Son dakika ABD Hazine Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ABD Hazine Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ABD Hazine Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan abd hazine bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 548 abd hazine bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm abd hazine bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Hazine Bakanlığı açıkladı: İran'a yeni yaptırımlarABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik yeni yaptırım kararını açıkladı. İran'ın savunma sanayisine hassas makinelerin temini ve nakliyesiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 1 kişi ve 8 şirket yaptırım listesine dahil edildi.
Son dakika! ABD'den yeni yaptırım kararıABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik yeni yaptırım kararlarını duyurdu. Hazine Bakanlığı, aralarında Cosco Shipping Tanker Co ve China Concord Petroleum Co şirketlerine ve bazı Çin vatandaşlarına yaptırım uygulama kararı aldı.
İran'dan flaş ABD açıklamasıİran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin NATO müttefiki Türkiye'ye yaptırım getirmesiyle müttefikleri arasında dahi güvenilmez ülke haline geldiğini söyledi.
ABD'den İran'a yaptırım! Dikkat çeken Almanya detayı...ABD Hazine Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Güçleri'ni sahte Yemen riyali basarak desteklediği gerekçesiyle 6 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulanacağını açıkladı. Kara listeye alınan baskı firmalarından ikisinin Almanya'da faaliyet göstermesi dikkati çekti
ABD kara listeye Rusya'yı da aldı!ABD Hazine Bakanlığı, Esad rejimine finansal destek sağladıkları ve IŞİD'den petrol almasına aracılık ettikleri gerekçesiyle aralarında Rusların da bulunduğu 4 kişi ve 6 şirkete yaptırım uygulayacak...
IŞİD'in günlük petrol geliri dudak uçuklattı!ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen, IŞİD'in tahminlere göre petrolden günde 1 milyon dolar civarında gelir elde ettiğini söyledi
En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası: Robotik barista iş başındaDünyanın sayılı teknoloji ve inovasyon fuarlarından olan CES 2026, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlendi. Uluslararası teknoloji devlerinin boy gösterdiği fuarda Türk girişimciler dünya sahnesine çıktı. İstanbul merkezli FARK LABS Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin standında yer alan “X Barista”, yapay zekâ tabanlı ve insansı hareket yeteneğiyle kahve hazırlayıp ikram etti. Türk girişimcilerin başarısı olarak görücüye çıkan ve tamamen otonom olarak çalışan ‘robotik barista’ büyük ilgi gördü.
Dünyanın en büyük teknoloji ve inovasyon fuarına Türkiye damgasıDünyanın sayılı teknoloji ve inovasyon fuarlarından olan CES 2026, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlendi. Uluslararası teknoloji devlerinin boy gösterdiği fuarda Türk girişimciler dünya sahnesine çıktı. İstanbul merkezli FARK LABS Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin standında yer alan “X Barista”, yapay zekâ tabanlı ve insansı hareket yeteneğiyle kahve hazırlayıp ikram etti. Türk girişimcilerin başarısı olarak görücüye çıkan ve tamamen otonom olarak çalışan ‘robotik barista’ büyük ilgi gördü.
Bakan Şimşek: Trump'ın kararı Türkiye için muazzam bir avantajHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Yeni ABD yönetimiyle her seviyede diyaloğumuz çok güçlü. Trump'ın kararı Türkiye için muazzam bir avantaj" dedi.
Ticaret savaşları büyüyor! Trump'tan Çin'in misillemesine yeni hamleABD Başkanı Donald Trump Çin’e yönelik vergileri yine yükseltti. Gümrük vergisi derhal geçerli olmak üzere yüzde 125 oldu. Ayrıca Trump, Çin hariç diğer ticaret ortakları için ek tarifelerin 90 gün süreyle durdurdu.
Ne borsa ne döviz ne de vadeli mevduat... Getiri şampiyonu altınyılın ilk çeyreğinde hem altı aylık dönemde hem de yıllık değerlendirmede yatırımcısına en çok reel getiri sağlayan enstrüman altın oldu. TÜİK verilerine göre külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ilk çeyrekte yüzde 10.90, altı aylık dönemde 13.83 ve yıllık değerlendirmede de yüzde 22.2 reel getiri sağladı. Dolar ve borsa ise üç dönemde de eksi yazdı.
Bakan Şimşek: Türk Lirası en iyi performans gösteren para birimlerinden biriHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Reel efektif döviz kuru açısından baktığımızda, aslında lira iyi performans gösteren para birimlerinden biri oldu çünkü dezenflasyon programları bir dereceye kadar değerlenme sağlar ve bu durum lirada da oldu" dedi.
TBB Başkanı Çakar'dan KKM açıklaması: 2025 yılı itibarıyla tamamen biterTürkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, AA Finans Masası'na konuk oldu. Çakar, KKM için "Görevini ifa etmiş, sürecini tamamlamış, artık ihtiyaç duyulmayan bir ürün durumunda. 2025 yılı itibarıyla KKM mekanizmasının tamamen biteceğini, kapanacağını düşünüyorum" dedi.
Trump’tan Kolombiya’ya vergi ve yaptırım tehdidiABD Başkanı Donald Trump, düzensiz göçmen taşıyan ABD’ye ait iki askeri uçağın inişine izin vermeyen Kolombiya’yı gümrük vergisi ve yaptırımla tehdit etti.
Trump'ın kabinesi ve yakın ekibi yavaş yavaş şekilleniyorABD'nin 47. Başkanı seçilen Donald Trump, ikinci başkanlık dönemi için hazırlıklarını sürdürürken, görevi devraldığında beraber çalışacağı kabinesi ve yakın ekibindeki isimleri de yavaş yavaş belirlemeye başladı.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake: Türkiye harika bir iş çıkardıABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake basın mensuplarına konuştu: "Özellikle Türkiye'nin rolünü memnuniyetle karşılıyoruz. (Ateşkesin) ardından kalıcı barışı istiyoruz. Bu, iki devletli çözümle olacak" dedi. Ankara'da gerçekleşen takas operasyonu için ise Flake: "Bir başka ülke, kendisine verilen bu işin üstesinden gelebilir miydi emin değilim. Lojistik açıdan gerçekten çok profesyonel, harika bir iş çıkardı" ifadelerini kullandı.
Abd Hazine Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abd hazine bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.