Ab Türkiye

Ab Türkiye

Son dakika ab türkiye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ab türkiye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ab türkiye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ab Türkiye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ab türkiye gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.175 ab türkiye haberi bulunmuştur. Tüm ab türkiye haberleri aşağıda listelenmiştir.
Avrupa Birliği'nden Oruç Reis açıklaması
Avrupa Birliği'nden Oruç Reis açıklaması Avrupa Birliği'nden Oruç Reis'in Antalya Limanı'na dönüşüyle ilgili yapılan açıklamada, "AB liderleri, tek bir açıklama ya da hamle üzerinden hareket etmeyecek." denildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel de, AB-Türkiye ilişkilerinde istenen ilerlemenin sağlanamadığını belirtti.
30.11.2020 Dünya
Cameron'dan küstah açıklama! Yine Türkiye ile dalga geçti...
Cameron'dan küstah açıklama! Yine Türkiye ile dalga geçti... İngiltere Başbakanı David Cameron, "Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği gelecek birkaç yıl içerisinde gerçekleşecek olsa bunu desteklemezdim ama zaten bu olmayacak." dedi.
17.06.2021 Dünya
Die Welt: AB, Türkiye'ye ek süre tanıyacak
Die Welt: AB, Türkiye'ye ek süre tanıyacak Alman Die Welt gazetesinin haberine göre AB vize muafiyeti konusunda kendisine sunulan şartları yerine getirmesi için Türkiye’ye ek süre tanıyacak. Başbakanlık kaynakları ise yerine getirilmesi gereken 72 karakterden geriye yalnızca 3 tane kaldığını aktardı.
29.09.2021 Gündem
Yunanistan Türkiye'ye göçmen iadelerini durdurdu
Yunanistan Türkiye'ye göçmen iadelerini durdurdu Pazartesi günü Türkiye'ye 202 göçmen göndererek Brüksel ve Ankara arasındaki göçmen krizi anlaşmasını fiilen yürürlüğe sokan Yunanistan, yeni iade seferlerine ara verdiğini açıkladı.
29.09.2021 Gündem
Adalar hızla boşalıyor
Adalar hızla boşalıyor AB-Türkiye anlaşmasının ardından Yunan adalarına varan göçmen sayısında belirgin bir düşüş görülürken kaçakçılar boş durmadı yeni rota belirledi
27.03.2016 Dünya
Yunanistan, AB-Türkiye anlaşması için yasal zemini hazırlıyor
Yunanistan, AB-Türkiye anlaşması için yasal zemini hazırlıyor Yunan hükümetinin sığınmacı krizinden sorumlu komisyon sözcüsü Yorgo Kiriçis, "Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki anlaşmanın uygulanmasına yönelik düzenlemelere ilişkin yasa tasarısı 30 Mart'ta meclise sunulacak" dedi.
29.09.2021 Gündem
AB-Türkiye anlaşmasına Midilli'de protesto
AB-Türkiye anlaşmasına Midilli'de protesto Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bir grup gönüllü Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin anlaşmayı protesto etti.
29.09.2021 Gündem
Başbakan Davutoğlu'ndan PKK çadırı sitemi
Başbakan Davutoğlu'ndan PKK çadırı sitemi Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB-Türkiye anlaşması sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Davutoğlu, zirvenin yapıldığı binanın yanına PKK'nın çadır kurmasına izin veren Belçika hükümetine de sitem etti.
29.09.2021 Gündem
Davutoğlu: Tarihi bir gün, önemli bir anlaşmaya vardık
Davutoğlu: Tarihi bir gün, önemli bir anlaşmaya vardık Başbakan Davutoğlu, AB-Türkiye anlaşması sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.
29.09.2021 Gündem
AP Başkanı Schulz: Sığınmacı krizinde AB, Türkiye ile anlaşacak
AP Başkanı Schulz: Sığınmacı krizinde AB, Türkiye ile anlaşacak Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliğinin Türkiye ile sığınmacı krizi meselesinde anlaşmaya varacağını söyledi.
29.09.2021 Gündem
Macaristan taş koydu
Macaristan taş koydu Brüksel’de yapılan AB-Türkiye zirvesinde Davutoğlu Haziran’da vizelerin kaldırılması ve 6 milyar euro yardım karşılığında Türkiye’nin Yunanistan’a ulaşan tüm göçmenleri geri almasını önerdi. AB liderleri tartıştı ancak Macar Başbakanı Orban karşı çıktı
29.09.2021 Gündem
Avrupa Birliği’nden kışlada eşitlik ve çocuk hakları dersi
Avrupa Birliği’nden kışlada eşitlik ve çocuk hakları dersi AB Türkiye Delegasyonu Türk askerine bir yıla yakın ‘değerler dersleri’ veriyor...
29.09.2021 Gündem
'Görüşmeler durabilir' uyarısı!
'Görüşmeler durabilir' uyarısı! Başbakan Erdoğan’ın Brüksel ziyareti öncesi, AB-Türkiye ilişkilerindeki gerginlik su yüzüne çıktı...
