor! Derece 53!
Komşu yanıyor! Derece 53! Güneybatı İran kenti Ahvaz'da Perşembe günü dereceler 53'ü gösterdi. Bu şimdiye kadar İran'ın en yüksek sıcaklığı olarak kaydedildi. Aynı zamanda, Haziran ayında Asya'da kaydedilen dünyanın en yüksek sıcaklıklarından biri oldu.
30.06.2017 Dünya
Dikkat! Bugün dışarı çıkmayın!
Dikkat! Bugün dışarı çıkmayın! Uzmanlar, bugünden itibaren etkili olacak Kuzey Afrika sıcaklarına karşı “Zorunlu olmadıkça 11.00-15.00 saatleri arası dışarıya çıkmayın” dedi.
29.09.2021 Gündem
Aşırı sıcak, panik atak ve depresyonu tetikliyor
Aşırı sıcak, panik atak ve depresyonu tetikliyor MERSİN’de Klinik Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik, yüksek nem oranı ile birlikte aşırı sıcakların insanlar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını, özellikle panik atak ve depresyona yatkın kişilerin çok daha fazla dikkatli olması gerektiğini söyledi...
23.06.2016 Sağlık
Son 136 yılın en sıcak yazı geliyor
Son 136 yılın en sıcak yazı geliyor Küresel okyanus ve atmosfer olayı olarak bilinen El Nino nedeniyle 2016 yazının 1880’den bu yana yaşanan en sıcak mevsim olabileceği öne sürüldü
26.05.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Afrika Sıcakları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afrika sıcakları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.