Zam geldi! Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların başvuruları alınıyor, aylık 2.354TL...
Zam geldi! Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların başvuruları alınıyor, aylık 2.354TL... Milyonlara güzel haber! Ödeme miktarı arttı. Yaşlı, engelli, evde hasta yakınına bakan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Yeni belirlenen rakamlar temmuz ayına kadar geçerli olacak. Temmuzda memur maaşlarına yapılan zammın ardından yeni ödeme miktarı belirlenecek. Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok farklı durum için ödeme yapıyor. Asgari ücret ve memur zammı ardından bu ödemeler de arttı. 65 yaş aylığı, bu yaşı doldurmuş, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan ve yapılacak incelemede muhtaç olduğu belirlenen Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hali devam ettiği müddetçe ödeniyor. Yaşlılık aylığı 2022'de 1.084 lira olarak ödeniyor. Ayrıca evde bakım parası 2.354 liraya, engelli aylığı ise 1.298 liraya yükseltildi. Peki devlet desteğine ihtiyacı olan vatandaşların ne yapması gerekiyor? 65 yaş alığı başvurusu nasıl yapılır? Evde bakım parası kimlere verilir? Engelli maaşı almak için hangi şartları taşıyor olmak gerekiyor? İşte destek ödemeleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
8.02.2022 Ekonomi
Zam geldi! Şartlar değişti, kapsam genişledi, başvuru yapan alıyor, yüz binler yararlanıyor
Zam geldi! Şartlar değişti, kapsam genişledi, başvuru yapan alıyor, yüz binler yararlanıyor Yeni yıl ile birlikte başta asgari ücret, memur ve emekli maaşları olmak üzere vatandaşların büyük kısmını kapsayan pek çok ödeme kaleminde önemli artışlar oldu. Yeni maaşlar ocak ayında hesaplara yatırılmaya başlıyor. Yüz binlerce kişinin yararlandığı ödemelerde şartlar değişti, kapsam genişledi ve ödeme miktarı arttı. Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşa ekonomik olarak destek oluyor. 2022'de destek ödemeleri de arttı. 65 yaş aylığı olarak bilinen yaşlılık maaşı ne kadar oldu sorusu yeni maaşların netleşmesinin ardından pek çok kişinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. 65 yaş aylığının yeni yıl tutarı belli oldu. Öte yandan asgari ücrete yapılan yüksek zam oranı ile birlikte 65 yaş aylığı alan kişi sayısı da bu yıl artacak.
16.01.2022 Çalışma Hayatı
Zam miktarı belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, çalışan çalışmayan milyonları kapsıyor,  3972.82 TL olacak
Zam miktarı belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, çalışan çalışmayan milyonları kapsıyor, 3972.82 TL olacak Yılın sonunun yaklaşması ile birlikte peş peşe zam haberleri geliyor. Tüm çalışanlar zam oranlarını yakından takip ediyor. Asgari ücretin açıklanmasının ardından belli oldu. 2022'de 3972.82 TL olacak. Çalışan, çalışmayan tüm vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Zam tutarları netleşti. Tek tek hesaplandı.
20.12.2021 Çalışma Hayatı