Batı medyasında skandal kapaklar! Aynı anda harekete geçtiler
Batı medyasında skandal kapaklar! Aynı anda harekete geçtiler BBC'den The Economist'te, Foreign Policy'den Le Monde'a, Washington Post'tan Financial Times'a neredeyse tüm medya Erdoğan karşıtı bir kampanyaya girişti.
5.05.2023 Dünya
Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı öncesinde, çevrede yoğunluk yaşandı. Cenaze namazına katılmak isteyenler erken saatlerde camiye yürüdü. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda siyasi isim de cenazeye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada "Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz " ifadelerini kullandı.
24.06.2022 Gündem
İbrahim Kalın: Tarihi yeniden yazmamız gerekiyor
İbrahim Kalın: Tarihi yeniden yazmamız gerekiyor Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından düzenlenen 'Erciyes İlahiyat Zirvesi 2022' programında  konuştu. Kalın, "Düşünce, felsefe, tarih ve bilim tarihini kadim Yunan ile başlatmak Avrupa merkezli bakış açısının bir yansımasından ibarettir. Tarih perspektifi o kadar önemli ki bizim bu manada tarihi yeniden yazmamız gerekiyor. Avrupa merkezli tarih kalıplarının dışına çıkarak, kendi tarihimizi, kendi terimlerimizle, kendi dönemlendirmelerimizle ve kendi yaklaşımlarımızla yeniden yazmamız gerekiyor" dedi.
26.05.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu, Filistin ve İsrail'e gidiyor
Bakan Çavuşoğlu, Filistin ve İsrail'e gidiyor Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Filistin ve İsrail'e ziyarette bulunacağını açıkladı.
23.05.2022 Siyaset
Meral Akşener, ABD Büyükelçisi Flake'i kabul etti
Meral Akşener, ABD Büyükelçisi Flake'i kabul etti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake'i kabul etti.
23.05.2022 Siyaset
İbrahim Kalın üniversiteli öğrencilere ders verdi
İbrahim Kalın üniversiteli öğrencilere ders verdi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencilerine 2021-2022 akademik yılının son dersini verdi.
23.05.2022 Siyaset
Ayasofya Fatih Medresesi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek parti zihniyetinin bu konuda sabıkası oldukça kabarıktır
Ayasofya Fatih Medresesi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek parti zihniyetinin bu konuda sabıkası oldukça kabarıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra yeniden ihya edilen Ayasofya Fatih Medresesi'nin açılışına katıldı. Erdoğan, "Türkiye bir dönem ecdat yadigarı eserlerin yaşatılması noktasında iyi bir imtihan vermemitşir. Tek parti zihniyetinin bu konuda sabıkası oldukça kabarıktır." dedi.
15.04.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Ukrayna tepkisi: Montrö dahil her uygulamayı kullanacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Ukrayna tepkisi: Montrö dahil her uygulamayı kullanacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda konuştu. Erdoğan, "Temennimiz silahların bir an önce susmasıdır. Biz barışın dünyasını kurmaya mecburuz, savaşın değil. Ateşe benzin dökmenin faydası yok. Bölgemizde sulh için Montrö dahil her uygulamayı kullanacağız" dedi.
11.03.2022 Siyaset
İbrahim Kalın: Kitaba ulaşamamak gibi bir bahanemiz yok
İbrahim Kalın: Kitaba ulaşamamak gibi bir bahanemiz yok Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 2'nci Ümraniye Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluştu. Fuarda kitaplarını da imzalayan Kalın, "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kurulan millet kıraathaneleri, yeni kütüphaneler, okuma salonları, basılan kitaplar, kitap ve yayın dünyasına verilen destek, bu tür kitap fuarlarıyla kendini tekrar tekrar gösteriyor. Artık okumamak, kitaba ulaşamamak gibi bir bahanemiz yok” dedi.
20.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a fahri doktora unvanı!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a fahri doktora unvanı! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a Altınbaş Üniversitesinden uluslararası ilişkiler dalında fahri doktora unvanı verildi. Kalın, Fahri doktora unvanını bana tevdi etme inceliğinde ve lütfunda bulunan üniversitemize, konsey üyelerine, yönetimine çok teşekkür ediyorum, mahcup ettiniz dedi.
8.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yüz yüze eğitim açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yüz yüze eğitim açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığında kurduğumuz dijital altyapı ile okullarımızdaki süreçleri, hastalığın seyrini yakından izliyoruz, izleyeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız." dedi.
6.09.2021 Siyaset
Joe Biden'ın skandal ifadesine Türkiye'den peş peşe tepkiler
Joe Biden'ın skandal ifadesine Türkiye'den peş peşe tepkiler ABD Başkanı Joe Biden'nın 1915 olayları için 'Soykırım' ifadesini kullanmasına Türkiye'den tepki yağdı.
24.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı. Erdoğan, ''Bu sürecin sonunda 9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı. 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlanmıştır'' dediği belgenin ayrıntılarını tek tek anlattı. Erdoğan, "Adil kararın makul sürede verilmesini temin için yargıda hedef süre uygulamasını yaygınlaştırıyoruz. Aynı uygulamayı istinaf ve adli tıp içinde getiriyoruz. Kararın 30 gün içinde yazılmasını zorunlu kılıyoruz. İdareye yapılan başvurularda idarenin cevap verme süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz. Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilecek şekilde gözden geçiriyoruz." dedi.
