Abd Dışişleri

Abd Dışişleri

Son dakika ABD Dışişleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ABD Dışişleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ABD Dışişleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abd Dışişleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abd dışişleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.867 abd dışişleri haberi bulunmuştur. Tüm abd dışişleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı ile görüştü!
Bakan Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı ile görüştü! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede, ABD tarafından son dönemde yapılan açıklamalarla ilgili duyulan rahatsızlığın dile getirildiği ifade edildi. Price, "İki taraf Suriye'deki savaşın siyasi çözümü için destek ve iş birliklerini artırma vaadinde bulundu. Bakan, Kuzey Irak'ta Türk rehinelerin ölümü üzerine taziyelerini iletti ve PKK'nın bundan sorumlu olduğuna dair görüşümüzü yineledi." ifadelerine yer verdi.
15.02.2021 Siyaset
ABD'den Doğu Akdeniz için 'diplomasi' çağrısı
ABD'den Doğu Akdeniz için 'diplomasi' çağrısı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz'deki gerginliğin diplomatik ve barışçıl yollarla çözülmesine inandıklarını ve bunun için bölgedeki askeri varlıkların çekilmesi gerektiğini vurguladı.
11.09.2020 Dünya
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’dan ramazan ayı mesajı
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’dan ramazan ayı mesajı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ramazan ayının tüm inanç mensuplarına “iyilik için gayret etmeyi hatırlattığını” belirtti.
26.04.2020 Dünya
Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskının belgeleri sızdı! Ortalık karıştı
Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskının belgeleri sızdı! Ortalık karıştı Çin'in gözaltı kamplarında tutulan yüz binlerce Müslüman Uygur Türkü ile ilgili belgelere uluslararası medya ulaştı. Belgelerde Uygurların 'kızının türban takması', 'yurt dışından biriyle iletişim kurmak', 'yabancı internet sitesine girmek' veya 'güvenilmez olmak' gibi nedenlerle kamplara gönderildiği görülüyor.
18.02.2020 Dünya
İran'dan dünyayı sarsacak hamle! Başına 80 milyon dolar ödül koydular...
İran'dan dünyayı sarsacak hamle! Başına 80 milyon dolar ödül koydular... İran'ın Orta Doğu siyasetinin mimarı olarak gösterilen General Kasım Süleymani'nin Cuma günü ABD tarafından düzenlenen suikast sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından iki ülke arasındaki karşılıklı tehdit ve uyarılar devam ederken, tansiyon gittikçe artıyor. Yabancı basında yer alan son dakika haberlerine göre, İran dün Kasım Süleymani'nin canlı yayınlanan cenazesi sırasında çok konuşulacak bir hamleye imza attı. ABD başkanı Trump'ın başına 80 milyon dolar ödül koydu.İran'ın dini lideri, doğrudan kendisine bağlı komutanın cenazesinde gözyaşlarını tutamadı. Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen anma törenine ise Rus komutanlar da katıldı.
6.01.2020 Dünya
Son dakika: İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü!
Son dakika: İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü! Irak'ın başkenti Bağdat'ta havaalanına düzenlenen füze saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürüldüğü bildirildi. Pentagon, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü duyurdu. İran'dan peş peşe açıklamalar geldi.ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına acilen Irak'ı terk etmeleri çağrısında bulundu.
3.01.2020 Dünya
ABD'den son dakika Ermeni Tasarısı açıklaması!
ABD'den son dakika Ermeni Tasarısı açıklaması! ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan Senato karar tasarısına katılmadıklarını vurgulayarak, bu konuda "yönetimin pozisyonunun değişmediğini" kaydetti.
17.12.2019 Dünya
ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Satterfield yemin etti
ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Satterfield yemin etti ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield, bugün ABD Dışişleri Bakanlığında yemin ederek büyükelçilik görevine resmen başladı.
15.08.2019 Dünya
Pompeo, Venezuela'daki Amerikalı diplomatların çekilmeyeceğini açıkladı
Pompeo, Venezuela'daki Amerikalı diplomatların çekilmeyeceğini açıkladı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimini meşru görmediklerini, bu yüzden Maduro'nun Amerikalı diplomatlara ülkeyi terk etmeleri talimatına uymayacaklarını duyurdu.
24.01.2019 Dünya
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika Türkiye açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika Türkiye açıklaması .ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmeye ilişkin "Çok sayıda konuyu ele aldılar ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiler" ifadelerini kullandı.
3.08.2018 Dünya
Son dakika... ABD iptal etti!
Son dakika... ABD iptal etti! ABD Dışişleri Bakanlığı, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara uyguladığı şiddeti, etnik temizlik olarak tanımladıktan sonra ABD'li yetkililerin Arakan ziyaretini iptal etti.
23.11.2017 Dünya
ABD heyetiyle vize mesaisi
ABD heyetiyle vize mesaisi Vize krizinde komisyon oluşturularak çözüm aranması yönünde alınan kararda ilk adım bu hafta atılıyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı başkanlığındaki ABD heyeti geliyor
29.09.2021 Gündem
ABD'den 15 Temmuz açıklaması!
