Abd Savunma Bakanlığı

Abd Savunma Bakanlığı

Son dakika ABD Savunma Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ABD Savunma Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ABD Savunma Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abd Savunma Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abd savunma bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.808 abd savunma bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm abd savunma bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ankara'da Türkiye ve ABD Üst Düzey Savunma Grubu Toplantısı yapıldı
Ankara'da Türkiye ve ABD Üst Düzey Savunma Grubu Toplantısı yapıldı Türkiye ve ABD Üst Düzey Savunma Grubu Toplantısı, ABD Savunma Bakanlığı heyetinin katılımı ile Ankara’da yapıldı.
7.11.2022 Gündem
Pentagon'da güvenlikli bölgeye giren tavuk yakalandı
Pentagon'da güvenlikli bölgeye giren tavuk yakalandı ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) ait binanın bulunduğu bölgeye giren bir tavuk yakalandı.
4.02.2022 Dünya
ABD'den savaş çıkaracak hamle! Binlerce askeri teyakkuza geçirdi!
ABD'den savaş çıkaracak hamle! Binlerce askeri teyakkuza geçirdi! ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD’nin Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken, gerekmesi halinde Ukrayna’ya konuşlandırmak üzere 8 bin 500 askerin teyakkuza geçirildiğini açıkladı.
24.01.2022 Dünya
Pentagon yakınlarında silah sesleri! Giriş ve çıkışlar kapatıldı
Pentagon yakınlarında silah sesleri! Giriş ve çıkışlar kapatıldı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasının, metro istasyonu yakınlarında birden fazla silah sesi duyulması üzerine kapatıldığı bildirildi.
3.08.2021 Dünya
ABD ve Xiaomi uzlaştı! Kara listeden çıkıyor
ABD ve Xiaomi uzlaştı! Kara listeden çıkıyor ABD ile Xiaomi uzlaştı. ABD hükümeti, eski Başkan Trump döneminde kara listeye alınan Xiaomi’yi mahkeme kararı kapsamında kara listeden çıkartıyor. Xiaomi, ABD Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı tarafından "Çin ordusu bağlantılı şirket" olarak listeye dahil edilmiş ve şirket bu nedenle yıl başında ABD hükümetine dava açmıştı. ABD Savunma Bakanlığı Xiaomi’nin kara listeden çıkarılmasının uygun olacağı konusunda uzlaştı.
15.05.2021 Bilim ve Teknoloji
ABD "deneysel uzay uçağı" projesini rafa kaldırdı
ABD "deneysel uzay uçağı" projesini rafa kaldırdı ABD Savunma Bakanlığı, yüklenici Boeing firmasının projeden çekilmesinin ardından "Deneysel Uzay Uçağı (XSP)" projesini rafa kaldırdı
24.01.2020 Bilim ve Teknoloji
ABD Başkanı Trump'tan saldırı sonrası ilk açıklama! Twitter'dan duyurdu
ABD Başkanı Trump'tan saldırı sonrası ilk açıklama! Twitter'dan duyurdu ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki 2 ABD üssüne İran tarafından yapılan saldırılara ilişkin, "İran'dan fırlatılan füzeler Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar her şey yolunda" değerlendirmesinde bulundu.
8.01.2020 Dünya
Bomba iddia! ABD bombardıman uçağı gönderecek
Bomba iddia! ABD bombardıman uçağı gönderecek İran ile gerilimin tırmanması üzerine ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Hint Okyanusu'ndaki Deigo Garcia adasına 6 B-52 tipi nükleer kapasiteli bombardıman uçağı göndereceği iddia edildi.
7.01.2020 Dünya
ABD'de Türkiye'yi ilgilendiren gelişme! Trump'ın istediği rapor hazırlandı...
ABD'de Türkiye'yi ilgilendiren gelişme! Trump'ın istediği rapor hazırlandı... ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 100 adet F-35 savaş uçağının Türkiye'ye satılmasına ilişkin raporunu Kongre'ye sundu.
16.11.2018 Dünya
Trump'ın imzaladığı yasa Türkiye'ye herhangi bir yaptırım getirmiyor
Trump'ın imzaladığı yasa Türkiye'ye herhangi bir yaptırım getirmiyor ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanan Pentagon bütçe yasasındaki Türkiye ile ilgili ifadelerin, Türkiye'ye herhangi bir yaptırım getirmediği belirtildi
13.08.2018 Gündem
İran'dan "Hürmüz Boğazı'nı kapatırız" tehdidi
İran'dan "Hürmüz Boğazı'nı kapatırız" tehdidi -İran Meclis Başkan Yardımcısı Ali Mutahhari, ABD'nin İran'ın petrol ihracatını engellemesi durumunda stratejik Hürmüz Boğazı'nı kapatacaklarını söyledi
10.07.2018 Dünya
ABD'den şok itiraf: Hava saldırısı sırasında...