2.03.2021 Siyaset
İbrahim Kalın'dan Joe Biden açıklaması: Temas kurmaya başladık
İbrahim Kalın'dan Joe Biden açıklaması: Temas kurmaya başladık Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Biden yönetiminin işbaşına gelmesiyle Türk Amerikan ilişkilerinde yeni imkan ve fırsatların ortaya çıkacağına inandığını, ve bunları hayata geçirmek için temaslar kurmaya başladıklarını bildirdi.
30.01.2021 Gündem
Doğal gaz faturasını düşürüyor! Neredeyse yarı yarıya...
Doğal gaz faturasını düşürüyor! Neredeyse yarı yarıya... Doğal gaz faturaları kış aylarının gelmesiyle birlikte yüksek fiyatlara ulaştı. Vatandaşlar doğal gaz faturasında tasarruf etmek için yöntem arayışına girdi. Uzmanların açıklamalarına göre doğal gaz faturasında tasarruf etmek mümkün. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Koç konuyla ilgili, "İleri teknoloji yalıtım ve yapı malzemeleri için teşvik, kullanıcılar, tasarlayıcılar ve uygulayıcılar için gerekli teknik bilgiler de sağlanmalı" ifadelerini kullandı.
27.11.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Libya'nın bölünmesine kesinlikle karşıyız
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Libya'nın bölünmesine kesinlikle karşıyız Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Biz Libya'nın haritada, siyasi ya da coğrafi bölünmesine kesinlikle karşıyız. Bu felaket bir senaryo olur. Irak'ta, Suriye'de ve diğer yerlerde örneklerini gördük ve bunlardan ders almalıyız.'' dedi.
21.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçleri yetseydi tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçleri yetseydi tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılında, şehitler anıtına çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne geldi ve 15 Temmuz gecesi bombanın düştüğü alana karanfil bıraktı. Erdoğan, "Güçleri yetseydi seçilmiş tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz." ifadelerini kullandı. "Kartların yeniden karıldığı bir döneme girmiş bulunuyoruz." diyen Erdoğan, "Bu değişim sürecini başarıyla yönetmek mecburiyetindeyiz." dedi.
15.07.2020 Siyaset
Öğretmenler de tatil mi? Öğretmenler ara tatilde okula gidecek mi? Corona virüsü nedeniyle merak ediliyor!
Öğretmenler de tatil mi? Öğretmenler ara tatilde okula gidecek mi? Corona virüsü nedeniyle merak ediliyor! Corona virüsüne karşı alınan önlemler çerçevesinde, eğitim ve öğretime 1 hafta, tatil sonrasında da evde eğitim olacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, öğretmenler de tatil mi? sorusu merak edildi. Öğretmenlere tatil mi? Öğretmenlere tatil var mı, okullar tatil mi? sorularının cevabını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi.
13.03.2020 Eğitim
Uzaktan ya da telefi eğitimi gündemde! Türkiye’de okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı!
Uzaktan ya da telefi eğitimi gündemde! Türkiye’de okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı! Türkiye’de okullar tatil mi? sorusunun cevabı dün yapılan açıklamadan sonra kesinlik kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığınca toplanan corona virüsü toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı ve okulların 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta, üniversitelerin ise 3 hafta boyunca tatil olacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı açıklamada, corona virüse karşı alınan tedbirlerden bahsederken, uzaktan eğitim sürecine ilişkin detay verdi.
13.03.2020 Eğitim
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye bugün kendi tarihinin aktörü haline gelmiştir
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye bugün kendi tarihinin aktörü haline gelmiştir Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ümraniye Kitap Fuarının kapanışında, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kitapseverler ile bir araya geldi.
22.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl önemli işimiz yeni başlıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl önemli işimiz yeni başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kız çocuklarının okullaşma oranında önemli ilerleme kaydettik. Asıl önemli işimiz yeni başlıyor. Eğitimde kalite artışı gibi daha fazla zaman ve emek isteyen konulara ağırlık vermeliyiz." dedi.
9.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonu  itibariyle açılışını yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonu itibariyle açılışını yapacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak yeniden düzenlenen Yassıada'yı ziyaret ederek çalışmalar konusunda bilgi aldı. Erdoğan yaptığı açıklamada "Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın yıl sonu itibariyle açılışını yapacağız" ifadelerini kullandı.
26.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye tüm kazanımlarını bedel ödeyerek elde etmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye tüm kazanımlarını bedel ödeyerek elde etmiştir Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da 'gençler ve sporcularla iftar' programında konuştu. Erdoğan, 'Türkiye bugünkü seviyelere akrebin kıskacından geçerek gelmiş tüm kazanımlarını bedel ödeyerek elde etmiştir. Bu kazanımlar size emanettir' dedi.
19.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasimiz  23 Haziran imtihanından da alnının akıyla çıkacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasimiz 23 Haziran imtihanından da alnının akıyla çıkacaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde 39. Geleneksel Birlik Vakfı İftarı'nda konuştu.
11.05.2019 Siyaset
Sosyal medyada Yusuf Özoğul'a destek verdi
Sosyal medyada Yusuf Özoğul'a destek verdi İstanbul Pendik'te AK Parti broşürü dağıtırken kendisine tepki gösteren Mine K.'ye karşı kibar tavrıyla dikkati çeken Yusuf Özoğul'a sosyal medyada "İyiki varsın Yusuf" etiketiyle destek verildi.
29.03.2019 Yaşam