Emekli maaşı kadar nafaka! Flaş ayrıntılar
Emekli maaşı kadar nafaka! Flaş ayrıntılar Adana'da emekli bir adam boşandığı eşine ve 2 çocuğuna 4 bin 672 liralık maaşından 4 bin 626 lira 77 kuruş nafaka ödüyor. İlaç katılım payı da ödeyince maaşından 25 TL kalan adam nafakanın yeniden düzenlenmesi için destek bekliyor.
27.05.2022 Yaşam
Para ödemeyin! Flaş detay belli oldu, ucuzunu alan...
Para ödemeyin! Flaş detay belli oldu, ucuzunu alan... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Fark ödemeyin. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanıyor. Ucuz olanı tercih edenler ödeme yapmıyor. Bazı ilaçlara erişimde bürokratik engellerle karşılaşmamak için doğru yolu izlemek şart. Eşdeğer ilaçta fark ödememek için ucuz olan tercih edilirken, raporlu ilaçtan katılım payı alınmıyor
23.08.2021 Ekonomi
Sağlıkta 11 müjde
Sağlıkta 11 müjde Sağlık Uygulama Tebliği’nde, kanser hastalarından yeşil kartlılara kadar 13 hasta grubunu etkileyen 11 yeni düzenleme yapıldı
5.02.2018 Ekonomi
Emekliye iki büyük müjde birden!
Emekliye iki büyük müjde birden! 11 milyon emekliden muayene, ilaç ve reçete katılım paylarının alınmaması gündemde. Çalışma hayata geçerse; emekliler sağlıktan ücretsiz yararlanmaya başlayacak, maaşlardaki kesintiler bitecek.
8.03.2016 Ekonomi
Dikkat! Eczaneler ilaç veremiyor
Dikkat! Eczaneler ilaç veremiyor Medula sistemi durdu, e-reçetenin yerini kağıt reçete aldı.
18.12.2015 Ekonomi
CHP’nin gözü gençlerde
CHP’nin gözü gençlerde CHP’nin seçim beyannamesinde bu kez emeklilerden çok gençlere yönelik vaatler dikkat çekti...
29.09.2021 Gündem
İkinci evlilikte tüp bebek artık mümkün
İkinci evlilikte tüp bebek artık mümkün Radikal yazarı Mehmet Bulut'un konuyla ilgili yazısı şöyle: Tüp bebek tedavi masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belli şartlar altında karşılanmakta...
2.03.2015 Sağlık
Eşdeğer ilaç farkına yüzde 20 ile 120 zam!
Eşdeğer ilaç farkına yüzde 20 ile 120 zam! Türk Eczacılar Birliği: SGK, ilaçta taban fiyat uygulamasıyla doktor ne yazarsa yazsın ‘ben ilacın en ucuzunu öderim, geri kalan parayı hasta öder’ diyecek. Hastalar buna katlanacak.
1.10.2014 Yaşam
İlaçta yeni dönem başladı!
İlaçta yeni dönem başladı! TEB Genel Sekreteri Kızılay, 'SGK, ilaçta taban fiyat uygulamasıyla doktor ne yazarsa yazsın 'ben ilacın en ucuzunu öderim, geri kalan parayı hasta öder' diyecek" dedi.
29.09.2021 Gündem
İlaç 1 Ekim’de pahalanacak
İlaç 1 Ekim’de pahalanacak SGK’nın Ekim başında ilaç taban fiyatını açıklamasıyla mide, kalp, tansiyon, Hepatit B, astım gibi tedavi gruplarındaki ilaçlar için hastalar bundan sonra daha fazla fiyat farkı ödeyecekler
12.09.2014 Ekonomi
SGK'dan milyonları ilgilendiren karar!
SGK'dan milyonları ilgilendiren karar! TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, SGK’nın 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki (SUT) eşdeğer ilaç uygulaması için yeni bir fiyat hesaplaması getirdiğini belirtti. Saydan, "Mide, antibiyotik, kalp, tansiyon, hepatit b, astım gibi tedavi gruplarındaki ilaçlar için hastalar bundan sonra daha fazla ilaç fiyat farkı ödeyecek. 15 etken madde ile başlayacak olan bu uygulama, kısa bir süre sonra tüm ilaçları kapsayacak" dedi.
29.09.2021 Gündem
Depremzedelere SGK şoku
Depremzedelere SGK şoku Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklama depremzedeleri şoke etti
28.10.2011 Arşiv
Depremzedelere SGK şoku
Depremzedelere SGK şoku 7.2 ile yıkılan Van'da yaralar sarılmaya çalışılırken Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklama depremzedeleri şoke etti.
29.09.2021 Gündem
Sağlıkta devrim!
Sağlıkta devrim! Yarın yürürlüğe girecek 'Sağlık Uygulama Tebliği'nde hangi düzenlemeler yer alıyor? Hastaları hangi kolaylıklar bekliyor?
29.09.2021 Gündem
Sigortalıların hayatı değişti
Sigortalıların hayatı değişti İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndaki değişiklikler:
1.06.2007 Ekonomi
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Öte yandan sınıf geçme ortalaması da değişti.
14.10.2023 Eğitim
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama!
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama! Merkez Bankası PPK toplantı özetinde deprem felaketi sonrasında iktisadi faaliyete ilişkin göstergeler üzerinde belirsizlik oluştuğu, depremin doğrudan etkilerinin yanında, yeniden inşa faaliyetleri ve uygulanan destekleyici politikalar kanalıyla dolaylı etkilerinin zaman içinde değişen çeşitli sektörel ve bölgesel yansımaları olacağı belirtildi.