ABD'den şok itiraf: Hava saldırısı sırasında... ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Afganistan’da militanların saldırılarını püskürtmek için düzenlenen hava saldırısında yanlışlıkla sivilleri vurduklarını itiraf etti
27.09.2017 Dünya
Filistinli öğrenci Pentagon'un açığını buldu!
Filistinli öğrenci Pentagon'un açığını buldu! Filistinli üniversite öğrencisinin, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) internet sitesinin açığını bulduğu bildirildi.
20.08.2017 Dünya
Ve ABD harekete geçti!
Ve ABD harekete geçti! Pentagon balistik füze sistemlerine karşı orta ölçekli balistik füze savunma sistemini test edeceğini duyurdu. Testin Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerini sıklaştığı bir zamana denk gelmesi dikkat çekti.
30.05.2017 Dünya
ABD ordusunda şok!.. Rekor seviyeye ulaştı
ABD ordusunda şok!.. Rekor seviyeye ulaştı ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) raporunda, ABD ordusunda yetkililere bildirilen cinsel saldırı olaylarının sayısının 2016 yılında rekor seviyeye ulaştığı belirtildi
2.05.2017 Dünya
ABD resmen açıkladı: 15 Nisan'da saat 11.21'de...
ABD resmen açıkladı: 15 Nisan'da saat 11.21'de... ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore'nin başarısız füze denemesi yaptığını tespit ettiklerini bildirdi.
16.04.2017 Dünya
F-35'lerin maliyeti ilk kez 100 milyon doların altına indi
F-35'lerin maliyeti ilk kez 100 milyon doların altına indi ABD Savunma Bakanlığı ve Lockheed Martin, 90 adet F-35 savaş uçağı için 8,5 milyar dolarlık anlaşma imzaladı
4.02.2017 Dünya
Pentagon: Generallerimiz operasyon için hazırlanıyor
Pentagon: Generallerimiz operasyon için hazırlanıyor ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Başkan Donald Trump’ın "DEAŞ’la mücadeleyi hızlandıracak bir plan hazırlanması" talebi ihtimaline yönelik önceden hazırlık yaptığı bildirildi.
17.06.2021 Dünya
DEAŞ'a büyük darbe! Enes el Irakı öldürüldü
DEAŞ'a büyük darbe! Enes el Irakı öldürüldü ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), DEAŞ’ın üst düzey yetkililerinden Ebu Enes el Irakı'nın 8 ocak’ta Rakka'ya giderken ABD özel kuvvetlerince gerçekleştirilen bir saldırıda öldürüldüğünün teyit edildiğini bildirdi
29.09.2021 Gündem
ABD Savunma Bakanlığı: DEAŞ'ın üst düzey üç ismi öldürüldü
ABD Savunma Bakanlığı: DEAŞ'ın üst düzey üç ismi öldürüldü ABD Savunma Bakanlığı, DEAŞ'ın dış ülkelerde saldırı planlayıcılarından ve aynı zamanda “yabancı savaşçı” bulmaktan sorumlu üç üst düzey yetkilisinin düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı
13.12.2016 Dünya
ABD'den Dabık açıklaması: Türkleri alkışlıyoruz
ABD'den Dabık açıklaması: Türkleri alkışlıyoruz Pentagon, Türkiye'nin desteğiyle ÖSO'nun ele geçirdiği Dabık hakkında yaptığı açıklamada 'Türkleri ve Suriyeli muhalifleri alkışlıyoruz' dedi
17.10.2016 Dünya
Pentagon: Sınırın IŞİD'den temizlenmesi çok önemli gelişme
Pentagon: Sınırın IŞİD'den temizlenmesi çok önemli gelişme Pentagon sözcüsü Jeff Davis, Fırat Kalkanı harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Suriye'nin Türkiye ile sınırının IŞİD'ten temizlenmesi, mücadelede çok önemli bir stratejik gelişme" dedi.
6.09.2016 Dünya
ABD Somali'de Eş-Şebab kampını vurdu: 12 ölü
ABD Somali'de Eş-Şebab kampını vurdu: 12 ölü ABD Savunma Bakanlığı, Somali'de Eş-Şebab militanlarının kullandığı bir kampın vurulduğunu, hava saldırısında 12 militanın öldürüldüğünü bildirdi...
12.04.2016 Dünya
ABD'den Türkiye'deki çalışanlarına "Terk edin!" çağrısı
ABD'den Türkiye'deki çalışanlarına "Terk edin!" çağrısı ABD güvenlik gerekçesiyle Adana (İncirlik), İzmir ve Muğla'daki personelin ailelerinin Türkiye'den ayrılmasını istedi
29.03.2016 Dünya
CNN: IŞİD liderlerinden Şişani öldürüldü
CNN: IŞİD liderlerinden Şişani öldürüldü Amerikalı askeri bir yetkili, terör örgütü DAEŞ’in liderlerinden Ebu Ömer el-Şişani’nin Suriye’de düzenlenen bir hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini söyledi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Abd Savunma Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abd savunma bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.