29.09.2021 Gündem
AB ile vize sürecinde uzlaşma
AB ile vize sürecinde uzlaşma AB ile Türkiye arasında Türk vatandaşlarına vize muafiyeti verilmesiyle sonuçlanması hedeflenen sürecin başlamasıyla ilgili müzakerelerde imza aşamasına gelindi Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden (AB) en önemli beklentileri arasında yer alan Türk vatandaşlarına vize muafiyeti verilmesine ilişkin sürecin başlamasına yönelik müzakerelerde imza aşamasına gelindi...
29.09.2021 Gündem
'Green Card'ı alan AB'ye önden girecek
'Green Card'ı alan AB'ye önden girecek ABD ülkede çalışma ve yaşama hakkı sağlayan Green Card uygulamasına son verirken Avrupa Birliği bu konuda atılım yapıyor.AB, Türkiye gibi birlik dışındaki ülkelerden uzman göçmenlere yönelik çalışma kartı çıkarmaya hazırlanıyor.Kartı alan AB'nin tüm haklarına da sahip olacak
23.12.2005 Dünya
Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı
Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Nisan ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Bolat, "Nisan ayında ihracatımız 19 milyar 271 milyon dolara yükseldi. Bu yüzde 0.13’lük artışa tekabül ediyor" dedi.
3.05.2024 Ekonomi
Gözler Ankara'da! Erdoğan, Steinmeier ile ne konuşacak?
Gözler Ankara'da! Erdoğan, Steinmeier ile ne konuşacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.
24.04.2024 Gündem
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı Avrupa Birliği ilişkilerdeki uzun duraklamanın ardından Türkiye'ye sıcak bir mesaj gönderirken, Avrupa medyası da Türkiye'nin 'kilit bir aktör' olduğunu yazdı. Euractiv'in ulaştığı AB'li kaynaklar ise Brüksel'de devam eden görüşmeler sırasında Almanya, İtalya ve İspanya'nın Türkiye'ye "somut" bir şeyler sunulması için baskı yaptığını yazdı.
18.04.2024 Dünya
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Ücretsiz Avrupa turu! 35 bin genç faydalanacak, Türk vatandaşları da başvurabilecek, son gün 30 Nisan
Ücretsiz Avrupa turu! 35 bin genç faydalanacak, Türk vatandaşları da başvurabilecek, son gün 30 Nisan AB'den geçlere güzel haber! Ücretsiz tatil fırsatı sunuluyor. 35 bin kişi ücretsiz Avrupa turuna katılabilecek. Türkiye'den de başvurular alıyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, “DiscoverEU” programı kapsamındaki programa 30 Nisan tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
17.04.2024 Gündem
Balda şeker hilesine AB önlemi
Balda şeker hilesine AB önlemi Farklı ülkelerden Avrupa Birliği’ne (AB) giden balların yarısında uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine kontroller artırılıyor. Türk bal üreticileri ve ihracatçılarının gerekli hazırlıkları yapması istendi.
13.04.2024 Gündem
'AB Karadeniz Havzası' programının son proje teklif başvuruları başladı
'AB Karadeniz Havzası' programının son proje teklif başvuruları başladı Dışişleri Bakanlığı, AVRUPA Birliği (AB) Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı'nın 52 milyon avro bütçeli ikinci ve son teklif çağrısının başvuru süreci başladı.'Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı', 2021-2027 dönemi ikinci çağrısından 25 il yararlanacağı vurgulandı.
1.04.2024 Gündem
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında 2023'te yer teslimi yapılan projenin çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında başladı. Romanya'dan gelen SNTGN Transgaz'ın Genel Müdürü Ion Sterian ile Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz-III) Projesi'ni yerinde inceleyen Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, "Romanya'da bu tarz kritik altyapı projelerine dahil olmaya devam edeceğiz. Romanya bizim için artık işlerimizi, operasyonlarımızı büyüteceğimiz bir lokasyon haline gelmiştir. Halihazırda Romanya'da şu anda bin 200 kişi istihdam ediyoruz projemiz boyunca ve bu sayı hergün katlanarak artacaktır "dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Milliyet Executive ile İnovasyon ve Başarı
Milliyet Executive ile İnovasyon ve Başarı İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 27. sayısı, 6 Mart tarihinde raflarda yerini alıyor. Sayı; Girişimcilik ve Yenilik kavramları ile geniş konu seçkisine yer veriyor.
6.03.2024 Vitrin
Bakan Fidan uyardı: Savaş sarmalı daha büyük bir girdaba dönüşüyor
Bakan Fidan uyardı: Savaş sarmalı daha büyük bir girdaba dönüşüyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan "Gazze'de başlayan savaş sarmalı daha büyük bir girdaba dönüşüyor" uyarısında bulunurken Hırvatistan Dışişleri Bakanı Grlic Radman ise "Bizim için Türkiye (AB'ye) aday ülkedir ve AB'nin anahtar partneri olarak kalacaktır" ifadelerini kullandı.
16.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ab Türkiye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ab türkiye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.