2.03.2023 Gündem
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 47 binin üzerinde gazi, gazi ve şehit yakınının kamuda istihdamını sağladıklarını, 210 binden fazla gazi ve yakınına ücretsiz seyahat kartı verdiklerini söyledi. Bakan Kirişci, "Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Vatan toprağında özgürce aldığımız her nefeste onlara borçlanıyoruz" dedi.
19.09.2022 Ekonomi
İlaç geri ödeme listesi güncellendi! Yüzde 100’e kadar iyileştirme sağlandı
İlaç geri ödeme listesi güncellendi! Yüzde 100’e kadar iyileştirme sağlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tıbbi Cihaz Fiyatlarında Yapılan Sağlık Uygulama Tebliği Düzenlemeleri ile genel sağlık sigortalıların yatarak tedavileri kapsamında sağlık hizmeti sunucuları tarafından kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme bedellerinde yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar değişen oranlarda artış yaparak iyileştirme sağladı.
25.08.2022 Sağlık
Geri ödeme listesinde oranlar değişdi! Resmen başladı
Geri ödeme listesinde oranlar değişdi! Resmen başladı Bakanlık, Tıbbi Malzeme Geri Ödeme Bedelleri’ nde Yüzde Yüze Kadar Değişen Oranlarda İyileştirme YaptıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tıbbi Cihaz Fiyatlarında Yapılan Sağlık Uygulama Tebliği Düzenlemeleri ile genel sağlık sigortalıların yatarak tedavileri kapsamında sağlık hizmeti sunucuları tarafından kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme bedellerinde yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar değişen oranlarda artış yaparak iyileştirme sağladı.
25.08.2022 Gündem
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor. Hastane faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması. İlave ücret ve katılım payı alınıyor. Vatandaşlar hastanelere gittiklerinde sürpriz faturalar ile karşılaşabiliyorlar. Fahiş faturalar dolayısıyla vatandaşlar ile hastane çalışanları karşı karşıya gelebiliyor. Tartışmalar daha çok özel hastanelerde yaşanıyor. Ayakta tedavilerde katılım payı devlet hastanelerinde 6 TL, devlet üniversiteleri ile ortak kullanılan Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde 7 TL, üniversite hastanelerinde 8 TL, özel hastanelerde 15 TL olarak uygulanıyor. Ayakta tedavide yazılan reçeteler için ilaç tutarının; emeklilerden yüzde 10’u, diğer kişilerden yüzde 20’si oranında katılım payı alınıyor. Ayrıca her bir reçete için 3 kutuya kadar ilaçta 3 TL, 3 kutuya ilave her bir ilaç için 1 TL katılım payı tahsil ediliyor. Peki her hastanede ilave ücret alınır mı? İlave ücret için sınır nedir? İlave ücret ödemekten kurtulmak mümkün mü? İşte sağlıkta ilave ücret ve katılım payı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
11.08.2022 Memur
Hasta katılım payından muaf ilaçlar nelerdir? Kimler katılım payı ödemeden ilaç alır? İşte tam liste...
Hasta katılım payından muaf ilaçlar nelerdir? Kimler katılım payı ödemeden ilaç alır? İşte tam liste... SGK tarafından ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için ilaç bedelinin kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yüzde 10’u, diğer kişiler için yüzde 20’si oranında katılım payı alınıyor. Katılım payı, SGK’dan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gelir ve aylıklarından, diğer kişiler için ise Kurumla sözleşmeli eczaneler tarafından kişilerden, tahsil edilir. Peki, Hasta katılım payından muaf ilaçlar nelerdir? Kimler katılım payı ödemeden ilaç alır? İşte detaylar…
6.05.2022 Sağlık
Paralar hesaplara aktarılıyor! Ramazan, fatura desteği ve...
Paralar hesaplara aktarılıyor! Ramazan, fatura desteği ve... Devlet eli ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Devlet destekleri artarak devam ediyor. Birçok kişi talepte bulunması durumunda destek ödemelerinden yararlanıyor. Pandemi döneminde başlayan nakdi destekler sürüyor. Ayrıca Ramazan dolayısı ile de ihtiyaç sahipleri için ek kaynak ayrıldı. Dezavantajlı olan kişilere de para yardımı sağlanıyor. Doğal gaz tüketim desteği ve elektrik yardımı da faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşların imdadına yetişiyor. İlk kez bu sene uygulanmaya başlayan doğal gaz desteğinde ödemeler başladı. Bakan Yakın yaptığı açıklamada destek ödemeleri ile ilgili, “Mart ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 6,6 milyar TL’yi aşan nakdi yardımda bulunduk” ifadelerini kullandı.
13.04.2022 Ekonomi
Elektrik fatura desteği ile ilgili flaş açıklama! 206 lira...
Elektrik fatura desteği ile ilgili flaş açıklama! 206 lira... Vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için devlet destekleri artarak devam ediyor. Elektrik yardımından barınma yardımına, evde bakım yardımından sosyal ekonomik desteklere Genel Sağlık Sigortası yardımından eğitim yardımına kadar birçok başlıkta destek yardım yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı. Bakan Yanık, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelere ocak ayı içerisinde 143 milyon TL Elektrik Tüketim Desteği verdiklerini ifade etti. 2022 yılında hanelere elektrik tüketim desteğinin üst limit tutarı 206 liraya yükseltilmişti.
12.02.2022 Ekonomi
Depozito Sistemi ile ilgili flaş açıklama! 'Süreç henüz başlamadı'
Depozito Sistemi ile ilgili flaş açıklama! 'Süreç henüz başlamadı' Kağıt, plastik ve metal ambalajlar için Depozito Sistemi ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni yıl itibarıyla devreye girdiği sanılıyordu, flaş bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ürünlerin satın alımı aşamasına depozito ücreti tahsili ve boş ambalajların geri getirilmesine istinaden depozito ücretlerinin iadesi sürecinin henüz başlamadığını açıkladı.
1.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri