İŞKUR duyurdu! Bu meslekleri yapanlar işsiz kalmıyor! Kadroların yarısı boş, eleman bulunamıyor
İŞKUR duyurdu! Bu meslekleri yapanlar işsiz kalmıyor! Kadroların yarısı boş, eleman bulunamıyor Türkiye'de eleman açığı sorunu giderek büyüyor. İŞKUR'un verilerine göre sadece geçen ay açık 230 bini buldu. Gençlerin yoğun emek gerektiren işlere ilgisi giderek azalırken birçok sektörlerde ara eleman açığı büyüyor. Sanayi sektörünün yaşadığı istihdam krizi şimdi de hizmet sektörüne sıçradı. İŞKUR tek tek açıkladı. En çok aranan meslekler belli oldu.
9.05.2024 Çalışma Hayatı
En çok işçi alımı yapan sektör hangisi? En çok aranan meslekler neler? İşte İŞKUR’da kolay bulunan işler ve meslekleri!
En çok işçi alımı yapan sektör hangisi? En çok aranan meslekler neler? İşte İŞKUR’da kolay bulunan işler ve meslekleri! İŞKUR duyurdu! Açık iş ilanlarında en çok aranan meslekler açıklandı. İş arayan milyonlarca kişi arasında hem özel sektör hem de kamu da kolay iş bulabilecek meslekler belli oldu. Açık işler arasında imalat sanayi sektörü ön plana çıkıyor. İŞKUR’da işçi, temizlik, dikiş ve satış başta olmak üzere bu işi yapan kişiler için çok fazla iş ilanı bulunuyor. Peki, İşverenlerin en çok aradığı elemanlar hangileri? En çok aranan meslekler neler? İşte İŞKUR’da kolay bulunan işler ve meslekler!
10.08.2022 Personel Alımı
107 bin eleman alınacak! Net maaş 8 bin lira! İşsiz birçok kişiyi ilgilendiriyor
107 bin eleman alınacak! Net maaş 8 bin lira! İşsiz birçok kişiyi ilgilendiriyor İş arayan binlerce kişiyi ilgilendiriyor ilgilendiriyor! Net 8 bin lira maaşla 107 bin eleman aranıyor. İşsiz milyonları yakından ilgilendiriyor. İŞKUR’a, işverenlerden gelen eleman taleplerini incelediğimde de büyük çoğunluğunun ara eleman diye adlandırılan meslekler olduğu da görülüyor. Gazaltı kaynakçısı, torna tezgahı operatörü gibi imalat sanayinde en çok ihtiyaç duyulan, üniversitelerde okutulmayan, okutulsa da üzerinden şöyle geçilen ama asıl meslek liselerinde okutulan ve uzmanlaştırılan meslekler. İşte işverenler de bu işlere eleman arıyor. Durumu anlamak için hem uzmanlarla hem de sanayicilerle konuştum. İmalat sanayinde, ara eleman olarak aranan kişilere ödenen net maaş 7-8 bin liralardan başlıyor.
12.05.2022 Çalışma Hayatı
Yeni istihdam desteği 2022! İstihdam desteğinden kimler yararlanabilecek? Başvuru şartları ne?
Yeni istihdam desteği 2022! İstihdam desteğinden kimler yararlanabilecek? Başvuru şartları ne? Yeni istihdam desteğinin detayları belli oldu! Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni istihdam desteği ile ilgili şartlar açıklandı. Şartları taşıyan çalışan ve işverenler İşbaşı eğitim programına başvuru yapacak. Peki, İstihdam desteğinden kimler yararlanabilecek? Yeni istihdam desteği başvurusu nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…
13.04.2022 Personel Alımı
İşçi, işveren ve esnafa güzel haber! Yüzde 70 iş garantisi var, katılana günlük 114.51 lira...
İşçi, işveren ve esnafa güzel haber! Yüzde 70 iş garantisi var, katılana günlük 114.51 lira... İş arayan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren gelişme! İşçi, işveren ve esnafa güzel haber. İŞKUR resmen duyurdu, kurallar tamamen değişti. Katılımcılara, günlük 114. 51 TL cep harçlığı ödeniyor, en az yüzde 70 istihdam garantisi var. Personel sayısı da 5 kişiye çıkartıldı. Türkiye İş Kurumu, işletmelerde düzenlenen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarında kurallar yeniden düzenlendi. Kurs ve programlara katılanların en az yüzde 50’sini istihdam etme şartı yüzde 70’e yükseltildi. İstihdam süreleri de artırıldı. Meslek öğrenmek isteyenler, kurs veya programlara 2’şer defa katılabilecekler.
13.04.2022 Çalışma Hayatı
Paraların yüzde 60'ı iade edilecek! Genelge yayınlandı yeni düzenleme...
Paraların yüzde 60'ı iade edilecek! Genelge yayınlandı yeni düzenleme... Paraların yüzde 60'ı iade edilecek. Bakanlık duyurdu ve genelge yayınlandı. Desteğe başvuru için gerekli belgelere bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek. 2022 yılında geçerli olacak yeni düzenlemeler duyuruldu. İhracatçıya ‘dijital pazara giriş’ desteği geldi. Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan destek açıklamasına göre ihracat firmaları, bakanlık tarafından onaylanan dijital ihracat platformlarında işlem yapmak için ödedikleri ücretlerin 15 bin 102 TL’ye kadar olmak kaydıyla yüzde 60’ı iade alacak.
7.02.2022 Ekonomi
Bu mesleklerde eleman bulunamıyor! İŞKUR'dan açıklama geldi! İşte aranan meslekler...
Bu mesleklerde eleman bulunamıyor! İŞKUR'dan açıklama geldi! İşte aranan meslekler... İŞKUR'dan son dakika açıklaması! Bu mesleklerde ciddi anlamda eleman açığı var. 10 yıl sonra öne çıkması planlanan alanlar ve yükseköğretim mezunlarına yönelik açık iş olan meslekler tek tek açıklandı. Geçen yıla ilişkin işgücü piyasasına yönelik İŞKUR önemli bir araştırmaya imza attı. E-ticaret yapan işyerlerinin oranı arttı. Bilişim sektöründe ise eleman sıkıntısı giderek açılıyor. Makineci, kat hizmetleri elemanı, model makineci, satış danışmanı gibi meslekler de eleman sıkıntısı yaşanan mesleklerde başta geliyor.
7.02.2022 Ekonomi
İŞKUR 132 bin işverenle yüz yüze görüşecek
İŞKUR 132 bin işverenle yüz yüze görüşecek Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2015 yılı Mart ve Nisan aylarında tüm illerde “İşgücü Piyasa Araştırması" yapacak. Kurum personeli 132 bin 24 işyerini ziyaret edecek.
20.03.2015 Ekonomi