ABD'den 15 Temmuz açıklaması! ABD Dışişleri Bakanlığı 15 Temmuz ile ilgili bir mesaj yayımladı.
15.07.2017 Dünya
Putin'le görüşebilir! Dünya'nın gözü orada
Putin'le görüşebilir! Dünya'nın gözü orada Putin, Tillerson ve Lavrov ile görüşebilir. İkili görüşme sonrası ılımlı mesajlar verildi.
29.09.2021 Gündem
Özgürlüğe 7 kilometre
Özgürlüğe 7 kilometre Musul’da koalisyon güçlerinin başlattığı ‘Fetih operasyonu’nda merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Ali Raş köyü de DEAŞ’ın elinden tamamen kurtarıldı. Şimdi sıra kenti tamamen arındırmak için en kritik noktalarda...
17.06.2021 Dünya
ABD'den PKK açıklaması!
ABD'den PKK açıklaması! ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü olarak tanımladıkları PKK’nın Musul'un DEAŞ'tan temizlenmesi için düzenlenecek operasyona katılmasını desteklemediklerini bildirdi
17.06.2021 Dünya
Türkiye'den personel ailelerini çağıran ABD'den açıklama
Türkiye'den personel ailelerini çağıran ABD'den açıklama ABD Dışişleri Bakanlığı, Adana, İzmir ve Muğla’da bulunan Amerikalı personelin bu şehirlerden ayrılmaları için yapılan uyarının özel bir terör tehdidine dayanmadığını bildirdi
29.03.2016 Dünya
Kerry’nin yardımcısı Blinken Türkiye’ye gelecek
Kerry’nin yardımcısı Blinken Türkiye’ye gelecek ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yardımcısı Antony Blinken, Türkiye ile ABD arasında 22-23 Mart’ta bölgesel güvenlik konularına ilişkin yapılacak çalışma grubu toplantıları için Türkiye’ye gelecek.ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Blinken’ın, bölgesel güvenlik konularına ilişkin Ankara ile Washington arasında bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek çalışma grubu toplantılarında ABD tarafını temsil edeceği belirtildi.
29.09.2021 Gündem
ABD'den çok kritik özerk bölge açıklaması: Tanımayız
ABD'den çok kritik özerk bölge açıklaması: Tanımayız ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de özerk yada yarı özerk bir Kürt yönetimini tanımayacağını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, ABD’nin Suriye’de özerk yada yarı özerk bir Kürt bölgesini tanımayacağını, Suriye’nin bütünlüğünden yana olduklarını söyledi
17.03.2016 Dünya
John Kerry: 'Türkiye'nin kaygılarına saygı gösteriyoruz'
John Kerry: 'Türkiye'nin kaygılarına saygı gösteriyoruz' ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "PKK’ya, PKK’nın YPG ile bağlantısına ilişkin Türkiye’nin endişelerine karşı çok hassasız. Bu konuda onlarla önemli ölçüde konuşuyoruz. Türkiye’nin kaygılarına saygı göstermeliyiz, göstereceğiz ve gösterdiğimize inanıyoruz" dedi.
25.02.2016 Dünya
Kerry'den ateşkes tehdidi
Kerry'den ateşkes tehdidi ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, halihazırdaki çatışmaların durdurulması anlaşmasının yanı sıra Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye için siyasi geçişi öngören sürecinin de başarısızlıkla sonuçlanması halinde, ABD'nin, Suriye'nin parçalara bölünmesini de içeren daha agresif bir tutum takınabileceğini söyledi...
25.02.2016 Dünya
Ankara saldırısına dünyadan ilk tepki
Ankara saldırısına dünyadan ilk tepki Ankara'da bugün akşam saatlerinde düzenlenen ve 28 kişinin ölümüne ve 61 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısının ardından dünyadan kınama ve tepki mesajları geldi.
29.09.2021 Gündem
ABD'den kritik Türkiye açıklaması
ABD'den kritik Türkiye açıklaması ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, "ABD, Türkiye’ye saldırıları hemen durdurun çağrısı yaptı" dedi.
13.02.2016 Dünya
İşte ABD’nin göremediği açık-net bağ!
İşte ABD’nin göremediği açık-net bağ! ABD Dışişleri, ‘YPG ile PKK arasında açık ve net bir fark var. Biz arasında bir bağ göremiyoruz’ dedi. Oysa PKK’lılar bile, ‘Üniforma ve arma değiştirince YPG oluyoruz. Aslında hepimiz PKK’yız’ diyor
29.09.2021 Gündem
Erdoğan dinlendi iddiası yalanlandı
Erdoğan dinlendi iddiası yalanlandı ABD Dışişleri Bakanlığı, NATO müttefiklerine yönelik dinleme faaliyetlerini sonlandırdığını açıklamasına karşın, ABD’nin Türk yetkililerini dinlediğine ilişkin iddiaları yalanladı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Abd Dışişleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abd dışişleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.